Jump to content

Den där jäv... sporren....


Recommended Posts

Guest Ando

Hmm har idag varit och vaccinerat min lilla Wachtelvalp. Som jag berättat tidigare så har han en extra sporre bak,han har alltså 3 sporrar sammanlagt bak. Den "extra" sporren slår emot det andra benet när han går. Ja ja tänkte jag,sporrarna är ju bara att ta bort.....Vetten sa idag att jag måste vänta till han är minst 1 år innan de kan ta bort sporrarna. Fy f... så klantigt av uppfödarna men framför allt av vetten som besiktigade dom. Han kommer ju säkerligen att lida av det i vinter..... Det är ju tydligen så att de kan klippa av sporrarna när valpen är ett par dagar gammal men det har man ju inte gjort!!!!Blääääääääääää!

Link to post
Share on other sites
Guest Gunilla

Nuförtiden är det olagligt för uppfödaarna att klippa bort sporrarna. Vilken tur att mina tikar slutade att föda valpar med sporrar precis när den lagen trädde i kraft ::), så jag slipper att vara "olydig".

I alla fall så kan en vet ta bort sporrarna innan jycken är året. Om jag vore du så skulle jag gå till en annan vet omgående, och sedan skicka en räkning till uppfödaren, men det är ju jag det!

Link to post
Share on other sites

min laika hade sporrar dom tog vetrinären bort på honom då han var ca tre månader  ??? ??? 1 år  i kalix sa dom inte nåt om det åt mig det dom sa var att om det hunnit bildas brosk skulle det bli lite dyrare

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

https://www.Reservdelar24.SE

https://www.AUTOdoc.SE


×
×
  • Create New...