Hoppa till innehåll
https://www.Reservdelar24.SE


All aktivitet

Detta flöde uppdateras automatiskt     

 1. Senaste timmen
 2. defransson

  Riktpris jaktarrende

  En grannmark till vårt jaktlag söker ny arrendator och vi har ombetts lämna in ett anbud. Det är ca 200 ha, mest skogsmark, som ligger en bit utanför Sala i Västmanland. Gränsar mot en riksväg i ena kanten Vi har hyfsad tillgång på rådjur, hare och räv. En begynnande vildsvinsstam samt lite hjort. Om vi arrenderade den skulle den bli en del av vårt älg - och kronhjortskötselområde. Vad tycker ni är ett lämpligt hektarpris för en sådan mark?
 3. Today
 4. henke67

  Vad kallas en sådan här?

  Jag är mest förvånad över att 8x57R skulle vara equivalent med 30-06. Oavsett om man har satt in ett Roughly i texten. Tycker nog man tänjer lite på begreppen där...
 5. sidelock

  Ingen hagelspridning från trånga pipan

  Högst troligt blir de chokebefriade och du får en jävligt ful mynning utan både korn och lödning.
 6. sidelock

  Vad kallas en sådan här?

  Enig, men det är inte TS.
 7. turtola

  Ingen hagelspridning från trånga pipan

  Från en som inte kan; Vad händer om man kapar såna trångborrade pipor säg 5 cm? Blir spridningen större dvs borrningen öppnare? Risker för vapnet/skytten?
 8. kalled

  Innomount

  Är det någon som har erfarenhet av dessa montage? Tänkt sätta det på en picatinnyskena på en Tikka i så fall.
 9. Tja, det är nu ditt problem och inte lagstiftarens. Det är rätt svårt att låsa en modern hagelbock från Beretta enligt samma regel med. Det skulle kräva ett lås med 32" bygel typ...... Man kan kanske hitta en utväg via hänglåsbeslag3, men tror i ärlighetens namn inte på det själv...... Hur som, klass 3 blir rätt klumpiga lås..... /T
 10. pmt

  Vad kallas en sådan här?

  Nått som gjorts med 8x57IR och 12/65 har knappast de två andra piporna i en "obsolet" kaliber - ovanliga i det vapenmässigt okulturella skitlandet Sverige möjligen..... Men det är nu inte samma sak. För det är väldigt lite som är obsolet på riktigt. T
 11. samma på min, bakom blecket sitter 2 skruvar.
 12. henke67

  Någon som vet vad detta är?

  Måste vara lite speciellt att skjuta på rörliga mål med den där...
 13. redtop

  Transport och förvaring av bygelbössa

  Klass 3 dessvärre. Det är rätt klumpiga hänglås. Jag letade efter ett med lång bygel för att använda till repeterstudsarna. Hittade ett som kostade närmare 1000kr inklusive låscylinder. Det funkade när jag hade en aimpoint micro på den ena, men nu har jag bytt till en kikare och då går det inte att få dit. Och mig veterligt finns det inga patronlägeslås som uppfyller SSF klass 3. Trist när det skrivs regler som i praktiken är omöjliga att följa. FAP 551-3: 8 § Vid tillfälligt kortare avbrott i uppsikten i samband med förflyttning av skjutvapen i bil ska vapen som går att dela förvaras delat eller vara försett med ett godkänt vapenlås. Om vapen förvaras delat ska vital vapendel tas med. Vapen som inte går att dela ska vara försett med godkänt vapenlås. Såväl delat vapen som vapen försett med godkänt vapenlås ska förvaras väl gömt i bilen eller på annat sätt placeras så att stöld eller annat missbruk förhindras. Med godkänt vapenlås avses ett sådant lås som uppfyller de krav som uppställs i klass 3 för hänglås och hänglåsbeslag3 .
 14. Regnar

  Transport och förvaring av bygelbössa

  Eftersom ett alternativ, i det här fallet, är att ta det med sig i väska: Knappast. Men patronlägeslås borde vara OK, men om det inte är en AK 4 eller 5 vet jag inte om går att få tag på. Problemet som återstår är var i en bil man kan låsa fast det.
 15. sidelock

  Vad kallas en sådan här?

  Det var enligt inlägget de två andra piporna som var i obsoleta kalibrar, således går bara hagelpipan och 8mm pipan att använda = tung bökig kombi.
 16. Skruvade, iaf var det så på min M55a.
 17. I går
 18. vandraren

  Imorgon smäller det

  absolut inte!!!! Men skall och drev hoppas vi på: ordinarie drevprov i Småland! Övernattning hos en fantastiskt generös familj!!! De bjöd på gryta när jag kom insusande strax efter 21!!! Galet! Skitprov tjejer!!! p.
 19. robban.jagaren

  Renodlad klass två?

  Hittade en annan Heym SR20 i 6,5x55, enligt butikens hemsida skall den vara i vettigt skick. Piplängden var dock i kortaste laget. Ska åka och kika på den iaf.
 20. Eamonn

  Transport och förvaring av bygelbössa

  Jo det är en skruv men då delas vapnet i två delar och så kommer slutstycket ut i lösa delar. Allt inoljat och redo att smeta ut överallt och samla damm. Slutstycket skulle man få lägga i en kulpåse och riskera att tappa bort t.ex. den lilla sprinten som håller ihop delarna. Laddporten sitter vid mynningen. Vapnet i fråga är en Winchester 9422.
 21. pmt

  Vad kallas en sådan här?

  De två går inte ihop kan jag säga..... 12/65 & 8x57IR (eller 8x57IRS) är allt annat än obsoleta. Men visst - båda har sitt ursprung i svartkrutets värld. /T
 22. Med ett hänglås klass2 - tror jag det ska vara - genom laddporten/utkastarporten. Nej, men genom laddporten/utkastarporten /T
 23. LGH

  Vad kallas en sådan här?

  Har en vän som bytte bort sin fina drilling i användbara kalibrar mot en vierling där två av piporna är i en obsolet svartkrutskaliber, dvs han jagar nu med en spektakulärt otymplig och oanvändbar kombi i 12/65 + 8x57 (J?)RS.
 24. LGH

  Någon som vet vad detta är?

  Förlåt, jag måste ge dig en skrattsmiley där Huggy för jag kommer bara att tänka på de som jagar slagstift i titan för att få ner "lock time"... De måste ju få komplett sammanbrott av att se det där! 😁
 25. Vestjakt

  Transport och förvaring av bygelbössa

  En skruv är allt som behövs för att få ur slutstycket iallafall på min marlin. Tanka dagen innan eller betala med kort vid pumpen.
 26. Eamonn

  Transport och förvaring av bygelbössa

  Hur gör ni (vi sedan nyligen) som har bygelbössor egentligen? Som jag läser det så säger farbror blå att det ska sitta ett godkänt vapenlås på (hur man nu låser en bygelrepeter på godkänt vis) samt i princip vara fastkedjat i chassit på bilen om man går in och betalar bensinen på macken om man inte ska behöva plocka fram skruvmejsel och magnetskål. Godkänner herr/fru åklagare att man låser bygeln vid kolven med klassat hänglås och lägger den i bakluckan om bilen skulle bli stulen?
 27. Har klyddat lite med siktesmontage ikväll och testat med warnes medium och high ringar för att få till ett vettigt montage. Tyvärr så begränsas siktets placering i längsled av främre siktesbasen. Främre riktmedlet saknas redan så något behov av basen finns inte. Frågan är bara hur jag får loss det? Det ser ut som att ovansidan består av ett bleck som går att knacka bort? Brukar dessa baser vara limmade eller löddade?
 28. OlersPer

  Jaktkortsmark Hudiksvall

  Blev det nåt besök i skogarna kring Delsbo? Nåt att rapportera🦉
 1. Ladda mer aktiviteter
×