Jump to content
https://www.Reservdelar24.SE


https://www.AUTOdoc.SE
www.anglavakter.com


Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 07/15/2020 in all areas

 1. 13 points
  Och nu är första lagren olja på och stödpunkter i pipkanalen bäddade. Inte illa på en dag!
 2. 13 points
  Ni som har problem att komma genom skogen för att vapnet med dämpare är 8 cm för långt kommer aldrig genom en dörröppning med ett paraply. Hur bär ni vapnet? på tvären?
 3. 10 points
  Provade lite bonntrolling med nya båten, det gick ju onödigt bra! grabben fick drilla in en rymling på 5 kg ute på storsjöns djupare delar!
 4. 9 points
  NU snackar vi stabila argument för att köpa svenskt 👌💪
 5. 9 points
  Du får en när du börjar skolan 😂
 6. 8 points
  Efter att lädret torkat ordentligt så blev det dags att färga lädret, båda barnen valde brun färg vilket jag tycker passar riktigt bra. Svårt göra knivarna rättvisa på bild, de är finare i verkligheten. Inte utan att man känner lite press och måste snäppa upp sitt eget arbete efter detta, i alla fall ibland. Barnen är riktigt nöjda och stolta och det med all rätt! De är 10 repektive 12 år och har inte gjort något liknande tidigare.
 7. 8 points
  Helt stört abborrfiske inatt. Sitter med säkert tio kilo ren abborrfile som ska frysas in. Sedan ligger det tio gäddor i en säck varav ni ska åka vidare och en ska fileas. Största abborren 1,25kg och 47cm fick kompisen.
 8. 7 points
  Jaha, på plats 04.10. Rörlig bulvan ute ca 30 meter framför mig. Sitter på en liten vall ca 130 meter lång. Blåser i min bästa pipa och som skjuten ur en kanon kommer en räv rakt på mig från andra änden av vallen. Spikrakt på bulvanen och när den är framme så kastar den åt sidan bak några ensilagebalar och är borta. Annars har det varit lugnt med dov och ca 20 rovfåglar som smaskat möss från vallarna. Fin soluppgång var det i alla fall.
 9. 7 points
  Framför allt ska ni- om ni köper den där fläskfile'en på ICA se till att köpa Svensk och inget annat. Jag vill gärna tro på att den Svenska grisen har fått en anständig behandling under sin livstid, inte är transporterat runt långväga (danskarna slaktar tydligen grisar i Polen) och inte är fullproppad med antibiotika i förebyggande syfte. Må vara att den är någon krona billigare pr kilo. Jag har en kamrat som är grisbonde: gynna honom så han har råd att komma hit och få gängad en pipa 😉
 10. 7 points
  Nu har jag provat 50 skott i bänk på en kväll och visst känns det men mycket mindre pipuppslag. Skött laddstegar med en 9mm kopparpläterad kula vilket inte borgar för precision vilket också visade sig. Köpte av en kille på ett annan forum till att ladda till 358 mem dessa är nog bara 355. Hittade dock en laddning som förutom en flyer hade varit helt ok till älgbanan. Satte kulan lite djupare och får labba vidare, tänkte det kunde ge ett jämnare tryck.Laddade med 202 till en 180 gr kula, från 62 upp till 67,2. Inga trycktecken i min bössa. Det var allt so far i detta raggarprojekt! Återkommer kanske med mer tester av pistolkulor om andan faller på.
 11. 7 points
  Ibland tror jag på ödet.... Vi backar tiden till tisdag och ett besök på Skavsta Jakthandel. Står och tittar på en eka swingblade som jag tänker att junior ska få när skolan börjar igen,men det blir lite stress för vi ska till sjukhuset så Dennis får sin allergi spruta. Imorse när jag ska iväg och jobba på älgbanan letar jag efter en bitssats och ser en röd 25mm bakkappa. Kommer hem och ser Viktors köpes och blir erbjuden en eka swingblade. Helt fantastiskt 👍👍👍👍
 12. 6 points
  Körde ett kvällspass i min barndoms värmländska skogssjö igår. Mina avkommor drog nog 80 abborrar och 30 mört på två timmar med pimpelspöna! Den mer fiskeintresserade mellangrabben nallade jiggspöt av mig och med hjälp av ”stanley the stickleback” så fixade han nytt pb på borre! 40 centimeter urstark skogsabborre!
 13. 6 points
  Hemma efter årets fjällfisketur. Kan väl konstatera att säsongen var 2-3 veckor sen och att regn,blåst och kyla inte är fördelaktigt för torrfluga. Väldigt sparsamt med vak. Matfisk fick tas med streamer. Årets största blev prick 1 kg och 47 cm. Tyvärr inte på torrfluga
 14. 6 points
  Hade en trevlig morgon förra veckan, landade in på 172 fåglar och en öm Axel.
 15. 5 points
  Mitt nya inköp till grillen ! en Räfflad Vändbar stekplatta , sketsmutt när man ska göra ringduve burgare , så jääävla gott!
 16. 5 points
  Jag köpte ett luftgevär till min grabb förra sommaren då han var 5år, är en smidig pcp variant med 12skotts magasin. Så nu har jag alltid en kompis när jag åker till skjutbanan vilket är jättekul, vi sätter upp hans bössa i bänkstöd sen så skjuter han på spinners, ölburkar osv medans jag pangar med lite grövre doningar Bössan passar honom inte alls men han har ett rödpunkts sikte han kryper in bakom och han skjuter riktigt bra, framför allt har han kul och visst värmer det i pappahjärtat när han säger åt morsan att hon och syrran kan dra till Sushi stället så vi kan åka till skjutbanan
 17. 5 points
  Kom en gottelåda idag. 🤩
 18. 5 points
  Köper man en sån här och går ut och jagar https://www.blocket.se/annons/orebro/tikka_m695/91013843 OBS: Det är inte min bössa eller annons
 19. 5 points
  Kanin på grillen ☺️
 20. 5 points
  Välkommen till jaktsnack! Det är säkert ett jättebra sikte och kul att du trivs med ditt val! Jag har ett Zeiss 3-12x56 som över 20 år gammalt. Det är fortfarande mekaniskt perfekt och trackar som det ska. Analoga belysningen i siktet dog efter 7 år dvs ngr år efter att garantin på elektroniken gått ut. Jag skickade siktet till Zeiss som bytte ut belysning till digital dito som fortfarande fungerar perfekt..utan kostnad. Jag tror att ditt sikte är svinbra och funkar bra för dej nu, frågan är hur det ser ut om 20 år? Det är lite det man betalar för, kvalitén.. Och i mitt fall, förutsägbarheten. Man kan krasst sett skjuta in med två skott, ett för att kolla träffen, sen mäta och klicka, därefter kontrollskott. Erfarenhetsmässigt, när man började jaga och få fungerade dessa billigare sikten väl.. ett tag men förr eller senare började det strula. Just detta strul har jag sluppit nu med dessa tyska sikten. Men! Med detta sagt, fungerar det för dej så är ju allt grönt, det är du som ska använda siktet och det är ditt val. Man har ju hört från vissa ...extremister.. i jaktbranschen att det är närapå oansvarigt att skjuta med dessa billiga glo-rör, förr eller senare får du en skadskjutning pga siktet! Sånt tycker jag är rent tramsigt! Så kör på du med ditt sikte samt respektera andra som valt annorlunda
 21. 5 points
 22. 5 points
  Låt den vara en säsong och se om problemet finns i verkligheten eller bara på robsoft.☺️
 23. 4 points
  Hörde jag Nikko Sterling? 😄 /Mike
 24. 4 points
  I kväll invigdes den "nya" åteln. Snabbt gick det. Lämnade gården kl 21.30, sköt grisen 21.42 och var på plats med atv 22.05 för hemtransport.
 25. 4 points
  Fick denna klar för några dar sen. Bara slidan kvar. Bladet är i Elmax med skaft i valnöt och lönnvril. Seved
 26. 4 points
  Det finns någon Dansk som har testat en på grannkanalen också 😉
 27. 4 points
  Trillade ner en ny Biltemakatalog i brevlådan och jag noterade lite nya jaktprylar. De här två tyckte jag var mest intressanta. Finns ingen info om dem ännu på websidan.
 28. 4 points
  Idag besöktes Roslagens jsk. 10 stand 100 stright engelsk Sporting 😃😃😃 som vanligt jätte fina duvor presenterade högt och lågt. Lyckades skjuta ihop 85 duvor vilket känns helt ok med minimalt tävlande och tränade i år. 93 blev högsta resultat. Bra Johan N 👍👍👍👍
 29. 4 points
  Igår blev det att grilla som final från slakten av den senaste grisen! Rätt skönt att ha större grill yta så man får plats med allt bröte.
 30. 4 points
  Det är ju tisdag
 31. 4 points
  Du behöver inte kapa pipan alls. Låt farfars bössa vara som den är och jaga med den. Jag vet flera som kapat pipan som sedan ångrat sig och vill du ha en bössa som är kort finns det gott om amputerade vapen hos handlarna. Personligen tycker jag hela modet med korta pipor och ljuddämpare är någon modenyck konstruerad av tillverkare, vapenskribenter och förståsigpåare. 308 är en lortpatron som duger med 150 grain kulor på sin höjd. Jag har en 1900 i 3006 och en fjantdyr custombössa i 308 win. Har man slutat tillverka Elmer Keiths? Idag piper många över rekylen från en 3006 men att skjuta 36 gram plus hagelladdningar på normala fasaner är ett måste.
 32. 4 points
  Nu har jag monterat Pearson's rail på min Win m94 .30-30 från 1955. Kikarsiktet är också monterat, ett Vortex Crossfire II Scout scope 2-7 x 32. Jag har dessutom sjutit upp en ask patroner. Allt känns riktigt bra!! Jag är helnöjd. Inga svarta ringa utan fin full bild i kikarsiktet. Bra precision på det hela. Blir fin till rådjur!
 33. 4 points
  Lite lustigt att denna dök upp. Träffade ett par renägande!? gentlemän idag på en 6 hjuling med bössa på pakethållaren. Hade mina hundar med på fjället, självklart kopplade, och en av dem frågade sonen vad det var för ras på min gråwachtel. Grabben berättade att det var en blandras varpå han upplös att blandraser "slår vi ihjäl innan de når golvet", oklart om det även gällde folk. Han flinade sen bara när jag blev förbannad, gjorde honnör och de åkte rätt ut i terrängen som är förbjuden för alla andra med sin bössa på terrängskoter, swedens finest, above all others! Men annars är det väl i sak rätt det ovan skribent skriver, hundar skall inte driva ren och RNL trumfar ju grundlagen vad det verkar. Snart behöver vi således inte oroa oss för rendrev på fjällen samerna tar över all jakt på statens mark inom 10 år om inget oväntat sker. Skulle däremot nån lapp skjuta min hund på min privata mark ingåendes i renbeteshävden ligger han nog jäkligt mycket mer pyrt till.
 34. 3 points
  Jag har haft ett slikt sikte, det var förvånansvärt klart och ljusstarkt, tråkigt nog skiftade det träffläget med förstoringen, i stil med någon centimeter från 3-6 och därefter någon decimeter till 12, vid skytte på 100 meter för mig/mitt skytte och jakt är det helt oacceptabelt. Jag påstår inte att alla sikten med detta märke på sig gör så, bara att så var fallet med detta exemplar. tillsammans med ett Tasco de enda två sikten jag ägt och nyttjat som agerat så. Skulle någon säga att de enbart jagar på 6x och på kortare håll med siktet så fine, jag hade inte haft tilltro till prylarna och det hade varit negativt för jakten. För andra är det annorlunda, för andra är det ok. Jag kan säkert falla in ibland att man måste ha vissa saker, på visst sätt för att jaga men numera är det mer indianen inte bågen jag betraktar och då gillar jag, ödmjukhet, frågvishet, ett öppet sinne samt kunskap. Men det är klart lite hederlig kukmätning, rallarsvingande slagsmål och fickvarm vodka har också sin charm. /C
 35. 3 points
 36. 3 points
  Känns som en snubbe som precis hittat till wish eller Ali och nu ska göra sig en hacka 🤦‍♂️
 37. 3 points
  Jag ger bort det viltkött som jag inte äter själv till nära och kära. Skulle bli typ osäljbart dyrt om jag så bara tog betalt för tillvaratagande så det känns bättre att ge min tid till de jag tycker om.
 38. 3 points
  Lägg till arrende, drivmedel, förlorad arbetsinkomst....(skilsmässan räknas iinte).. Så.. absolut. Man kan på sin höjd oftast bara minska förlusten..
 39. 3 points
  Duvorna jag hittills skjutit idag har dött lika bra som de som brukar tas med 20an.😀
 40. 3 points
  Sommarens knivslöjd avklarad. Blev fyra knivar med staplad näver. Trevligt skaftmaterial med lite gummiaktigt grepp. Renhorn och svartek i övrigt.
 41. 3 points
  Jo, det blir en så där 3,5-4 matskedar krut i varje hylsa. Får nästan tennisarmbåge av allt ösande.
 42. 3 points
  En Dansk skulle säga: "Det er da ikke så galt"
 43. 3 points
 44. 3 points
 45. 3 points
  För det första så kanske man ska ta reda på varför en "myt" uppstår. Om vi går tillbaka till när diskmaskinen började bli populär och hamna i var mans kök så är det inte samma diskmedel som användes då som vi använder nu. När man köpte finare porslin och kristallglas på 70-talet så var det oftast en rejäl varningstext om att det absolut inte fick diskas i diskmaskin på paketen. Även diskmaskinstillverkarna avrådde att diska "målat" porslin, förgyllt eller försilvrat porslin, kristallglas samt knivar. Skälet till detta var att man använde maskindiskmedel som var kraftigt alkaliska. Jag tror det finns ganska många i den äldre generationen som varit med om att diska bort mönstret på det gamla handmålade arve-porslinet. Att just knivar hamnade med på listan berodde på att kolstålsknivar ofta rostade eller fick gropar i bladen på grund av det kraftigt alkaliska diskmedlen. Det är här "myten " uppstod. Under 80-talet inträffade ofta att personer av någon anledning förtärde maskindiskmedel och reglerna för vad som fick säljas ändrades. Det är bara att jämföra med övriga kemikalier och gifter där samma sak har hänt och man numera inte ens kan köpa väteperoxid över disk längre. Jag använde maskindiskmedel för att etsa bilder i metall när jag var liten, försök göra det nu. När maskindiskmedlen för hemmabruk utvecklades så har de blivit betydligt snällare mot disken men samtidigt väldigt bra på att få bort matrester, så nuförtiden går det till och med att diska finporslinet utan problem. När det gäller knivar i diskmaskin och att det nuförtiden är betydligt bättre stål i knivarna samt mildare medel så går det för det mesta alldeles utmärkt att köra sina kockknivar i maskinen. Dock är det fortfarande inte bra att köra kolstålsknivar i maskin, men problemet är att gemene man inte vet vad kolstål är för något. Det är bara att titta tillbaka på Råd&Rön:s test av kockknivar från början av 2000-talet när en Sabatier kniv kom sist i testet för att den rostade i diskmaskinen. Att det var kolstål hade de inte en tanke på. När det gäller restauranger och slakterier så är det två helt olika sorters knivar de använder och olika rengöringsmetoder. På slakterier går alla knivar oftast genom autoklav för att steriliseras efter disk vilket medför att man kan använda svagare medel för rengöring. På restauranger, i varje fall de jag har inblick i, så har kockarna egna knivar som de sköter om och de allmänna knivarna går i maskin. Dock så använder restaurangdiskmaskiner oftast samma typ av diskmedel som man använde i hemmen på 70-talet men med automatisk dosering. Stora varningstexter på dunkarna. Mina tankar om detta.
 46. 3 points
  Planen idag var att lasta både hustrun och dottern i båten och inviga dem i vertikalfisket.. Mörka moln, kvavt som fan så de valde att stanna hemma. Drog ut en snabbis, utan kaffe tom.. Lite mycket vind, trots drivankare så kunde jag inte se jiggen i konen. Såg mycket fisk, mycket abborre och gädda eller något.. En gös högg, vägde inte ens kilot.. kul hugg iaf men sen stendött påväg upp. Borrarna på G, tog två på stora vertikaljiggarna.. ingen fart på gösen så bytte till paddelstjärt och började fiska abborre. Rätt kul faktiskt, vinden lugnade sig och det vart riktig fint.. med tanke på 'Borrarnas aktivitet så hade det varit klockrent om familjen varit med. Blir fler svängar.
 47. 3 points
  Väder: Hittills i år har det varit väldigt varm juni medans juli varit som svensk sommar brukar vara. En hel del nederbörd fina dagar utan sommarvärme samt varmt och soligt mellan varven Bäcken här hemma: I år liksom 2019 har det runnit lite vatten hela tiden, på senare tid en hel del, medans 2018 var den torr som fnöske. Vi har på senare år haft väldigt lite av grodors och paddors serenad och lek i den lilla dammen som grävts ut i lilla bäcken. Dock har vi som vanligt ett andpar som försöker häcka men ganska snart försvinner, utan resultat i form av ungar Grisar: Då junior bytt arbete och numera kör budbil istället för att vara arbetslös, har mycket tidiga morgnar så har han inte orkat ut så mycket. Konstnärn har tagit lärdom av att ska man skjuta får man vara ute en hel del. Han har även byggt ett torn och suttit en hel del och även jag har varit ute i tornet för att freda grödorna. En lördagskväll när junior gick ut i konstnärns torn hade han oturen att sugga med kultingar klev ut precis bredvid tornet, suggan var orolig och blåste reträtt efter en kort inspektion. Hittills har fem grisar gått i backen för oss så bonden är nog nöjd. Igår kväll när Dansken var trött och tackade nej till kvällsjakten, provade jag ensam och hade belöningen i form av naturupplevelsen med en hare och älgko med två kalvar. Ville inte störa älgarna när de hade det bra, jag väntade och studerade i en timme extra sen packade jag ihop. Kvällen var skön och stilla efter att Thermacellen startades blev det även myggfritt runt mig. En kväll när jag var ute på smygjakt kring andra gärden såg jag en galt på grannmarken vars jägare vi inte har någon kontakt med, jag störde den grisen så han inte fick äta sig mätt i alla fall. Testade att komma så nära som möjligt kom till 6-7 m sedan tyckte galten att jag inkräktade för mycket. Galten såg mig för jag gick upp på en liten bergknalle och hade en mycket tydlig siluett mot kvällshimlen. Men det är fascinerande att kunna komma så nära, precis som när jag kom gående med skottkärra och kom så nära 5-6 m till en korp som kalasade av slaktavfall här om dagen.
 48. 3 points
  Personligen kan jag väl tycka att det finns tillräckligt många skändade bössor där ute, att det snart börjar bli svårt att hitta dom som är i sitt ursprungliga utförande i alla fall gamla 640 och 1640...😏
 49. 3 points
  fan Jonsson det är Trumpvarning på att prata om att bygga murar på det viset 😉
 50. 3 points
  Åsiktar lite själv om dessa. Har bara kört premiärtur på några timmar så det blir i ’light-format’. För mig är grejen med dessa , att det är så lätt att det blir av att man tar möjligheten å ger sig ut. Dock är det är ju ingen båt så man får ju packa å bete sig där efter. Enkelt å snabbt att rigga på bilen (25+31kg, 10,5&12ft). Ready to go. Vi skulle ta oss igenom kanalen å ut till den större sjödelen. Fikapaus - Check. Kvällen vi valde var tyvärr stumtals blåsig, ca 15m/s i byarna, så det skummade på vågorna. Egentligen för mycke enligt mig för att vara skönt. Men när det var lugnare var det mycket behagligt. Nice view. Antar att ta sig ur alla kajaker torr verifierar var man befinner sig på kroppskontrollskalan. Vi klarade oss. Senaste grisen stor det körv på. Gjorde grill och ölkorv. Gillar konceptet. Tillbehör finns om man vill, å behöver. Går ju utrusta med ex. ekolod. Större chans att junior gör än jag. Go frihetskänsla att man så lätt å snabbt kan glida runt å fiska av ett område. Note to selv, ta me mindre med grejer nästa gång. Tom jag fick. Dock ska man vara försiktig med att fippla med fånen på sjön. Junior vann, abborre+gädda å gös (den var god). Nöjd. /P
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
×
×
 • Create New...