Hoppa till innehåll

All aktivitet

Detta flöde uppdateras automatiskt     

 1. Senaste timmen
 2. Fototråden

  Tack!
 3. Rådjursförvaltning

  Det är nog en korrekt tolkning att det kan vara foder i händelse av en svår vinter. Men gäller det rådjur kan man exempelvis skotta bort snön från en klövervall.
 4. Fototråden

  Fin Hökuggla
 5. Rådjursförvaltning

  Det har väl inte prövats rättsligt, men om det är en uppenbart hård vinter så kan de väl inte det. Om man ha en så dålig relation med markägaren att man måste använda jaktlagen som argument för stödutfodring krävs nog rekommendation eller sanktion från myndigheterna - likt inskränkning i hundjakten etc, som stöd för att fodra trots markägarens motstånd. Nu är väl rådjursutfodring så kontroversiellt hos markägare så att något motstånd är så sannolikt? Om utfodringen lockar älg, hjort eller gris så är det ju en annan sak, men nu är ju detta en tråd om rådjursförvaltning....
 6. Fototråden

  Stötte på en uggla idag, någon som kan säga vilken?
 7. Modeller Browning?

  MK38 är tänkt som banbössa, mk70 en jaktbössa, mk60 är en upland dvs lite lättare. Samtliga finns med fasta choker men jag tvivlar på att de utförandena tas in till Sverige. /T
 8. Rådjursförvaltning

  Och...? Det är ju lixom lag ändå...? Jag har letat bland förarbeten mm till paragrafen, och där finns rätt lite att hitta. Myyyyycket mindre än till de andra t.o.m. men likväl en lag. Dock svårare att tolka då det finns mindre skrivet kring tankarna runt det hela. p.
 9. Massor av grattis Mdef!!!

  Gratulerar Känner mig fortfarande som 25-år! Åtminstone de dagar jag låter bli att dricka för mycket sprit, kommer i säng i vettig tid och inte ränner halva nätterna i skogen, eller ger mig på fysiska aktiviteter jag borde gett faen i från första början. Efter de dagarna känner jag mig närmare 45:ish... Lät som du haft en bra födelsedag! /M
 10. Today
 11. Rådjursförvaltning

  4 $ i jaktlagen skrevs och godkändes nog sent en fredag när alla ville gå hem...
 12. Hull-ammo kal 12

  Tolkar det som att mitt bud inte var nog? Du får nog sätta någonslags sluttid på buderiet om det här ska funka.
 13. Rådjursförvaltning

  En annan sak, spm kanske skall diskuteras i en annan tråd?, är ju om man är skyldig att utfodra viltet? Hör ju oftast den omvända diskussionen... Hur skall man tolka 4de paragrafen???? "Sörja för att viltet får.... stöd...". Kan detta stöd vara foder, därav stödutfodring, och därmed oxå en skyldighet? Kan isf markägare, som eg har skyldigheten ovan, neka stödutfodring? Och då skapa lidande? Jag tänker rent juridiskt, och har inte någon åsikt annat än att jag vill ha hjälp med tolkningen. p.
 14. Massor av grattis Mdef!!!

  Hah. 40 är bäst. Hittills i alla fall.
 15. Dagens rätt

  Hann inte med någon lagad mat igår så jag passade på att äta riktig mat till lunch idag i stället, vågade fan inte chansa... Baconlindade kalvfärsbiffar med diverse nödvändiga tillbehör och nu blir det en liten tupplur till efterrätt!
 16. "förstyva" helstock

  +1 Kalibern är 30-06 om inte teflonminnet sviker.
 17. Massor av grattis Mdef!!!

  Jag är tyst som fan. För övrigt trodde inte jag Mdef var en dag över 27.
 18. Modeller Browning?

  Vad är den stora skillnaden mellan mk38 och 70? Jag sneglar på bockar å vill ha tips... Finns dem med fasta choker?
 19. "förstyva" helstock

  Laga inte prylar som inte är trasiga. En del kolvar vägrar helt enkelt slå sig så ta det lugnt med åtgärderna tills vidare. Vad är det för kaliber?
 20. "förstyva" helstock

  Köpintresset verkar svalt för mausern jag har. Dock så ligger kolven perfekt för mig och rekylen är trots kalibern behagligare än min lätta m55 i .308,ska den behållas kommer den dock användas hårt och jag kan misstänka att helstocken som idag är fint friliggande kan komma slå sig av bärande i blöta granplanteringar? Kan man bädda hela kanalen? fräsa ner något styvare i trät? kollat på lite andra alternativ med. kapa främre delen och "afrikanisera" kolven med en ebenholdsknopp.
 21. Browning 725 Sporter

  Jupp med mer gravyr å annat fabrikat
 22. Hull-ammo kal 12

  Dra ett pm, leverans till Halmstadområdet är definitivt möjligt, även M
 23. Minox ZX 5i, 2-10x45

  Det är just Minox ZX 5i, 2-10x45 jag är intresserad av då jag vill ha den på min 9,3:a. Vill inte ha 1-4, eller 1,5-6 då jag tycker de har för låg förstoring samt vill ha möjlighet att se något på lite större förstoring när det skymmer på. Men jag vill inte ha större sikte typ 2,5-10x50 då de blir i största laget och tappar sin smidighet pga av den ökade optiska prestandan. Men tack för länken! Det var givande att läsa den. Funderar på vad skillnaden är mellan ZE och ZX?
 24. Rådjursförvaltning

  De odlar lite mindre klöver än förr om åren, men få företeelser ger så bra foder för rådjur som just mjölkproduktion.
 25. Massor av grattis Mdef!!!

  Inte ska du väl tro att faxe kan vara tyst när någon fyller jämt i bekantskapskretsen.
 26. Massor av grattis Mdef!!!

  Vaaa, du skvallrade faxe!! Förstod det från en kommentar på min Instagram, så jag smet in hit efter ett alldeles för långt uppehåll. Huggy du får ge Lejon en klapp från mig. Stort tack! 40 år, inte mindre. Ägnade födelsedagshelgen åt att gadda mig (nej ingen 40-års kris, haha, utan en jag gått och ruvat på i 14 år), styckat en trafikälg, möblerat om för fest till kommande helg, gått beserk med vinkelslip (skull byta dörrhandtag... skruvarna satt fast, jag blev därmed pragmatisk.... ) fått surprisebesök med Champagne och tårta, blommor och massor av kramar. = GLAD mdef! Maken undrade vad jag ville ha i present: upplyste om att jag ville ha cykelboden ombyggd till kylrum och garaget omgjord till slakteri. Han funderade en stund... och sedan sade: "nä ... det får vänta tills nästa år... " Tyckte det lät hoppfullt jag, haha. Som det var fick en ny kamera, (Min gamla D40 dog för några år sedan och jag har sörjt den....) så jag hoppas kunna fylla på i min dagbok med en del bilder av bättre kvalité sen.
 27. Rådjursförvaltning

  Jagar rådjur på lite olika marker i Skåne. Ena marken är en åkermark på cirka 165 ha och där är det bockjakt i augusti som gäller i princip. Då skjuter vi 3 bockar och det kvittar vilken bock, liten som stor. Vi har gott om rådjur där och kunde nog skjuta några till, men sedan har vi "harjakter" där vi jagar "enligt tabell" och kommer det ett rådjur i drevet så skjuts det. Den möjligheten vill vi behålla så därför lite lägre jakttryck i augusti. Exempelvis så stötte min jaktcocker upp en bastbock i vintras framför mig och jag sköt den. Hunden gjorde ett strålande jobb och köttet är ju så mycket bättre än på augustibockarna. Jag är alltså en köttjägare. På andra marker (en på 125 ha och en på 340 ha) är det mer skogsmark som gränsar till åkrar och lite fält och där bedriver vi mer klassisk drevjakt. Släpper några hundar och jagar vildsvin och rådjur. Där går vi efter antal djur i början av säsongen. Skulle det ramla mer getter än kid/bockar, så håller vi igen när säsongen närmar sig slutet. Så där anpassar vi avskjutningen beroende på vad vi sett och hur jakterna har gått. Inför kommande år tar vi tillsammans nytt beslut hur vi ska jaga kommande jaktår. Givetvis riktar man in sig på kid och mindre bockar, men vi vill ha bra drevjakter där det skjuts lite och stå på ett trångt pass och behöva klura på hur många taggar en bock har när den kommer i full fart vill vi inte.
 1. Ladda mer aktiviteter
×