tecno Publicerat Augusti 29, 2020 Share Publicerat Augusti 29, 2020 3 minutes ago, Mulle mek said: Det regnar ute så varför inte ta en matlagningsdag?Började med att packa ärtsoppan jag kokade igår. Medans Frun bakar Danskt Rågbröd (recept av den inte helt okände Hobbe). Sedan drar jag igång en kalops på grytbitar av Kronhjort, när den puttrar fixar jag till två grytor med det som skall bli pulled pork som åker in i ugnen när brödet är klart. När Kalopsen var klar drog jag igång en Biff borguignon på ytterlår av älg. Och nu är det räkfond som står och bubblar. Ska bli en gulaschsoppa på vildsvin sen? Efter det är bara kvällens rätt kvar. Stekt panerad Gösfilé med potatis och en räksås. Storkok är trevligt 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
lsjonsson Publicerat Augusti 29, 2020 Share Publicerat Augusti 29, 2020 12 minutes ago Mulle mek sa: Det regnar ute så varför inte ta en matlagningsdag?Började med att packa ärtsoppan jag kokade igår. Medans Frun bakar Danskt Rågbröd (recept av den inte helt okände Hobbe). Sedan drar jag igång en kalops på grytbitar av Kronhjort, när den puttrar fixar jag till två grytor med det som skall bli pulled pork som åker in i ugnen när brödet är klart. När Kalopsen var klar drog jag igång en Biff borguignon på ytterlår av älg. Och nu är det räkfond som står och bubblar. Ska bli en gulaschsoppa på vildsvin sen? Efter det är bara kvällens rätt kvar. Stekt panerad Gösfilé med potatis och en räksås. Ah en likasinnad som gillar storkok och bra att ha i frysen. Jag gjorde samma sak i lördags när jag gjorde köttfärsbiffar på 3 kg älgfärs. 2-3 biffar/älgjaktsdag brukar vara en del av min lunch ihop med någon macka o kaffe. Less på grillad korv. 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
MagnusN Publicerat Augusti 29, 2020 Share Publicerat Augusti 29, 2020 Anka i burk Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Detta är en populär post. Mulle mek Publicerat Augusti 29, 2020 Detta är en populär post. Share Publicerat Augusti 29, 2020 Belöningen för dagens slit i köket. Dubbelpanerad Gösfilé, smörstekt med räksås gjord på en skvätt dagens räkfond. Till det Dillkokt potatis och kokta bönor. Ner sköljt med lite vitt vin? 7 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
tecno Publicerat September 1, 2020 Share Publicerat September 1, 2020 Äntligen rårörda lingon, här med lite makaron låda. 2 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Detta är en populär post. PAS Publicerat September 2, 2020 Detta är en populär post. Share Publicerat September 2, 2020 Blev 1 Rå-stroganoff-ish. /P 3 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
lsjonsson Publicerat September 3, 2020 Share Publicerat September 3, 2020 Plättar, hjortronsylt, vaniljglass, grädde o mjölk! Mmmmmmm! 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
tecno Publicerat September 3, 2020 Share Publicerat September 3, 2020 1 hour ago, lsjonsson said: Plättar, hjortronsylt, vaniljglass, grädde o mjölk! Mmmmmmm! PERKELE Inte sukta finska påjken såå 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
lsjonsson Publicerat September 3, 2020 Share Publicerat September 3, 2020 34 minutes ago tecno sa: PERKELE Inte sukta finska påjken såå Hahaha! Det var väldigt gott i alla fall! Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Detta är en populär post. lasse_c Publicerat September 4, 2020 Detta är en populär post. Share Publicerat September 4, 2020 Entrecote. Shetlandsponny. 16-årigt sto med akut tarmvred. Kul att få prova. Långt bättre än förväntat! 4 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Detta är en populär post. PAS Publicerat September 6, 2020 Detta är en populär post. Share Publicerat September 6, 2020 Den lokale handlaren hade löjligt bra pris på rimmat fläsk i bit. Så, fram med grillen å greja löksås till. /P 5 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Nils l Publicerat September 10, 2020 Share Publicerat September 10, 2020 Vildsvinsstek kryddad med chilipeppar och ingefära samt penslad med honung just innan den gått klar. Äppelröra med pepparrot och lite ugnsstekt potatis till. Helt ok att göra skit av. 2 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
PAS Publicerat September 12, 2020 Share Publicerat September 12, 2020 Kvällens blev: Burger with Chanterell and Cheese. And some Bea, please. / P 2 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
tecno Publicerat September 12, 2020 Share Publicerat September 12, 2020 4 minutes ago, PAS said: Kvällens blev: Burger with Chanterell and Cheese. And some Bea, please. / P Me like 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
tecno Publicerat September 18, 2020 Share Publicerat September 18, 2020 Dagens paj = NZ pie med köttfärs och Ost serverades med lite pensionärs sallad typ Ceasar (isberg och krossade TUC med dressing) 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Dahla Publicerat September 19, 2020 Share Publicerat September 19, 2020 15 hours ago tecno sa: Dagens paj = NZ pie med köttfärs och Ost serverades med lite pensionärs sallad typ Ceasar (isberg och krossade TUC med dressing) Jäklars vad dom pajerna är goda... Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
PAS Publicerat September 19, 2020 Share Publicerat September 19, 2020 Sitter å 'tutar' lite rött å rundar av denna fina dag med en grillning. Lokale handlaren hade ännu löjligare pris på kycklinglår. Röken färgas av apel och nypon, nyponbusken var en redi gamel 'wait a bit bush' å tja tänkte varför inte. Skål. / P Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Nils l Publicerat September 20, 2020 Share Publicerat September 20, 2020 Haft besök av min bror samt en arbetskamrat och hans son. Vi har fiskat sik med nät och då vi fick mer än vi bad om så tog jag två stora sikar som jag fyllde med purjolök, lök, dill, tomater samt några rejäla klickar smör. Salt och citronpeppar och sedan in i ugnen på järnspisen. Potatisen fick puttra på i en större kastrull. Matlagning i järnspis är inte riktigt lika okomplicerad som en styrd elspis. Skickade i lite grädde och smakade av. Men lillgrabben utnämnde mig till årets kock och stället fick tre Michelinstjärnor. Sedan var det bara att ta hand om över hundra abborrar som fileades. 2 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
tecno Publicerat September 24, 2020 Share Publicerat September 24, 2020 Dagens fisk 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
lsjonsson Publicerat September 24, 2020 Share Publicerat September 24, 2020 Pitepalt med extra bacon, krösamos, smör och mjölk. 2 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
tecno Publicerat September 25, 2020 Share Publicerat September 25, 2020 Dagens smaskens blev kokta pärer med skirat smör och varmrökt Sik ( eller whitefish som den heter där den fångades = Kanada ) Lite egen gurk majo till och en butelj vitt 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
TekDr Publicerat September 26, 2020 Share Publicerat September 26, 2020 långkokt nötbringa med päror och pepparrotssås. Blev lite extra riven pepparrot ovanpå också 2 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
tecno Publicerat September 27, 2020 Share Publicerat September 27, 2020 Sen lunch idag Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Dansken Publicerat September 28, 2020 Share Publicerat September 28, 2020 "Karre' porchetta" med sviskon. 2 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
PAS Publicerat September 28, 2020 Share Publicerat September 28, 2020 Liten älgstek på g. /P 2 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.