Jump to content
https://www.Reservdelar24.SE


https://www.AUTOdoc.SE
www.anglavakter.com


Sign in to follow this  
faxe

Någon som testat krysstål?

Recommended Posts

faxe

Är det någon som testat att bryna era knivar på krysstål? Jag är lite sugen på att köpa ett sådant.  Vad jag hört så är de jävligt bra.

http://www.oqvist.se/skarpstal-brynen/krysstal/

6025377-origpic-21be97.jpg.693e543a2ce68db5a3e5d55116898f6c.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
lindgren

Du är i branschen, en träbit och lite armeringsjärn så har du sparat in dom pengarna..

(har ett mindre X-stål,  är tveksam om det är en lösning eller ett problem)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Urban

Har några mindre varianter, inköpta på xxl. Tycker dom är kanon för en snabbskärpning i skogen eller slaktbon.

Tror inte det är nåt för knivfetischisten, men för en annan som alltid står med en snö kniv i skogen är dom perfekt!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Abex

Vi har en i slaktbodan (osäker på fabrikat) men den funkar bra.

Gör inget ett skärpstål inte klarar för den som är van men är väldigt enkel att använda.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ryberget

Vår styckmästare har alltid ett krysstål med under slaktdagen. Funkar (som tidigare inlägg också skrivit) kanon. Inte lika känslig med vinkel som ett skärpstål för den ovane, och smidig när en står där med handskar och skit på sig. Rekommenderar!

Share this post


Link to post
Share on other sites
MagnusN

Den där är skitbra. Står en i slakteriet jag brukar stycka i och jag köpte just en hem. Klickade på länken - se till att du köper till foten. Nimaab säljer den också.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
faxe
7 hours ago Anmalon sa:

Ska man ta medium?

Det var vad jag vart rekomenderad av dem på Lars Öqvist. De fina var det tydligen endast styckarna som köpte.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anmalon
12 hours ago faxe sa:

Det var vad jag vart rekomenderad av dem på Lars Öqvist. De fina var det tydligen endast styckarna som köpte.

Tack, får nog bli ett sådant!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
MagnusN

Jag har medium hemma. Har märkt att man får ta ett par strykningar på porslispinne om knivarna ska bli karatevassa. I slakteriet står en fiin och där fyller den sitt syte eftersom knivar putsas till mest hela tiden

Share this post


Link to post
Share on other sites
culot

Ett juste skärpstål och håll knivarna borta fr diskmaskinen , har efter moster en massa minivariantwr på krysstål och ger iofs bra vinklar men vasst blir det fan inte , hemma riktar jag alltid knivarna innan jag diskar av dom i hetvatten m skärpstål , sen när man haft semester och ungen som är kvar i boet har diskat i maskin så får jag reparera eggar m diamant och avsluta m 

skärpstål 

Share this post


Link to post
Share on other sites
faxe

Krysstålen är till för oss som har erkänt att vi är helt värdelösa på just skärpstål:yes:.

Share this post


Link to post
Share on other sites
oinas

Tycker att den där är ett lysande hjälpmedel. Även för mig som jobbat med knivar hela tiden sen man blev giftasvuxen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...