BigJim Publicerat Juni 4, 2007 Share Publicerat Juni 4, 2007 Jo, Har komponerat en förrätt till brorsans bröllop i sommar. Jag tar tre st formfranska och skär bort kanterna så att mackan får en kvadratisk form. Sen har jag gjort en gegga av Philadelphia + creme fraiche + riven pepparrot + lite salt som appliceras mellan varje lager formfranska. Mellan varje lager är det skivor av rökt rådjur. Rätten smetas in utvändigt med geggan så att den blir helvit. Sen lurar jag på att strö finhackad dill uppepå för att få lite färg på de hele' och jag tror att dill passar med pepparrot och det rökta ??? Vid uppläggningen delas kuben diagonalt till två portioner. Tanken är att man ska se innehållet i mackan i ett snyggt snitt. Jag behöver hjälp med vad det ska stå på menyn?!?!? Och vad tror ni om dillen uppepå? Kan man ha något annat som ger mackan färg och en kompletterande smak till det övriga? Återkommer med en bild. Ska köra ett provskott på onsdag. /Må Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
amakulu Publicerat Juni 4, 2007 Share Publicerat Juni 4, 2007 Dillen ska nog göra sig bra tillsammans med creme fraiche o philadelpia. Namn på skapelsen tja varför inte Dillcapreolus. Capreoulus är ju rådjurets latinska namn. Liten tanke bara Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
BigJim Publicerat Juni 4, 2007 Författare Share Publicerat Juni 4, 2007 Bra idé! Vad heter pepparrot på latin? /Må Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Pertan Publicerat Juni 4, 2007 Share Publicerat Juni 4, 2007 Hade du använt hjort så hade den kunnat heta bambi på snö en tanke på skapelsens höjd om det är skivor av rökt kan den bli svår att dela på tallriken utan att den ser ut att ha blivit pressad, ett förslag är att du river köttet eller finfördelar det hela innan, angående dillen så får du nog provskjuta först, jag får inte till smaken rent teoretiskt med röran, pepparot och rökt, de tre går bra ihop men dillen får du provskjuta , vart kan man provsmaka skapelsen ;D Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
BigJim Publicerat Juni 4, 2007 Författare Share Publicerat Juni 4, 2007 Pepparrot [glow=red,2,300]Armoracia rusticana[/glow] Nästan för bra! Armoracia rusticana Capreolus - Sandvikare (sandwich) med rökt rådjur och pepparrot /Må Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
BigJim Publicerat Juni 4, 2007 Författare Share Publicerat Juni 4, 2007 HAr funderat på att riva i köttet, men jag vill ha något att bita i så att säga. Jag provade att skära med min vassa kökskniv ;D, och det var inga problem. Jag vill ha det där snittet. Du får dregla till bilderna...... ;D /Må Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
amakulu Publicerat Juni 4, 2007 Share Publicerat Juni 4, 2007 HAr funderat på att riva i köttet, men jag vill ha något att bita i så att säga. Jag provade att skära med min vassa kökskniv ;D, och det var inga problem. Jag vill ha det där snittet.Du får dregla till bilderna...... ;D /Må Har man en riktigt vass kniv så kan man skiva mkt tunt. Då är det köttet så mört att ingen märker om det är rivet eller en hel bit. Hörs riktigt gott din skapelse och en Tuborg till så blir det bäst. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
merkel Publicerat Juni 4, 2007 Share Publicerat Juni 4, 2007 Halvfryser det innan så det är lite "stelt" så blir det lättare att skära tunna skivor. Bättre med två tunna än en lite tjockare tycker jag. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
BigJim Publicerat Juni 6, 2007 Författare Share Publicerat Juni 6, 2007 Så blidde det. Vi kör med hackad dill uppepå. /Må Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Guest Telgetok Publicerat Juni 6, 2007 Share Publicerat Juni 6, 2007 Ser gott ut,men glaset är bara halvfullt..har fotografen smuttat litet månne ;D Är det inte så måste namnet annars bli smutte..eller halvtomt alt halvfullt Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Ijahman Publicerat Juni 7, 2007 Share Publicerat Juni 7, 2007 Ser smarrigt ut! Förhoppningsvis halvt uppdrucket! Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Guest Herendil Publicerat Juni 7, 2007 Share Publicerat Juni 7, 2007 Jag skulle kalla den för: "trumvirrvlar" MACKA Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
ThomasMamre Publicerat Juni 7, 2007 Share Publicerat Juni 7, 2007 ;D precis ätit!.. men blidde hungrig igen när man ser den bilden!.. ..... Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
amakulu Publicerat Juni 7, 2007 Share Publicerat Juni 7, 2007 Ser mumsigt ut Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Hylsan Publicerat Juni 7, 2007 Share Publicerat Juni 7, 2007 >BigJim Ser smarrigt och smakligt ut, vill bara flika in en sak som jag personligen tycker om "smörgåstårtsliknande"! Det saknas ofta någon form av konsistensbrytare och risken är stor att rätten blir "geggig" eftersom folk inte kan bita av köttet utan det följer med i första tuggan...och kvar blir bara formbröd och fyllning. Jag skulle göra tex Parmachips, bakplåt, smörpapper, parmaskinka, smörpapper, bakplåt, in i 175 grader, kolla då och då, plocka ut när parman är som chips, servera som "segel" eller som strössel ovanpå. Viktigt, små bitar av rådjur... Annat alternativ, fast då sabbar jag allt är att göra samesushi ;D, tunnbröd, pepparrot/wasabi alt philadelfia, rulla stenhårt i gladpac, låt stå i kylen 1 dygn, skär snett i dm-längder, toppa med löjrom i sträng ovanpå. Yummi! Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
BigJim Publicerat Juni 7, 2007 Författare Share Publicerat Juni 7, 2007 Ok, så det knastrar lite granna. "Pathetic idea, worth a try.." ;D (Svarte Ormen) /Må Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.