Jump to content
https://www.Reservdelar24.SE


https://www.AUTOdoc.SE
www.anglavakter.com


Sign in to follow this  
Ulf.S

SJF:s deltagande i svenska WWF:s förtroenderåd

Recommended Posts

Ulf.S

Jag skulle vilja få en förklaring till varför SJF fortsatta vara kvar i svenska WWF:s förtroenderåd med hänsynt till att den organisationen har en så fundamentalistisk hållning i rovdjursfrågan och helt står i strid med SJF:s ställningstagande.

Att kvarstå i förtroenderådet för att få ett visst inflytande kan accepteras i vissa lägen men när en av förbundets egna och tongivande tjänstemän går ut med denna kritik http://www.jagareforbundet.se/blogg/index.php/2012/10/snf-wwf-och-srf-sprider-osanningar/ har jag svårt att se logiken att ha något samröre med svenska WWF.

//US

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ulf.S

Tack Daniel för ditt svar!

Allt är en avvägning men att ledande företrädare för SJF i ena stunden gå ut och anklaga svenska WWF för lögn på lögn för att sedan ändå ha knytningarna kvar för att man har "helt gemensam agenda och syn som WWF i 99 av 100 frågor" speciellt när den tvistiga frågan faktiskt rör en av de högst prioriterade frågorna inom förbundet. För att citera två visa män "Minst en halv miljon människor påverkas av det framtida beslutet i vargfrågan".

Att kungen har problem med svenska WWF:s arbete har ju blivit väldigt tydligt på sista tiden när han "avstod" från att dela ut pris till en miljöktivist som använder utomparlmentariska metoder. Det sista kanske också är en fråga som skiljer SJF från svenska WWF :dry: . För att avsluta denna tråd vill jag bara säga att SJF:s trovärdighet är avgörande både när det gäller det externa arbetet men också internt bland medlemmarna. Att sitta i samma förtroenderåd med Mikael Karlsson, SNF, gynnar i vartfall inte trovärdigheten bland medlemmarna./US

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ulf.S

"Svenska Jägareförbundets styrelse har beslutat att förbundet ska lämna sin plats i Världsnaturfonden WWF:s förtroenderåd. Beslutet har fattats efter en intern debatt i förbundet, där deltagandet ifrågasatts med hänvisning till WWF:s agerande i rovdjurspolitiken."

 

Jag vill bara säga att jag blir glad att den nya lyhördheten för medlemsviljan  börja få genomslag i faktisk handlande inom SJF. Jag hoppas att detta bara är början på Bo Skölds "Enorm medlemsnytta ". Då finns det framtidshopp för SJF//US

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...