Hoppa till innehåll

All aktivitet

Detta flöde uppdateras automatiskt     

 1. Senaste timmen
 2. Ocentrerad hål i pipa

  Delikat problem... I egenskap av gammal verktygsmakare hade jag i detta fall tillverkar en dubb för centrering av av patronläge samt anbringat dubb från docka till mynningen. Pipan hade i detta fall varit friliggande mellan dubb i planskiva (+ medbringare) och dubb i docka. I detta fall kan man skära gängor parallellt med borrat hål, under förutsättning att att avvikelsen är linjär.
 3. Today
 4. Smidig Drilling, vad välja?

  Det får du gärna göra, men ditt resonemang är felaktigt. Hagelskottet accelereras cirka 5-10cm, därefter är farten relativt sett konstant. Längre pipor ger inte högre farter, förr tvärt om.... Den för en given laddvikt längre hagelpelaren i en klenare kaliber ökar motståndet vilket gör att man måste öka trycket för att hinna med att accelerera innan volymen under hagelkroppen blir så stor att man inte hinner bränna rent. Det gör att accelerationen i början ökar, just där den påverkar rekylen mest - när hagelkroppen ska genom övergångskonen. Så jo - en kaliber 20 ger mer rekyl vid samma fart och laddvikt än en 12a. T
 5. Lite Virå skjutning kanske?

  Du fick nu 15,00-18,00.
 6. Dagens rätt

  Dagens...
 7. Lite Virå skjutning kanske?

  Det lät på Fiskaren i dag som att han var "grounded" den dagen....... Jag är statsanställd och kan när som...
 8. zeiss och laddbrätte i ek

  Du ids inte göra ett nytt laddbrätte för kal 222/223? Mitt är kass för de här klenare kalibrarna.. Behöver inte vara ek..
 9. Lite Virå skjutning kanske?

  Redtop och Klomdomp tillagda i listan. Dansken vilka tider tänkte du, Fiskaren och Lindgren köra?
 10. Smidig Drilling, vad välja?

  Ursäkta lite OT... Intressant, det där vill jag ställa mig lite frågande till. Det är mycket möjligt att kaliber 20 har en besvärligare rekyl än kaliber 12 men jag är inte säker på att resonemanget ovan stämmer. Om massan på det som skjuts iväg är lika mellan kaliber 12 och 20 samt utgångshastigheten den samma och piporna lika långa - blir rekylenergin den samma i båda vapnen. F=m*a (kraft = massa * acceleration) Om däremot det ena vapnet har kortare pipor än det andra (allt annat lika) kommer hagelladdningen att behöva accelereras snabbare. Samma fart måste uppnås på kortare tid (kortare pipa). a=v/t (acceleration=fart/tid) Sätter vi in ett större a i kraftekvationen ser vi att kraften också blir större. Om jag tänker rätt har inte kalibervalet i sig något med hur rekylen upplevs utan mer troligt är att längd på pipa eller någon annan påverkande faktor spelar in om rekylen upplev som olika mellan kalibrarna.
 11. Lite Virå skjutning kanske?

  Jag hänger på 15-17!
 12. Smidig Drilling, vad välja?

  Min drilling är väldigt känslig för skjutställning, inte alls lika förlåtande som studsaren - möjligen för att jag inte riktigt kommer överens med (är ovan) svinryggskolven, bakelitbakkappan kontra rekylen. Ska försöka tukta den med justerbar kolvkam och ny bakkappa. Däremot har jag inte märkt att träffläget skiftar beroende på stöd, dock har jag bara skjutit från ryggsäck och skjutpinne med klyka än så länge. Ser ut som att du har hittat en keeper, Henke!
 13. Öl

  Amarillo är en favorit som gärna slinker ner i korgen. Passar bra till en stadigare köttbit men passar mindre bra i bastun.
 14. Uppdatering av forumets mjukvara!

  Det känner servern av själv!
 15. Öl

  Hade en date med en kylig dam igår. Ingrid var bättre än Agneta, tycker jag, även om jag inser att det inte är särskilt gentlemannamässigt att jämföra damers prestation i offentliga forum.
 16. Smidig Drilling, vad välja?

  Ser ut som att du inte ska ändra något på den bössan/ammunitionen.
 17. Lite Virå skjutning kanske?

  Kul att höras igår Faxe. Jag är som jag misstänkte på väg mot Åre med hela hyrdet för att se om jag kan slå ihjäl mig nedför skutan eller bakom Fimpot på längdskidor. Om det blir tyst efter den helgen från mig, då vet ni jag har lyckats
 18. Smidig Drilling, vad välja?

  Jag vet att drillingar kan vara lite kinkiga att skjuta in med stöd: det blir som att skjuta in en studsare med stöd på pipan. pmt får rätta mig om jag har fel, men enligt "välunderrättad källa" är en halmsäck eller en mjuk filt på ett biltak bästa stödet till inskjutning av den typen av vapen. Snyggt skjutet btw
 19. Smidig Drilling, vad välja?

  Liten snabb test av drillningen i regn vädret idag. Provsköt bara med en kula då allt blev piss blött ganska snabbt. Här är de 2 första kulskotten. Sako deer head 10,1 gram. 75 meter öppna riktmedel med stöd från ett jakttorn Sedan sköt jag lite frihand på olika avstånd, och det funkade bra. Vänster pipa gyttorp röd us3 på 30 meter: Vänster pipa Gamebore us6 på 16 meter : obs: det är baksidan på kartongskivorna har satt klisterlapp på andra sidan för att ha något att rikta mot. Svärmarna var bra centrerade och jämna, enligt den lilla erfarenhet jag har. Lite väl trångborrad pipa om man skall vara petig. Men överlag är jag mycket nöjd med hur kula och hagel skjuter.
 20. Uppdatering av forumets mjukvara!

  Känner servern själv av vilken typ av browser som används eller finns det en separat URL till den mobilanpassade versionen?
 21. Lite Virå skjutning kanske?

  Det finns inget att "ha överseende" med: Vi är alla lika goda kålsupare där Kul att du blir med
 22. Lite Virå skjutning kanske?

  Jag hänger med. 15.00-17.00. Har aldrig provat skjutbio förut och är allmänt dålig på rörliga mål. Ni får ha överseende.
 23. zeiss och laddbrätte i ek

  kikaren är bokad men har ett laddbrätte kvar om någon är sugen!
 24. Lite Virå skjutning kanske?

  Jag skrev in dig på samma tid som mig 15.00-17.00
 25. Smidig Drilling, vad välja?

  Normas helmantel i 7X65R är för mig ett rent mysterium. För egen del får det bli S & B om det skall skjutas helmantel..
 26. I går
 27. Uppdatering av forumets mjukvara!

  Jag har nog den mobilanpassade versionen.
 28. Smidig Drilling, vad välja?

  Jag förstår hur det fungerar och att det går snabbare/enklare/bättre. Driven skytt kanske var fel uttryck men man måste ha tränat och jagat mycket med drillingen för att omladdningen skall sitta i ryggmärgen. Att gemene man skulle hinna med ett andra skott med sin drilling bara för att det är en randpatron det tror jag inte riktigt på. De flesta skott chanserna är över på några få sekunder, om det nu inte är ett väldigt öppet pass. Jag hade hellre haft en randpatron, men utbudet är inte gigantiskt om man inte vill resa halva Sverige runt. Hur skulle man ha gjort istället? Ska jag välja en 7x57r som är i sämre skick, dyrare och inte passar lika bra, Enbart för att omladdningen kan strula.
 1. Ladda mer aktiviteter
×