Jump to content
https://www.Reservdelar24.SE


https://www.AUTOdoc.SE
www.anglavakter.com


All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Dansken

  Vilken fågel har lagt äggen?

  Får inte morkullan 2 kullar ungar om året?
 3. HuggyBear

  Vad är detta för bössa?

  Å första frågan under löd: Är den gängad å i så fall vilken gänga? 😁
 4. Daltorpet

  Vilken fågel har lagt äggen?

  Jo jag såg den men det gick väldigt fort när den reste och min första tanke var att det var en orrhöna men det gick så fort. Aha jag tyckte den såg så stor ut men det gick så fort. Äggen såg hyffsat stora ut som dvärghöns ägg ungefär så slog bort morkulla ur tankarna på en gång men det kan absolut vara det. Har sett flera morkullor här på sistone. Ska kolla om jag kan se med kikaren imorgon.
 5. Ryberget

  Vaksikte

  Jag har ett gammalt Kahles Helia 8x56, obelyst. Förstoringen räcker klockrent för vaket, perfekt med stor lins för bra ljusinsläpp (jag sitter ca 30-45 minuter längre än mina passgrannar på kvällarna tack vare kikaren) och lagom vikt. Men jag skulle ha velat ha en belyst punkt också för att den skulle kännas komplett. Känns som att den S&B dom rear ut är ett bra köp. 👍
 6. BigJim

  Vaksikte

  Kolla Deltas modeller. Jag har ett 2,5-10x50 som funkar riktigt bra. Valde just 4x zoom (jmf med deras 2,5-15) för bättre dåligtljus-egenskaper i dialog med Astro. Vet dock inte om det stämmer, men hade inte behov av mer än 10 ggr + nått gram lättare + nån krona billigare..
 7. M-98

  Vilken fågel har lagt äggen?

  kommer hon inte tillbaka så sätt äggen i en kläckningmaskin. Jag tror det är en morkulla.
 8. Hipshot

  Vilken fågel har lagt äggen?

  Såg du inte fågeln? Morkulla är väl en möjlighet med.. oavsett så är det nog en körd häckning då det blir ett sent kläck och kylan kan ställa till det. Har förmodligen flera kvaddade försök tidigare denna hona/höna..
 9. klompdomp

  Vaksikte

  Jag väcker denna tråd till liv då jag är på jakt efter ett vettigt vaksikte. Mitt nuvarande, en gammal S&B med 42 mm objektiv och 6 ggr fast förstoring som jag använder till pürsch och vak håller inte riktigt måttet när skymningen faller på. Jag känner att det är dags att byta upp mig till 56 mm objektiv. Jag såg att Astro rear ut S&B 8x56 med belyst riktmedel för 8000 kr. Spontant känns det som ett bra köp men jag tänkte jag rådfrågar er här om ni har andra förslag som kanske är bättre för max 8000 kr?
 10. pmt

  US 7 - Fågel eller Lerduva

  Köp pappersduk istället, den är runt 1,2-1,3 m bred som regel. Då vet du var du har svärmen. För utgå INTE från att att bössan du har samskjuter..... Träffbilden utvärderas utifrån sitt centrum, inte utifrån där du siktade. /T
 11. DallasDave

  Leupold VX Freedom

  Ja.. Jag kan inte säga annat än att jag håller med.. När jag tittar närmare på rattarna på vind och höjd och känner på dem får mig att fundera om inte leupold har gjort en riktig fuling här! Jag får faktiskt för mig att det kan vara vx-1 gamla steglösa/klick lösa vred (sådan som är anpassade för mynt och inte har "klick"). Men istället för plattan med en skåra för myntet så har dem satt ett högre plast lock (alltså själva tornet) och i under den sitter någon form av platta med fjäder. Jag tror tveklöst att det fungerar och att det inte kommer flytta på sig. Men om man rattar mycket är defenetivt inte detta sikte idealiskt för det.
 12. Per_B

  US 7 - Fågel eller Lerduva

  Ah tusan... innan jag läste era senaste inlägg så pangade jag upp resterande skott jag hade kvar av Norma Lead Max US 7.5 24g, på en ICA kasse. Efter 15 skott var den välperforerad! Traktens dödaste kasse.
 13. Per_B

  Leupold VX Freedom

  Tack för utvärderingen DallasD!. Känner att jag blir lite tveksam får jag säga. Tror jag kanske skall prova ett Vortex Crossfire i stället. Säkert sämre optik men kanske rattarna är bättre?
 14. Galne

  Dagens rätt

  Idag blir det pyttipanna på muurikkan, vildsvin, kantareller, lök och potäter!
 15. M-98

  222 rem "hinkskott"

  139st fabriksladdade patroner i 222. 20st remington, fåtal federal annars mest Norma och lite Sako. Från 40 grain till 62 grains. Blyspets, hålspets och lite helmantel. Upp till var och en om man vill plundra för komponenter eller skjuta ammunitionen som den är. licens på vapen i 222 rem krävs för att få handla. Patronerna finns mitt i Halland. Det är bästkusten aka Sveriges rivera för Er som bor mitt i trollskogen Pris 400kr. Kontakt via pm M-98
 16. OlaK

  Kliver ned i träsket

  Beräknad leveransdag den 15e med TNT. Så det kommer bli ogivalsmällar till duvorna. 😁😎
 17. Pyrschjägaren

  Vad har du för vapenrem?

  https://www.bearskin.se/sv/artiklar/svart-vapenrem.html Snygg, lagom lång, stabil och hållbar. Bästa remmen jag haft.
 18. Susanne

  Adapter för att fylla thermacell gaspatroner själv

  Intresserad av att köpa en adapter för att fylla på thermacell
 19. Susanne

  Adapter för att fylla thermacell gaspatroner själv

  Intresserad av adapter
 20. Daltorpet

  Vilken fågel har lagt äggen?

  Jag hittade dessa ägg idag (11 juli) De ligger på tomten bakom en gammal hölada. Jag var där och slog lite nässlor och det flög upp en större fågel som jag trodde var en orrhöna. Men det är väl lite väl sent för dem nu? Eller vad tror ni det kan vara? Hur som haver så verkade den ruva och tröck till ca en meters avstånd. Skulle det vara skogsfågel är det ett väldigt illa valt ställe då min rävåtel ligger 20m ifrån förvisso oåtlad till augusti men ändå rävarna brukar vara där.
 21. Sako_Finnbear

  Vad har du för vapenrem?

  Fick en Uncle Mikes Cobra Basketweave rem av kompisen som har hamnat på luftbössan nu. Gillar verkligen dom remmarna!
 22. DallasDave

  Leupold VX Freedom

  Oj oj oj.. Jag kunde inte hålla mig, utan jag åkte in till skjutbanan och sköt in freedom siktet.. Jag ska träna lite på älg banan senare i veckan och kommer inte använda mig av ljuddämpare där i alla fall. Nåväl. När jag rattar på reglage så är dem under all kritik. Dem är svampiga och dåliga klick. Det varierar i motstånd om man rattar från end läge till end läge så att säga och då inte bara i slutet eller i början utan lite var stans. Inte nog med att man försöket vrida i klicken så är det jätte lätt att vrida av misstag 2 eller till och med 3 klick. (Detta är då när jag gjorde den stora in flytten i grov inställningen) När den står i ett "klick" så går det även att röra reglaget fram och tillbaka i klicket lite. Om ni tänker er att skåran som utgör själva "klicket" är större än den lilla fjädern som ska vila i den. Frågan är då hur mycket man flyttar träff bilden då? Men för den vanliga jägaren som använder detta är det nog skit samma. Man skjuter liksom inte på så långa avstånd i alla fall. Nu sköt jag dock med världen sämsta ammo (XXL ppu) för att jag inte hade något annant. Men trotts det kunde jag efter lite rattande ställa bössa på 100m mitt i och träffa där jag ville. Dagen slutade med att bössa skjuter mycket bättre än vad jag gör. (även att jag står i skugga så tar värmen och det blir jobbigt att skjuta). Så jag avslutar med att klippa två 1.5 liters petflaskor med vatten på 100m friståendes och det var inga problem alls så att säga. Men jag hävdar ännu en gång att detta är ett sikte som man defenetivt inte rör fler gånger efter att man har ställt in det. Det är svårt att ställa in det och räkna rätt från 1/4 moa då jag känner att siktet flyttar sig mer i klicken än i 1/4 moa.
 23. tecno

  Bipod projekt

  Så då är det hela klart, har de långa benen för sittande och nu får jag sätta Sherlock eller spågumma att peka på var jag lagt dom korta benen dvs på nåt bra ställe Hittar jag dom inte så har jag lämpligt kolfiber rör som jag får svarva tappar och spetsar till.
 24. Då skall jag jäklar ha jaktkort till toppjakten för min friskvårdspeng!
 25. https://www.telia.se/privat/support/info/installningar-for-mms-och-surf-ovriga-mobiler
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...