Detta är en populär post. qvarnhill Publicerat December 24, 2014 Författare Detta är en populär post. Share Publicerat December 24, 2014 Japp, nu har man fått ta del av första kallrökningsobjektet, en saltad rådjursbog som fick bo i röken i nästan två dygn med både alrök och äppelträrök... This is da shit! OK, man måste nog vara förtjust i stark röksmak, nu är ju jag det så det är inget problem. Efter rökningen har bogen hängt på en krok i källaren och luktat gott, typ en vecka. Bogen får 6 tomhylsor av 5 möjliga! 9 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
hoel Publicerat December 25, 2014 Share Publicerat December 25, 2014 När du kall röker vill du inte att det ska bli varmare än +30 grader. Men det vet du säkert redan, jag använder mig av en sådan här Den tänder jag med ett värmeljus, men när glöden är igång har jag ingen värmekälla. Sedan styr jag förbränningstakten med hur mycket syre jag släpper in. Stämmer inte detta? Läste på webers sidan. En lång rad råvaror är väl lämpade för kallrökning, men hur varm röken ska vara beror på vad det är du ska röka. Exempelvis kräver korv, fisk, kyckling och kalkon låg värme (20 °C) medan vanliga köttstycken som bacon, hjortfilé och rostbiff inte tar skada av att röken är halvvarm (20–40 °C). Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Humlegaard Publicerat December 25, 2014 Share Publicerat December 25, 2014 Det kan säkert stämma. Det är många variabler, där temperaturen är en. Jag refererar till det jag lärde mig på en utbildning för drygt två år sedan. Ni röker givetvis hur ni vill, men akta er för träslag som utvecklar giftig rök samt icke livsmedelsgodkända smörjmedel vid tillverkningen av spånet. 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
hoel Publicerat December 29, 2014 Share Publicerat December 29, 2014 Har du haft erfarenhet av att det varit för kallt ute så du inte kunnat anv av labyrinten? Är typ -10 nu och verkar inte som spånet vill glöda vidare när man tänt det. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Humlegaard Publicerat December 29, 2014 Share Publicerat December 29, 2014 Jag har min i pannrummet, kontrollerad temperatur och luftfuktighet. Ledsen att jag inte mätt tidigare. Har en tonåring som spårat ur lite... Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Mulle mek Publicerat December 31, 2014 Share Publicerat December 31, 2014 Kolla denna länk för ett enkelt kallröks aggregat. Det förklarar grundprincipen på ett bra och enkelt sätt. Det finns även större och bättre som är byggda efter samma tema att titta på, på youtube https://www.youtube.com/watch?v=nDcfAWf_6rM Är definitivt ett framtida byggprojekt //Roine Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
JaktGripen Publicerat Januari 4, 2015 Share Publicerat Januari 4, 2015 Denna kommer jag prova snart. http://www.barariktigmat.se/index.php/teknik/utrustning/item/321-billigaste-kallroken/321-billigaste-kallroken Köpte precis in en laddning spån att prova med. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Silver Publicerat Januari 4, 2015 Share Publicerat Januari 4, 2015 På robsoft finns en byggtråd av kall rökgenerator. Verkar fungera fint.http://forum.robsoft.nu/viewtopic.php?f=60&t=174376 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
qvarnhill Publicerat Januari 4, 2015 Författare Share Publicerat Januari 4, 2015 Problemet med de flesta hemsnickrade rökgeneratorer är att de kräver en hel del passning, de flesta funkar ju fint till mindre bitar som ska rökas men jag ser framför mig att jag ska kunna kallröka en vildsvinsskinka t.ex eller en rejäl batch korv. Så, stor volym, rejäl rök både till mängd och röktid är vad jag ser framför mig. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.