Jump to content

protektor bulldog. nyfiken fan som man är undrar man över denne!


marcus.söderlund
 Share

Recommended Posts

Ja som rubriken heter har jag frågor angående en revolver. Tarftlig info angående denna relik. Gott o blandat låda från dödsbo. Det enda jag vet om den är att innermåttet på pipan är 7.9mm mätt med undermåttligt skjutmått.

bilder kommer här i tråden som ni ser.

post-3905-0-94884200-1421190444_thumb.jp

post-3905-0-76814300-1421190472_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Förövrigt hade denna äldre herre även med sig in ett par riktigt förtjusande revolvrar av brytmodell. Vissa i väldigt sletet skick. Andra i finfint skick! :)

Men de är en annan historia det. Denna blev jag inte mkt klokare på. Protektor skrivet med k? Jänkare gillsr väl typ enbart c i det ordet. Engelsk revolver får jag fram om jag stavar med c istället för k.

men så mkt mer info vettifan om jag lyckas skramla fram. IG i googlekunskaper

Link to comment
Share on other sites

Hmm videon övers står det fel på ovansidan? Sen kan dom ju såklart ha ändrat namnet på revolvern med tidens gång. Det jag nu enligt mina sedan tidigare nämnda ig i googlandet fått fram är att kalibern bör vara 32s&w. Om man tar längden och djupet i pipan mellan bommarna så överensstämmer det ganska bra.

mystisk liten revolver. Jag fan efter lite putsning på den stämplst 85 på trummans framkant. Dess innebörd är jag inte insatt i dock. 85 kan det vars tillverkningsåret?

Går det ens att skjuta med dessa skapelser längre. Forskade i de hela lite och det finns ju ersättningskrut för svartkrutet.

nu är detta bara efterforskningar på ett vapen som högst sannolikt lär sluta sina dagar som ett brunslock på gatan inom snar framtid.

ändock roligt att fantisera om dessa små saker och beundras över dom. Därför ska jag ge den en totalomgång med mr vapenvård :D

Link to comment
Share on other sites

Var inte så säker, 32s&w är möjlig men du har även 32 short och 32 Bulldog att välja på, kanske nån mer också. Vid hypotetisk skottlossning är det noga då dessa patroner har väldigt olika tryck.

Link to comment
Share on other sites

Gillar armbandet, 

 

tydligen är detta från början en Webley revolver i kal 41 som därefter som brukligt i Europa kom att tillverkas en mass i Belgien, med inte så bra kvalité, svårt att se på aktuell pang men då det inte står Webley på pipan är jag inne på att det är en belgare. 

 

/Christian

Link to comment
Share on other sites

Forskningen fortsätter på pickan senare ikväll när man är hemma :) se om man kan lista ut vilken kaliber det är i revolvern hade varit roligt. Även om 85 står för tillverkningsåret.

tack antar jag. Inte världens hippaste men skänker pengarna till en god sak iaf :)

Tackar för infon om pickan. Har inte skådat än något namn på pipan men den är ganska skitig sen längre tid tebax så ska göra rent den o se om något namn döljer sig under smutsen.

överlag känns den rätt raplig o så så belgare är nog inte helt fel ute!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...