Jump to content
https://www.Reservdelar24.SE


https://www.AUTOdoc.SE
www.anglavakter.com


Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 09/21/2020 in all areas

 1. 12 points
  Mmm men 7,8 gram är inte klass 1 så antingen har du inte skjutit några älgar alls, vilket jag skulle föreslå är det rätta eller så har du avlivat älgar under eftersök, då kravet på klass 1 ammo/kaliber inte gäller. Att skylla en kula för skador i slaktkroppar är som att skylla solen för att skina, man väljer träffpunkt i viltet och accepterar att det dör av något, ibland blir skadorna stora, ibland inte. I detta fall rekommenderar jag starkt att skjuta upp ammon på banan och sedan läsa in valda delar av utbildningsmaterialet i jägarskolan igen. /C
 2. 8 points
  Som har packat matsäcken och ska ut och se om det kan bli någon älg. Både passare och hundfolk. Var rädda om varandra så vi får alla gubbar (och gummor) och hundar med ur skogen. Tjingeling.
 3. 8 points
 4. 8 points
  GW är en bra berättare, tidigare ok journalist, bra men starkt uppfattningsdriven kriminolog, han är dock aldrig utan en egen vinning eller vinkel i något. Min åsikt, hans lär avvika. Att de gav sig på Hedin var ett misstag av monumental storlek, inte för att jag vet att han är oskyldig utan för att jag vet vad som krävs för att utreda och fälla resursstarka och drivna personer. Rättsrötan som exponerats är konstant, inte bara för detta ärende och handlar i grunden om polisens dåliga egna förmåga och åklagares oförmåga att sätta stopp och släppa prestigen. /C
 5. 7 points
  Var ute i Bohusläns skärgård en sväng i helgen. Finfint höstväder. Skyddsjagade säl lite på lördag em och söndag fm, övrig tid gjorde vi höst i stugan. Eftersom det är en massa klättrande på hala klippor samt i och ur båten så kör jag med såväl broddar på stövlarna som en flytoverall när jag jagar säl. Sedan är det ju närmast en fördel om sälen får syn på en, det gör dem nyfikna vilket jag tycker var en svår omställning jämfört med övrig jakt. Det blev blott en säl denna helg, den dök upp på lite drygt 170 m och jag visslade och sjöng lite så den höll sig kvar med blicken åt mitt håll medan jag lade mig till rätta och krökte fingret om avtryckaren. Såg tydligt hur den träffades och sakta gled bakåt i vattnet. Under kanske 15 sekunder syntes den i ytan och vi skyndade dit med båten men den gick inte att finna. Området vid kobben blir snabbt djupt och vattnet är strömt. Lite trist men det är bara att rapportera in den som icke bärgad.
 6. 7 points
  Använder torpet som troférum. Första hanviltet av varje sort samt en kapitalkron och en uppstoppad räv. 🤠
 7. 7 points
  Nyare bilder på ett stökigare rum..
 8. 7 points
 9. 6 points
  Kan ingen annan sund moderator Auto-radera den här jämra gös terroristen ?????? 30st i båten , jag önskar fan attjag låtit bli att läsa då jag vet att de åker tillbaka igen.... #lifesucks#
 10. 6 points
  https://blickovernejden.wordpress.com/2020/09/30/justitia-ser-mellan-fingrarna/?fbclid=IwAR0Fa6GhkN46WBPFOmIqtKhNrLAqRRXwG1BoZZ0mp2Ru5Y5fqNDm4gO4lIk Undertecknads fem ören i frågan..
 11. 6 points
  Slipat lite till, bäddat och ska börja med lite lullull. Knoppen längst fram är gjord i buffelhorn, då jag inte hade någon bit stor nog så limmades två bitar från två olika horn ihop. Av någon anledning så hade dom båda en ljusare strimma som hamnade på samma ställe. Ren tur... Och sen så ska det bli en pistolgreppsrosett i rostfritt som förhoppningsvis matchar resten sen, så nu spänner vi upp en platta och börjar ta bort det som inte behövs... Fortsättning följer. /P
 12. 6 points
  Får väl visa upp min jaktbil. Ford Ranger 1,5 cab 2006 4X4 Hunden har en bur bakom passagerarsätet och bössor + packning bakom föraren. På flaket finns diverse verktyg och annan nödvändig utrustning. Plus pricken över I. Elektriskt spel med bår som gör att man själv lätt lastar en älg bara man kommer inom 10 meter ifrån den med bilen. 20200707_223215.mp4 Bra med pickup när man skall ha med ett 40 tal bulvaner, liggömsle och ett par säckar halm för att klä in gömslet, ut 500 - 700 meter ut på åkern vid gåsjakt.
 13. 6 points
  Nu är den bedömd. Slutade på 150,74 poäng. 🤑 enligt SJF 150,06 enligt JRF
 14. 5 points
  Kul tråd! Men jag är nog med defransson.. hajjar egentligen inte argumenten emot? Jo visst finns det.. sätta pipan till ngn riktigt smäcker rejält vacker pang av bättre snitt i en svarv och gänga på en thermos i fram.... det känns knepigt.. Skyttet blir bättre, bara där är man i mål egentligen. Visst man kan utveckla ett hat gentemot sig själv och likt exabit skjuta med 35 mm pjäser som om det vore 22 lr men alla är inte som honom och orka ösa iväg den mängd plugg för att lära sig hantera rekylen? Fatta hur många timmar vid laddbäcken, blotta tanken får mej att må fysiskt illa.. Jag gillar rekyl med.. när jag skjuter hagel, där spelar det mindre roll, men vid kulskytte och speciellt där det är noga så noway never. Sen.. sittandes tex i rävkojan så är det rätt skönt att slippa hörselskydd. Vidare så är det väldigt skönt att veta att man kan skjuta hur som utan att väcka/störa folk om nätterna. Gillar det. Pro Dämp!
 15. 5 points
  Browning 525sl är nog en av det trevligaste bössor jag skjutit med. Kanon balans (med 76 pipor) följsam och mycket "pekbar" Den påminner om en xs men med räksallad 😁 Dagens tävling då. Compak kanske inte är det svåraste att skjuta men bra på så sett att det blir mycket vinklar och kombinationer. Vi sköt på två layouter med ändringar efter 50duvor. 2x 3st singels + 1 skottdubble och 2x 1st singel och 2 dubbleer. Jag sköt 23-22-25-21=91 och slutade på en 2a plats.
 16. 5 points
  qvarnhill

  TAX

  Körde en hägnjakt, taxspjutet löper så det passade fint. 18 km med en medelhastighet av 8 km/h!? Hur är det ens möjligt med de små benen och tassarna? Vi var ute efter en specifik dovskovel men han vann idag, det fina hundjobbet till trots!
 17. 5 points
  Wow! Sista kråkan.. måste ju ha varit hur nära håll som helst? Shotcam är ju kul!
 18. 5 points
  Bara provat mitt nyförvärv en gång på banan hittills. 1895G utan portad pipa. Biter ifrån rätt bra med Remington 405or. Provat ghost ring för första gången och det var en intressant upplevelse.
 19. 5 points
  Det mest skrämmande med Jarlås debattinlägg är att det helt saknar självkritik/insikt. Kan det möjligtvis vara så att det var något i handläggandet av Lillhärdalsärendet som utlöste det förändrade debattklimat han hänvisar till? Kan det vara så att den som var det minsta lilla insatt i ärendet (Eller i efterhand läst FUP/Dom) saknade en proportionalitetsbedömning mellan lidande som åsamkas (Tex genom utdragna vapenbeslag) och den nytta för undersökning sagda åtgärd medför, Och hur välbedömd har sannolikheten för fällande dom varit... Jag är 100% övertygad om att Jarlås (och Åse) utgör ett mycket stort hot och redan allvarligt skadat gemene mans förtroende för Svensk rättsäkerhet. Men inte ett spår av insikt eller ånger kring detta finns i hans resonemang. Nej det är fel på oss som misstror...
 20. 5 points
  Nu har protokoll och medaljer kommit. 9: största som uppmätts i Stockholm av SJF.
 21. 5 points
  Gick bra imorse 2 rävar
 22. 5 points
  Här är lite ungdomstokerier: det ena tanklocket satt på en BSA chopper, det andra satt på en Honda och tändningslocket satt på en Harley strutmotor.
 23. 4 points
  Premiär på banan idag. Och ja Patrik vi lirar bra ihop jag och bössa
 24. 4 points
  MagnusN

  TAX

  När girigheten tar över förståndet... Tänk inte på ett tättskalligt buktande drev när du sitter där i tystnaden och väntar. På ingenting. 😂
 25. 4 points
  Nationella operativa avdelningen utreder kulturarvsbrott, krigsbrott, artskyddsbrott (CITES-brott), immaterialrättsliga brott, penningtvätt och finansiering av terrorism samt korruptionsbrott. Tycker någon att dom lyckas bra med något av dessa uppdrag förutom dom själva tro?
 26. 4 points
  Bilder.. Den vanskapta är inte från igår men jag vet inte om jag skrivit det men jag har fått den en gång tidigare iår. Den är skitarg, lever rövare när man krokar den och man tror den är rejält mkt större. Den är väl närmare 3 än 2 kg tung. Kul att den klarar sig trots att den är så krokig! Nedan är då Culottens samling igår.. Och givetvis kunde jag inte slå ihjäl alla jag fick utan de stora och de små fick gå tillbaka.. dels för deras egen skull och reproduktion men samtidigt så vet jag att propparna går i det culotska hemmet så det bidrar till välviljan gentemot gösarna Nu varat det 6 gösar som fick följa med hem iaf skulle gissa på att de flesta låg runt 2 kg..
 27. 4 points
  Länge sen jag uppdaterade här...Sören tuffar på också, är fortfarande väldigt nöjd med hur han jobbar. Drevjaktspremiär igår, vilket blev mycket vildsvinsjobb för honom vilket han tycker är roligast. Tyvärr blev avslutet på jakten väldigt dramatisk då han gick ner sig i ett krondike och höll på att stryka med... jag var ca 200m bort från honom, men han hade änglavakt då en annan hundförare hade sett honom av en slump och kunde efter mycket dramatik rädda honom (hon som räddade Sören sjönk själv ner till armhålorna och fick räddas av en passkytt). Sören hade nog inte klarat sig många sekunder till 😰
 28. 4 points
  Du har delvis rätt i Doven är svårjagad, men vill man minska/avlägsna stammen tror jag att det går hyfsat fort om ger sig tusan på det. Huvudregeln om man vill få bort doven är att samarbeta över gränserna och skjuta hindar, hindar och åter igen hindar. Av någon konstig anledning tror många att doven formligen exploderar i antal när dom dyker upp på marken. Hinden föder 1kalv/år inte en hel drös kalvar. Här på Kinnekulle jobbar dom flesta jaktlagen och även markägarna om ett gemensamt mål med avskjutningen. Men självklart går det inte helt smärtfritt, några jordbrukare vill utrota doven så där får jägarna ligga i mer, men i det stora hela funkar det med dovisarna både för jägare och markägarna.
 29. 4 points
  Med all respekt för östergötland och era gods historiska bethögar, nyckeln är väl att inte tillverka mer dov än vad man klarar av att skjuta bort.😏 Ingen annan LRF region ställer fler viltkritiska motioner än just Östergötland och de ligger även bakom detta nedan. Se till att nyttja rätten till skyddsjakt på eget initiativ på tidiga våren, verktygen finns ju redan så ställer mig lite frågande till valserna ovan. Ut och skjut om det är ett problem eller annars låt nån annan jaktlös göra det. https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2017/11/utokad-skyddsjakt-pa-kron--och-dovhjort-ska-minska-skador-pa-skog-och-grodor/ Har vi klarat grisen under alla dess år i mellanbygd så klarar vi doven, däri är jag faktiskt hyfsat säker. Jag har en mark närmare Uppsala med mycket dov sen åtskilliga år, de är ett mycket trivsamt tillskott i jaktfaunan ffa då de förlänger jaktåret. samt har ett mycket trevligt kött.
 30. 4 points
  Det har pissat ner hela dagen och i morgon ska träbiten iväg till sin ägare, så det blir inga snygga bilder från stocken ute på gårdsplan. Tog ett par stämningsbilder på köksbordet hemma i stället, inte riktigt samma sak, men lite säger det väl. Skruvarna är dragna på streck, det är bara vinkeln som får det att se vintyrigt ut... Så, nu är det bara att bestämma sig för nästa projekt.
 31. 4 points
  Kan nån fatta att han grinar livet ur sig när jag skär sönder en plugg för 2,50-3,50kr medans dåren hivar gösfilé för megabuck över relingen ..... jag måste prata med hans närmaste för att få han omyndig förklarad , jag kan övertalas att utgöra god man för stackarn och självklart ska jag se till att all gös kommer i goda händer ( läs mina ) Istället för att gå över relingen ..
 32. 4 points
  Hur går det för våra ess??? Cita startade bra i år!!!
 33. 4 points
  Efter samråd med personen som ska ha träbiten i slutändan togs beslut om att ta bort lite material i underkant fram mot buffelhornsknoppen. Ca 8mm togs bort i framkant och jämnades ut mot underbeslaget och knoppen fick en ny rundning. Definitivt bättre.
 34. 4 points
  Det här är ju egentligen inte trä, men vad fan, har man sagt A så.... Grovfräst: Sen slipad till ritsen med slipmaskin, tog en sågkedjefil och filade en kant, gradade av och polerade lätt. (Ska den här få samma finish som övriga delar behöver den blästras, därför har jag inte putsat hela vägen än: Hålen ska försänkas, men i övrigt känns det rätt bra. Tillfälliga skruvar
 35. 4 points
  10 Kråkor+annat och bra skytte 😀
 36. 4 points
 37. 4 points
  Idag utprovades tidigare nämnda Nosler Accubond 165 grs. Sköt konstant ganska lika genom stegen med ok samling, sedan sista två stegen kröp det ihop och såg väldigt fint ut, se bild. Oavsett om det är flyer eller inte är det mer än väl för ändamålet. Samskjuter med 168 gr Matchking också , vilket var glädjande då det är de två laddningarna jag ska köra med den här stora kikaren. Har även testat trummla hylsor första gången, de jag skjutit flest gånger började se lite risiga ut. Tog en dunk, hade i hylsor, rostfritt media, lq9 och hett vatten. Spände sedan fast dunken i trumman på cementblandaren och lät den gå😁. Blev rent och blankt!
 38. 4 points
  Det vart en DYR helg i plattlandet ! Div inköp innan och under vistelsen, köpjakt på Änder där jag gick bananas och piporna glödheta, Sen ett stopp på Engelsons m frugan som landade på 3500kr , jag toppade med 2000kr i fortkörningsböter i Falkenberg 😩
 39. 3 points
  Tycker att ljuddämpare är bra. Även om jag aldrig haft problem med rekylen så skjuter jag bättre med dämpare på. Räcker som argument egentligen. Det är heller ingen nackdel att ligga kvar på målet i skottet eller att slippa bli bländad av mynningsflamman när bocken står framför dig i skymningen. Men mina misshandlade öron tyckte det var så skönt när den värsta knallen försvinner att det numera sitter en dämpare på alla mina kulgevär, även på 22lr. Ett automatkörkort begränsar dig till att köra automatbilar, men bara för att du skruvar på en dämpare får du ju skjuta utan också. Så ja, jag har rekommenderat dämpare åt mina barn.
 40. 3 points
  Med 6,5x55 har jag endast använt normas oryx med gott resultat varje gång.
 41. 3 points
  "They who dares wins" eller vafan SAS nu har för motto Provade på prinsesstårta igen modell stubbe/kubbe denna gången räckte iaf marsipanen nästan typ 0.3-0.5 mm tjock
 42. 3 points
  Jag hade kontrat med att "den är inskickad, DU får väl förlustanmäla den på 11414"
 43. 3 points
  Fint väder här i värmland, en älg nere hitills. Skitjakt på dig med Dansken !
 44. 3 points
  Många skulle dock inte anse det klokt att låna patroner på jakt du inte har skjutit in ditt vapen med.
 45. 3 points
  Sista bilden efter nappatag med en annan sorts galt under klippblock. Inte så bra tyckte husse, men det ekande ståndskallet fick passkyttarna att osäkra i hopp om en "riktig" gammelgalt.
 46. 3 points
  Jupp, då så. Nöjd med vikt, balans utan dämp, här kan bli ett trendbrott, nöjd med svarvningen av hylsor mm. 8 twist begränsar till 143:or typ, har 500 Berger Hunting 130:or hemma, oklart var jag vill skall kommer börja. /C
 47. 3 points
  Kom en bild på ytterligare två kulor.
 48. 3 points
  Igår skyddsjagade jag hos bonden då grisarna vart inne på gården och ätit av kossornas foder... I mörkret kom ett helt radband med grisar springandes över åkern och jag lyckades skjuta en lagom matgris... Utgångshålet syns i bild...det tog högt men den dog på fläcken...det är huvudsaken...
 49. 3 points
  Hon heter Viveca, och ja det tog all ära av henne och knäckte henne fullständigt. Känner henne väl, åkl var aldrig intresserad av sanningen. Men Hedin kan inte få sparken, han blir som sämst martyr. GW är bar sur att Hedin valde en annan jaktjuridisk expert i samband med skrivande av böckerna.
 50. 3 points
  Nope men jag skummade Svensk Jakts citat fr Expressen och om jag tolkade allt rätt så har Åkl valt att använda sig av det där supervittnet som sedan ändrade sig.. Och då infinner sig en del delikata frågor. Om jag uppfattade det rätt så hävdar samma vittne (nu inte trovärdigt längre får jag förmoda?) att polisen planterat bevis och coachat henne i vittnesmålet.. Om hon är så trovärdig att uppgifterna duger som underlag för åtal.. så måste hon vara lika trovärdig i senare delen av utsagor.. Eller har Åkl infört "bäst före" datum på vittnena? Är inte detta ännu ett sånt ärende där Åkl valt att låta tingsrätten fria Hedin från misstankar för att sedan stå i media och säga att "jag hade rimliga skäl att förvänta mej fällande dom"? Dvs prestige att inte själva lägga ned. Finns många paralleller.. Ngn som minns barnläkaren på Astrid Lindgrens sjukhus som mördade ett barn? Från dag 1 på häktningen så framkom INGET nytt öht. Åkl väljer att 2,5 år senare ta det till tingsrätten där han får på nöten hårt och Lisbet blir friad helt. Åkl visste då att hon skulle frias men ville inte kasta bort allt och säga att fan, vi har gjort fel, utan lät tingsrätten fatta ett synnerligen enkelt beslut... samt därmed förstöra livet för den stackars läkaren.
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
×
×
 • Create New...