Hoppa till innehåll

Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content since 2017-09-21 in all areas

 1. 12 points
  Kopia? Besudla icke m/88 med att kalla ett amerikanskt missfoster "kopia" till denna fulländning. 30-06 är resultatet av ett ännu större misstag - 30-03 som liksom inte har ett enda poäng rätt relativt kravspecifikationen man hade, eller i alla fall borde ha haft. Det tog amerikanerna två världskrig och över 50 år att fatta hur fel ute de var, och först då kopierade de 8x57ans prestanda..... De fick på nöten och tvingades betala royalties till Mauser för patentintrång med sin Springfield m/1903 under hela första världskriget. Bara det..... 308an må kanske kunna vara en "prestanda kopia" av 8x57,fast med stympad förmåga att hantera tyngre kulor. Riktigt dumt blir det att 308an var svaret på den tyska 7,92kurz. Ryssarna fattade galoppen och gjorde sin 7,62x39. Det blir inget annat än en studie i ren och skär dumhet! Donald Trump är inget undantag som drabbat USA - det är ett normaltillstånd för det landet. Är det amerikanskt är det korkat. Eller fel. Mest sannolikt båda. Det är extremt hög tid att vi ogör den amerikanska revolutionen och låter britterna ta över kolonin igen. Så det blir nån jävla ordning på planeten. T
 2. 11 points
  Älska Google translate.. Från en Grekisk fb sida.. "Το ΒΟΥΝΟ ηρθε οπως σας υποσχεθηκαμε!!!WINCHESTER 12βολα μαυρα μαγκνουμ.ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΤΙΜΗ ΣΟΚΑΡΕΙ!!!πληροφοριες μονο τηλεφωνικος μην στελνετε μηνυματα η σχολια2333026372 6977848724. MADE IN USA!!! Berget kom som du var!!! Winchester 12 obekväm svart magnum. Givakt! Endast information 2333026372 6977848724. tillverkade i usa!!!" Obekväm magnum.. framför eller bakom?
 3. 11 points
 4. 10 points
  fick idag skjuta min första älg någonsin, märklig och samtidigt otrolig känsla. blev knall och fall vilket också var skönt som tusan.
 5. 8 points
  Jag skulle ALDRIG lägga ut bilder från min vardag eller från jakt på nätet- ALDRIG.....
 6. 8 points
 7. 8 points
 8. 8 points
  Efter mycket funderande och massa beslutsångest så blev det till sist en Sako Blackbear i 8,57JS! Tack för alla tips och erfarenheter. Nu påbörjas den eviga väntan på licenserna.....
 9. 8 points
  Jag brukar träta på folk när vi flår älg: Brukar säga så här: du är ungefär lika gammal som jag, hur många gånger har du pissat i skogen i dag? Jag har inte sett dig tvätta händerna innan vi började flå... Varför har du inte handskar på händerna innan du börjar ta i djuret ? Det här ska bli mat.....
 10. 8 points
  Har tänkt att varje år så ska jag ta med en nyexad eller marklös på några jakter. Jagar i Trosa, Tystberga, norra Uppland och lite här och där. Erbjuder de flesta jaktformer Mitt krav är att du har rätt inställning, är förståndig och alltid har har "farligänden" i rätt riktning. Resten ordnar sig, fel gör vi alla. Vapen finns om du inte har egna än. Skjuta gör du i den omfattning som du visar förstånd. PMa med kort presentation.
 11. 8 points
 12. 7 points
  Erkänner utan omsvep, jag är en dålig predatorjägare, i alla fall då det kommer till riktad jakt, kommer jag bara åt så smäller det så det är inte det det hänger på. Satt och trivdes på åteln i lördags kväll och väl innan skjutljuset var borta fick jag läge på både räv och grävling. Räven var roligast, han hörde direkt när jag försökte att få upp fönstret på kojan och avvek efter mitt tredje försök. Inte i panik mer ändrade riktning och då kunde jag göra mig redo och provade att muspipa lite och vips, där kom han från helt motsatt håll intet ont anande.
 13. 6 points
  Spelar ingen roll - man skjuter alltid räv och kråka om läget ges. Alltid. T
 14. 6 points
 15. 5 points
  Blivit två rävar i fällorna under veckan, haft några nätter med frost nu och då ramlar dom in fort.
 16. 5 points
  Det har varit en riktigt fin höstdag idag. Och tog mig tiden att ta ett par bilder. Detta är en av dom...
 17. 5 points
  nja för egen del är jag helt nöjd med min 260 rem. Noterar att kalla allt för Tactical nu gått i graven och den nya benämningen för att sälja nya produkter är Precision. Jag förutspår att när detta är uttjatat kommer marknadens nya produktlinje att benämnas....Terminal /Mike
 18. 5 points
  Här finns ett skydd för dig dansken
 19. 5 points
  12 kg svart trumpetsvamp idag, fyllde nästan en ikeakasse. /M
 20. 5 points
  Tre timmar i svampskogen idag. Fina svampmarker på en av såterna vi jagar på, så vi gick runt där och jag passade på att kolla till ett par pass. Sjukt mycket trattkantareller! Det blev som knark, gick inte att sluta plocka. När korgen var full hittade vi ett hav med svart trumpetsvamp så den fick vi ta i en påse. 18 liter trattkantareller, 5 liter svart trumpetsvamp och några gula kantareller blev dagens skörd. När vi kom hem blev det "truckermacka" (stektfalukorv och ägg) med ett kantarellberg på. Nu puttrar kötttgryta på rådjur med trattkantareller på spisen. Två liter små trattisar valde vi ut för syltning, resten förväller vi och fryser in. Gav bort en rejäl hög till grannen också som blev glad. Riktigt fin dag i skogen trots gråmulet och bara 6 grader varmt.
 21. 5 points
  Provade en myr där orrarna brukar spela, var dött när jag kom dit så gjorde en brasa och grillade en korv. Rätt som det är hör jag att det sätter sig en större fågel i närheten och kort därefter börjar den spela. Smög mig närmare och såg den i topp ca 90-100m bort, satte mig på stället och tog stöd på knäna och ner stöp den. 222rem och normas fmj.
 22. 5 points
  Som jägare skjuter man alltid räv och kråka om läget ges. I andra hand skjuter man matvilt. Men räv och kråka skjuter man alltid, alltid, alltid om läget medger. T
 23. 5 points
  Det stämmer: Om det är mörkt ser du mynningsflamman på båda kalibrar Hela denna diskussion är en forum lösning på ett "icke problem". 8X57 är en fantastiskt bra kaliber. 30-06 är minst lika bra. Rekylen är mycket hanterbar i ett bra stockat vapen med båda kalibrar. Utbudet av 8 mm kulor/ komponenter/ ammunition är stort. I .30 kaliber är det ENORMT. Kalibrarna är ganska identiska i prestanda- men dom med .30-06 har vunnet båda större drabbningar som dom 2 var involverade i förra seklet
 24. 5 points
  Det ble en bra dag etter kråkene. Fikk 25 fant 16 og en korp.
 25. 5 points
  Tre vakrävar i natt, en med skabb..
 26. 5 points
 27. 5 points
  Skönt att du börjat krya på dig.
 28. 4 points
  Precis när jag bashat Creedmoor sprang jag på denna
 29. 4 points
  Om du får in en and i en vass skammad eller död så är den mer eller mindre omöjlig att få tag på utan hund. Finns det bara lite liv i dom så har till och med hundarna svårt att fixa det ibland. Skall du vara säker på att hitta änderna utan hund måste du jaga över helt öppet vatten eller som det brukar se ut i kusten där stranden är bara sand och sten. Ta kontakt med en hundklubb i stället. Det är många hundförare som har problem att få följa med ut på jakt och apportera. Dom är ofta bara hundförare och jagar själv inte. En del betalar till och med för apporterings kurser för att just få möjlighet att apportera nyskjutet vilt.
 30. 4 points
  Idag blev det tre drev. Först ett som bröts märkligt, sen ett andra som bröts jävligt märkligt! Andra drevet bröts med att Alice skällde ursinnigt på något... Jag tror att det var gråhunden som var framme när hon kom tebax efter första. Men han passade på att hälsa på henne närmare när hon var 1.1 km från migpå andra sidan en sjö!!! Tredje drevet var drygt två timmar, och jävlar: det gick så det jordbrann!!!! Drevet var av marken några minuter! Jag fick förklarat att ett sånt drev, så länge utan att lämna marken hade de aldrig haft! Och ja: de kan ha glömt nåt men det var ett sjuuuukt bra drev! På vissa ställen korsade geten löpan 6 (sex) gånger! RESPECT för en duktig och rutinerad get! Hon vann till slut, och Alice och jägare förlorade.... MEN!!, musiken idag.... Episk bild från igår: Liljefors hade inte kunnat måla den bättre!!! p.
 31. 4 points
 32. 4 points
  Hyggligt tryck på uven idag! 2trut o 43 grå i backen men alldeles för ringrostigt skytte. Kunde lätt blivit över 50 idag om inte bössan bråkat som den gjorde idag. Vapenrengöring ikväll!
 33. 4 points
  Tänkte åka iväg en sväng och jaga i morgon, och då jag tror vi blir rätt lite folk, tänkte jag erbjuda möjligheten att följa med! Jakten sker utanför Trosa, vi kommer främst inrikta oss på rådjur med drivande hundar, men allt vilt är lovligt enligt tabell! Dock undantaget hare och fågel. Ung, gammal, nybörjare eller erfaren spelar ingen roll. Vi nyttjar 155or, och klass1 kula är att rekomendera. Hör av er via om till mig så fort som möjligt om ni är intresserad.... Mvh Urban
 34. 4 points
 35. 4 points
  Hittade lite bilder i från somras med Gnista och Smilla vid matbordet. De väntar på att husse skall bli klar vid grillen. Obs. Det är alkoholfri dricka.
 36. 4 points
  Vad lycklig jag känner mig - att ha nöjet och äran att känna åtminstone en klok människa.
 37. 4 points
  Finns en annan tråd om det, men enligt uppgift behöver han lite tid för sig själv för stt få ordning på ryggen sin. Vi är nog dock många som hoppas på en snar comeback.
 38. 4 points
  Ja, jag fixade en sådan också.
 39. 4 points
  Sako Quad HB 22lr. 10 skott, 95 meter. Sittande med skjutstöd. Ammunition: SK standard plus. Bössan skjuter lika bra med CCI SV och Eley Club.
 40. 4 points
  Angående korthåll med 22:or med diopter så har jag också pysslat en del med det (faktiskt skjutit en 50-poängare i stående på en halvmatch men aldrig lyckats med det i liggande ). Vad jag minns så brukar 22:ans längre lopptid beskyllas som anledningen för att den är svårskjuten - kulan tillbringar alltså en längre tid i pipan så man har större chans att förstöra det hela innan kulan lämnar mynningen.
 41. 4 points
  Får väl skicka en liten hälsning från Göteborg idag. Bilderna är tagna för ung. 1 1/2 timme sedan. Fisken var nog inte ens 10 cm, så det är tur att jag inte lever på min fångst (även om jag skulle behöva gå ner några kilo) . För den som undrar vad bilderna är tagna, så är det i Göta Älvs mynning. Den första bilden uppströms, med Älvsborgsbron i bakgrunden, och den andra 180 grader åt andra hållet, med havet i horisonten. Hamnen som syns är Skandiahamnen, Skandinaviens största hamn. Dit kommer allt (det mesta) som skall vidare ut i övriga Norden/Skandinavien. Fisken är sannolikt en liten torsk, eller vitling, jag hade inte tid att artbestämma den, då jag ville få den i vattnet igen, så fort som möjligt.
 42. 4 points
  Fotade ett svävande löv idag och jag gillar bilden faktiskt
 43. 4 points
 44. 4 points
 45. 4 points
  Blev en kväll utan regn
 46. 4 points
  Intressant att det är jägarna som ska städas. Läste just en tråd på Facebook angående en föryngring i Sörmland. Huvudargumentet för värnarna verkar vara att det finns annat som är farligare, typ trafik och alkohol, så därför är man töntig om man tycker det är obehagligt med varg. Med det resonemanget behöver vi inte vara rädda för skjutvapen hos kriminella. Det är ju många fler som dör i trafiken än blir skjutna... Favoriten var annars denna: Här har vi en kille som vill bygga broar och hitta en lösning på problemet.
 47. 4 points
  Blev en Biff Rydberg al'a mej, som kröntes med för dagen nyfångade kantareller. /P
 48. 4 points
  var helt 100 på att du menade hämta hos Hobbe ...
 49. 4 points
  Hunden.....jag är ju körd sen länge!!
 50. 4 points
  Urban skall köpa Wachtel
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00


https://www.Reservdelar24.SE×