Jump to content

Alfie's Blog

  • entries
    47
  • comments
    17
  • views
    6,719

Rapport


Alfie

383 views

Jodå, det har jagats efter det senaste inlägget, totalt 4 släpp med hunden plus älgjakt under helgerna.

Hunden har presterat ok tycker jag, det är det där med återgången som kan bli bättre, men det kommer med tiden, sista släppet hittade hon dock inget att driva, var ute på fina sökturer däremot.

Älgjakten har gått lite trögt, en rent pinsam historia med skadeskjutning som jag bara blev förbannad över (nej, det var inte jag som sköt!) sitter i minnet.

Att det sker en skadeskjutning är i sig inte någon konstig sak, det kan hända alla även om det inte borde göra det, det kan vara vapnet som fallerar, en kvist man inte sett osv...men när det sker i princip medvetet då går jag i taket!

En älgtjur trava fram på ett pass, skytten ser bra, det är över ett hygge, skjuter 3 skott, blodspår vittnar om att det är träff med minst ett skott, dock inget mycket blod som dessutom avtar rätt omgående. Eftersöket kommer igång dryga timmen efteråt, tjuren har då passat på att lämna området, hunden hittar tjuren som bara håller undan, i dryga 5 timmar är det gångstånd, inte en gång har tjuren sökt lega utan pinnar på bra, inget mera blod och alla 4 klöverna i backen hela tiden, förefaller oskadd om man bortser från blodet i början.

Avstånd vid skotten var MINST 250m?! skytten försvarar sitt handlande med att "bössan har jag skjutit in på 200m" :rolleyes:

Vid nästa jakt nämns inte skotten med ett ord, jag har ventilerat vad jag anser och tycker om det hela till jaktledaren, jag erbjöd mig att fortsätta eftersöket samma kväll eftersom det var bra fullmåne och ett skott hade kunnat avlossas utan problem, hundar fanns det också.

Arg och besviken på allt från skyttens aggerande till eftersökets avslut.

Nu har det trillat rätt mycket snö ur hundens synpunkt, men vi får se om jag inte tar mig ut en sväng under veckan eller till helgen för att släppa henne trots allt, hon behöver ju röra på sig i alla fall.

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...