Hoppa till innehåll

En Äkta Tikka Trippel.


Guest rifle

Recommended Posts

  • Svar 152
  • Created
  • Senaste svar

Top Posters In This Topic

  • Joacim

    42

  • Henrik

    10

  • Mad Mike

    8

  • exabit

    7

Top Posters In This Topic

Posted Images

skapligt snarlik den lyx stocken som sitter på min 308win nu!

Visst den är fin, men det känns ändå inte som att det lucktar tillräckligt mycket custom över en sådan.

Jag har redan sagt till Boberg att en rak är det enda alternativet. Jag måste dock ringa honom och säga att jag skickar en bild till honom på det kindstödet som jag vill ha så att han kan spara såpass mycket runt kindstödet.

MVH/Jocke

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Jaha då får jag nog be om eran expertis här!

Jag har stött på mitt första riktigt stora problem!

Jag hittar inga vettiga snabbmontage för Tikkalådorna. Hur skall jag göra. Jag ska köpa det i USA och jag hittar inga Leupold QR passande Tikka där :(

Är Warnes QR ett vettigt alternativ? Hur låser dessa, alltså vilken rekylbroms finnes på dessa?

MVH/Jocke

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Så. Idag skall jag ringa till Boberg för att rätta upp vissa saker :)

Står i ett litet dilemma dessutom  ::)

Det är så att jag har blivit uppsagd från jobbet = inga inkomster. Jag har från nu 1,5 månadslön att plocka ut. Med andra ord runt 25 000kr. Detta kommer dock inte räcka till att både köpa 2 nya stockar för 4000kr styck och sedan måste jag ha mig ett högförstorande sikte, och där har jag nu ett Swarovski 2,5-10x42 och ett Trijjicon 3-9x40 på G, även det kostar pengar. Jag ska också ovanpå allt försöka överleva med Bil, bensin, mat osv tills jag får ett nytt jobb.

Hur tycker ni att jag skall göra? Skall jag satsa på att ta båda stockarna nu ifall han har hittat några. Eller ska jag ta en av stockarna för att ta den andra senare när den första är klar och jag antagligen har ett nytt jobb? Om jag ska ta en så har jag ju råd med kikarsikte också. Tar jag båda har jag inte råd med optik. Jag har ju i och för sig kikarsikten så att jag klarar mig. Dock saknas det ett med lite mer förstoring och ljusinsläpp än det 1-4x20 som sitter på min 308win nu.

Ett jävlar dilemma detta alltså  :'(

Vafan skulle dom säga upp mig på jobbet för? Jävlar nötter!

MVH/Jocke

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Jadu, låt mig ge dig ett råd från en som också velat mycket men inte alltid haft gott om pengar ;) Brukar inte ge råd av det här slaget men ta det för vad det är för det är väl menat. :)

Se till att få ordning på din 308W, köp en beggad Trijicom  3-9 för 4000 så har du ett vapen som fixar 99% av all din jakt med en uppsättning 185g och en 150g. Jag jagade allt mitt kulvilt med 308W i 10 år innan jag tyckte att jag visste vad jag ville ha och kunde bredda mina önskemål med ny optik och nya bössor tack vare en starkare ekonomi. Idag har jag återigen annan kostadsmassa pga barn, föräldra ledig fru och stora lån på fastigheter. Varje månad får jag sopa bron och se om nått blev över trots skaplig inkomst, då först kan jag börja spekulera i nya vapen och sikten.

En trippel är fatiskt inget självändamål för en 20 åring utan arbete och med andra kostnader att täcka. Ge dig själv tiden att använda denna 308 för att se om det verkligen är något att bygga vidare på. Och då menar jag verkligen använda den såväl på bana som praktiskt.

Jag är inte din farsa och vill inte låta som honom heller. Jag hängde inte på internet när jag var 20 vilket kanske var tur då det är lätt att ta intryck av andras entusiasm och kunnande.

Livet och levendet är en föränderlig fas. Jakten och skyttet är viktig för oss men inte så viktig så att vårt personliga fundament får ruckas. Lägg ner tankar på stockar, dyra sikten och tripplar tills du är tillbaka med ett nytt jobb. Där bör du lägga krutet närmsta tiden då det är det berömda fundamentet. Vi jobbar alla för att ha råd med en kvalitativ fritid. Kvalitativ fritid är för både dig och mig vapen, skytte och framförallt jakt.

Du bad om råd och fick mitt.

I all välmening och lycka till. :)

/Magnus

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

MKJ har helt rätt.

Om jag vore dig så skulle jag först och främst se till att jag har mat, husrum och att jag kan ta mig från A till Ö....dvs lägga de slantar jag har på Mat, bil och hyra....det som blir över skulle jag spara, eftersom du är utan jobb (för tillfället) så är det viktigt att ha kvar en slant till oförutsedda utgifter...bilen kan gå sönder, en ny kökspis osv...

Jakten och i det här fallet vapnen måste man tyvärr sätta långt ner på prioriterningslistan när inkomsten tryter....Personligen har jag suttit i den sitsen att jag har blivit tvungen att låna pengar av mina föräldrar för att få månaden att gå ihop trots att jag har jobb...detta på grund av impulsköp av diverse hobby prylar...så jag har lärt mig en läxa i.o.m det....som sagt, hur jävligt det än är så måste hobby och lyxkonsumtion hamna i sista rummet när ekonomin inte är vad den har varit.

Jag förstår din frustration Jocke. Jag har själv två väldigt dyra hobbys som jag varje dag hittar saker jag "måste" köpa till dessa hobbys....allt från kulor till turboaggregat....men jag måste behärska mig för att inte sitta med noll och inget på kontot den dagen jag får punktering på ett däck eller när kylskåpet lägger ner :-.

Så lägg trippeln på is tills du har jobb och har byggt upp en liten "hobby-buffert".

I all välmening.

/Fredde

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

MKJ är klok som en bok.

För att du inte ska känna dig ensam rifle så sitter jag lite i samma sits som dig,dvs jag nästan gråter mig till sömns på kvällarna ;) för att jag inte har råd att skaffa mig det högförstorande taktiska kikarsiktet som krävs för jag ska kunna komma längre i min träning och jakt.

Andra saker måste gå före än så länge, att börja kompromissa med andra billigare/sämre produkter än vad jag verkligen vill ha är ingen bra väg,man blir garanterat bara besviken i slutändan.(har provat)

Om du ändå bara måste ha något projekt igång för din mentala överlevnad så välj ett av vapen,det som har störst behov av nya grejor eller det som du inte har så stort behov av nu mitt under binnande jaktsäsong

/Micke

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Ni ska ha tack allesammans!

Man känner sig alltid väldigt omtyckt på detta eminenta forum. Man känner att ni verkligen bryr er. Väldigt trevligt!

Jag tog katten i svansen och ringde till Boberg idag då jag visste om att jag sa till honom sist att han kan välja på antingen C1 eller C2 i kvalitet, mellan dessa två skiljer det lite i pris och som tur var i oturen när man har dåligt med pengar så hade han ju hittat två fina och nästan identiska träbitar i kvalitet C1. Då blir det således pengar över till annat. Perfekt, Joacim lös upp som en sol i luren  ;D

Okej, pratade lite om mått m.m på stockarna och hörde mig för med honom på ett ungefär ifall han kunde skrapa fram en ungefärlig kalkyl på kalaset. Jag sa som det var att jobbet nu tagit slut vilket betyder begränsad kassa. Han räknade en stund och kom fram till 4700kr för båda stockarna vilket jag tyckte lät billigt då jag hade räknat med 7000kr. Så då slängde jag på lite Ebenholtz också så det bör hamna runt 5000kr eller strax över. Med andra ord har jag 20 000kr kvar efter att ha fått två grovfrästa stockar.

Killen som skall färdigställa stockarna helt är mammas X, vilket känns bra. Åkte hem till honom idag. La upp korten på bordet (sa som det var) att ekonomin är inte vad den har varit. Jobbet är slut. Men vi känner varann väl och han sa "visst, jag förstår ifall det är kämpigt nu, men betala du när du fått pengar, det är inte så noga. Det viktiga är att du blir stadig på benen igen."

Visst är det bra med "allt-i-allo" folk som man känner väl?

I vilket fall som helst så kommer det inte att bli något nytt kikarsikte nu i alla fall, nä nu får jag hålla i pengarna. Och ett nytt problem har kommit upp till ytan idag. I morgon får jag dock en kalkyl på vad det kommer att gå på. Det är nämligen så att jag har Target pipa på min 6mmBR och den profilen stämmer således inte ett skvatt med 308:ans profil. Så jag har ringt Anders S och frågat vad han tar för att svarva ner pipan till orginal profil. Som sagt var, ännu en utgift. Men men, jag ska nog fixa det här till slut. Om jag så ska leva på vatten och bröd en liten stund.

Tänkte ställa en liten stilla undran här på avslutet av detta långa inlägg. Det är nämligen så att något måste jag ta från USA när jag har möjlighet här nu denna månaden. Och det jag har råd med kommer väll typ att bli fästen på sin höjd. Då har jag tänkt och grubblat på vilka j*vlar fästen man skall ha, det är ju så att Tikka delar inte växer på träd precis utan jag har valt den sämsta möjliga grunden att bygga min trippel på ur hänseénde vad det gäller fästen, baser, reservdelar, stockar m.m...... Men det finns ju Warne fästen som jag annars är så nöjd med (jag har deras fasta på mina Tikkor nu) Men så måste jag ju ha QR fästen nu på min nya fina "custom" bössor, och det enda QR fäste jag hittar till Tikka är just Warnes, men hur fungerar det med rekylstoppet? på de fasta så sitter det en lite "järntapp" i nederkant på fästet som håller imot i bakkant på den främre delen av lådan. Men på QR fästerna så kan ju omöjligt denna lilla "tapp" sitta där då man vidgar botten på fästet med "vingmuttern" för att få av fästet från bössan. Med andra ord, om det skulle finnas en "tapp" skulle ju denn trilla av när man lossar fästet för att byta kikarsikte, inte sant?

Så min fråga var alltså, hur fungerar Warnes QR fästen avsedda för Tikka? och fråga två är. Finns det några andra och bättre alternativ som är billiga i staterna?

MVH/Jocke

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Ang warnes qr fästen så tror jag inte dom har någon rekylstopp/tapp. Du har ju inte heller så hårt rekylerande(?) vapen. Så de borde hålla inskjutningen, iaf inom snusdosan på 100 meter.

Tikkas integrerade spår är ju raka. Om nu fästena skulle glida fram någon 1/100 eller 1/10 mm så borde det inte heller påverka träffläget så mycket.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Ang warnes qr fästen så tror jag inte dom har någon rekylstopp/tapp. Du har ju inte heller så hårt rekylerande(?) vapen. Så de borde hålla inskjutningen, iaf inom snusdosan på 100 meter.

Tikkas integrerade spår är ju raka. Om nu fästena skulle glida fram någon 1/100 eller 1/10 mm så borde det inte heller påverka träffläget så mycket.

Har facktiskt råkat ut för att fästet har flyttat sig på ett par Lynx snabbfästen jag hade innan. Helt klart olämpligt då träffbilden vandrade över ett par tre cm. Visst inget som inverkar på en älg på 100meter. Men på ett rådjur på 200meter så är det inte kul om bössan drar 4cm till höger eller vänster. Det är av denna anledning jag är lite avvaktande med fästen för Tikka. Detta inträffade av just den anledningen att Tikka har raka baser, fästet kanade för varje skott jag sköt med min BR och till sist så var fästet framme och klättrade på den "snedfrästa" delen på det integrerade fästet på lådan!

Men det är väll i värsta fall bara till att ta hem ett par och prova, går det så går det.

MVH/Jocke

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Jaha tänkte uppdatera med lite saker sm jag glömde skriva igår. Dock har jag tagit det Boberg sagt och som skall printas ner här med en bra nypa salt.

Enligt Boberg himself så är stockarna på gång och han tyckte att jag skulle räkna med 2 - 3 veckor så borde jag ha dom hemma. Helt klart godkänt, men som sagt så är ju inte förseningar sådär jätte oovanliga hos dessa smeder och kolvmakare!

Jag skall idag ringa till Boberg och ange alla mått på stocken, med skarven av ebenholtsknoppen på framstocken m.m

Efter det skall jag ringa till Anders S och få mig en prisuppgift på avsvarvningen av pipprofilen på min BR.

Det känns väldigt trevligt nu när det börjar ta fart. Båda stockarna är planerade att bli klara i Mars - April ungefär då han som skall färdigställa dom har en hel del andra jobb som skall göras. Han bygger nämligen om sitt kök, han har ett litet sågverk som skall underhållas, han äger skog med allt vad det innebär med röjningar osv. Och sist i kön kommer mitt stockprojekt, men det är ju trots allt så att jag får ju det mycket billigare än i vanliga fall och då tycker jag allt att man kan ha tålamod att vänta.

MVH/Jocke

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Och nu får ni hjälpa till igen. Jag har nu suttit och tänkt och funderat fram och tillbaka på mina bössor. Har då kommit på att ett stort prblem infinner sig just nu. Det är nämligen så att jag är expert på att hålla min hand långt fram på förstocken vid frihandsskytte vilket resulterar i en satans smäll på fingrarna av främre rembygeln på min 308win. Hur gör man åt detta problemet?

Ett alternativ är ju klart att sätta ett fäste runt pipan, men det känns som att detta är ganska så dyrt, eller?

Ett annat alternativ som jag har sett är i Vapentidningen Nr 3 2007 där dom har gjort en Custombyggd 358win. På denna har dom satt ett rembygelfäste där man kan trycka på en knapp och låssa fästet, och då blir det ett hål kvar i kolven, men tror tyvärr inte detta fungerar förutom om man sätter det på sidan av stocken, vilket dom gjort.

Med andra ord finns det nog bara ett alternativ, vilket är ett rembygelfäste runt pipan. Då är det trista att benstöd således inte blir att tänka på. Något sm känns tråkigt då jag precis fått upp ögonen för hur otroligt andvändbara benstöden facktiskt är.

Vad ska jag göra?

MVH/Jocke

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Hej Jocke,

det finns lite olika lösningar på ditt "problem" antingen kan du passa in likadana rembyglarfäste som de jag har som sitter på en infälld platta i kolven. De har en radie mellan plattan och den utskjutande delen vilket gör att de inte är lika stygga för handen (och snyggare ;)) men det löser inte problemet fullt ut.

Avtagbara rembyglar funkar också men försvårar montage av benstöd på ett bra sätt. Jag skall inte säga att det inte går eftersom jag har alldeles för liten erfarenhet av sådana rembygelfästen.

För egen del så håller jag vänsterhanden framför rembygelfästet för det mesta vilket minimerar problemet, min 308:a kommer att se likadan ut som 6x45:an medan 375:an kommer att få rembygelfästet monterat på en pipring.

Jag la med en bild på burris baser, kanske kan de vara ett alternativ?

Jag ringer senare.

//Henrik

post-376-1192535495_thumb.jpg

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Hej Jocke,

det finns lite olika lösningar på ditt "problem" antingen kan du passa in likadana rembyglarfäste som de jag har som sitter på en infälld platta i kolven. De har en radie mellan plattan och den utskjutande delen vilket gör att de inte är lika stygga för handen (och snyggare ;)) men det löser inte problemet fullt ut.

Avtagbara rembyglar funkar också men försvårar montage av benstöd på ett bra sätt. Jag skall inte säga att det inte går eftersom jag har alldeles för liten erfarenhet av sådana rembygelfästen.

För egen del så håller jag vänsterhanden framför rembygelfästet för det mesta vilket minimerar problemet, min 308:a kommer att se likadan ut som 6x45:an medan 375:an kommer att få rembygelfästet monterat på en pipring.

Jag la med en bild på burris baser, kanske kan de vara ett alternativ?

Jag ringer senare.

//Henrik

God Afton Broder!

Antar att du fick mitt sms i och med att du skrev att du ringer senare :)

Dessa j*vlar tekniska saker, mobiler, datorer m.m går sönder titt som tätt tycker jag. Men jag har ändå sparat min mobil, och mitt gammla nummer då jag var tvungen till det innan när jag hade arbete och de behövde få tag på mig, men som sagt så blir den sämre och sämre och nu skiter jag i att försöka hålla den vid liv. Med andra ord så bör du försöka på mitt nya nummer som du fick i sms:et i stället, där svarar jag alltid :)

Rembygelfästen är ett dilemma som jag har brottats med i många år. Ifall jag lånar bössor så får jag stryk, andvänder jag mina egna (förut både Sakon och min nya Tikka) så får jag stryk av dem. Det bästa var när jag var frälst på tyska vapen sm Krico, Mauser osv då de allt som oftast (läs alla tyska bössor jag hafft) har hafft främre fästet på pipan. Så nu har jag m ött på problemet igen efter att det hade legat i träda en stund då det nästan aldrig hände med min Ruger, varför vet jag ej och innan den hade jag min Krico med fäste på pipan. Jag är väldigt tveksam i detta läget hur jag löser detta bäst måste jag säga  :-

Att hålla främre handen framför är nog ingen tokig idé. Det är nog den smartaste lösningen man kan finna skulle jag tro, men för att få en extra "försäkring" kan man ju göra en "plattå" som du har på din 6x45:a.

De Burris fästerna såg ju inte så dumma ut, de skulle nog gå att få ner hyffsat lågt också. Har du personlig erfarenhet av dem? Håller de inskjutningen m.m  Jag är nämligen inne på att fixa en hög med kikarsikten ganska så omgående till dem. Har ett Swarovski 2,5-10x42 på gång till min 6mmBR nu, och eventuellt kommer den att bytas mot min nuvarande Burris 4,5-14. Men vi får se vart affären bär iväg, inte säkert det blir affär heller.

Nu så var detta medelandet ungefär exakt vad jag sa till dig i telefon ikväll, men men du får väll syna igenom det. Jag ska kolla detta med fästerna.

Ha det så bra så hörs vi i morgon!

MVH/Jocke

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Okej, let´s go Broder.

Sitter här nu framför datorn och har lite "dötid" över. Sitter nu då och letar fästen, men det är ju förjordat svårt att finna fästen till en Tikka.

Här är ett par baser som ser ut sm dom på din bild.

750512050.jpg

Här är en länk till fästerna: http://www.brownells.com/aspx/ns/store/Pro...-PIECE+BASE+SET

Bara det att dessa fästen finnns inte heller dom för Tikka.... Sako, BSA och en massa andra märken, men självklart inte Tikka ;)

Brownells har störst utbud upptäckte jag :)

Du har inte lust att höra med han du fick bilden av ifall det fungerar med andra baser, kanske Sako baser eller liknande?

Här är ett annat alternativ som såg klart trevligt ut. Det är inte lika snyggt med hel bas, men klart trevligt annars.

526471840.jpg

Och här är en länk till mer info om dem:  http://www.brownells.com/aspx/ns/store/Pro...0MOUNT%20SYSTEM

Som du märker finns inte heller dessa för Tikka, men fräna var dom.

Och nu cirka 20 min efter att jag skrivit detta ovan så finner jag ett par Leupold Dovetail. Ser sjukt fina ut facktiskt. OOch äntligen står det till och med Tikka på dem!

Här kommer en bild + länk.

526370070.jpg

http://www.brownells.com/aspx/ns/store/Pro...BASE+SETS+-+S-W

Och här hade vi ett par fina och välpassande ringar!

526261590.jpg

Vilken tur att du tipsade mig om Dovetail Henrik! Tusentack, det hade varit svårlöst utan din hjälp.

Nu återstår bara en hel del jämnförelser i pris osv sedan får det väll beställas :)

Ha det bra!

MVH/Jocke

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

För att vara riktigt tjatig så måste jag bara fråga ifall de integrerade baserna på Tikka T3 bössorna ser likadana ut som de integrerade baserna på en Tikka M55. För på MidwayUSA så står följande alternativ när man har klickat in sig på Tikka, och vidare till fästen så kommer det upp två alternativ.  "    " Tikka Rifles with Flat Receiver" och "    " Tikka Rifles with Sako Design Tapered Dovetail Receiver "  Vilket för mig låter som att Dovetail fästerna endast passar Tikkor med SAKO design.....  Är det så eländigt, eller ska jag skita i vad Midway skriver, det passar på en M55:a också eller?

MVH/Jocke

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

För att vara riktigt tjatig så måste jag bara fråga ifall de integrerade baserna på Tikka T3 bössorna ser likadana ut som de integrerade baserna på en Tikka M55. För på MidwayUSA så står följande alternativ när man har klickat in sig på Tikka, och vidare till fästen så kommer det upp två alternativ.  "    " Tikka Rifles with Flat Receiver" och "    " Tikka Rifles with Sako Design Tapered Dovetail Receiver "  Vilket för mig låter som att Dovetail fästerna endast passar Tikkor med SAKO design.....   Är det så eländigt, eller ska jag skita i vad Midway skriver, det passar på en M55:a också eller?

MVH/Jocke

Tja Jocke!

Jo, det borde dom göra...jag flyttade över min optiloc-baser från M55:an till T3:an.

/Fredde

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Tja Jocke!

Jo, det borde dom göra...jag flyttade över min optiloc-baser från M55:an till T3:an.

/Fredde

Okej. Tackar för den informationen. Då kan jag utan att få en klump i magen beställa två omgångar med dovetail baser och 4 par ringar då  8)

MVH/Jocke

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Jaha då kan jag medela att jag ikväll har hafft nöjet att knåpa ihop en inköpslista till mina bössor.

Såhär blev den:

      2par Leupold dovetailbaser á 165kr/paret                = 330kr

      4par 1” Leupold dvetail ringar á 165kr/paret = 660kr

      500st .243” 65grs V-Max Moly           = 581kr

      100st .30” 150grs Barnes TSX           = 440kr

      50st  Shoot-n-c  5,5 inch             = 195kr

      1 st Kick Eez Recoilpad 202-10-M-B  1 1/8”       = 205kr

      1 st Burris Fullfield II 3-9x40  Balistic Plex  Matte   = 1330kr

                                Totalt:    = 3741kr

Ska bli kul att rusta upp mina små bössor med stockar, kikarsikten, nya kulor som skall provas, nya rejäla bakkappor osv. 

MVH/Jocke

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 3 weeks later...

Efter att denna tråden legat i "träda" i 3 veckor nu så är det väll dags för en uppdatering. Just denna uppdateringen blir väll den med stort U!

Jag har nu efter att ha väntat i 3 - 4 vackor ( Precis som Boberg lovade) varit och hämtat mina grovfrästa stockar på posten.

Boberg han sa till mig i telefon alla de gånger vi var i kontakt med varann (en väldigt trevlig och service medveten man!) i vilket fall som så sa han att han hade hittat ett par väldigt fina ämnen i Grade C1 som skulle passa perfekt för ett sådant projekt som jag har på gång. Sagt och gjort, jag litade på Boberg och tog dessa ämnen utan att se dom. Vilket gjorde denna operation än mer spännande!

Jag kan väll såhär rakt ut säga att min tillit till Boberg var inte så hög. Jag tänkte att han är väll som alla andra som har företag. Med andra ord att han pratar för sin produkt. Alltså tänkte jag att han har väll hittat två ämnen som var relativt lika (mitt största kreiterie) och sedan har han väll helt enkelt slagit på lite extra när vi pratat i telefon.

Men tji fick jag när jag öppnade paketet. Först så fann jag inga ord och stod mest som en stel pinne och sedan så lovade jag plankorna att jag kommer vårda dom ömt!

Det enda som oroar mig just nu är hur jag ska få en relativt klar, lite mörkare yta som lyfter fram ådringen då det finns gått om ådring i ämnerna!

Dessa stockarna skakade om ordentligt i börsen, men det är helt klart värt....

I morgon bär det av upp till "Lahult" där jag ska låta min personliga kolvmakare få se och känna på ämnerna. Och jag lovar det kommer inte dröja mer än en månad, kanske två innan den första är klar, väldigt väl fräst av herr Boberg!

Jag återkommer i morgon med mer detaljer om vad vi gått igenom tillsammans och hur upplägget kommer bli!

Så länge kan ni ju kolla på dessa två bilder och drägla, eller göra vad ni vill. Jag är stolt över mina stockar vad ni än gör ;)

MVH/Jocke

post-115-1194262579_thumb.jpg

post-65-1194262579_thumb.jpg

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Grattis Jocke!

Det där ser riktigt trevligt ut, såvitt jag kan bedömma! Se upp så att du inte får stockarna för mörka nu när de har sådan fin ådring. Tänk på att de flesta oljor mörkar träet med tiden.

Som sagt ämnena ser kanonfina ut!

MVH

Henrik

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Grattis Jocke!

Det där ser riktigt trevligt ut, såvitt jag kan bedömma! Se upp så att du inte får stockarna för mörka nu när de har sådan fin ådring. Tänk på att de flesta oljor mörkar träet med tiden.

Som sagt ämnena ser kanonfina ut!

MVH

Henrik

Hej Henrik!

Kul att höra att det du sett fram imot under tiden du räfsat löv gav mersmak ;)

Sitter med ämnerna framför mig hela tiden (jag är nog inte frisk  :-[ ) Har beslutat att jag inte mörkar dom någonting.

Har köpt CCL´s stockkit. Med porfyllning och sedan finns det någon olja från (jag kan vara ute och cyklar) Rödrot ???  och sedan någon annan olja. Du sa att CCL´s produkter var bra och att Leif andvände det så jag köpte oljor och vax för 600kr :P

Men den där rödrot, eller vad den heter tror du den mörkar träet för mycket?

Får väll i värsta fall ta och prova på en annan träbit. Jag är säker på att Göran löser det också. Glansig vill jag dock att ytan skall bli. Men jag vet inte om jag vill ha den för glansig heller. Ja nu är hjärnan på högvarv  ::)

Lite lagom av allt hade varit bra ;)

Men det är onekligen två fina ämnen, eller vad säger du?

Ha det bra!

MVH/Jocke

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Hej Jocke!

Rödroten ger en röd ton på ådringen som man ofta ser på gamla engelska bössor. Kolla in lite auktionsbilder så ser du vad jag menar. Jag skulle personligen inte rekommendera den men det är rent subjektivt.

Om du jobbar med CCL kitet från början till slut så får du en riktigt bra yta men det tar tid eftersom det är många tunna stykningar som gäller.. När du kommer på besök kan du ju passa på att inspektera kolven på min 6x45:a så kan vi diskutera utifrån den.

Ha det bra så hörs vi!

Henrik

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.









×
×
  • Skapa ny...