Hoppa till innehåll

Vilken jägare är du?


Ken1

Recommended Posts

Han som släpar på frukterna av ert skytte och goda jaktlycka, viss jakt är mest en plikt. Christian

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Jag har lite svårt att svara vilken jägare jag ÄR eftersom jag är nybörjare men jag kan ju svara på vilken jägare jag skulle vilja vara, dvs. vilken jakt som intresserar mig.

För mig är det egentligen bara fågeljakten som är intressant och då framför allt över egna hundarna. Det som har bubblat upp som det mest intressanta nu är skogsfågeljakt över stående fågelhund som jag bara har nosat lite på men som känns som något jag verkligen vill rikta in mig mot. Men fältfågel och ripjakt i fjällen är ju också väldigt intressant. Övrig fågeljakt lockar ju också förstås, så länge det är något som går att apportera. :)

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

All jakt där man andvänder hund.

Men favoriter är nog fågeljakt och rävjakt med stövare.

Och rabbisjakt med hund, just detta är lite som F1.

S.

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Helt med dig Ken!

Högviltjakt lockar mindre och mindre för varje år som går och det egentliga småviltet(inte rådjur) lockar mer och mer.

Jag kan bli nästan irriterad över folk som har superfina marker som är nedlusade med duva nu och ingen jagar dom för det är ju bock,kronkalv och dov på agendan för hela slanten.

Det sköna med småviltsjakterna är friheten att börja när man vill-sluta när man vill-ingen djävla jaktradio som det tjattras i heeela tiden,köttlotter hit och dit osv.

Alldeles för mycket focus på klövvilt.

/Mike

Om de inte själva vill skjuta duvor/gäss är väl en sak, men när de säger nej till intresserade så känns det onödigt surt. Tack å lov är de flesta rätt vänligt sinnade här omkring och bjuder till, men ibland undrar man.
  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Själv har jag några jag inte testat.

Fågeljakt i skärgården vilket snart ska testas hoppas jag.

Klappjakt på hare o fasan Skånsk ruffshooting alltså.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Fågeljakt med trädskällare, den mest intressanta jakt man kan finna. Sitter av en vecka i skogen när min jakt är stängd för att få lite kött i frysen, men älgjakt är tråååkigt.

  • Like 2
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Liksom exabit passar jag inte i ett jaktlag,pallar inte med allt dravel och svammel.

 

Antingen går jag ut ensam(oftast) eller med en max två goda vänner.

 

/Mike

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Jag ska inte sticka under stol med att jag skjuter några hjortar för att jag vill ha köttet  frysen,men den jakten stökar jag gärna över så fort som möjligt så man kan ägna sig åt den riktiga jakten i lugn och ro sen.

 

Just nu ser jag mest fram mot vår blandade småviltjakt på gotland,skärgårdsjakt över vettar i nynäs,och om duvorna står oss bi så en riktigt bra duvjakt till....duva ska jag förövrigt jaga i veckan men det blir nog inga stora bagar vilket en bra jakt inte behöver ha.

 

/Mike

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Är uppväxt med stövare, så det ligger naturligtvis varmt om hjärtat. Hade jag tid/plats/möjlighet skulle jag gärna ha en rävstövare, då min hamiltontik tyvärr bara jagar hare. Ett riktigt rävdrev är enligt mig jaktens formel 1! Därtill en riktigt listig och slug motståndare! Lockar gärna räv, snudd på lika spännande! Gillar i princip all jakt med drivande hund, gärna rådjursjakt med drever eller tax, 2-3 kompisar,lugnt i skogen, bra lugna drev.

Duvjakt är sagolikt kul, håller med Mike där, en bra jakt behöver inte betyda en stor bag! Har testat på gåsjakt, men då bara som sträckjakt och det är jävligt trevligt!, tyvärr inte med bulvaner och gömslen, med det är en drömjakt. Har varken gris eller hjort (än...) på mina marker , men blir med bjuden några gånger varje år och det är högtidsstunder med bra hundar! Tycker det är underbart att sitta ute en fin kväll, eller morgon för den delen och vaka på räv,grävling, och kanske, men bara kanske nån bock....Men.......älgjakten, den jävla älgjakten......nja......ibland händer det väl att det är kul, men........inte ofta, däremot vore det jävligt kul att nån gång få smyga på ett bra ståndskall! 

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Jag är en småviltsjägare i huvudsak som helst jagar ensam eller med någon väl utvald . Men jag kan även uppskatta jakter i lag. Såsom den nu pågående älgjakten här hos oss, fantastiskt trevlig sammanhållning och högt i tak trots 30 st jägare i ålder från 27 till 87.

Sen så blir jag mer och mer matfokuserad i mina jakter i takt med att min ålder ökat. Förr gav jag bort kött eller gjorde nått halvdant försök till matlagning, men nu ser man nästan viltet snyggt presenterat på en tallrik innan man trycker av ;)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Ensamjakt eller med någon trevlig person som sällskap. Rovdjursjakten gillar jag skarpt. Sitter nu o väntar på att valpen ska vilja lämna mig. Men grenarna10m bort är tydligen för goda.... ( ska bli rävstövare är iaf grundtanken, just nu mest spanielavstånd )

Gillar ej jaktlag då jag kan va en tämligen grinig jävel med myrstack i byxan. En kvart på älgpass sen vrider jag mig o kollar klockan konstant. 2 timmars älgpass = hjärngympa för o försöka sitta kvar.

nä ensamjakt eller med god bekant är grejer det. Gärna en riktigt fin rävjakt.

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Jag gillar hagelskytte, speciellt intresse för fågel. Blir även ofta rolig off-season träning med hagel. En annan anledning till kärleken för hagelskyttet är troligen att marken där vi jagar fågel/småvilt är MYCKET närmare än "högviltet" så man kan spendera mer tid där för viltvård/arbete.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Favojakten va i augusti med brorsan, jagade utanför Varberg. Man gick ut på kvällen, kollade om de fanns några djur, satt o tjötade skit, sköt skräpfåglar, tjötade mer skit, hade de gött i solen, sköt lite mer. Nästan så jag funderar på flytta ner igen bara för denna jakten.

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Ingen alls än så länge... Bara en kille med jägarexamen och några vapen. Har bara varit med på 6 jakter och ännu inte avlossat något skott. Men jag vet ju vad som lockar mest och det är olika former av smygjakt. Ensam i eget tempo och när jag själv vill. Då är det ett problem när man inte har någon jaktmark. Men en dag så... Har varit med på en gåsjakt på Mälaren det var kul men hade varit än roligare om gässen valt att flyga i rätt kommun, alla flög på andra sidan viken i Enköping.

Hundjakt har jag ingen egen erfarenhet av men att skicka in ett gäng stöthundar i en såt och skjuta på allt som kommer ut är nog inget för mig. Skulle dock vara jäkligt spännande att jaga älg med ledhund eller fågeljakt med stående eller trädskällare.

Men som sagt än är jag ingen jägare alls och ibland blir det ju inte alls som man tänkt sig. Så jag får väl återkomma i den här tråden om några år och berätta vart resan tog mig.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Jag skulle beskriva min relation till älgjakten som en hat/kärlek. Kärlek till jakten och viltet men det finns andra element jag kunde vara utan.

Hade till och med planer att lägga älgjakten på hyllan i år med det blev inte så. 

Jag gillar småviltsjakten. Oftast jagar jag själv och i någon form av smyg/vak jakt. Mest blir det rådjur, räv och skogsfågel.

Har också lite mink och grävlingsfällor ute ibland. 

Skulle vilja jaga mer sjöfågel och gås men det är sällan tillgången erbjuder jakt. Jag skulle även vilja jaga mer hare, mård och bäver.

Just nu så har jag planer på en trädskällare. Har en gammal jämte just nu men jag tror inte att det blir någon mer älghund på ett tag. Kanske senare. 

En favorit för mig var skräpfågel jakt med brorsan. Att beväpnad med varsin 22lr och hans golden retriver som apportör bara smyga runt på markerna.

Det var nog så allt började och man lärde sig jaga.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.
×
×
  • Skapa ny...