Jump to content

Kikarfästeproblem


Per_B
 Share

Recommended Posts

Hej!

Lite strul med fästen till kikarsiktet. Fästet till vänster passar på båda baserna men fästet till höger (Weaver) passar inte på basen till vänster! Det går inte att skruva fast ordentligt där.

Skillnaden är att fästet till vänster (vet inte vilket märke det är) kan pga av sin konstruktion sitta på baser av lite varierande bredd, men det till höger kräver en bas som har väldigt exakta mått... lite opraktiskt!

 

Är det någon som kan några detaljer om fästet / basen till vänster? Eller skillnaden mellan de två fästena / baserna?

 

Skulle alltså vilja byta ringarna på de två bössorna (eftersom den ena ringen har extension som jag behöver på andra bössan), baserna vågar jag inte flytta /  röra!

Annars så får jag köpa nya Weaver extension ringar (1tum tub) till bössan till höger.

 

Capture.PNG

Link to comment
Share on other sites

Spontant så tycker jag nog att om fästet är gjort med tajta toleranser så är det en fördel ;)

Fästet till höger ser ut som weavers egna "top mount" Dom kanske inte ser så mycket ut för världen, men vill man ha ett montage som är så litet som det bara går så är man inte fel ute.

Jag är nästan mer benägen att misstänka fel på baserna, är dom i aluminium så är det lätt hänt att slagmärken på fel ställe gör att ringarna inte går ner som dom ska. 

 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Similar Content

  • Fredde_piteå
   By Fredde_piteå
   Såg dessa ringar och de verkar bra och onekligen smidigt då jag kan använda orginalsadeln och ändå få X-moa lutning genom ringarna. Hyffsat pris dessutom, särskillt när man redan har sadeln så att säga. Jag vill inte tappa sadelmontaget då samma pipa ska ha olika användningsområden beroende på vilken optik som ska användas. Jag vill heller inte montera en picatinny på sadeln och därefter eftermarknadsringar/montage då så lågt montage som möjligt eftersträvas.
   Har någon här erfarenhet av dessa, eller Tier One produkter i övrigt? 
  • jorgma
   By jorgma
   Hej,
    
    
   Jag har sedan tidigare en tikka t3 (.308 win) med en trijicon 3-9x40 monterat på det. Snart ska jag hämta en brno 452 lux 22lr som är tänkt att användas framförallt som övningsbössa. Skyttet ska dels övas med sikte dels med bara öppna riktmedel.
    
   Till 22an lutar det starkt åt att jag skaffar en trijicon 1-4x24 som jag sedan har tänkt montera på tikkan till drevjakt eller en framtida bössa med grövre kaliber. Dessutom är det fullt möjligt att jag snart också köper en 2.5-10x56 då jag, vid de få jakttillfällen som jag får,  sitter och vakar gris på kvällen/natten.
    
   Jag har aldrig monterat ett sikte själv och det skulle dessutom vara ganska osmidigt, kan jag tänka mig, att behöva skruva loss ringarna varje gång jag ska byta sikte mellan vapnen. Därför har jag funderat på att skaffa quick release ringar både till 22an och tikkan.
    
   Skulle vara jättetacksam om någon kunde redogöra för för- och nackdelar med quickrelease ringar samt vilka som passar bäst för brnon och tikkan. Är jag kanske helt fel ute och bör skaffa fasta ringar? Har läst lite på nätet och sett att vissa har haft problem med QR som gör att träffläget ändras hipp som happ 
    
    
   Tack för att ni tagit er tid att läsa mitt långa inlägg och hjälper en nybörjare att välja rätt utrustning till sin jakt 
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
×
×
 • Create New...