Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 06/24/2021 in all areas

 1. För att göra björnpasset mera realistisk föreslår jag följande ändringar: 1: om man inte får in 4 träff med stöd på sidofigur får man gå hem och träna- och återkomma vid nästa tillfälle- iklädd fåntratt. Inte skjuta om och om igen samma kväll tills man har 4 träff inne i området. Björnen är farlig. 2: Om man inte träffar frontfigur på 25 meter står det en 2 meters 140 kilos biker typ bredvid och sänker skytten med en höger 1,3 sekunder efter bom och säger lugnt: så här känns det när björnen tar dig. För att öka incitamentet, som Reinfeldt sa 😉
  9 points
 2. Varför inte bara fortsätta ta el i ifrån väggkontakten? Man ska inte laga nåt som inte är trasigt.
  8 points
 3. Vad jag har saknat er allesammans 😊
  8 points
 4. Så, nu har jag ägnat eftermiddagen till att ringa runt till dom jag känner som jag vet är centerpartister och sagt upp all bekantskap. Jävla idioter!
  8 points
 5. Jaha då ligger man på sängen på hotell hornavan i Arjeplog. Lång resa men har gått bra trots att sömnen i natt lämnade en del att önska(varmt i sovrummet). Från 25+ till 14 grader. Märktes på hunden som blev väldigt pigg. Imorgon blir det helikopter ut till en sjö som vi har kartrekat. 7 nätter i tältkåta, flugfiske, cigarrer och vin. Räknar väl med 50-60 kg i övervikt men å andra sidan blir det god mat och vi bor som kungar…
  7 points
 6. Vi börjar bli giftiga ZGn och jag. Säga vad man vill om bly, men Nosler Accubond sätter punkt med besked.
  7 points
 7. Känns lite knepigt att banna ämnen rakt av.. skulle göra moderatorssysslan bökigare. Då är det bättre att ordet är fritt speciellt när folk på detta forum verkat fatta att man ska sköta sig även på nätet. Sjukt få gånger som det måste modereras något öht
  7 points
 8. Kul tråd detta, bra nivå i debatten även om kanske de som tycker anderledes tiger. Det är lätt att predika för de redan troende. Har varit projare för en potentiell vindkraftssatsning 5-10 verk uppe i jämtland, jag skulle säga att det största problemet för vindkraften i Sverige är samerna då de alltid har sista ordet i renbetet där de bästa vindlägena finns, oavsett om det är statens eller privat mark. Nu ska jag inte generalisera då jag ändå har begränsad erfarenhet, men närmare maffia än de lappskojarna jag träffade kan vi nog bara hitta i förortens klanghetton, samerna är Sveriges äldsta parallell samhälle. Det stör renen så ni vet, lustigt nog är varje vindkraftsfundament jag sett täckt av renskit, snurrorna fläktar väl och håller undan ohyran. ISJonsson länkade ju till Forsmarksartikeln. Vi har ju rödgrön röra i Östhammars kommun också via C+S. Borde ju vara S + c med betoning på litet C sett till röstsiffrorna men centerpartisten är väldigt sugen på att fronta koalitionen och sossen svag i den bemärkelsen. Ryktet säger att han tillhörde VPK i ungdomen innan SLU, låter fullt rimligt. Vi ska alltså omfamna ett slutförvar i Forsmark, för tro inte att kommunens invånare blivit tillfrågade för då kan ju demokratin av dumskallar faktiskt säga nej. Så rätt upp till regeringen, SKB har i princip köpt hela kommunen och sponsrar allt från små idrottsklubbar till rena BS-satsningar på landsbygden. Och viktigast, sossen och gammelkommunisten har nog tryggat sin pension. Nu säger jag inte nej till detta förutsatt att vi ska ta hand om vår egen radioaktiva skit i berget men hade velat bli tillfrågad med 4 mil till verket. I en krass omvärldsanalys där många länder i EU har elbrist i allmänhet och grönelsbrist i synnerhet blir det hela mer delikat. Kärnkraftsutbyggnaden bromsas av att rika länder har ingenstans att göra av kärnavfallet så är det ju ganska lätt att bli cynisk, fatta vilken marknad detta är att tilllåta dem få köra sitt avfall på tryggt avstånd från hemlandet i kalla norden. Jag tror, bemärk naturligtvis tror, att detta är en marknad större än Norges oljeexport inom 10-20 år och kommer berika Sveriges BNP oerhört. Välj sida av myntet, perspektivet är 100.000 år i kopparbehållare, civilisationen som vi känner den är väl typ 4000 år så klent med fallstudier. Innan dess är människan borta sen minst 95.000år så WTF... Ironiskt brottas nu koalitionen med MP som inte vill bifalla i regeringen. Vi ska tydligen producera el via dynamo på cykeln för vad kvarstår annars egentligen? Kol - nej, Gas/Olja - nej, Kärnkraft - nej, Vind och vatten - nej då de dämmer älvar och stör renar. Biogas framställs ju av växtprodukter men skogarna ska ju också sparas och vegetabilierna ska ju MPs väljare äta själva. Dags att bunkra stearinljus.
  6 points
 9. Livet med en kaxig vorstehhanne med hela alfabetet som diagnos är…. Intressant. Idag på semester i ett naturreservat med koppeltvång. Enzo älskar ju att bada och när han och jag var på väg ner för en klippa till vattnet så råkade jag komma åt Koppelhaken så att kopplet lossnade. Han dök genast i och jag efter(tänkte inte ens på att kalla in) för att försöka koppla honom. Han är rent överjävligt snabb i vattnet och jag fick ge mig och simma i land. Han hade fått syn på en sädesärla på en sten och sen på en vit boj ute i vattnet som han trodde var en fågel. Han var drygt 200 m från land innan han återvände glad som en lärka till husse…Inget fel på jaktintresset och vattenpassionen...
  6 points
 10. 2 mornar hos bonden resulterade i 48 fåglar.. 4 kråkor, 2 duvor , 1 mås och resten kajor...
  6 points
 11. När vinden vände för några dagar sedan sjönk temperaturen i sundet utanför bryggan från 20-21 ner mot 11-12 och i samma veva kom tärnorna. Då var det bara att bära ner prylarna till båten och ro ut. Första svängen fick dottern och jag 30-35 abborrar på dryga timmen. Andra svängen var jag ute ensam och drog 20+. Nu idag före lunch drog jag upp 12 på två timmar och då hade jag ödslat en timme på multifanskapet och jigg (en fisk - resterande elva på trygga Abu Droppen 8g och UL-spöet).
  5 points
 12. Fick in en duvhök i min norsk, den gjorde jobbet👍
  5 points
 13. Innan SD kom in i riksdagen var det tabu att klanka ner på någon för dennes politiska läggning... nu har jag tagit upp det på min agenda och klagar på alla som inte röstar på SD även om jag själv inte gör det... bara för att... motvals... Och till alla er som hatar mig... bra, då har jag lyckats reta er ordentligt.
  5 points
 14. Håller med om analysen, och för att följa tidens vindar och rådande jargong i Riksdagen så kommer jag aldrig rösta på ett parti som kan tänka sig samarbeta med Miljöpartiet.
  5 points
 15. ”S och deras politik”. Du menar importera så mycket röstboskap som möjligt? Fortsätta göra livet surt för hederliga medborgare och normalisera att barn blir rånade etc etc etc? För några år sen trodde jag aldrig att jag skulle hamna i situationen jag är i nu, nämligen att se SD som enda parti som kommer få några röster av mig. Resten kan brinna på lämpligt ställe! Migrationspolitiken är den absolut största frågan men man väljer att fokusera på STRANDSKYDD??? ”Ta ansvar”? BS!!!
  5 points
 16. Så här gör jag. Skjuter in med jaktmatch på 150m. När skotten sitter mitt i Skjuter jag två smällar med skotten jag tänker jaga med. Klickar det jag tror är lagom för att träffa mitt i med jaktammo. Fortsätter att skjuta med jaktmatch tills dom sitter spegelvänt utifrån hur jaktammon satt. Slutar med ett eller två skott jaktammo för att vara säker på att dom träffar rätt. Funkar dom allra flesta gångerna.
  4 points
 17. Grillad filé av dovhjort råstekt potatis. Svamp,tomat fräs med Bearnaisesås
  4 points
 18. Carpe 'sommarkväll' med sonen, lyxar lite med grillad älgfile å tillbehör. Efterrätt: Whisky, pipa å Chicago. /P
  4 points
 19. Spelar ingen roll, om ömdömmet är åt helvete spelar det ingen roll hur mycket man tränar!
  4 points
 20. När jag bodde i Norge läste jag något om hur havsörnpopulationen borde se ut beräknat på ersättningarna Norska samer fått för renkalvar slagna av örn. Minns inga siffror men så många örnar hade inte fått plats i landsändan... 😎
  4 points
 21. I morgon bär det av till Trollhättan. 3 dagar x 100 duvor. Ser inte ut som man kommer att behöva paraply 😁
  4 points
 22. Vad det är? Ett alldeles utmärkt jaktvapen som du tyvärr inte får mycket för vid försäljning i Sverige. Den skjuter förmodligen i klisterlappen @ 100 meter och vapnen har benägenhet att explofantamejdera i parti och minut (men endast) i Sverige.
  4 points
 23. gillrade upp min norska kråkfälla igår vid 12 tiden..och när jag vittjade vid 2130 så satt det 32 kajor i buren..
  4 points
 24. Jag har en känsla av att C och MP kommer svälja förtretet för att kunna klamra sig fast vid makten så dom kan fortsätta till hösten 2022. Sorgligt att se hur politiska ideal offras på maktkåtehetens altare oavsett partifärg.
  4 points
 25. Tagit fram en dummy till Picatinny skena som passar formen på piporna. Ser ut att fungera nu ska bara denna ska sänkas ner en bit till så blir det nog bra. Skruvas fast med M4 skruvar och 3D skriver ut denna i kolfiber armerad PETG. Ska försöka få ordning på denna DS med instickspipor 9.3x57RSE. Har tyvärr legat i dvala allt för länge
  4 points
 26. Det är dom små utgifterna och inte de stora inkomsterna man blir rik på 🤷‍♂️
  4 points
 27. 4 points
 28. Vart en repa igår med M och W.. Konstig em, gäddorna högg men abborrarna var jättesega.. Sista stället vi körde innan hemgång var lite kul.. krokade en gris på lilla jiggspöt! Stod bara och garvade, satte emot så mycket jag vågade och kunde innan grejerna skulle gå sönder.. gäddan bara simmade iväg som inget hade hänt. Hade lite tur, låg med ankare i och gäddan drog in under båten och jag fixade inte att vända den.. klarade lod, motorer och ankare. Till slut gav hon upp.. Min lilla jigg satt fint i ena mungipan och aset vägde 7,6 kg. Länge sedan jag fick ngt liknande.. Kul på det där lilla jiggspöt!
  4 points
 29. Må alla vänstervridna centerkommunister brinna i helvetet!
  4 points
 30. Jag njuter en G&T efter maten. Med Schweppes tonic- från LIDL 😉
  3 points
 31. Kan vi inte gemensamt härifrån sprida ryktet att skarv är jättegott och är mat för kungar... Och att lövbiff är bra för veganer...
  3 points
 32. De flesta Tracker modeller är tillståndspliktiga, inte med ursprunglig ägare iom att de blev det under tiden, vis omsättningen är de oftast det. En Webley Tracker deluxe, .22 var mitt andra gevär, sköt slut på två vanliga fjädrar och slet hårt på en gas pistong, ett mer ojämnt o svårskjutet gevär är svårt att beskriva. Men mycket föll för det, många skott blev det, många bommar. Det som plågar mig med dagens PCP:er är hur rappliga de känns, även de bästa, FX:en, Mike ägde ett, minns inte märket som var mer robust men annars.. precisionen och effekten är dock inget man kan klaga på. /C
  3 points
 33. Då kan dom även lära de lata Havsörnarna , för det är ena riktiga klåpare som kan bränna 30 minuter på att attackera en ejderkull för att slutligen flyga iväg med ett byte på 0,5- 1 hg istället för att raida de 250 -300 skarvarna som sitter så proppmätta att dom inte kan flyga 100 m därifrån ......
  3 points
 34. Lufthålen på dojjorna, upphängningshyskan på skjortan och överbelastningsskyddet på datorn har alla en (tveksam) funktion. Den sista bilden visar en skadlig funktion..... Raggarö
  3 points
 35. Då blev det största bladet klart för härdning. Testade stämpla på ryggen, det gick det med.
  3 points
 36. Ligger väl i linje med vad MP föreslagit, föralldel äg gärna men tro inte för en minut att du bestämmer över det du äger. Äganderätten behöver stärkas, absolut inte styras av EU initierat av hala sossar och miljöpartister. Det storskaliga skogsbruket har ett oändligt perspektiv, jag har min generation och om det vill sig väl nästa så jag betackar mig pekpinnar från EU. Skogsvårdslagen är förbaskat väl rustad som den är, det är lag på återbeskogning bl.a. Hur mäter man miljöpåverkan? Gammal självdöende skog lagrar ingen Co2 eller vilt för den delen, den föder bara granbarkborre. Vi pratar klimatavtryck, jag kör en dieselpickup. Jag kunde ha nästan 100 sådana som var och en går 2500 mil om året och ändå vara klimatneutral via skog som jag räntar via skattade medel varje dag. Väntar otåligt på kompensation från de som åker liknande fordon som min skog tar hand om utsläppen för.
  3 points
 37. Anser att vi måste ändra grundlagen i två steg för att få slut på lekstugan: 1. En röst i riksdagen räknas för vad den är, en röst på "Avstår" ska inte räknas alls. 2. Ett extraval innebär en ny 4-års period innan nästa val.
  3 points
 38. Glasklart! Nu förstår jag…. https://www.fokus.se/2021/07/antligen-begriper-man
  3 points
 39. Vi får se hur det blir. V skulle aldrig mera agera dörrmatta åt S utan har krav på påverkan av budget, C skulle aldrig sätta sig till bords med V eller ge upp marknadshyror, MP ska aldrig släppa till strandskydd eller skogen vilket är C:s krav för att släppa fram Svetsaren som i sin tur kastat den politiska kompassen för att få vara vid makten vilket fått LO att spräcka en ven i pannan och kärnväljarna fly hals över huvud till bla SD. Låter nästan som ett kul manus för Hjalmars-Revyer eller en såpopera.
  3 points
 40. https://blickovernejden.wordpress.com/2021/07/05/ja-vi-har-hort-den-forut/ Osökt kom jag att tänka på Galenskaparnas "Ja, vi har hört den förut." när jag såg presskonferensen tidigare idag...
  3 points
 41. Klar att skruvas fast men det får allt bli imorgon.
  3 points
 42. 7 § En person anses vara bosatt på den fastighet där han eller hon regelmässigt tillbringar eller, när byte av bostad har skett, kan antas komma att regelmässigt tillbringa sin dygnsvila. Den som därigenom kan anses vara bosatt på fler än en fastighet anses vara bosatt på den fastighet där han eller hon med hänsyn till samtliga omständigheter får anses ha sin egentliga hemvist. En person ska anses regelmässigt tillbringa sin dygnsvila på en fastighet där han eller hon under sin normala livsföring tillbringar dygnsvilan minst en gång i veckan eller i samma omfattning men med en annan förläggning i tiden. 8 § Om en person under en på förhand bestämd tid av högst ett år regelmässigt tillbringar sin dygnsvila på en annan fastighet än den där han eller hon har sin egentliga hemvist, anses detta inte leda till ändrad bosättning. Lag (2013:380). 25 § Den som är folkbokförd och har flyttat ska inom en vecka anmäla flyttningen till Skatteverket. Den som är folkbokförd och ändrar postadress utan att flyttning skett ska göra anmälan enligt första stycket om postadressen ska gälla för minst sex månader 42 § Den som lämnar oriktig uppgift till grund för beslut om folkbokföring döms, om åtgärden innebär fara i bevishänseende, för folkbokföringsbrott till böter eller fängelse i högst sex månader. Detsamma gäller den som inte fullgör sin anmälningsskyldighet enligt 25-27 §§. Så kontentan är att om man, notera då att jag hade något fel i sak, har mer än en, 1 fastighet och anses vara folkbokförd enbart på en av dem oavsett var man sover. Man får bo i sommarstugan i ett halvår utan att ändra folkbokföringen, års regeln avser andra situationer. Här kommer dock kickern och skälet till vad jag anförde i sak, man ansvarar för en regelbunden, i praktiken daglig tillsyn av förvaringen av vapen, att då vara i stugan med enbart ett av flera vapen är Fap:en 17 kap. Förvaring m.m. av skjutvapen och ammunition samt transport av skjutvapen Förvaring av vapen och ammunition 1 § Enligt 5 kap. 1 § vapenlagen (1996:67) är den som innehar skjutvapen eller ammunition skyldig att ta hand om egendomen och hålla den under sådan uppsikt att det inte finns risk för att någon obehörig kommer åt den. Med uppsikt förstås att innehavaren har omedelbar kontroll över vapnet eller ammunitionen. 2 § Allmänna råd För att uppfylla kravet på uppsikt enligt 1 § bör skjutvapen förvaras i tillståndshavarens bostad vilket regelmässigt innebär där tillstånds- havaren är folkbokförd. Med bostad kan likställas byggnad t.ex. ga- rage eller förråd, som är låsbar och sammanbyggd med bostaden och där genomgångsdörr finns mellan byggnaden och bostaden. Det- samma gäller byggnad som inte är sammanbyggd med bostaden men så placerad i förhållande till denna att byggnaden är möjlig att över- vaka från bostaden. I sådana fall bör dock en anordning finnas som anger för personer i bostaden när ett angrepp på byggnaden sker. En sådan anordning bör inte utan svårighet kunna sättas ur funktion. Att då medvetet dra iväg o lämna vapnen hemma för längre perioder har så vitt jag vet inte prövats, varken straffrättsligt eller i avseende med tillstånd men det är ingen bra början om jag säger så. https://www.jaktojagare.se/kategorier/aktuellt/vapen-kan-forvaras-pa-flera-stallen-20200424/ https://www.jaktjournalen.se/far-licenserna-indragna-efter-brister-i-vapenforvaring/ Slutligen är den tillfälliga förvaring som är tillåten vid jakt, övernattning osv, sådan art den ställer mycket höga krav på uppsikten, belastande höga. /C
  3 points
 43. Regeringen har visat en stark motvilja att leverera på riksdagens beslut om förenklingar i vapenlagstiftningen. Precis innan riksdagens sommaruppehåll levererade justitieutskottet ännu en rad uppmaningar till regeringen. Det handlade om elva lagändringar som välkomnas av landets jägare, sportskyttar, samlare och vapenhandlare. Riksdagen vill flytta ansvaret för vapenlicenser och för tillsyn av skjutbanor från polisen. Därtill vill den se en stor översyn av vapenlagstiftningen med flera förenklingar. Det gäller till exempel avskaffandet av tillståndsplikt på ljuddämpare, en översyn av vapengarderoben, ett förtydligande av begreppet synnerliga skäl och av kraven för vapenlicens. Vapenhandlare välkomnar specifikt en översyn av kraven för att få bedriva vapenhandel och att licensprocessen vid vapenbyte förenklas. Riksdagen vill även att regeringen ser till att förkorta handläggningstiderna för vapenlicensärenden och att den godkänner EU:s vapenpass för utländska vapenägare. Regeringen har dock visat en uppenbar motvilja att genomföra riksdagens vilja, specifikt när det handlar om vapenfrågor. Trots att frågan om ljuddämpare var en av Socialdemokraternas vallöften och har fullt stöd i riksdagen, har licenskravet fortfarande inte avskaffats. Vad värre är, riksdagen har riktat totalt 29 tillkännagivanden till regeringen om vapenfrågor under de tre senaste åren. Regeringen har konsekvent struntat i alla dessa. Det har gått så långt att riksdagen har behövt upprepa samma tillkännagivande flera år i rad. Det är fallet med avskaffandet av femårslicenser för enhandsvapen där riksdagen till och med har satt en tidsgräns att inom 2021 ska ett förslag ligga på bordet. Regeringen har under tiden gjort flera försök att överimplementera EU:s vapendirektiv som bara drabbar legala vapenägare. Upprepade gånger har förslag om licens på vapenmagasin lagts fram. Och regeringen har varit pådrivande i EU:s försök att förbjuda blyammunition. Kort sagt har regeringen i allt agerat för att försvåra för legala vapenägare, oaktat att de inte är en del av problemet med skjutningar på gatan. Lägg därtill regeringens upprepade försök att specifikt förstöra jaktförutsättningarna. Färskt i minnet är att regeringen nyligen rev upp det allmänna uppdraget som Svenska jägareförbundet problemfritt förvaltat i 80 år. Jägare, sportskyttar, samlare och vapenhandlare vill därför se en ny regering. En regering som förstår skillnaden mellan samhällsnyttan från jakt och sportskytte och den skräck som sprids av kriminella som skjuter på gatorna. Pia Clerté Källa: Artikeln är kopierad från dagens Norrbottens-Kuiren
  3 points
 44. Kanske varit bättre om hon suttit kvar som minister, för nu tar hon tillbaks den tomma S-riksdagsplatsen, hennes ersättare där är sjukskriven och samtidigt misstänkt för grovt rattfylleri. Detta kan bli ett avgörande mandat vid statsministeromröstning i riksdagen.
  3 points
 45. https://blickovernejden.wordpress.com/2021/06/28/denna-presskonferens-sponsrades-av-aga/ Undertecknad förstår att det levererades sura vänsterpartistiska miner efter dagens presskonferens...
  3 points
 46. Nej inte i detta klippet men det är på g har riggat med en del skärmar och tak så när de tar majsen i senhöst kommer det bli rena dagen D
  3 points
 47. Tänk att det verkar finnas två politiker som uppträder väldigt avvikande, både hon Vänsterpartiskan och Nyamko Sabuni har visat vissa tecken på innehav av ryggrad på sistone. Känns ju rätt bra...om det inte bara är lur.
  3 points
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
https://www.Reservdelar24.SE

https://www.AUTOdoc.SE


×
×
 • Create New...