Hoppa till innehåll

Gallileo GPS system


Beretta

Recommended Posts

Vad tror ni om det nya systemet som kommer från Europa.

Någon som är insatt i för/nackdelarna?

Visst var det det systemet som kommer i samarbete med europeiska rymdstyrelsen? Det pratades om ett GPS-system som europiska rymdstyrelsen skulle ta i bruk i samband med raketuppskjutningen förra veckan men jag minns inte vad det heter.  Det lät ju som att det skulle fungera bra isf om det är det systemet, och det skulle innebära att Vi inte är så beroende av jänkarna och det är ju positivt isf.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Vad jag har hört under en föreläsning för något år sedan så skall systemet vara exaktare än den civila varianten av GPS. Amerikanska militären har ensamt haft tillgång till den exaktare postionsbestämning som GPS kan ge. De har också haft möjlighet att släcka ner satelliterna när de så önskat. Med Gallileo kommer alla att få tillgång till en mycket exakt positionsbestämning som jänkarna inte kan stänga av, eller lägga in störningar på.

Nåt åt detta hållet är det, men jag kommer inte ihåg exakt.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 2 weeks later...

Mja, sanningen är nog att Galileo kommer att funka bättre än dagens civila GPS innomhus. Sen är det alltid ett problem i bebyggelse med studsande signaler oavsett system man använder. Man kan få en position innomhus, men den är rätt kass...

Den stora massmarknaden för satellitnavigeringsmottagare kommer att vara kombinerade GPS och Galileo. Ett av grundpelarna i Galileo-projektet är att det ska vara "kompatibelt" med GPS. Alltså, det får inte bli dyrt att bygga kombinerade mottagare (vilket är fallet om man kombinerar GPS med det ryska systemet Glonass). Och det är då det blir skillnad för användarna. Bättre noggrannhet, kanske under 5 meter (om man behöver det som jägare ???). Bättre tillgänglighet i stad och i täta granplanteringar (kan behövas :D) och en snabbare time-to-first-fix, tid tills man har position.

En uppskattning är att 2010-2012 finns det signaler i luften och skapligt många satelliter så att systemet går att använda.

Samtidigt sker ju en mod av GPS som oxå kommer att förbättra för användare, både med och utan uniform.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Bättre noggrannhet, kanske under 5 meter (om man behöver det som jägare)

Såg en intervju med en forskare som menade att noggrannheten ska bli så stor att det ska kunna fungera som hjälpmedel för blinda. Man ska tex kunna få röst-information om var lyktstolpar mm är placerade som man håller på att gå in i! (Inte heller helt nödvändigt för jägare kanske... ;)  men intressant!)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.








×
×
  • Skapa ny...