Hylsan Publicerat December 16, 2008 Författare Share Publicerat December 16, 2008 Vill man lägga sig aningen lägre i pris så kan Jacquart Brut Mosaïque Blanc de Blancs 2002 (nr 7714) vara ett säkert kort. Går att få för 359:-Annars är den helt vanliga standardcuvéen Jacquart Brut Mosaïque (nr 7702) något av ett fynd för sina 209:- Det här är dricka som sätter ditt nyår på världskartan! >Vindaloo Helt klart rätt champisval, särskilt när -02 är ett kanonår i Champagne, -00 BdeB va däremot inte så vidare värst tycker jag! Andrés rykte som vinmakare är oxå på väg upp enl expertisen så att köpa fler än bara till nyåret är nog ett bra val. /Vänligen Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
siggeherm Publicerat December 16, 2008 Share Publicerat December 16, 2008 >Vindaloo Helt klart rätt champisval, särskilt när -02 är ett kanonår i Champagne, -00 BdeB va däremot inte så vidare värst tycker jag! Andrés rykte som vinmakare är oxå på väg upp enl expertisen så att köpa fler än bara till nyåret är nog ett bra val. /Vänligen [-00 BdeB va däremot inte så vidare värst tycker jag/quote] Nä, men jag var snabb som en iller och köpte de sista 99orna - en årgång som redan är klassisk I övrigt så kan i mitt tycke Jacquart vara en bra standardrekommendation, är någonting i distriktet bra det året så lär André knappast goofa. 2002 är bra, riktigt bra, och där ligger väl fortfarande Systemet kvar på en del Franck Bonville som de köpte in förra året, borde vara prisvärt. Alla sydfranska kontakter jag har hissar år 2007 just nu, det sägs att det kan överskugga t.o.m.2005 - håll ögonen öppna! /Vindaloo Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Hylsan Publicerat December 31, 2008 Författare Share Publicerat December 31, 2008 Ligger Champagnen på kylning kamrater? Sedan igår ligger en butelj Herbert Beaufort Blanc de Blanc Cuvée du Melomane som jag hitta på mässan i Paris i år, får bli till hummern, plus en butelj Castelane Brut NV! /Vänliga vinhälsningar Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Edsvalla Publicerat December 31, 2008 Share Publicerat December 31, 2008 Nog ligger skumpan på kylning Men det är någon billigt elände för jag lägger inte ut några stora pengar på kolsyrat vinelände Så iskall ska den vara så man inte känner av smaken Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Wizard Publicerat December 31, 2008 Share Publicerat December 31, 2008 Nog ligger allt skumpan på kylning men i år blir det inte min sedvanliga Krüg då min mage inte pallar den för tillfället, det blir Gula Änkan då den inte är så sur men ändå är mer än ok till nyår. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
siggeherm Publicerat Januari 31, 2009 Share Publicerat Januari 31, 2009 Duorum 2007 (nr 2559) Röd portugis för 99:- Svårt att hitta bättre just nu. För det dubbla priset så kanske, men den här kommer att lyfta varje viltmiddag, garanterat! Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
siggeherm Publicerat Januari 31, 2009 Share Publicerat Januari 31, 2009 Svårt att hitta bättre just nu. För det dubbla priset så kanske, men den här kommer att lyfta varje viltmiddag, garanterat! Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
doenitz Publicerat Mars 15, 2009 Share Publicerat Mars 15, 2009 En riktigt prisvärd bag-in-box är sydafrikanska "Umbala", 128 riksdaler och vinet håller riktigt hyfsad kvalité för det priset..Blev att plocka upp dubbel uppsättning senaste gången jag bevistade glasbanken.. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
whirre Publicerat Mars 16, 2009 Share Publicerat Mars 16, 2009 Ligger Champagnen på kylning kamrater?Sedan igår ligger en butelj Herbert Beaufort Blanc de Blanc Cuvée du Melomane som jag hitta på mässan i Paris i år, får bli till hummern, plus en butelj Castelane Brut NV! /Vänliga vinhälsningar Å Faaan ...åker du Hummer ???? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
MKJ Publicerat Juni 20, 2009 Share Publicerat Juni 20, 2009 Trodde aldrig jag skulle tipsa om en spanskt vin, än mindre en Rioja. Men detta är ett mycket prisvärt vin som har blivit lite av husets här. Passar till alla provade klövvilt. Äter en hel del grillat lamm på sommaren dessutom och det passar även där tack vare sin lite kryddiga karaktär. Men även tillsammans med lite mer smakrik och lagrad ost. Löp och köp säger jag bara, 72 spänn Navajas Crianza 2005 (nr 22652) Enjoy! Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
mickel Publicerat Juli 11, 2009 Share Publicerat Juli 11, 2009 Vi var ut och åt på en Italiensk restaurang i går med några goda vänner och drack där ett vin som var alldeles makalöst bra. Vi åt Bruschetta Al Prosciutto Di Parma till förrätt samt Saltimbocca (kalvfilé med parmaskinka) till huvudrätt och det var som pricken över i:t med vinet till. Vår gode vän Hylsan kan säkert säga några ord om denna flaska. Taskig bild och jag med mitt minne kommer ju naturligtvis inte ihåg vad det hette men bilden kanske kan hjälpa något. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Hylsan Publicerat Juli 11, 2009 Författare Share Publicerat Juli 11, 2009 Vi var ut och åt på en Italiensk restaurang i går med några goda vänner och drack där ett vin som var alldeles makalöst bra. Vi åt Bruschetta Al Prosciutto Di Parma till förrätt samt Saltimbocca (kalvfilé med parmaskinka) till huvudrätt och det var som pricken över i:t med vinet till.Vår gode vän Hylsan kan säkert säga några ord om denna flaska. Taskig bild och jag med mitt minne kommer ju naturligtvis inte ihåg vad det hette men bilden kanske kan hjälpa något. Synd att bilden är usel och det är som att leta i en höstack efter producenten av detta "rättvisans vin", ett flertal vinmicklare tillverkar vin med namnet Le Corte (domstolen), måste veta mer, ser att det är Ripasso dvs vin gjort på lufttorkade druvor, resten är bara spekulationer! Corte Giara gör toppviner ala Le Corte men det tror jag inte att det är, deras etiketter är svarta med röd text... Vilken restaurang? /Hare Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Foffe Publicerat Juli 11, 2009 Share Publicerat Juli 11, 2009 Vill rekomndere Grythyttan jakt, blev posetivt överaskad av det bärvinet. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Hylsan Publicerat Juli 11, 2009 Författare Share Publicerat Juli 11, 2009 Vill rekomndere Grythyttan jakt, blev posetivt överaskad av det bärvinet. Absolut, inget fel på det bara man inte förknippar det med vin Jag har följt, bott och hjälpt Per (tillverkaren) sedan hans första produkt Hjorton och visst, det funkar och blir bättre och bättre men har en bra bit kvar för att vara kompatibelt med druvvin...utan att låta för snobbig! /Vänligen Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
mickel Publicerat Juli 11, 2009 Share Publicerat Juli 11, 2009 Synd att bilden är usel och det är som att leta i en höstack efter producenten av detta "rättvisans vin", ett flertal vinmicklare tillverkar vin med namnet Le Corte (domstolen), måste veta mer, ser att det är Ripasso dvs vin gjort på lufttorkadedruvor, resten är bara spekulationer! Corte Giara gör toppviner ala Le Corte men det tror jag inte att det är, deras etiketter är svarta med röd text... Vilken restaurang? /Hare Valipolicella Le Corte Del Passo, kan det stämma? Minnet har sakta kommit tillbaks efter gårdagen. Il forno Italiano käkade vi på. Mysigt ställe med trevlig personal och grym mat. Mandreas på forumet och jag tog med fruarna ut på lokal och bio efter det, känns som man gör detta för sällan / Råbock! Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Rodent Publicerat Juli 11, 2009 Share Publicerat Juli 11, 2009 tog med fruarna ut på lokal och bio efter det, känns som man gör detta för sällan / Råbock! Vilket då? Fruarna på lokal eller bio... Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
mickel Publicerat Juli 11, 2009 Share Publicerat Juli 11, 2009 Vilket då? Fruarna på lokal eller bio... Host, det får du gissa själv. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Hylsan Publicerat Juli 12, 2009 Författare Share Publicerat Juli 12, 2009 Valipolicella Le Corte Del Passo, kan det stämma? Minnet har sakta kommit tillbaks efter gårdagen. Il forno Italiano käkade vi på. Mysigt ställe med trevlig personal och grym mat. Mandreas på forumet och jag tog med fruarna ut på lokal och bio efter det, känns som man gör detta för sällan / Råbock! ...bakis! Hade vänner på besök och jag vet inte riktigt vad som tog åt mig, 1 fl Cava innan maten, till maten 1 fl Domaine de Chevalier -92, 1 fl Pirramimma -97. 1 fl Sperss från GAJA -94, sen en Riesling från Geil plus en butelj Moscato di Asti till ost och dessert...på 4 pers >mickel, jag skall luska lite.... /Hare Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Wizard Publicerat Juli 12, 2009 Share Publicerat Juli 12, 2009 ...bakis!Hade vänner på besök och jag vet inte riktigt vad som tog åt mig, 1 fl Cava innan maten, till maten 1 fl Domaine de Chevalier -92, 1 fl Pirramimma -97. 1 fl Sperss från GAJA -94, sen en Riesling från Geil plus en butelj Moscato di Asti till ost och dessert...på 4 pers >mickel, jag skall luska lite.... /Hare Jag hade gärna varit bakis efter en sådan session Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Hylsan Publicerat Juli 14, 2009 Författare Share Publicerat Juli 14, 2009 Jag hade gärna varit bakis efter en sådan session ...och det va jag , väldigt trivsamt att dela ngr pavor "hemsläpat" med vänner som verkligen "förstår" sig på goda viner! Pirramimman köpte jag och sambon på plats Down Under 1999... Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Pertan Publicerat Juli 14, 2009 Share Publicerat Juli 14, 2009 Jag hade gärna varit bakis efter en sådan session Instämmer, hade nog inte gått upp utan legat och förnimmat eftersmaken, även om den känns lite jäst dagen efter Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
orjant Publicerat Juli 15, 2009 Share Publicerat Juli 15, 2009 Har ni sett denna? http://www.tasteline.com/Dryck/Vin/Vinsok/ Grymt bra, sök på alla röda viner med 5 + så vet man ju vad man ska köpa. Hylsan! När var den kombinerade styck- och tömma-vinkällarekursen hos dig? Det vore ett riktigt bra tillfälla att inviga din lada. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Ausch Publicerat Juli 15, 2009 Share Publicerat Juli 15, 2009 Efterom jag inte är nogon vikännare så får jag väl lägga ut en generell fråga här. Jag är just nu i Spanien och frågan är vad jag ska bära med mig för vin hem till de som vill dricka upp det? Har nog inte jätte mycket plats över men ett gäng flaskor kan jag nog pressa ner. /Lasse Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Hipshot Publicerat Juli 15, 2009 Share Publicerat Juli 15, 2009 Många flaskor, bara rött vin blir bra! Den här dunken du lämnade här innan ni for, köpt på systemet eller? Den var faktiskt denna sommars bästa vin så här långt! Vi knäckte ett rätt kraftigt merlotvin här om kvällen, runt 200 pix för en flaska.. Helt ok till mat men inget man skriver hem om i övrigt.. Mvh! Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Ausch Publicerat Juli 15, 2009 Share Publicerat Juli 15, 2009 Många flaskor, bara rött vin blir bra! Den här dunken du lämnade här innan ni for, köpt på systemet eller? Den var faktiskt denna sommars bästa vin så här långt! Vi knäckte ett rätt kraftigt merlotvin här om kvällen, runt 200 pix för en flaska.. Helt ok till mat men inget man skriver hem om i övrigt.. Mvh! Japp den var köpt på bolaget 4 timmar innan du fick den i handen OK tipset är alltså många och röda flaskor /Lasse Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.