Hoppa till innehåll

Tjäderknöl


jakobj

Recommended Posts

Enkelt och gott sätt att tillaga tjäder som tjälknöl.

Jag gör såhär:

Skär ut brösten och lägg på plåt. Stektorka på ca 70 grader 10-12 timmar. Koka en lag av 1dl salt per liter vatten + en liten nypa socker och svartpeppar.

Lägg köttbitarna att svalna i lagen under några timmar.

Kanongott och fint att ha med i syggsäcken!

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

SKA testas!

10-12 timmar fryst eller från tinat stadie?

Ska man köra dem på bröstbenet eller som fileèr?

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

SKA testas!

10-12 timmar fryst eller från tinat stadie?

Ska man köra dem på bröstbenet eller som fileèr?

Den kortare tiden om det är höna eller tinat och den längre på tupp eller otinat. Ungefär alltså. Jag vill ha dom väl genomstekta sas. känns lite otrevligt med blodig fågel tycker jag!

Jag har bara testat med utskurna filéer men det går nog bra med benet kvar också. Har testat att lägga in lår och vingar också och plockat ut dom lite tidigare, det blir bra men lite senigt att äta.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Endast de fina e gott nog att testa. Borde ju funka på gås me?

Skall testa de samtigt!

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.








×
×
  • Skapa ny...