Jump to content

Garmin Alpha 200i?


detstorabla
 Share

Recommended Posts

Undrar om någon har praktisk erfarenhet av denna pejl? 
https://www.widforss.se/garmin-alpha-200it5-hund-gps

Anledningen till att jag är inne på den själv är framförallt Inreach (satellitkommunikation) då jag kommer att tillbringa mycket tid i fjällen i höst ensam med min hund. Mobiltäckningen är oftast inte något vidare där jag brukar vara.

Har en PLB men där går batteriet ut i sommar så då måste jag skicka in och byta ut batteriet och den går inte att skicka SMS med.  Och det är skönt att kunna skicka livstecken till anhöriga.  Ett basic abbonemang kostar 170 kr/månad (utan bindningstid) så det får det bli under juli-oktober

Jag vet att den inte går att ställa i 320 mode men för de fallen så har jag en Alpha 50 (det här är mest ett problem på älgjakt). 

Pejlen kommer att sitta på min strävhårige vän Enzo 😁

Link to comment
Share on other sites

Jag har en Alpha 100 och en Alpha 200i. Jag köpte en extra 200i precis av samma orsak som dig -- att få med inReach när jag är uppe på ställen med dålig mobiltäckning.

Nu har jag ännu inte haft orsak att använda satellitkommunikation i fjällen, så hur bra den fungerar vet jag inte (men jag utgår ifrån att den förhoppningsvis fungerar när jag behöver den...).

Skärmen på 200i är bättre (ljusstarkare, större och högre upplösning) än på andra Garmin hundpejlar. Den är också snabbare. Det är lättare att skrolla kartor etc. Det är också lättare att hantera flera hundar (speciellt om de har samma kanal på halsbandet). 

Du har också en årskostnad på ca 400:- för att sedan betala extra för de månader du vill kunna använda satellitkommunikation. 

Efter jag skaffade 200i har jag i princip inte använt Alpha 100. Speciellt skärmen och snabbheten är rätt mycket bättre.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

https://www.Reservdelar24.SE

https://www.AUTOdoc.SE


×
×
  • Create New...