Jump to content
https://www.Reservdelar24.SE


https://www.AUTOdoc.SE
www.anglavakter.com


 • Similar Content

  • Callebb
   By Callebb
   Hej! Ny medlem på forumet, så jag hoppas ni har överseende för mina dumma frågor. Hopas även jag lagt tråden rätt. 
   Jag kommer mestadels att jaga högvilt, under ljusa förhållanden men kanske även endel svin på åtel. 
   Precis fått min första studsare (Arvegods) 
   Detta är en Tikka lsa 55 i riktigt fint skick. 
   Jag gillade dock inte stocken, så jag har precis beställt en GRS Sporter samt en Stalon 108x dämpare. Plastbäddning ska göras på stocken. 
   På vapnet satt en riktigt sliten leopold kikare som jag inte gillade alls, riktigt blurrig och dålig att titta i. Denna sitter Monterad i ett vikbar fäste från Stiga. Det är klackar som går in i försänkningar i pipan. 
   Igår fick en kikare av en släkting, som är betydligt trevligare att titta i en Schmidt & Bender 1 ¼-4x20 (made in West germany) 
   Denna var riktigt trevlig att titta i enligt mig. Men antar att denna endast är lämplig för drevjakt? 
   Så nu till några fler frågor. 
   jag hade behövt någon typ av fäste för den nya kikaren, Då denna har 30mm i diameter och den gamla har 20mm, vad ska man satsa på där? Går det att köpa någon rail med snabbfäste till? Vad passar? 
   Jag tänker eventuellt att jag bör komplettera med en till kikare för vaktjakt, för det känns bättre att ha två kikare och snabbfäste för att kunna ändra än att köra ett allround? Eller tänker jag fel? 
   Isåfall vilket sikte får jag mest för pengarna om jag vill ha ett belyst för max 8000kr? 
   Mycket frågor, men somsagt jag är novis, så jag hoppas ni har överseende. 
    
   Mvh
   Carl 
  • Berlud
   By Berlud
   Edit 190527: Sänkt pris till 2.000kr.. Det är ju nästan vad 86 skott är värt, få en fin bössa på köpet  
   Edit 190517: Var mer svårsålt än vad jag räknade med, kan därför skicka bössan med Postens värdetjänst, köparen står då för alla fraktkostnader.
   Bössan jag tänkte köpa istället försvann, så eventuellt kan ett byte mot 22lr vara intressant!

    
   Behöver göra plats i skåpet och säljer därför en Winchester 70 XTR (klass1) med ett Leupold (4x) kikarsikte (ej belyst). Vapenrem på bild ingår. 

   Även den ammo jag har kvar ingår,
   68st Norma Jaktmatch
   18st Norma Nosler 11,7g 180gr Soft Point
   Pris: 2.500 2.000kr om du kommer från forumet (pris på Blocket är 3.000kr, 2.500kr). Om bössan inte blir såld så sänks den även på Blocket inom kort
   Vapnet kräver licens. Vid affär betalar du 25% på plats (swish), resterande 75% när du fått din licens och hämtar vapen/ammo. 
   Avhämtning i centrala Göteborg eller skickas, postens avgifter tillkommer isf på priset. Fler bilder finns på annons, https://www.blocket.se/goteborg/Winchester_70XTR_30_06_7_62x63_ink_sikte_ammo_85018375.htm?ma=1

  • Limex
   By Limex
   Någon som vet om kkc eller grs bifrost kolven passar till denna bössa. Den här ju "inget" magasin.
  • Jimi
   By Jimi
   Hej,
   Min far gick nyligen bort och lämnade bland annat denna CG till mig. Har kollat alla paper som finns (även licens), men kan inte hitta någon modell betäckning, år etc. Finns det någon vänlig själ här på forumet som vet vilken modell samt år ungefär. Finns det någon sida med serienummer etc för CG, Huskvarnas vapen?
   Mvh/jimi  • Wallen
   By Wallen
   Hej!
   Som rubriken säger, vadan alla dessa okvädningsord använda beträffande 30-06? Syftar på termer såsom 30-fjollsex, 30-fjollträsk, etc. 
   Eftersom flera har missförstått min intention med tråden vill jag förtydliga; äger ingen 30-06 själv, utan är mest intresserad av om någon vet hur/varför sådana termer uppkommit!
   Allt gott,
   Walle
Sign in to follow this  
jägare1

Kolvkamshöjning husqvarna

Recommended Posts

jägare1

Hallå undrar lite om vad ni tycker om kolvkamshöjning. Har en gammal husqvarna 30-06 studsare, Men undrar hur jag ska gå till väga får att få mitt anlägg att passa med siktet. Just nu hamnar jag långt under eftersom bössan är gjord efter öppna riktmedel. Vad är  bäst/prisvärt, köpa en grs kolv i laminat eller likande, eller lämna in bössan för på en verkstad för att för en höj och sänkbar kolvkam. Har en tillfällig lösning med tidnignar och silvertejp men är en uppsiktjägare i växande fas. Har ni några bra erfarenheter av GRS och liknande eller är det möjligt att få kolven ombyggd utan att det kostar skjortan. Finns än bild nedan skjuter mycket fint på alla håll.

älgstudsare.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ryberget

Har du en skruvdragare med borrhuvud, penna, maskeringstejp och lite noggrannhet när du mäter så kan du köpa en sån här och göra en själv. Blir såklart inte lika snyggt som en i trä, men samma funktion. 

Kolvkam

Själva justerskruvarna kan du ju såklart byta ut, för när du väl hittat rätt höjd så blir tillfällena som du justerar höjden otroligt få. 

Brorsan har en sån kolvkamshöjare och den funkar kalas!

Sen tar du femhunkan som blir över och köper ett paket övningsammo och matar på skjutbanan istället. Mycket roligare än att betala någon annan  :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites
klompdomp

Jag säger som Dansken, skaffa en kolvkamshöjare i kydex! Jag har en själv och resultatet blev faktiskt riktigt bra. Skönt att inte ha gjort några permanenta "skador" på kolven heller. Min sitter på en Carl Gustaf 1900 och det ser inte fullt så illa ut som man skulle kunna tro på en träkolv, nästan så jag skulle säga att det ser rätt bra ut. Oavsett så är det snyggare än den bit rörisolering och eltejp som jag hade först. B)

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
jägare1
1 hour ago Dansken sa:

Hur lång är en "uppsiktsjägare i växande fas"?
Husqvarnas kolvar är så smala att en justerbar kolvkam på dom ofta inte blir så snygga: Du måste upp så högt för att hamna i siktet att det blir så stor luftspalt att det inte blir snyggt.
"Nödlösning 1" : Tag ett kvastskaft och kapa en bit ca 15 cm lång. Sätt upp biten i fräsen och kör en urfräsning i ena sidan med en 19 mm radiefräs. Tejpa den på kolven (Målartejp underst och eltejp utanpå för att bli "väderbeständigt"- sätter du målartejp direkt på linoljade valnöten klibbar det utav helvete) och sätter en cordura patronhållare utanpå för att se  tuff ut. Voila....
"Lösning 2" : Nu är det inte "nödlösning" längre: Kontakta Danny.K och be honom göra dig en kolvkam i kydex som du lägger ovanpå- även denna är mycket prisvärd.
Dessa lösningar fungerar. När uppsiktsjägaren sen har kommet ur sin "växande fas" kan han fundera på en permanent lösning. Det är ingen ide' nu.
Boyds, KKC, GRS, Hogue- alla funkar, men lugna dig lite.
Har du ingen fräsmaskin då kanske jag kan göra ett "Kvastskaftsämne" och skicka till dig- nu det snart är jul- och alla blir så snälla och äter pepparkakor och så..........

Välkommen hit för resten ;).

Tack för svar!!. Har ingen fräs tillgänglig men den där kydex kammen verkade som ett bra förstahandsval utan att lägga ut mängder. Dock sitter det 22 nitar i kolven som min morfar satt in för varje älg han skjutit, påverkar denna monteringen av kydex kammen. Bilden visar nulägets nödlösing. Verkar som en bra julklapp till en femtonåringen med examen. Så kanske det blir en finare permanent lösning i framtiden med gängning av pipa och ny kolv. Men vill bara var säker på att det inte blir strul och obekvämligheter ute i skogen och att jag direkt får bild i kikaren osv

6011D9EA-4403-47E3-ACBE-9CA9F538BCD0.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites
Joacim

Även jag slår ett slag för kydexkam med kardborre - gärna av "industrityp" med plast/plast i infästningen för att slippa att samla massa skit i kardborren. Jag har gjort det på ett par studsare - för min del är anledningen främst att jag byter vapen så ofta så skulle jag fixa justerbar kolvkam på varenda en så hade jag vart ruinerad för länge sedan. 

Här är ett par bilder på hur det kan se ut20170706_211806.thumb.jpg.953382c1442f9ebc4986369dfe9eb514.jpg20171005_171950.thumb.jpg.0eb371de15bd9060ac2e00469287bcdd.jpg20160331_171100_001.thumb.jpg.49850147b65761b4c494ee0e969b81d2.jpg

mvh Joacim 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...