All aktivitet

Detta flöde uppdateras automatiskt   

 1. Senaste timmen
 2. Eller nä... fast bilden jag tog känns lite missvisande också... när man kikar i siktet så är det väl nånstans mitt i mellan...
 3. Pratar vi att sätet är för långt in ? I så fall lite konstigt då chokebrotchar har ett 90gr avslutande skär ?
 4. Ser ut lite som ett Zeiss #8
 5. Hej, Dessa är benämnda "rimfire" och då undrar jag om de klarar av 22 Hornet även om den är en kraftigare rekyl? http://www.handladigitalt.se/leupold-vx2-39x33-ultralight-rimfire-efr-fine-duplex-matt-p-885.html Vikt & mått hade passat perfekt på min lilla Brno ZKW465 som har originalmontage 1"
 6. Vad är det för riktmedel i den ?
 7. Kyckling i kokosmjölk (+ purjo, sojasås och kryddor), ris och grönsaker. Kokta äppelbitar i kanel med mjölk på till dessert. Är supermätt! Puh..
 8. Tack, då finns det ju ett riktpris... då låter väl 3000:- för sikte och montage ganska humant?
 9. I dag
 10. Grillade vildsvinskotletter med pommes.
 11. Att kalla ut honom funkar tyvärr inte. Hittills så har han aldrig avbrutit i ett gryt frivilligt utan jag har fått gräva ut honom men jag vet att snart hittar han ett gryt där det inte går gräva och då blir det inte roligt.. Kan det kanske funka att bara strunta i honom i några timmar och hoppas att han tröttnar och kommer ut om han nu inte fastnar eller åker på allt för mycket stryk? Här hemma har jag bra koll på gryten och nåt är pluggat men jag jagar på många olika marker och då är det mer nervöst. Lite av njutningen med jakten försvinner när man står och är hypernervös att det ska bli frågetecken på garminen när han är ute på sök. Kan det funka att skrämma honom på nåt sätt med en död grävling? Här är en bild på odågan, han är i storlek som en drever fast smidigare och lättare.
 12. Snyggt! Kul när det sitter i ryggmärgen på jycken!
 13. Härligt! Hon verkar ju inte trög i avancen så det känns ju som att du gör rätt. Kul!
 14. Myran08 Kan du möjligen ta lite bilder på hur ditt aggregat sitter monterat ifall jag behöver förstärka eller ändra i min konstruktion där aggregatet skall sitta. Lite bilder inifrån och utifrån
 15. Känns som att apportering börjat sitta där den ska. Körde en trippelmarkering idag och han skötte det galant sånär som på lite tvekan och letande på den tredje.
 16. Blir nog ett sådant verkar det som
 17. Får göra en korrigering är ett cu450 jag har och det verkar räcka bra till
 18. Vilken, och varför? Det är en stor prisskillnad mellan dessa två. Varken Sako eller Tikkas hemsida verkar ha så mycket till information. - CTR går att få med ställbar kolvkam. Den har picatinny skena. Den har en udda gängning, 5/8¨x24 UNEF, vilket kanske inte är så bra. 10-skotts magasin (vem behöver det?). 14 490:- hos jakt.se. - TAC har ställbar kolvkam. Den har picatinny skena. Den har troligen en grövre/tyngre pipa, liknande eller samma som Varmint, och mer vanlig M18x1 gängad pipa. 5-skotts magasin. 19 295:- hos jakt.se?!?!
 19. Vad är det för serienummer på siktet? Då kan man kolla hur gammalt det är så kan jag försöka komma med ett bud Följer ringarna med? Och vad är det ringar?
 20. Tja, jo men varför skall du ha en egenskap, som kostar rätt mycket pengar hos ett vapen där egenskapen i sig kommer att ge dig falska signaler på din skjutförmåga, minskad kontroll över avfyrningarna och som inte medför några faktiska fördelar. Jag har haft snällltryck på två vapen jag ägt, en drilling och en kombi, jag har aldrig avlossat ett enda skott mot vilt med funktionen utan enbart vid skottställning på bana, där var det en bra sak. Så frågan kvarstår, god avfyrningsteknik, god skytteform och bra träffar eller "tron" om att man kan skjuta väl genom att förbigå den goda avfyrningstekniken med ett extremt lätt trycke? Det får du avgöra men som sagt jag ser inte nyttan av ett sådant tryck på ett kulvapen, om frågan hade varit, att ha ett tvåstegstrycke. typ förtryckstrycke på pangen så hade jag helt klart varit den första att applådera en sådant sak. /C
 21. Men... går inte snälltrycket att slå av/på med nån liten knapp? Så att man kan välja att använda normal avtryckare, dvs. 1-2 kg?
 22. Enligt min mening, så är snälltrycken förvisso en genväg till vad man tror är bra skytte, det kan snabbt se ut som att man skjuter bra träffbilder, särskilt på korta håll, men för skytte och jakt är trycken av det slaget, 25-100 gram inget att ha, de är otroligt känsliga och minsta lilla att man är kall om handen, darrar, har puls eller adrenalinpåslag är man helt rökt att nyttja det. Så vitt jag minns tar Tikka ett rätt bra premium för dessa trycken och det skulle jag absolut inte betala. /C
 23. Har du någon erfarenhet av bägge avtryckarna? Finns det någon anledning till att inte köpa med snälltryck? Jag kommer troligen att skjuta betydligt fler skott på 300 meters banan etc. än på jakt.
 24. Bättre att vänta ett tag än att köpa en valp man inte tror på.
 25. Nja jag kommer nog köpa en Zeiss (diavari, victory, classic...)
 26. Låter som du blir utan wachtelvalp i år
 27. Skåne, sörmland, östergötland... jag har sökt rätt så brett. Jag går absolut på formella meriter, det är mer pålitligt än säljarens egna löften... det jag vill hålla mig borta från är just viltskrämmorna, jag letar ingen münsterländer ;-)
 1. Ladda mer aktiviteter