shamani Publicerat Januari 16, 2016 Share Publicerat Januari 16, 2016 Nu tänkte jag äntligen få "tummen ur" och prova min pastamaskin som jag köpte för 1,5 månad sen.... I receptet som medföljer maskinen ska det vara bara mjöl (hälften vetemjöl och hälften durum) samt ägg och inget annat. Möjligen vatten om degen är för hård eller för att byta ut äggen så var det mineralvatten. På påsen med Durumvetemjölet står det både olja och salt i receptet.... Ni som har gjort pasta själva - vad rekommenderar ni? I de man köper står det inget om varken salt eller olja i innehållsförteckningen.... Vad har ni för recept? Tar tacksamt emot tips! Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
defransson Publicerat Januari 16, 2016 Share Publicerat Januari 16, 2016 Jag använder enbart ägg och durumvetemjöl. Balansera med vatten vid behov. Salt har jag i vattnet. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat Januari 16, 2016 Författare Share Publicerat Januari 16, 2016 Det verkar som ett ägg/100 mjöl är lagom? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
defransson Publicerat Januari 16, 2016 Share Publicerat Januari 16, 2016 Jag räknar sällan på proportioner, mest för att ägg är olika stora. En hög mjöl, lämpligt antal ägg. Är det för löst, mer mjöl, för hårt, lite vatten. Du kommer att hitta rätt. Det kan även vara så att man (efter att degen vilat klart) när det är dags att köra i maskinen får finjustera med mjöl och vatten för att få det perfekt. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat Januari 16, 2016 Författare Share Publicerat Januari 16, 2016 Ska bli spännande! Enligt receptet på durumpåsen så är det 300 g mjöl och tre ägg... I receptet till maskinen 500 g mjöl och 5 ägg.... det var därför jag undrade om proportionerna. Något som var lite lustigt (eller frustrerande beroende på synvinkel...) var att man kunde byta ut äggen mot ett glas mineralvatten, enligt maskinens recept. Hur mycket är ett glas mineralvatten? Och varför just mineralvatten? Jaja, what ever. Ska använda ägg. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Galne Publicerat Januari 16, 2016 Share Publicerat Januari 16, 2016 3ägg och 3dl durum vetemjöl, en matsked olja om man vill, se bara till och vila degen den där timmen. Om man vill kan man byta ut ett ägg om mot mosad kokt rödbeta och få mörk fin pasta, eller lite spenat eller kanske tomatpuré. Bara prova på!! Något jag tycker blir gott är med grovkrossad peppar i degen... Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat Januari 16, 2016 Författare Share Publicerat Januari 16, 2016 Låter som det kan bli lite spännande tider i mitt kök! Tackar för tipsen, båda två! Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat Januari 17, 2016 Författare Share Publicerat Januari 17, 2016 Nu ligger degen och vilar... Följdfråga: Det blir lite väl mycket pasta för en person (gjorde på 300g durum och 3 ägg samt en liten skvätt vatten). Hur förvarar man det man inte tillagar direkt? Hur förvarar man pastan och hur länge kan den sparas? När jag har köpt färsk pasta så har den legat i plastförpackning och svalt. Kan jag lägga den i vanlig plastburk med lock? Fryspåse? Ikeas burk med ångventil? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Galne Publicerat Januari 18, 2016 Share Publicerat Januari 18, 2016 Torka pastan på någon pinne eller liknande, så blir den som vanlig torr pasta du köper i affären. Fast godare!! [emoji6] Skickat från min iPhone med Tapatalk Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat Januari 19, 2016 Författare Share Publicerat Januari 19, 2016 Torka pastan på någon pinne eller liknande, så blir den som vanlig torr pasta du köper i affären. Fast godare!! [emoji6] Skickat från min iPhone med Tapatalk Dags att säga det nu... Den ihopklibbade klumpen fick hamna i soptunnan. Så mycket jobb och så blev det bara en klump. Fattar inte varför jag inte kom på det själv, bara. Det är ju egentligen logiskt att man måste hänga den. Jag ska se om jag inte kan uppfinna mig någon variant av torkställning.. Kan ju inte vara så svårt att göra själv Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Galne Publicerat Januari 19, 2016 Share Publicerat Januari 19, 2016 Dags att säga det nu... Den ihopklibbade klumpen fick hamna i soptunnan. Så mycket jobb och så blev det bara en klump. Fattar inte varför jag inte kom på det själv, bara. Det är ju egentligen logiskt att man måste hänga den. Jag ska se om jag inte kan uppfinna mig någon variant av torkställning.. Kan ju inte vara så svårt att göra själv Ett kvastskaft/moppskaft funkar i brist på annat... Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat Januari 19, 2016 Författare Share Publicerat Januari 19, 2016 Ok. Måste ju ha skaftet någonstans också... Kommer nog att lösa det vad det lider. Tack för tipset! Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
erik2016 Publicerat Januari 26, 2016 Share Publicerat Januari 26, 2016 Jag kan tipsa om att ha i lite saffran i pastan. Blir riktigt gott. Jag köpte min pastamaskin från Clas Ohlson. Fungerar fint! Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
pws Publicerat Januari 30, 2016 Share Publicerat Januari 30, 2016 Ok. Måste ju ha skaftet någonstans också... Kommer nog att lösa det vad det lider. Tack för tipset! I värsta fall ta piporna till hagelgeväret och spänn upp med ett snöre igenom ena pipan...?! Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.