Hoppa till innehåll

Hörselskydd?????


Guest Thamslingen

Recommended Posts

Guest Thamslingen

Hejsan alla en liten fråga: det finns hörselskydd som ser ut som en hörapparat undrar om det är någon som har provat dessa, jag frågar för att jag börjar bli trött på kåporna.

jag har även förstått att dom är rätt så dyra mellan 5000-10000 beroende om man vill gjuta av dom så man får ett par som passar perfekt eller den billigare varianten hur den ser ut vet jag ej. tacksam för svar om ni som har sådana är nöjda med dom och om ni tycker det är värt att sattsa dom pengarna på dom.

MVH/ Micke

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Har stött på dom i jobbet. Det finns minst 2 firmor som tillverkar i Sverige en heter "Bellman någonting" och finns i Gbg. En variant är mjuk typ silicon, den andra är hård typ akrylplast. Vi har en kille här i Boden som kan fixa det. Sen finns det en firma i Lycksele (som ev. har filial i Umeå) som gör ett annat märke. Propparna kan fås som rena proppar el förses med olika slag av filter som minskar dämpningen (te.x. för musiker-medhörning) Om jag minns rätt så kan man även gjuta in en kontakt för te.x älgradion. Min dotter har haft sina i 4 år och funkar bra på konserter och hockymatcher , kostnad ca 900:-. Man gjuter ett avtryck av hörselgången och gör en "form" som man sen tillverkar proppen i. Kan sannolikt fixa fram lite adresser och tel om du kontaktar mig. Var bor du?

DT

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Undrar om det inte är Starkey du far efter? Vet att Sako gör sina gjutningar via dem i huvudstaden iaf.. Jag har skaffat såna här avgjutningar med "moj" i som dämpar ljudet på digital väg misstänker jag. Dyra som f-n men de verkar bra, har inte testat dem än. Sök på Soundscope på nätet så torde du hitta dem..

Den här grejen som Sako marknadsför är en utvändig grej, ser ut som en hörapparat som ligger över örat och så en slang in i hörselgången. Ser helt ok ut men jag undrar hur den funkar med glasögon tex?

Sen har man till båda hörselskydden möjlighet att fixa trådlös anslutning till jaktradion.

Mvh!

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Guest Thamslingen

Hej ja det är nog sånna jag far efter men jag har lite into om dom.

vet ni var man kan få tag i dom säljs dom i affär eller måste man beställa via nätet.

mvh/Micke

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Guest Thamslingen

Tack ska ni ha för svaren ska ta mig tid att kolla igenom sidorna så får vi se vad det blir av det, och det är sådana som är gjorda för jakt jag är ute efter för att slippa kåporna under jakt.

mvh7Micke

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.








×
×
  • Skapa ny...