Bloggar

Våra bloggare

 1. RedTop placeholder

  • 1
   inlägg
  • 0
   kommentarer
  • 33
   visningar

  Senaste inläggen

  redtop
  Senaste Entry

  *

 2. Torbjorn Ek

  • 1
   inlägg
  • 0
   kommentarer
  • 41
   visningar

  Senaste inläggen

  Vill du köpa Instagram följare? Det är inte alltid som anledningen är helt självklar. Riktiga följare eller inte, de ökar ditt antal followers som är bra. Med mer followers följer naturligt ytterligare interaktion, och din profil får mer uppmärksamhet. Nystartade företag eller verksamheter har en gigantisk fördel när de väljer att göra det i grunden. På så vis gör du ett bättre intryck för dina besökare. Om du inte gör detta så riskerar du att få dålig engagemang på ditt konto. Det gäller verkligen inte bara Instagram, utan i princip alla sociala plattformar.

  Hur får man många likes på Instagram, är det enkelt eller svårt? Man hittar ej bara ett tillvägagångssätt som fungerar utan en rad olika vägar att gå. Steg ett är att börja tycka om och följa profiler inom din nisch. Ett sätt att göra det på är att tycka om användares inlägg. Men det blir inte mycket enklare än att bara köpa dem. De profiler som används för att gilla dina bilder i så fall är aldrig vanliga. Men olyckligtvis är det inga vanliga personer som ligger bakom överstående användare. Men dessa likes gör dig mycket mer synlig på många andra sätt. Vanliga konton ser att du har ett flertal gilla-markeringar på dina bilder, och följer i sin tur din profil.

  Många vill få fler följare på Instagram för uppmärksamhetens skull. Allt för många vet inte om att det förekommer särskilda hash-tags för att få fler likes. Om du postar en bild tillsammans med en sådan hashtag så erhålls du mycket mer gilla-markeringar. Att bara köpa dem är annars det enklaste. Du kan få hundratusentals followers och gilla-markeringar levererat till ditt konto på bara ett par timmar. Det fungerar på samma vis när det kommer till samtliga former av sociala medier. Du kan köpa en hel del olika saker, inte bara followers och likes. Det är kanske dags för personer att komma till insikt om hur tomt det är med gilla-markeringar och followers.

 3. HuggyBear
  Senaste Entry

  Nån bloggare av rang är man ju inte men ska försöka sammanfatta lite. 

  Verkar tämligen kört med hunnjakten här hemma i det här eländiga skarpföret. Snorhalt på vägarna så man vill ju inte ens ut å promenera.. 

  Nåväl... Helgen tillbringades utanför Ljungby i Småland där vi jagade rå räv å hare dagtid å vaka gris på kvällarna. Skandiaviska jakt & fiske stod för värdskapet i detta helgpaket som kosta 4500kr med mat jakt å boende inräknat.

  Jakt är alltid jakt å man kan inte köpa viltet i pass/åtel så att ingen sköt något säger jag inte så mycket om men jag hade förväntat mig mer rent servicemässigt å organisatoriskt trots den ringa kostnaden. Vi hade dock ändå väldigt trevligt inbördes i vårt lilla gäng. 

  Just nu går jag mest å funderar på om jag gjort bort mig totalt som köper en halvautomat då det enligt vissa media låter som att det redan är klart med att dessa ska förbjudas inom EU-jävlahelvetet. 

  Nåja... Man få väl börja se fram emot vårjakten på bock å bäver nu istället. :P

 4. Q-Trigger

  • 1
   inlägg
  • 5
   kommentarer
  • 373
   visningar

  Senaste inläggen

  Jösses vågar man skriva om detta i ett första inlägg..? Jo jag måste för det handlar om att inte få utöva jakten fullt ut! Den enda källan för påfyllnad av kraft!
   

  Året är nu 2016 man kan tro att det är 1800-talet.
  Inte ett modernt Sverige där alla borde vara lika mycket värda som jägare vare sig man är man eller kvinna.
  Innan jag mötte denna person har jag aldrig bemöts på ett otrevligt sätt av någon för att jag råkar vara född som kvinna och jagar!
  Hoten, upprepade kränkningar, oron äter upp dig inuti.
  Det enda som existerar är tankarna på den man som utövar hoten och kränkningarna.
  Ingen vågar stå upp för rättvisa och enkel moral man får faktiskt inte hota och plåga andra!
  Man tittar sig ständigt över axeln när man går ut, för det har han sagt!
  ”Akta dig när du går ut och se dig om man vet aldrig vad som kan hända”
  Det gör man trots att man inte vill, att skapa rädsla är ett vapen i sig.
  Kan han inte skrämmas tillräckligt så räknar han snabbt ut att kommer jag inte åt henne direkt, så går vi på de närmaste som betyder något i hennes liv. För min svaga punkt är att jag bryr mig så mycket om min familj, mina vänner och andra människor som jag möter, så där lyckades han verkligen….
  Men ingen i min närhet ska drabbas för att jag råkade möta den människan i den organisation jag tillhör.
  När man talar om det för den som är närmast ansvarig händer ingenting. Vilket resulterar i att man inte vågar tala om det för någon mer.
  Han får hållas gång efter gång! Ingen vill stå upp, ingen vill lägga sig i, det går inte att bevisa mm.
  han ju så pass smart att han inte lämnar så mycket bevis, och de som kan vittna vågar inte.
  Utövaren han som hotar har makt och är en verklig Dr Jekyll och Mr Hyde!
  Ord mot ord och då kan alla räkna ut vem som är mest trovärdig, den charmante Dr Jekyll eller så skräms man av Mr Hyde och vågar inte och är tyst för det.
  Underligt nog så har människor med en grandios uppfattning om sig själva förmåga att få andra och tro det också…
  Ska de gå så långt att en kula avlossas innan någon fattar hur sjuk människan är?
  Till slut går man sönder, man tappar allt som gör livet värt att leva.
  Till slut fungerar inte ens det vardagliga hemma som att gå upp laga mat, städa mm.
  Gå ut med hunden känns som att bestiga Mount Everest…
  Till slut kan man inte utöva det intresse som är den enda källan för påfyllande av kraft nämligen jakten.
  Till slut orkar man inte vara en egen människa, vara mamma och fru, göra det där vardagliga som alla tar för givet och inte tänker på…
  Det är så mycket värt det där vardagliga, det tänker man på när all kraft försvinner och man inte kan längre!
  Kraften som tillhör mig och min familj är stulen!
  När man gillar att serva andra och tycker om solidaritet och gemenskap och vill vara en del av ett större sammanhang och kämpa för att vi ska få behålla det fantastiska vilda Sverige som vi har idag.
  Ska jag den utsatta då få lämna den organisation som jag beundrat hela mitt liv och blivit en del av
  med stolthet för att en hotfull person som har en grandios självbild och anser sig ha makten att styra vem som ska få vara med eller ska bort?
  Till skillnad från den grandiose som är med av en enda anledning att förhöja sig själv och sko sig på andra så långt det går för egen del, med lögn på lögn och ständigt förtal om allt och alla (även de som tror sig ligga bra till, stackars dem för så är det inte!) Det verkar aldrig ta slut.
  När man tills slut går vidare och talar om vad som hänt lite högre upp då infinner sig den stora tystnaden och efter fyra månader av väntan och tystnad, (efter påtryckning) så ska det snart lämnas ett besked vem som ska få lämna?
  Det är inte lätt för de som ska ta beslutet minsann det vill jag lova… Det är ju obehagligt att hamna i en ”konflikt” att stå upp för rättvisa och faktiskt säga att det inte hör hemma i ”vår” organisation. Men den stora frågan är, om förövaren får lämna klarar jag av att sitta vid samma bord som de som tycker att det är ok att han gör så mot mig och andra?
  Det visar sig att jag och en till redan har ”lämnat” och att han får sitta kvar.
  Mr Hyde har vunnit seger att bli av med ett lägre väsen (Kvinna) och kan fortsätta sin bana som Dr Jekyll stackars nästa som kommer i hans närhet som inte passar in i ”hans” plan.
  De som tycker det är OK att göra så kanske inte tänkt på att nästa gång kan det vara deras fru eller dotter eller syster som drabbas är det samma sak då måntro?
  Ska en våldsman få representera en så stor organisation? Vågar man medvetet ha en våldsman kvar som använder dess verksamhet som arena för att hitta nya offer? Det är inte en privatsak då det drabbar medlemmar som endast träffat honom i organisationens regi som styrelsemöten och andra aktiviteter som sedan blir hindrad att utföra sitt uppdrag i den organisation man faktiskt har blivit invald i med förtroende från medlemmarna på ett årsmöte.
  Vad är det som gör att man inte kan stå upp för säkerheten för sina medlemmar?

  Jag tror faktiskt att en del mycket väl vet om vad han gör och jag funderar mycket på vad är det som gör att man är kollektivt tyst när någon gör så hemska saker mot andra?
  Från en som inte tänker vara tyst längre det får bära eller brista!
  För att vara tyst gynnar inte mig (personligen) och de övriga som blir utsatta eller som anser att våld, hot och kränkningar inte hör hemma i någon organisation!
  Att vara tyst gynnar bara förövaren de andra fega som låter honom hållas och inte står upp för vad som är rätt!
  Troligen kommer jag att offras för att det ska tystas ner…
  Eftersom det gått hela vägen upp till toppen och ingen vågar göra det rätta, våga visa var skåpet ska stå!
  Att ingen ska utöva våld, hot och kränkningar i ”vår” organisation!
  Man väljer den tysta vägen och får till att han inte blir omvald längre fram… Men han sitter kvar… jag och en till får gå…
  Att stödja, samtala, bekräfta den som blivit utsatt? Svar NEJ
  Även om jag kommer att sakna mycket, så kan jag titta mig själv i spegeln varje dag och se att jag gjorde det jag kunde och faktiskt leva vidare förhoppningsvis om Mr Hyde får sitta bakom lås och bom i framtiden eller blir stoppad på något sätt!
  Inte fortsätta att jaga kvinnor och andra via en av Sveriges största organisationer i alla fall!
  Jag trodde aldrig att jag skulle bli så hämmad jag som alltid stått på barrikaderna och varit murbräcka och slagit för de svaga i samhället i hela mitt liv. Men att så många runt mig reagerar med tystnad ingen, verkligen ingen står upp för mig och de andra drabbade. Då tappar jag faktiskt all kraft och behöver någon som försvarar mig för en gångs skull!
  Jag förstår inte hur och varför man tycker det är OK??? Det är nästan värre än hoten för där förstår man att något är fel, men alla dessa människor man tror är vanliga goda och ärliga och det måste de vara, de är det egentligen MEN vad är det som händer med dem? Jag förstår inte!
  Jag har alltid talat emot ”ensam är stark” och istället sagt ”tillsammans är vi oslagbara” Men nu är jag ensam och jag måste bli stark igen!
   en rykande veke skall han inte utsläcka, intill dess att hon har fört rätten fram till seger.

   

   

   

 5. Harald Turesson

  • 1
   inlägg
  • 1
   Kommentar
  • 518
   visningar

  Senaste inläggen

  Gå ner i vikt och bli smal, det vet alla, men det finns fler effekter som möjligtvis inte är så uppenbara. Att uppleva sig mindre tung är en otroligt härlig känsla. Diverse fysiska sysslor kommer inte längre att kännas som särskilt ansträngande. Du lär uppleva dig gladare och din hälsa borde påverkas till det positiva. Man kanske inte alltid kommer ihåg att det förekommer många olika bra effekter gällande din hälsa. En hel del olika sjukdomar och mentala ohälsor är jämt relaterade till din vikt. Du upplever dock effekterna långt innan du har blivit slank. Så tidigt som ditt tidigaste steg lär att få dig att må mycket betydligt bättre.

  Att klara av allting ensam är fullt utförbart. Fast många vilket tackar nej till stöd har det besvärligare att i själva verket klara sig igenom det. Att aldrig ta del av människors tidigare erfarenheter finns det ej någon anledning för. De som någon gång har levt det du tänker gå igenom har oftast mycket råd att dela med sig av. Elwira.se innehåller mycket bra och nyttigt vägledning. Där har du möjligheten att både hitta intressanta informativa texter men också ta till dig mycket bra tips. Att börja med rätt kunskap är nyckeln för att lyckas med vad du önskar att utföra.

  Hur du når dina delmål inom viktminskning kommer alltid att vara fullständigt din ensak. Att tidigt finna en jämvikt har alltid varit mycket viktigt. Börja sakta men noggrant att motionera en aning. Ät på samma gång mindre onyttig kost som t.ex. sötsaker och skräpmat. Du behöver se upp för att ge dig själv olika fördelar efter träningen, vilket har med ohälsosam kost att göra. Du behöver långsamt men säkert jobba dig upp kring båda områdena. Ett ytterligare aktivt levande i din vardag är någonting du måste sikta på. Det kan förbli flexibelt att ta bussen på morgonen men det har alltid varit lämpligare att gå alternativt cykla. Du har möjligheten att tillsammans med dina måltider äta en aning frukter eller ett par extra grönsaker.

 6. blog-0914747001410908657.jpgBockarna som fälldes 16 Augusti!

  Satt med min kompis Alrik som ännu inte tagit sin examen och när 6taggaren klev ut vet jag inte vem av oss som var mest nervös.

  Det var som om jag kunde höra hans hjärtslag och när skottet gått och jag såg att bocken markerade tydligt på skottet så var inte heller spänningen över.

  Bocken gick ca 20m och låg bakom en stenmur och när jag såg min kompis leende efter att ha skjutit sitt första vilt så är jag helt säker på att hade han inte haft öron så hade det leendet gått runt om!

  Att vara med när detta hände är ett av mina egna finaste jaktminnen om inte lika roligt som när jag sköt min egna första bock, dock inte lika fin som denna det är bara att gratulera och snart hänger dom hornen i en studentlya på campus i växjö!

  ( Den andra bocken sköt jag själv senare på dagen, en returbock som hade gjort sitt )

 7. Jämthundimitthjärta's Blog

  • 3
   inlägg
  • 0
   kommentarer
  • 1204
   visningar

  Senaste inläggen

  Emelie Eriksson
  Senaste Entry

  Hej detta är den "17 åriga tjejen" Emelie!

  Jag har länge följt vad som har skrivits om mig angående mitt inlägg på Facebook om vår hund Nettie som blev vargdödad. Detta brev blev betydligt mycket större än vad jag ens våga tänka! Det hade spridit sig till massor av ex vargvärnare sidor som "Ja till Varg". De har skrivit om mig och Nettie att varken jag eller hon fanns, att allt jag hade skrivit var för bra för att en 17 åring skulle ha skrivit det och att det istället skulle vara en skäggig gubbe som vill få sin röst hörd via Facebook, eller att det var den såkallad "jägarmaffian" som hade skrivit.

  När det var som mest hets efter mig hoppades jag varje dag och natt att jag inte skulle få hot eller andra obehagligheter. Både jag och min mamma har fått mail på Facebook där det har stått otrevligheter. Jag var rädd när jag var på skolan och när jag gick själv ute ifall något skulle hända. Det är ju riktigt pinsamt att det är vuxna människor som sitter och skriver såhär till en 17 åring som nyligen har förlorat sin bästa vän på detta vis.

  Efter detta fick jag hålla mig tillbaka ett bra tag på nätet men jag läste varje dag om hur det hade spridits, det var inte trevligt att läsa allt som stod om mig och Nettie. Jag läste också underbara kommentarer från underbara människor som gjorde och gör mig än idag så otroligt glad och tacksam! Ni gick in och hjälpte mig när jag själv inte kunde säga något i försvar i allt de skrev. Jag bara kände hur mycket jag vill säga tack för allt stöd ni gav mig mitt i det jobbiga. Men jag kunde inte vilket var riktigt frustrerande när jag visste att ni ville att jag skulle träda fram.

  Jag mår nu betydligt mycket bättre och detta var en stor del av detta som gjorde det bättre. Att jag fick ut ur mig hur ja mådde och fick ut det bland människor som inte bor med varg och öppna ögonen på dem.

  Jag saknar fortfarande Nettie så fruktansvärt mycket men jag lär mig att leva med det och ja kan handskas bättre med det när det blir jobbigt.

  Att jag skrev detta var för hennes skull, för att öppna ögonen på människor om hur det är att ha så många vargar på samma ställe. Jag kommer att kämpa vidare för Netties skull och för att våra framtida hundar ska få ett säkrare liv och att det ska bli balans i vår natur.

  Sen måste jag säga det att jag har verkligen lyckats om jag får lov att säga så. Värnare har till och med insett vilken lögn det har spridit sig och mer eller mindre stått på min sida, över 5000 delningar sammanlagt blev det av mitt brev...så nog gjorde jag skillnad =)

  Det blev ett sent tack men jag vill ändå säga stort tack för all er underbara hjälp och stöd som jag fick av er när jag mådde så dåligt! Det var guld värt!!

  Men att få en ursäkt av mannen som drev allt detta kan ja nog glömma! ;)

  Stor kram till er som fanns där för mig på ett eller annat sätt vid denna stund!

  // Emelie "Olén" Eriksson

  Ja vill INTE ha några onödiga kommentarer på detta, vänligen respektera det! !

 8. Persson60's Blog

  • 1
   inlägg
  • 1
   Kommentar
  • 1134
   visningar

  Senaste inläggen

  Hej! ska försöka börja blogga då jag gärna läser andras bloggar. men det kan ju bli lite svårt du man lider av dysleksi eller hur det stavas, bra att dom har ett lätt ord att stava för dom som har svårt med stavningen? Hur som helst så har jag tagit upp jakten igen, efter 2 fruar som blivit sjuka i cancer, så nu är det min tid att ta igen allt som gått förlorat! skaffade en gammal 3006 1640 i höstas för att känna om den gamla känslan skulle komma tillbaka, och det har den gjort med besked, skjutit lite räv och gråfågel, men nu ska jag gå med i ett jaktlag igen, samt att jag har många småmarker att jaga på. så i dag beställde jag en Blaser R8 308 samt ett zeiss 6-24 som jag ska ha till varmint ammunitionen samt ett aimpoint till älgjakten. gammeln 1640 m swarovskin 8 x 56 har jag till nattjakten på gris. sen är jag sugen på bland hundarna här på jaktsidan Jämte + smålandsstövare att ha som eftersökshund i första hand, Ha det bra i skogarna!

 9. www.uppsalebojakt.se

  • 1
   inlägg
  • 0
   kommentarer
  • 1122
   visningar

  Senaste inläggen

  Marcus@uppsalebojakt
  Senaste Entry

  Här kommer en länk till våran jaktblogg på nätet med bilder från olika jakter,filmer, tävlingar mm.

  Välkomna!!

  http://uppsalebojakt.wordpress.com/

 10. Spettan's Blog

  • 2
   inlägg
  • 0
   kommentarer
  • 1130
   visningar

  Senaste inläggen

  Igår blev det att flytta grävlingsfällan. Nytt bete blev plommon och fisk. Antingen gör jag fel eller så har vi inga grävlingar kvar för jag har inte fångat nån hittills. Fick även reda på av en kompis att en älgko blivit påkörd på E22 utanför oss och hon hade mjölk i spenarna så förhoppningsvis blir kalven skjuten under älgjakten..

 11. Steff.'s blogg

  • 1
   inlägg
  • 0
   kommentarer
  • 1182
   visningar

  Senaste inläggen

  Hej,

  har läst och sökt men inte hittat någonting om att det finns en bestämelse eller en lag eller vad det nu skall vara

  på hur STOR en mark skall vara för att man skall få jaga där.

  många sägar att man får jaga på sin "villatomt", men då det oftast handlar om tättbebbygt stats planerat område så faller ju det ganska snabbt.

  jag skulle vilja veta om det finns nedskrivet någonstans vad som reglerar storleken på en mark för småviltsjakt, eller för att ingå i ett viltvårdsområde.

  jag är alltså inte intreserad av markens beskaffenhet för att vara jaktbar utan endast det jag frågade om i förgående stycke!

  skulle vara kul att få veta hur det egentligen är, då man igenom åren fått många "facit" som visar sig bara vara hörsägen.

  Steff.

 12. rjson's blogg

  • 1
   inlägg
  • 1
   Kommentar
  • 1104
   visningar

  Senaste inläggen

  rjson
  Senaste Entry

  Hej

  Jag har införskaffat ett FXCyclone 5,5 med tillhörande kikarsikte.

  Det följde även med en tub med slang ,

  så jag behöver ej pumpa för glatta livet.

  Jag tränar hellre på min crosstrainer.

  Jag har en fråga angående hur man tar bort strypningen.

  Givetvis måste man söka licens efter ingreppet.

  Jag har ett äldre luftgevär Webley Tracker med riktigt bra tryck i.

  Väldigt lite skjutit med.

  Förra året var det lämmelinvasion i västra Jämtland.

  Det var inte bara bilarna som mosade dom.

  Vad jag vet så är det ostrypt. Köpt på 80 talet.

  Webley Tracker, som är ostrypt är tydligen eftertraktat.

  Godkänd i England för kaninjakt.

  Ev kanske det är till salu.

 13. Sambo med en "jakt-tokig gubbe".

  • 1
   inlägg
  • 1
   Kommentar
  • 1186
   visningar

  Senaste inläggen

  Ja det e första inlägget som jag gör, så trevlans skulle vara med lite kommentarer.

  Inte en lugn stund, just nu pratas det i telefonen om byssor, klockan är 01.32. Ha ha ha tänk om han visste att jag har en blogg just här. Men tänkte att jag skulle bli lite mer lärd här av er andra.

  Ja ja man ska inte klaga det e jue ett stort intresse.

  Men en fråga som är nått att ifråga sätta är väll vargen ska den finnas eller inte??

  Vad tycker ni?? Det är ju verkligen i ropet just nu???

  Själv får man väll somna till snacket av byssorna, det är pipor dit och priser hit.

  Det är jue inte precis Ellos vårkatalog de läser. Ler.

  Ha en bra natt mina vänner (blivande).

 14. Alfie's Blog

  • 47
   inlägg
  • 17
   kommentarer
  • 5050
   visningar

  Senaste inläggen

  Man nöter ju inte ut ev läsare med inlägg i tid och otid om man säger så.

  Vinter är här, jakten har väl varit si så där, för lite tid att vara i skogen som vanligt, som vanligt pga arbetet för det mesta.

  Men sånt är livet, får ta igen det nästa år (säger iof varje år)

  Nått nytt har kanske inte hänt egentligen, annat än att 375'an har ljuddämpare RCC, 6.5'an skall gängas för dämpare den med och kombin har nu en Aimpoint.

  Nästa idé är att skaffa en recurvebåge för jakt att börja träna med, för det är så skoj att skjuta pil och båge!

  Går och väntar på ett beslut om jakt med båge, men det verkar vara segt, mer tid att träna med andra ord.

  Är vädergudarna på rätt sida kanske man tar en dag ledig under nästa vecka för en tur i skogen, om inte annat så får hunden bränna av lite energi.

  En annan får väl dra iväg något välriktat bomskott eller nått i brist på annat.

  Nu är det julstök på gång snart.

  God Jul på er alla jaktkamrater där ute.

 15. novacula
  Senaste Entry

  Sitter i bilen och väntar på en kompis som ska jaga kalv tillsammans med en hundförare ur deras jaktlag.

  Ska bli spännande, jag har bara jagat älg under ordinarie jakt, när det varit mycket folk. Ska bli intressant att få se hundförarens del i det hela lite närmare än vad jag gjort innan - får se om det får fart på intresset för äljakt.

  Jag betvivlar att det kommer ge blodad tand dock, för mig har älgjakten hittills varit en social tillställning som ger högkvalitativt, "billigt", kött i frysen.

  Jag är nog ändå mer lagd åt den mer rörliga smygjakten, och att sitta ensam i skogen och vaka. Vi får se om jag har något motsatt att skriva ikväll.

 16. Dunderklumpen
  Senaste Entry

  http://ordjamten.wordpress.com kan du läsa min alldeles egen blogg.

  Mvh Dunderklumpen!

 17. Qvarnhill's Blogg

  qvarnhill
  Senaste Entry

  I morgon ska jag ta min brorson med på jakt, grabben är en duktig långhållsskytt som nyligen surade över att serierna inte längre låg på 96-100... Ja, han hade gått från liggande skytte till stående dito och fixade till att börja med "bara" 75-80 serier. Nu ska han dock få prova på hur det kan vara på jakt men vi börjar på skjutbanan, han har aldrig avlossat en hagelsmäll så han får väl torrträna lite på banan först. Hoppas bara "gamla Bettan" inte skrämmer slag på pojkstackar'n... Hon sparkar en del, Bettan!

  Man blir ju glad när någon vill ta del av ens kunskaper och intressen, mina egna barn är mindre än måttligt intresserade och jag ser stora svårigheter med att få med dom ut i skogen så brorsbarnen får duga. Är ingen pedagog, långt ifrån men man hoppas ändå kunna förmedla lite av vad det handlar om, framför allt att jakt är så mycket mer än själva smällen och dödandet. Anser att jakt är danande, man måste anpassa sig till naturen och i mesta möjliga mån spela med i de givna situationerna, sedan är ju både förmågan att vara tyst och stilla samt tålmodigheten värdefulla kunskaper i naturen. Just tyst och stilla tycks vara en bristvara för ungar idag, alla lyssnar ju på musik jämt eller så babblar de på i mobilen och som om inte det räckte spelar dom väl TV-spel precis hela tiden... OK, kanske lite fördommar där men ändå!

  Nä, likt Baloo den dumma djungelbjörnen så ska jag lära människoynglet allt jag kan om skogen och jakten (nåja, det går nog fort säger nu Bagheera, djungelkatten...) och vi ska jaga på vad jag tror vargfria marker så vi kör med drivande hund, snart nog en omöjlig företeelse så det gäller att passa på.

  Moss å grankott!

 18. Teknikens under... <_<

  Vårt senaste tillskott i jaktlaget har bidragit med lite nymodigheter. Han har slängt ut en påse äpplen, och monterat upp en åtelkamera och Voíla! En bild på ett av de tilltänkta offren bara dagar innan jakten! -_-

  Inte mycket till älg, men en bra frysfyllnad. Alla nymodigheter är inte av ondo...

  Kttranson2009.jpg

  Det är härliga tider vi går till mötes, och det är gott att vara jägare... :huh:

 19. Jag har haft den stora äran att via PM fått vädra mina tankar om slugs frågan med en annan person på forumet.

  Har kommit mycket längre nu. Och min fråga om slugs har jag nu släppt. Jag tror mig förstå SJF's problematik då de vill säkerställa att vi jägare inte tar vårt ansvar fullt ut. vilket kan med föra att vi skulle skadskjuta fler djur eller om äns det är lämpligt att jaga med slugs. och blundar för att det är tillåtet på andra djur. Detta har nu sjunkit in.

  Det jag nu grubblar på är om JRF's tankar om medlemarna är, att vi faktisk klarar av detta och därför nu jobbar på att tillåta det.

  Kommer vi att klara av det eller agerar SJF rätt när de själva först vill göra en ingående test av detta.

  Nu har jag aldrig provat att skjuta slugs på vilt. vi gjorde en test när jag gick SJF's jaktledar utbildning. Där kände jag att det var bättre precision än jag förväntat mig. Trodde inte att man skulle träffa ett skit på längre avstånd än 30 meter. men vi lyckades att träffa på närmare 60 med hagel riktmedel. Så med "riktiga" riktmedel så borde jag runt ett max avstånd på kanske 50 meter inte vara några problem. Men det hör igentligen inte till min "nya" fråga:

  kommer vi att klara av att jaga med slugs. Hmm.. Jag tror det. Eller vill iaf tro det. För jag tror inte att användningen kommer blir större. men det blir iaf möjligt samt enklare och klarare regler. och enkla regler är bra enligt mig..

 20. Sen jag började handladda 2002 så har jag i princip uteslutande kört med en Lee O-press, den där billiga i nåt lätt kompositmaterial/aluminium. Det har fungerat utmärkt för allt från 222 till 416 Wby Mag, men jag har hela tiden funderat på att skaffa en rejäl press - det har känts befogat med tanke på den mängd patroner jag ändå laddar, och mitt intresse. Under en jobbresa till Norge för några veckor sedan fann jag ett demoex av en RCBS Rockchucker "Supreme" på XXL Sports i centrala Oslo. Priset var 1440 NOK vilket faktiskt är billigare än t.ex. Torsbo. Efter nån halv veckas funderande så beslöt jag mig för att köpa en slik. Då visade det sig att de bara hade demoexet kvar, och att jag kunde få detta för inköpspris, dvs 800 NOK. Så summa summarum blev jag en riktigt bra press rikare, men bara 960 kronor fattigare.

  Nu har jag använt pressen i några veckor och det är en helt annan känsla än i min gamla. Det känns som jag kan krossa i princip vad som helst i den här pressen, och dessutom är det inga spel eller glapp på det sätt som det var i Lee-diton.

  Anledningen till att jag skriver detta är inte så mycket att jag sett "ljuset" som att det är ett av få exempel där jag gjort en bra och berättigad vapen- eller skytterelaterad affär :blink::D

 21. Peter´s jakt o fiskesida

  • 2
   inlägg
  • 1
   Kommentar
  • 1096
   visningar

  Senaste inläggen

  Foffe
  Senaste Entry

  Kommer väl att skriva här då och då. Men vi får se hur ofta det blir. Den kommer att innehålla mycket om mina tankar om jakt och sådant.

 22. Mats' Blog

  • 1
   inlägg
  • 1
   Kommentar
  • 2529
   visningar

  Inga blogginlägg ännu

 23. amakulu's Blogg

  • 1
   inlägg
  • 2
   kommentarer
  • 2543
   visningar

  Inga blogginlägg ännu

 24. Ullmenkott's Blog

  • 1
   inlägg
  • 0
   kommentarer
  • 2185
   visningar

  Inga blogginlägg ännu