Guest Coolis Publicerat April 17, 2007 Share Publicerat April 17, 2007 Recept på bäver önskas. Gärna på ALLT som går att ta till vara. Känner på mej att jag knäpper en på söndag. 8) Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
amakulu Publicerat April 17, 2007 Share Publicerat April 17, 2007 Rökt vart ganska gott Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
cardic Publicerat April 18, 2007 Share Publicerat April 18, 2007 En kompis har provat att röka bakbenen. Blev riktigt segt men smakade helt ok. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Erkon Publicerat April 18, 2007 Share Publicerat April 18, 2007 För två år sedan gjorde jag grilspett på bäver...jag blandade dock ut det med älg och rådjur ;D Var lite skoj, för jag hade partaj hemma hos mig och vi grillade - det var många förvånade miner på gästerna när jag berättade att de just ätit bäver ;D ;D ;D Jag tyckte det var kul iaf!! Tror jag tog lite av bakbenen, marinerade och grillade. Är segt men bättre än vad jag trodde. /Erik Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Jämta Publicerat Juli 2, 2007 Share Publicerat Juli 2, 2007 Först och främst måste jag fråga hur ni lyckats få bäverkött segt ??? ??? Allt man kan göra med "vanligt" kött kan man också göra med bäverkött Vi tar tillvara lår och bogar, gör köttgrytor, grillar eller röker. Mört och fint kött som riktigt smälter i munnen om det är tillvarataget och uppskuret korrekt 8) Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Guest Mårs Publicerat Juli 2, 2007 Share Publicerat Juli 2, 2007 Tycker själv att rökt bäverlår smakar väldigt bra.. Prova det!! Mårs Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Foffe Publicerat Juli 2, 2007 Share Publicerat Juli 2, 2007 När jag höll på med jägarexamen så var det en brud med som pratade om Bävergäll. Men man ska lägga det i en brännvinnflaska sen blir det visst starkt. Har själv inte testat. http://sv.wikipedia.org/wiki/B%C3%A4verg%C3%A4ll Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
lsjonsson Publicerat Juli 2, 2007 Share Publicerat Juli 2, 2007 http://www.viltpoolen.com/produkter_lista....ukt_sok=b%E4ver Smaklig måltid! Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Jämta Publicerat Juli 2, 2007 Share Publicerat Juli 2, 2007 När jag höll på med jägarexamen så var det en brud med som pratade om Bävergäll. Men man ska lägga det i en brännvinnflaska sen blir det visst starkt. Har själv inte testat. Maken som testat (naturligtvis ) tyckte det smakade satan själv, rent ut sagt ;D ;D ;D Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Erkon Publicerat Juli 2, 2007 Share Publicerat Juli 2, 2007 Först och främst måste jag fråga hur ni lyckats få bäverkött segt ??? ???Allt man kan göra med "vanligt" kött kan man också göra med bäverkött Vi tar tillvara lår och bogar, gör köttgrytor, grillar eller röker. Mört och fint kött som riktigt smälter i munnen om det är tillvarataget och uppskuret korrekt 8) Som sagt, jag har bara provat det en gång och det kanske var så att jag inbillade mig att det skulle vara segt - och då blir det oftat det. I mina trakter är det inte så vanligt att man tillreder bäver så erfarenheterna är något begränsade. Något jag hört från mormor är dock att man kan göra soppa på svansen, men hon visste inte hur så det har inte blivit av att prova än. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Pertan Publicerat Juli 2, 2007 Share Publicerat Juli 2, 2007 Äter ni grävling också? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Guest Telgetok Publicerat Juli 2, 2007 Share Publicerat Juli 2, 2007 Bäver är gott,ätit det flera ggr.påminner om hare i både smak och konstistens,inte konstigt egenligen då dom i stort äter ungefär samma saker... Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
cardic Publicerat Augusti 18, 2007 Share Publicerat Augusti 18, 2007 Först och främst måste jag fråga hur ni lyckats få bäverkött segt ??? ???Allt man kan göra med "vanligt" kött kan man också göra med bäverkött Vi tar tillvara lår och bogar, gör köttgrytor, grillar eller röker. Mört och fint kött som riktigt smälter i munnen om det är tillvarataget och uppskuret korrekt 8) Vad jag förstår tar du rätt på djuret som vilket annat och låter det hänga ordentligt??? Det som kompisen rökte blev en spontangrej att skära bort lårena och då är det väl inte så konstigt att det blev segt... Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Nils l Publicerat Augusti 19, 2007 Share Publicerat Augusti 19, 2007 När jag bodde i Idre lämnade jag in bäverkött på kallrökning. Det blev en höjdare och allt kött som jag rökt gick åt som smör i solsken. Jag har grillat bäversvans och testat också men det överlåter jag åt andra i fortsättningen. Var rädd om bäverköttet, rätt hanterat är det en delikatess. Bäverhojt som görs av bäverns gällpungar har sin förklaring långt tillbaka i tiden. Indianer och en del andra naturfolk blir extra dåliga av sprit då dom saknar någonting som vi västerlänningar har för att bryta ner spriten snabbare. Det sitter i generna och är inget man kan påverka. Men Indianer är inte dummare än andra och har lång erfarenhet av naturens egna läkemedel. Genom att blanda extrakt från gället vilket innehåller stora mängder acetylsalicylsyra (magnecyl) i spriten så slapp man en stor del av biverkningarna. Om då medicinen är värre än sjukdomen låter jag andra avgöra eftersom jag varken har indianblod i ådrorna eller använder alkohol överhuvudtaget. Är det den äckliga lukten av sur aspbark och vad jag misstänker smaken man letar så låt gällpungarna dra i ren sprit blanda sen ut koncentratet i lämplig mängd. Är det däremot verkan så kasta ner några krossade magnecyl i flaskan istället så kanske dom inte behövs dagen efter. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Jämta Publicerat Augusti 25, 2007 Share Publicerat Augusti 25, 2007 Vad jag förstår tar du rätt på djuret som vilket annat och låter det hänga ordentligt???Det som kompisen rökte blev en spontangrej att skära bort lårena och då är det väl inte så konstigt att det blev segt... Givetvis låter vi låren och bogarna hänga någon dag innan frysning/tillagning. Om det var en spontangrej och köttet hamnade i pannan direkt efter slakt så är det ju inte optimalt, men det ska i alla fall inte bli oätligt eller jättesegt... Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Guest Herendil Publicerat Augusti 25, 2007 Share Publicerat Augusti 25, 2007 När jag bodde i Idre lämnade jag in bäverkött på kallrökning. Det blev en höjdare och allt kött som jag rökt gick åt som smör i solsken. Jag har grillat bäversvans och testat också men det överlåter jag åt andra i fortsättningen. Var rädd om bäverköttet, rätt hanterat är det en delikatess. Bäverhojt som görs av bäverns gällpungar har sin förklaring långt tillbaka i tiden. Indianer och en del andra naturfolk blir extra dåliga av sprit då dom saknar någonting som vi västerlänningar har för att bryta ner spriten snabbare. Det sitter i generna och är inget man kan påverka. Men Indianer är inte dummare än andra och har lång erfarenhet av naturens egna läkemedel. Genom att blanda extrakt från gället vilket innehåller stora mängder acetylsalicylsyra (magnecyl) i spriten så slapp man en stor del av biverkningarna. Om då medicinen är värre än sjukdomen låter jag andra avgöra eftersom jag varken har indianblod i ådrorna eller använder alkohol överhuvudtaget. Är det den äckliga lukten av sur aspbark och vad jag misstänker smaken man letar så låt gällpungarna dra i ren sprit blanda sen ut koncentratet i lämplig mängd. Är det däremot verkan så kasta ner några krossade magnecyl i flaskan istället så kanske dom inte behövs dagen efter. Ingen bra idé att tipsa folk att blanda ner magnecyl i spriten då detta kan vara livsfarligt! Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Nils l Publicerat Augusti 25, 2007 Share Publicerat Augusti 25, 2007 Precis samma sak att blanda gäll i den. Exakt samma verksamma beståndsdel. Det var inget tips utan ett konstaterande. Robert gustavsson hade ju en del recept med bland annat klorin och sprit. Är man så dum så är det bara att dricka, då är det ingen förlust. Är själv helnykterist och ogillar allt vad alkohol som finns. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Guest Herendil Publicerat Augusti 26, 2007 Share Publicerat Augusti 26, 2007 Precis samma sak att blanda gäll i den. Exakt samma verksamma beståndsdel. Det var inget tips utan ett konstaterande. Robert gustavsson hade ju en del recept med bland annat klorin och sprit. Är man så dum så är det bara att dricka, då är det ingen förlust. Är själv helnykterist och ogillar allt vad alkohol som finns. Gillar Jägermeister skarpt! ;D Så emot alkohol kan jag inte påstå att jag är. Men jag vet att många ungdomar blandar värktabletter med spriten för att få ett extra rus, och skulle dom se ett sånt här inlägg så kanske dom skulle tro på att man slipper huvudvärken om man blandar spriten med lite alvedon... Men tror dom på Robert Gustavssons recept med tippex o.s.v. då får man nästan skylla sig själva! Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Nils l Publicerat Augusti 27, 2007 Share Publicerat Augusti 27, 2007 Nu hamnar vi off topic igen. Ungdomar ska inte dricka alkohol det är förbjudet i lag under 18år. Jag fiskade och sköt prick istället. Se så snett det gick. Fullständigt jaktgalen, ungkarl vid 41 vidhåller att en vorsteh är mycket bättre än ett fruntimmer. Min gamla hund apporterade bäver och var mer än glad om husse luktade skog, svett och fågelblod. Jag förstår inte varför man måste hälla i sig nervgift och dessutom blanda skiten med piller för att få glömma ännu mera. Alla pratar om hur man ska blanda grogg för att dräpa spritsmaken. Är det så att det smakar så djävligt så att man måste blanda ut den med bäverpiss så drick piss istället eller virket som det är. Jag får mina kickar i skogen och behöver inte ta till kemikalier till det. Ibland får man höra att man är så ordentlig för att i nästa andetag få hör att man inte är någon riktig karl. Jag lever efter devisen: Så länge jag kan möta blicken på den där fula orakade gubbdjäveln i spegeln varje morgon utan att behöva skämmas så är jag nöjd. Nu åter till bäverrecept! Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Henrik O Publicerat Augusti 27, 2007 Share Publicerat Augusti 27, 2007 Givetvis låter vi låren och bogarna hänga någon dag innan frysning/tillagning. Du hänger alltså bävern styckad om jag fattar dig rätt? Själv har jag aldrig tagit reda på bävern, men man kanske får prova nästa gång. Rökt bäver jag har smakat. Men det kunde ha varit från vilket djur som helst...svårt att känna skillnad då det är rökt. Är det bara låren och bogarna ni tar igen? /Henke Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Nils l Publicerat Augusti 27, 2007 Share Publicerat Augusti 27, 2007 Det är nästan bara låren och lite i ryggen det är någon mat på. För det mesta går bogarna sönder helt när man skjuter med klass 1 vapen. Jag tycker att bävern har en helt säregen smak som rökt också. Den är ju ganska grovfibrig och har en nästan sötaktig smak. Köttet är ju dessutom rejält mörkt. Det går bra att göra mustiga viltsoppor med kött från yngre bävrar också. Mamma brukar fixa till så att det blir ordentligt gott. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Nils l Publicerat September 1, 2007 Share Publicerat September 1, 2007 Länk till bäverrecept: http://www.receptsamling.nu/Recipe.asp?RecipeID=1393 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Jämta Publicerat September 5, 2007 Share Publicerat September 5, 2007 Du hänger alltså bävern styckad om jag fattar dig rätt?Är det bara låren och bogarna ni tar igen? /Henke Japp. Skär lös dem och hänger i ca 3-5 dagar innan tillagning eller infrysning. De går att tillaga färska också men behöver något längre tillagningstid då. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Erikrqt Publicerat December 17, 2007 Share Publicerat December 17, 2007 Rökt bäverkött är det bästa som finns. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.