Hoppa till innehåll

Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content since 2018-02-20 in all areas

 1. 14 points
  Ett gäng vanliga trevliga människor utan för stora egon som inte tror dom är världsmästrar och som inte plockar åt sig fördelar för egen vinning kommer man långt med i ett jaktlag. Om dom dessutom kommer på arbetsdagar och kan få nävarna ur fickorna och kan hjälpa till att dra- och flå. Då är det inte så noga vad dom har för titlar eller yrken
 2. 13 points
  Tack alla !!!!!. Det är alltid lika tråkigt att missta en trogen vän och jaktkamrat, men när tiden är kommen så är det min skyldighet att ta beslutet innan eventuellt lidande/smärta börjar komma för våra hundar. Det känns faktiskt inte så tungt när de har haft ett långt (hundtid) och bra liv, tårarna och saknaden brukar vara mycket mycket värre när man måste avsluta ett hundliv för tidigt pga sjukdom eller olycka!! Grannen och Dixie efter lite hemma jakt.
 3. 12 points
  Drillingen hemma! fick avi och hämtade den på macken i 2 delar hade gått via tyska vapenspeditören och sedan"La-poste" på något vis, stog "sökt" på paketen så antagligen har ombudet varit förbi hemma utan att ringa... skicket hyfsat enligt de bilder jag fått mailade. i stort bra! Inget glapp, sliten blånering på sidan den blivit buren och ett par stötskador vid baskylen. rätt trög att bryta(vilket borde vara bra?) allmänt hårda trycken. kultrycket har dock "snälltrycke" förstod inte det först men man fick ta i lite för att få fram avtryckaren i läge, mycket fett i mekanismen? läge att lämna in på genomgång hos smed? kan man få hagel och kultrycken lättare? kikaren var riktigt fin, fast hensholdt diasta 4x #1 linserna såg helt orörda ut, trögt så in i norden att lossa haket så där blir det smörj. kikarn satt dock lite långt fram. kolven låg lågt i anläggning med kornet så blir att hitta på något där, fin ådring i trät! för ca 9000:- ink frakten och alla tillstånd ink de här hemma känns det som man borde vara nöjd nu ska vi bara se hur skrället skjuter.
 4. 10 points
  Tillverkat av blandade nedmalda likdelar av älg skjuten med .30-06 och gris skjuten med 6,5X55 på hagelhåll. Tyvärr bara med Coca-Cola till, för jag ska på årsmöte i skytteföreningen om en timme
 5. 9 points
  Har en jättegryta stående och puttra på spisen: En skottkärra pärer, ett älgytterlår skuret till grytbitar. Morötter, palsternacka, kålrot, vitkål, purjolök, bacon, rotselleri, gul och röd lök, kantareller, en hink vispgrädde och säkert lite andra växtdelar jag inte kommer ihåg just nu. Nu har jag gryta till flera dagar Och den blir bara godare i morgon och dom nästa dagar.....
 6. 9 points
  Vaddå betyder?? Den ingår i det vi måste ha för att finnas till. Som sömn och mat etc.
 7. 9 points
  Lager är en mycket bättre öl för svenskt fylleri, fler som uppskattar smaken, billigare burkar, större utbud, bättre tillgång. Det förstår ju alla som som tänker med hjärnan och inte är IPA-fanboys.
 8. 8 points
  De är inte det minsta "sämre" - det där är helt subjektivt. Så välj fritt och skit i vad diverse "experter" på forumen tycker.
 9. 8 points
  Glöm inte att gänga den om den blir din.
 10. 8 points
  Ringde Hylte Lantmän om ett litet problem.... "Nej men SÅ ska det inte vara. Skicka hit den så fixar vi det direkt" Så ska det låta hos en firma som vill ha kvar sina kunder
 11. 8 points
  Har påbörjat inpassningen av främre hakmontaget. Sota med ett värmeljus och fila med nålfilar där det är för mycket matriel, förstår att smederna tar betalt för ett dylikt jobb för det är tids och tålamodskrävande och man får gå försiktigt fram och sota och prova många gånger om och om igen tills det blir bra. Måste erkänna att jag har börjat fått viss förståelse för de som väljer Weaverskena skruvad i spången..... Någa, envishet är ett av mina karaktärsdrag så det här fixar sig.
 12. 7 points
  Räven står för 90% av kiddens dödlighet, lo nyper 15-20% av rådjursstammen. Där vargen härjar tas de som plockgodis, trafiken rapporterade in 45000 viltolyckor med rådjur ifjol, alltså en rådjursolycka vart 5:e sekund året runt. Hårda vintrar och sjukdomar på det. Inte vi som förvaltar, vi petar i periferin.
 13. 7 points
  Min favorit
 14. 7 points
  Kanske inte porrsurfa??
 15. 7 points
  Igår Highland Cattle biff och idag smörgåstårta!
 16. 7 points
  Sist jag var i en vapenbutik så frågade jag säljaren vilken kaliber säljer ni mest av. Svaret var att i särklass säljs det mest av 308 typ lika mycket eller mer än alla andra kalibrar tillsammans. Alla andra har fel och jag har rätt eller att slåss mot väderkvarnarna leder sällan till något bra. /Mike
 17. 7 points
  Jag är lite (ok, VÄLDIGT!!!) sugen på bössan nedan, men hurpass giftig är 30R Blaser i en slik bössa? http://mob.vapencentrum.com/sv/webbshop/begagnade-vapen/blaser-k95-baronesse-pid2103.htm Fråga 2: vad betingar en njure på svarta marknaden?
 18. 7 points
 19. 6 points
  Jag har haft fel förut. Cederlunds forskning stämmer förmodligen till stor del, men man skall betänka att vi idag har mycket bättre förutsättningar att utföra forskningen. Med både gps och bättre radiopejlar, så har vi helt andra möjligheter att följa djuren dygnet runt. Vi hade tex en get med 2 kid som endast rörde sig över ca 6 hk under hela vinterperioden. Det där med hornen vet jag heller inte om man skall ta helt för verklighet. Jag vill nog påstå att de bockar som var tyngst hade även de största/snabbast horn utväcklingen, i alla fall vad jag mins. Jag skall se om jag hittar några uppgifter på det. Men det är inte säkert då jag var drängen som skötte fångandet/fasthållande under min tid som rådjurs fångare. Men jag kan rekomendera att ni ställer frågor till Dr Dyngsmäll på grannkanalen, då han var ansvarig för fångsten under några år. Det här var min favorit under 2 år. Ett litet getkid som under sin första fångst period endast vägde 10, 5 kg. Tyvärr så hittades hon död under sitt 3:dje levands år, men det var bra jobbat av henne då hon inte borde klarat sin första vinter. Men om vi inte fodrat i fällorna och i princip fångade henne varje natt, så hade nog hon inte klarat sig så länge. Så lite fel blir det nog i forskningen ibland. Här är några bilder som Mdef tog när hon var med en gång.
 20. 6 points
  Idag blev det harsadel. Googlade lite men insåg att det mest är gamla skitrecept på hare där man ska döda den med mycket värme. Och en fixering vid att mjölkbehandla före tillagning. Skit i alltihopa. Gjorde en variant på oxfilé provencale men med råstekt potatis och smör med citronskal, citronsaft, mjukstekt vitlök och grönpeppar. Blev riktigt bra. Fantastikt kött, riktigt rött, och inget behov av mjölkbehandling.
 21. 6 points
  Nu är jag med i ett jaktlag om ca 650ha, i höstas sköt jag två rävar och två bockar. Jag är i princip yngst i laget med mina 52 år, skulle jag kräva av mina 60-70 åriga underbara jaktkamrater att dom var tvingade att skjuta en räv före en bock så skulle jag åka ut med huvudet före i detta jaktlaget också /Mike
 22. 6 points
  Var finns dessa människor?? Har aldrig träffat några grannar som faktiskt stått för sitt ord. Är ju bara att besöka valfritt årsmöte av älgskötselområde så inser man problematiken /Mike
 23. 6 points
  En intressant fråga som dock bör grundas på vad man vill med sin rådjursstam. Öka, minska eller behålla antal/reproduktion? Öka eller behålla kvalitén/ålder? Utefter detta så är svaren rätt givna. Hade för många år sedan en riktigt trevlig diskussion med ansvarig jägare på Widtskövle precis efter att värlsdrekordbocken sköts. De drev sin rådjursstam åt 2 håll samtidigt. Hög reproduktion och hög trofekvalité. Hög reproduktion ger större urval..... Detta genomfördes mest i tubkikaren. Han hade björnkoll på sin rådjursstam vilket biotopen inbjuder till då det verkligen går att mer eller mindre identifiera djuren då de söker föda på fälten under vår och försommar. Detta resulterade i följande inriktning: Absolut förbjudet med hundjakt efter rådjur då det ger slumpmässig avskjutning. Ingen avskjutning av bockar efter 1 december då de kan ha tappat hornen. Om ett hondjur endast gav ett kid första året så sköts både kid och get. Likaså när getterna blev gamla och endast gav ett kid. Bock som endast hade spetshorn första året sköts. Endast getkid sköts sent på säsongen för att balansera upp avskjutningen. Bockar som gått på retur sköts. Bockar som höll riktigt bra guldmedaljpoäng såldes för att finansiera det hela. Detta var då i slutet på 80-talet och en guldbock kostade då 150.000 SEK...... Sen det viktigaste: Extremt hårt jakttryck på räv. Den här förvaltningstypen är extrem och nere på hårklyveri men bevisligen framgångsrik utefter det man ville uppnå.
 24. 6 points
  Igår fick jag bedöma en i mitt tycke rasande grann bocktrofé. 116.65 poäng blev det och räckte till en silvermedalj, med lite mer vikt och lite bättre pärlning och lite bättre rosor så hade guldet varit i hamn men snyggt ändå och kommer sannolikt att pryda troféväggen hos ägaren.
 25. 6 points
  Med åren så är inte mängden kött i frysen avgörande om jakten eller fisket har varit lyckat eller inte. Det var viktigare i yngre år. Första fjälljakten efter knäskadan fick jag inte en enda pippi med mig hem. Men när jag satte mig ned bakom en sten för att fika så brast det och jag blev sittande i säkert en timme med tårarna rinnande av glädje att få återuppleva den oerhört speciella jakt som jakt på vintterripa är. Den frihetskänsla som involverar jakten på fjällripa går inte att uppleva på annat sätt. Möjligen ett drop of dyk där man hänger fritt över en avgrund med känslan att sväva fritt i tre dimensioner kan ge en liknande upplevelse. Men jakt är ett sätt att leva och inte bara ett intresse när man väl kommit över slyngelåren då upplevelsen ofta räknades i antal avlossade skott och mängden fällt vilt.
 26. 6 points
  Fick med "finkameran" på helgens ena promenad så här kommer ett ax(a)plock. Varmt grundvatten och kyla så blir det fina isgrottor Perfekt kärnis med drivis infruset lite här och där, tror faktiskt att hela sjön ligger just nu. Rätt stor skillnad på snödjupet bara man kommer någon kl från sjökanten (den snö som är på bilderna kom innan sjön frys till, nu är det ingen skillnad längre när det snöar)
 27. 6 points
  Sverige är ett u-land vad gäller hamburgare. Svenskarna är fanimej helt korkade Dom vet inte om en quarter pounder är större än en 90 grammare.Helt pantade i roten- korkade idioter- jag blir så trött- jag som är så duktig.
 28. 6 points
  Hej jag heter Tony, Jag gillar Guinness från tapp i pintglas, har 2x 6,5x55, 9,3x62 och 7x65R och jag har aldrig avlossat ett skott i skogen där kulbana har haft någon betydelse för utgången
 29. 6 points
  Lite olika varianter som jag skaffat, Seved har gjort bladen
 30. 6 points
  Tycker bara det är så fenomenalt korkat av vildsvinsbutiken att påpeka var enda lindansare som finns för att tjäna några futtiga kronor till konsekvensen att man skärper reglerna. I synnerhet som man konsekvent väljer skitproduktionen, och säljer den jävligt dyrt. Det är bara så jävla korkat....... /T
 31. 6 points
  Det är bara så det är.
 32. 6 points
  Citerar en vän till oss: "Det är så skönt med fyrhjulsdriven bil för då vet man att man får stopp på den om det behövs." Mot dumhet hjälper inga däck i världen...
 33. 6 points
  Jahapp! Då har man haft den årliga kolvvården på alla bössorna samt att alla gevärsremmar fått sig en behandling med. Canvasremmarna med vax för oljerockar och läderremmen till hagelbössan med gammaldags kängsmorning med tjära. Uppifrån och ner: Luftbössan, en Weihrauch HW 30S. Hagelbössan en Husqvarna 300 Standard med fast borrning 1/2 & 1/4. 375:an, en SAKO Finnbear L61R. 30-06:an, en SAKO 75 Deluxe. .22lr, en SAKO Finnfire Varmint.
 34. 6 points
  Blev en spontan snabbis imorse, jagade på samma ställe i lördags så misstänkte att fåglarna skulle vara ganska skygga. De som kom in fint blev kvar. En bom på en hög kråka, jäkla knepigt med avstånds bedömning när det kräk snöar... gick bättre att jaga kråka med drillingen än vad jag trodde
 35. 5 points
  En sån idiot till jaktledare har jag med upplevt men det blev min avgång ur det jaktlaget. Vi satt och drog upp riktlinjer om hur jakten skulle bedrivas - för första gången sedan 80-talet var tilldelningen 1 vuxen och en kalv på våra 150ha. Tjur skulle skjutas - jaktledaren la fram det fint på vårt möte "nu när vi äntligen får skjuta oss en tjur så tar vi ingen av de där små utan vi inväntar någon stor rejäl oxe". 3timmar efter premiärmorgonen låg denna hos jaktledarn Mvh Joacim
 36. 5 points
  Har du nån dotter jag kan gifta mig med?
 37. 5 points
  Dagens kulinariska, rådjursstek - potatisgratäng och lite Bea. Kryddfavoriten till Rå är Piffi som rikligt gnids in med 5-peppar som tillägg och bryns i rikligt med smör sedan in i ugnsfast form med lock med stekskyn. Innertemp ca 59/60°C och sedan vila i folie Klart för servering = mums
 38. 5 points
  Känslan när man är ett med hunden när den ligger som en pil mot vinden och ni söker tillsammans av marken. Den plötsliga frysningen när viltet hittas. Att snabbt läsa av terrängen, var kommer viltet gå, var har jag skottmöjlighet? Gå fram och ge ett tyst "jaa" och hunden kastar sig fram och sedan blir stilla när viltet går. Att då stå rätt och kunna fälla haren/ripan/tjädern/orren/ etc! Möta blicken hos sin vän, som vid apportkommando kastar sig iväg för att hämta bytetet. Möta glädjen och stoltheten i hundens ögon när den lämnar av och glädjas åt den gemensamma framgången!
 39. 5 points
  Hade en Rottweilerdobbermannschäfergoldenåsäkertnåmerblandis som hette Tjappen. En stor herre jag saknar enormt! Bilden från 2008 då han va 4år... 72cm i manken å ca 45kg
 40. 5 points
  Den här tycker jag är god: https://www.systembolaget.se/dryck/ol/zlatopramen-160401 Men egentligen gillar jag rött vin bättre- för det dricker GW och Jan Guillou- och då måste jag också gilla det.
 41. 5 points
  "Om 30-06 gör dig rekylrädd talar 10,75x68 ett språk du inte förstår" Fritt lånat från ett inlägg av I-Mats för ett gäng år sen.
 42. 5 points
  Våren kommer nog i år också, men verkar inte inte ha spec bråttom,..
 43. 5 points
 44. 5 points
  Tjocka revbensspjäll som gått 12 timmar sous vide får efter grill och pensling sällskap av ett gött king-edvardmos med en rejäl dos riven parmesan. Kokat glaze med mörk rom, muscovadosocker, nejlikor, ingefära och stjärnanis som jag penslat på spjällen, rubbat dem innan med en standardrub jag blandar och alltid har hemma.
 45. 5 points
  Nej det är inte så ofta man behöver stick kniv men när den behövs så underlättar den verkligen. Man kan ju ha den i ryggsäcken om folk inte gillar den. Men jag tror att det blir mer och mer accepterat att använda det. Jag tycker att det är lika bra att ta en stick kniv som har långt blad då funkar det på alla djur. Jag har fått endel beställningar både på blad och hela knivar. Jag gör en modell som ser ut så här.
 46. 5 points
  Sopsäckar av kraftig/bättre kvalité är ett måste i en jaktbil.
 47. 5 points
  Alltså jagar ni med bulvaner/åtel så måste ni gömma er extremt bra och sitta väldigt stilla.. Inte röja er förrän det är dags att skjuta.. max 30 meter.. då hinner de kasta men ffa inom håll.
 48. 5 points
  Lite mera pyssel med svarven, nu sitter de sk. MPG rattarna på plats så jag kan svarva för *hand*.
 49. 5 points
  Om än läget inte är helt idealt för min del, så kan man ju ändå inte påstå att jag bor "fult"
 50. 5 points
  Det här roade sig några kompisar med i helgen
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+01:00
×