Hoppa till innehåll

Våldsamt upprörd!


merkel

Recommended Posts

När det gäller jästextrakt så hoppas jag att ni som bojkottar det aldrig äter chips med annan smak en salt eller peppar, använder koncentrat av buljonger eller fonder i era såser och grytor.

Finns inte en chans.

Kokar alltid min egen fond på rostade ben och någon "köpefond" kommer absolut inte in i mitt hus!

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Håller med Wizard. Kan någon gång falla till föga och köpa en grönsaksbuljong för att ha som bas i en gazpacho, men chips... och köttbuljong... är ju bara äckligt. Kör man med tryckkokare och brända ben får man den buljong man behöver till en gryta - tid för detta: 10 minuter. Hellre en gryta utan buljong än med.

MEN jag äter tamigfan vad som helst, det är inte det. Men det är inte svårare att slippa den där jäkla glutamatsmaken.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Härligt att höra att ni bara kör äkta vara. Som passionerad tryckkoksälskare men också många år i de professionella köken så blir jag ändå lite tveksam till tiominutersbuljongen. Den kan inte bli så värst klar va?

Sen bör vi hålla isär MSG och jästextrakt även om båda är smakförstärkande.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

MSG är en styggelse utan dess like och jag fattar inte hur i h-vete kineserna kan ha annammat skiten som de har gjort... (även jänkarna sedan några år tillbaka)

Jästextrakt har jag större förståelse för men i slutändan handlar det bara om de gastronomiskt inkompetentas misslyckade försök att förstå sig på umami!

Här har vi haft Aromat på bordet, ja inte i mitt hem då, men generellt och lyckligtvis är det nog ingen under 70 år som använder det längre ;)

Jag har en riktigt stor kastrull (15 liter) som står på spisen och puttrar ett par gånger i månaden och ett normalt buljongkok tar ungefär tre dagar hos mig med avsvalning och uppkok som upprepas och klaras.

Det är så gott så det kn..lar i munnen på en när man är klar!!! :wub:

Umami i fond/buljong fixar man med benmärg och ingen MSG i världen klår den smaken!

Lite stekt njure som får puttra med är även den en givare av umami.

Nej, jag kan med stolthet säga att i mitt kök hittar ni inte någon skit faktiskt.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Wizard, kan du berätta hur du gör din fond? De gånger jag har provat blir det liksom bara gelé. Något fatalt misstag blir det för resultatet är inte vad jag förväntar mig.

Jag har såsom många andra här upplevt att eget utan tillsatser är bättre, godare och trevligare på alla sätt och vis,därav korvtillverkningen.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Tror jag har skrivit om det vid flera tillfällen men tillvägagångsättet är enkelt.

Lårben och liknande är bäst eftersom det är bra med smakämnen och märg på dessa samt noll risk för blod. Blod förstör en fond genom att göra den grumlig.

Man vill inte ha en massa kött i fonden så skrapa rent så gått det går innan du rostar av benen.

Är man riktigt noga kan man använda kotor också men det blir helt klart mer jobb med att separera och ta bort fettet.

Efter man har rostat benen (och man sågar isär dem innan) så lägger man bara benen i en ordentligt stor kastrull tillsammans med grova bitar av rotselleri, morötter och lök.

Grönsakerna skall vara ordentligt skalade och fina. Inget skit här inte!

Persiljestjälkar är också en höjdare tycker jag.

Koka upp precis tills det börjar puttra och ner med värmen så det bara blir någon bubbla ibland. Kokar fonden blir den grumlig och grå...

Grönsakerna är förbrukade efter 6 timmar och då åker de ur.

Bubbla denna grytan i totalt 12 timmar och skumma hela tiden. Otroligt viktigt moment!

Är man riktigt noga kan man göra en helt klar buljong av detta men nu riktar vi in oss på en graftigare fond.

När man har skummat av ordentligt så låter man den svalna av under natten men lämna bara kastrullen på spisen med locket av.

På morgonen så tar man först bort fettet som ligger på ytan. Det är en klar skillnad på färgen mellan fett och fond så det går inte att missa. Försök att få bort all fett.

När du gör detta så är det viktigt att du inte rör runt i grytan!!!

När fettet är borta så tar du en soppslev och försiktigt börjar ösa över den klara vätskan i en stor skål eller flera skålar. Syftet är att ta ur grumlet i bottnen på grytan.

När du har öst undan all klar buljong så tar du ur benbitarna och sköljer av dem lite snabbt i vatten för att få bort lösa delar och lägg dem åt sidan.

Diska ur den stora kastrullen och häll sedan tillbaka den klara buljongen i kastrullen tillsammans med benbitarna och sjud upp det igen.

Nu kan man börja kontrollera hur smakerna blir och var inte rädd om det inte smakar så mycket. Det finns inga smakbärare än så länge ;)

Fett och salter är inte med och då känner vi inget men näsan ger en hint om det slutliga resultatet!

Nu är det bara att sjuda till kvällen och då stänger du av plattan och skumma efterhand om det behövs.

Nästa morgon startar man plattan igen men nu kan man ta ur benbitarna för de är nu helt slut.

Sen reducerar man ner fonden och här går man på färgen och tjockleken på den.

Jag har reducerat ner 10 liter till en dl men den slatten kan man blanda ut med vatten igen och så länge inget bränner vid tappar man inga smaker.

För att testa kan man ta en sked och tillsätta lite salt på skeden innan man smakar - på så sätt agerar saltet smakbärare till tungan och nu får du smaka på en riktig fond!

En del smakar av fonden på slutet med salt, andra inte men det har ingen betydelse.

Jag gör det inte eftersom jag då inte behöver bestämma vad jag skall ha den till i förväg.

Tryckkokare kan lätt snabba upp denna processen men då kan man inte skumma av och det finns en risk med beska smaker och grumlighet, men har man inte tre dar så kan man fuska lite.

Att en buljong blir till gelé när den kallnar beror på att du har haft en massa brosk och senor med i koket. Det är helt ok det också men det blir en helt annan sak.

Mina fonder sätter sig också lite när de kallnar mer inte så att de blir hårda.

Gör man detta på gris så går det nästan inte att undvika medans nöt, älg, hjort, rådjur och lamm går att hantera lättare.

Det finns en massa olika sätt att klara buljonger och här är fransmännen experter. Äggvita används ofta flitigt eftersom den drar till sig fasta partiklar när den koagulerar i den varma buljongen och detta försvinner när man silar den.

Bästabuljongen får man om man fryser in den i en plastpåse och sedan tinar fonden upphängd i en bit muslin, silduk eller kökshandduk. Då stannar fett, partiklar och gelantin kvar i silduken medans alla smaker och vätskan rinner ner i en skål. Väldigt franskt och gott - blanksoppa!

Testa er fram men det är de rostade benen som skall ge smak och färg, inte köttresterna på benen. Då blir det köttsoppa och det är en helt annan femma ;)

Hem och koka nu!

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Alltså.....! jag tycker att du själv är ansvarig för det du ställt till med för dig själv och jag tvivlar på att det är sidfläskets fel att det hela har gått i stöpet. Rent generellt så är det så att viltkött från vanlig svensk jakt är betydligt mer inkontaminerat än kött från kommersiella uppfödare då dessa jobbar under krav som inte förekommer i jägarvärlden. Jag kan ha fel men tror att du ska vända på det hela, kan det inte vara hjortköttet som varit skämt?

Och oavsett om det är det ena eller det andra som har varit dåligt så tycker jag att det är ditt eget ansvar att kontrollera det du köpt innan du blandar det med resten.

Att begära ersättning för hela konkarongen ser jag som trams och brist på omdöme i råvaruhantering.

Synd för dig att det blev skit av det hela, inget är så surt när en god ambition blir solkad. Men du kanske lärde dig något -om än den hårda vägen- i fråga om att kolla dina råvaror lite bättre.

Jag tycker att du ska gå till din handlare och prata med honom om saken, låt bli att mata brevlådan med smeten. Jag är säker på att han kommer att vara tillmötesgående och kanske rent ut tacksam för att du kommer med värdefull information om ev. skämt kött.

Lycka till med korvmakningen i framtiden! det är tillfredsställande att ha gjort sin egen korv och att bjuda på den.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Tror jag har skrivit om det vid flera tillfällen men tillvägagångsättet är enkelt.

Lårben och liknande är bäst eftersom det är bra med smakämnen och märg på dessa samt noll risk för blod. Blod förstör en fond genom att göra den grumlig.

Man vill inte ha en massa kött i fonden så skrapa rent så gått det går innan du rostar av benen.

Är man riktigt noga kan man använda kotor också men det blir helt klart mer jobb med att separera och ta bort fettet.

Efter man har rostat benen (och man sågar isär dem innan) så lägger man bara benen i en ordentligt stor kastrull tillsammans med grova bitar av rotselleri, morötter och lök.

Grönsakerna skall vara ordentligt skalade och fina. Inget skit här inte!

Persiljestjälkar är också en höjdare tycker jag.

Koka upp precis tills det börjar puttra och ner med värmen så det bara blir någon bubbla ibland. Kokar fonden blir den grumlig och grå...

Grönsakerna är förbrukade efter 6 timmar och då åker de ur.

Bubbla denna grytan i totalt 12 timmar och skumma hela tiden. Otroligt viktigt moment!

Är man riktigt noga kan man göra en helt klar buljong av detta men nu riktar vi in oss på en graftigare fond.

När man har skummat av ordentligt så låter man den svalna av under natten men lämna bara kastrullen på spisen med locket av.

På morgonen så tar man först bort fettet som ligger på ytan. Det är en klar skillnad på färgen mellan fett och fond så det går inte att missa. Försök att få bort all fett.

När du gör detta så är det viktigt att du inte rör runt i grytan!!!

När fettet är borta så tar du en soppslev och försiktigt börjar ösa över den klara vätskan i en stor skål eller flera skålar. Syftet är att ta ur grumlet i bottnen på grytan.

När du har öst undan all klar buljong så tar du ur benbitarna och sköljer av dem lite snabbt i vatten för att få bort lösa delar och lägg dem åt sidan.

Diska ur den stora kastrullen och häll sedan tillbaka den klara buljongen i kastrullen tillsammans med benbitarna och sjud upp det igen.

Nu kan man börja kontrollera hur smakerna blir och var inte rädd om det inte smakar så mycket. Det finns inga smakbärare än så länge ;)

Fett och salter är inte med och då känner vi inget men näsan ger en hint om det slutliga resultatet!

Nu är det bara att sjuda till kvällen och då stänger du av plattan och skumma efterhand om det behövs.

Nästa morgon startar man plattan igen men nu kan man ta ur benbitarna för de är nu helt slut.

Sen reducerar man ner fonden och här går man på färgen och tjockleken på den.

Jag har reducerat ner 10 liter till en dl men den slatten kan man blanda ut med vatten igen och så länge inget bränner vid tappar man inga smaker.

För att testa kan man ta en sked och tillsätta lite salt på skeden innan man smakar - på så sätt agerar saltet smakbärare till tungan och nu får du smaka på en riktig fond!

En del smakar av fonden på slutet med salt, andra inte men det har ingen betydelse.

Jag gör det inte eftersom jag då inte behöver bestämma vad jag skall ha den till i förväg.

Tryckkokare kan lätt snabba upp denna processen men då kan man inte skumma av och det finns en risk med beska smaker och grumlighet, men har man inte tre dar så kan man fuska lite.

Att en buljong blir till gelé när den kallnar beror på att du har haft en massa brosk och senor med i koket. Det är helt ok det också men det blir en helt annan sak.

Mina fonder sätter sig också lite när de kallnar mer inte så att de blir hårda.

Gör man detta på gris så går det nästan inte att undvika medans nöt, älg, hjort, rådjur och lamm går att hantera lättare.

Det finns en massa olika sätt att klara buljonger och här är fransmännen experter. Äggvita används ofta flitigt eftersom den drar till sig fasta partiklar när den koagulerar i den varma buljongen och detta försvinner när man silar den.

Bästabuljongen får man om man fryser in den i en plastpåse och sedan tinar fonden upphängd i en bit muslin, silduk eller kökshandduk. Då stannar fett, partiklar och gelantin kvar i silduken medans alla smaker och vätskan rinner ner i en skål. Väldigt franskt och gott - blanksoppa!

Testa er fram men det är de rostade benen som skall ge smak och färg, inte köttresterna på benen. Då blir det köttsoppa och det är en helt annan femma ;)

Hem och koka nu!

Nästan så man skulle tro att det är Per Morberg som skrivit det där :-)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Nästan så man skulle tro att det är Per Morberg som skrivit det där :-)

:ph34r:

Per Moberg är absolut ingen jag vill bli förknippad med...

Min hjälte inom matlagningens ädla konst, förutom Raymond Blanc, Marco Pierre White och Heston Blumenthal, är utan tvekan Hugh Fearnley-Whittingstall - som jag även har träffat ett par gånger!

Dessa grabbarna är också ordentligt kunniga på hur man har en fondkastrull puttrandes på spisen under måååånga dagar i sträck! :wub:

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

För att inte tala om Anthony Bourdain... "By far the best-tasting testicles I've ever had in my mouth" när han kommenterade en aladåb på lammtestiklar :ph34r:

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Alltså.....! jag tycker att du själv är ansvarig för det du ställt till med för dig själv och jag tvivlar på att det är sidfläskets fel att det hela har gått i stöpet. Rent generellt så är det så att viltkött från vanlig svensk jakt är betydligt mer inkontaminerat än kött från kommersiella uppfödare då dessa jobbar under krav som inte förekommer i jägarvärlden. Jag kan ha fel men tror att du ska vända på det hela, kan det inte vara hjortköttet som varit skämt?

Och oavsett om det är det ena eller det andra som har varit dåligt så tycker jag att det är ditt eget ansvar att kontrollera det du köpt innan du blandar det med resten.

Att begära ersättning för hela konkarongen ser jag som trams och brist på omdöme i råvaruhantering.

Synd för dig att det blev skit av det hela, inget är så surt när en god ambition blir solkad. Men du kanske lärde dig något -om än den hårda vägen- i fråga om att kolla dina råvaror lite bättre.

Jag tycker att du ska gå till din handlare och prata med honom om saken, låt bli att mata brevlådan med smeten. Jag är säker på att han kommer att vara tillmötesgående och kanske rent ut tacksam för att du kommer med värdefull information om ev. skämt kött.

Lycka till med korvmakningen i framtiden! det är tillfredsställande att ha gjort sin egen korv och att bjuda på den.

Tack för synpunkten. Ja, jag har lärt mig. Jag har mera kvar från samma hjort, samma omgång då jag malde. Åt av det igår, inget som helst fel på det.

Du har en poäng att man ska kolla att ens egna grejer är okej innan man kastar skit på andra, det har jag gjort både en och två gånger! NOGA!

Tvärt emot dina synpunkter tycker jag inte att detta är mitt fel. Jag ska försöka att förklara:

Det luktade galt! Det luktade när jag diskade kvarnen då jag malt fläsket, där hade inte varit annat i kvarnen då. Kvarnen diskades NOGA innan malningen samt lades i frysen för att vara så kall som möjligt vid hanteringen av köttet. Jag är nog godtrogen av mig och trodde att när men beställer kött i en gourmet affär till till ordinarie pris så ska man inte BEHÖVA att kontrollera det. Jag hade tagit ett erbjudande om ersättning för bara sidfläsket, inte hela konkarongen.

Köttet var alltså inte skämt! Jag luktade på det i affären. Det är när man hettar upp det som galtlukten kommer fram. Jag har fått galt innan, som jag själv har skjutit så jag vet hur det luktar. Alla känner dock inte av lukten, något genetiskt tror jag.

Inte heller var det brunsthjort. Dovisen var skjuten i december, långt från brunsten. Brunsthjort har jag även det smakat innan, det var inte det!

Affären skulle kolla köttet då de hade fryst en del och återkomma till mig med resultatet samma eller nästa dag, blev jag lovad. De har inte hört av sig ännu. Ytterligare en besvikelse över hur affärsägaren har hanterat ärendet.

Att lägga någonting i deras brevlåda skulle inte falla mig in, det är skadegörelse! Olagligt! Jag tycker dock att jag har blivit oerhört arrogant bemött och att det inte har varit någon som helst förståelse från handlarens sida. Jag är djupt och innerligt irriterad av bemötande från handlarens sida. Jag kan uppriktigt säga att jag inte kommer att handla i den affären fler gånger och att jag absolut inte kan tala väl om den inför mina vänner, mest utifrån det bemötande jag fick då jag kom med klagomål. Innehavaren uttryckte allt annat än tacksamhet! Det är synd då affären verkade kunna bidra med en del intressanta saker.

Dock ska jag tillägga för ordningens skull att ägaren var inte otrevlig, han var arrogant, ovillig till att lösa problemet men inte otrevlig. Dessutom upplevde jag att han inte överhuvudtaget lyssnade på mig, han hade bestämt att det inte skulle bli någon ersättning. (Min upplevelse)

Jag har funderat på att skriva ett omdöme på Rejta men har inte beslutat mig för det ännu. Jag kommer inte heller namnge affären här då det inte känns som okej att göra så.

Då återstår nog bara frågan, ska man BEHÖVA kontrollera att det man köpt är av prima kvallitét? Steker du en bit av oxfilén innan gästerna kommer och provsmakar för att kolla att den håller måttet?

Packar du upp påläggsskinkan och provsmakar innan du lägger den på brödet?

I min värld går man till butiken, blir väl bemött och kommer överens hur detta ska lösas så att man i samförstånd kan enas om något. Må vara att man inte alltid får som man vill men att mötas någonstans på mitten är väl målet?

Så är det i min värld, hur är det i din?

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Tack för synpunkten. Ja, jag har lärt mig. Jag har mera kvar från samma hjort, samma omgång då jag malde. Åt av det igår, inget som helst fel på det.

Du har en poäng att man ska kolla att ens egna grejer är okej innan man kastar skit på andra, det har jag gjort både en och två gånger! NOGA!

Tvärt emot dina synpunkter tycker jag inte att detta är mitt fel. Jag ska försöka att förklara:

Det luktade galt! Det luktade när jag diskade kvarnen då jag malt fläsket, där hade inte varit annat i kvarnen då. Kvarnen diskades NOGA innan malningen samt lades i frysen för att vara så kall som möjligt vid hanteringen av köttet. Jag är nog godtrogen av mig och trodde att när men beställer kött i en gourmet affär till till ordinarie pris så ska man inte BEHÖVA att kontrollera det. Jag hade tagit ett erbjudande om ersättning för bara sidfläsket, inte hela konkarongen.

Köttet var alltså inte skämt! Jag luktade på det i affären. Det är när man hettar upp det som galtlukten kommer fram. Jag har fått galt innan, som jag själv har skjutit så jag vet hur det luktar. Alla känner dock inte av lukten, något genetiskt tror jag.

Inte heller var det brunsthjort. Dovisen var skjuten i december, långt från brunsten. Brunsthjort har jag även det smakat innan, det var inte det!

Affären skulle kolla köttet då de hade fryst en del och återkomma till mig med resultatet samma eller nästa dag, blev jag lovad. De har inte hört av sig ännu. Ytterligare en besvikelse över hur affärsägaren har hanterat ärendet.

Att lägga någonting i deras brevlåda skulle inte falla mig in, det är skadegörelse! Olagligt! Jag tycker dock att jag har blivit oerhört arrogant bemött och att det inte har varit någon som helst förståelse från handlarens sida. Jag är djupt och innerligt irriterad av bemötande från handlarens sida. Jag kan uppriktigt säga att jag inte kommer att handla i den affären fler gånger och att jag absolut inte kan tala väl om den inför mina vänner, mest utifrån det bemötande jag fick då jag kom med klagomål. Innehavaren uttryckte allt annat än tacksamhet! Det är synd då affären verkade kunna bidra med en del intressanta saker.

Dock ska jag tillägga för ordningens skull att ägaren var inte otrevlig, han var arrogant, ovillig till att lösa problemet men inte otrevlig. Dessutom upplevde jag att han inte överhuvudtaget lyssnade på mig, han hade bestämt att det inte skulle bli någon ersättning. (Min upplevelse)

Jag har funderat på att skriva ett omdöme på Rejta men har inte beslutat mig för det ännu. Jag kommer inte heller namnge affären här då det inte känns som okej att göra så.

Då återstår nog bara frågan, ska man BEHÖVA kontrollera att det man köpt är av prima kvallitét? Steker du en bit av oxfilén innan gästerna kommer och provsmakar för att kolla att den håller måttet?

Packar du upp påläggsskinkan och provsmakar innan du lägger den på brödet?

I min värld går man till butiken, blir väl bemött och kommer överens hur detta ska lösas så att man i samförstånd kan enas om något. Må vara att man inte alltid får som man vill men att mötas någonstans på mitten är väl målet?

Så är det i min värld, hur är det i din?

"I min affär hemma i stan....." -eller i vart fall i den butik där jag jobbar i färskvarudisken- har vi som policy att kunden ska bli nöjd, vi tar emot alla reklamationer och ersätter på det sätt som kunden önskar.

Jag hade en reklamation i dag på en oxfilé och kunden ville inte ha en ny utan vi gick till kundtjänsten så att denne fick pengarna tillbaka.

Så funkar det på det ställe där jag jobbar och jag inbillar mig att det är den bästa lösningen. Vi säljer bra kött men stora mängder och då kan det självklart bli något fel då och då.

Det som är värst i hela felet är egentligen att kunden har stått med en dålig produkt när det har vankats finmiddag och det tycker jag är synd.

Jag tror din handlare skjuter sig i foten med den hållning han har visat dig. Våra kunder kommer tillbaka trots att de har fått en dålig produkt och det är livsviktigt för oss.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

"I min affär hemma i stan....." -eller i vart fall i den butik där jag jobbar i färskvarudisken- har vi som policy att kunden ska bli nöjd, vi tar emot alla reklamationer och ersätter på det sätt som kunden önskar.

Jag hade en reklamation i dag på en oxfilé och kunden ville inte ha en ny utan vi gick till kundtjänsten så att denne fick pengarna tillbaka.

Så funkar det på det ställe där jag jobbar och jag inbillar mig att det är den bästa lösningen. Vi säljer bra kött men stora mängder och då kan det självklart bli något fel då och då.

Det som är värst i hela felet är egentligen att kunden har stått med en dålig produkt när det har vankats finmiddag och det tycker jag är synd.

Jag tror din handlare skjuter sig i foten med den hållning han har visat dig. Våra kunder kommer tillbaka trots att de har fått en dålig produkt och det är livsviktigt för oss.

Så skulle jag vilja bli bemött! Föredömligt!

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

"I min affär hemma i stan....." -eller i vart fall i den butik där jag jobbar i färskvarudisken- har vi som policy att kunden ska bli nöjd, vi tar emot alla reklamationer och ersätter på det sätt som kunden önskar.

Jag hade en reklamation i dag på en oxfilé och kunden ville inte ha en ny utan vi gick till kundtjänsten så att denne fick pengarna tillbaka.

Så funkar det på det ställe där jag jobbar och jag inbillar mig att det är den bästa lösningen. Vi säljer bra kött men stora mängder och då kan det självklart bli något fel då och då.

Det som är värst i hela felet är egentligen att kunden har stått med en dålig produkt när det har vankats finmiddag och det tycker jag är synd.

Jag tror din handlare skjuter sig i foten med den hållning han har visat dig. Våra kunder kommer tillbaka trots att de har fått en dålig produkt och det är livsviktigt för oss.

Egentligen så skall man inte behöva tycka att detta är någonting speciellt för alla som använder huvudet och faktiskt vill leverera kvalitet gör så!

...men så ser tyvärr inte bildet ut i Landet Brunsås och detta är någonting mycket sällsynt!

Köpte en gång löjrom (fryst) och hade tänkt att smaska lite på kvällen och efter snittarna var rostade och alla attiraljerna gjorda och var framdukade så märkte jag att löjrommen var sur...

Dagen efter gick jag tillbaka till affären jag hade köpt löjrommen i och krävde pengarna tillbaka samt givetvis pengarna för de andra ingredienserna som blev förstörda.

Det kunde de absolut inte gå med på eftersom det inte var någon fel på varken gräddfilen eller löken och brödet... MADDAFAKKA!!!

Jag hällde ut löjrommen mitt på golvet i affären med den inblandade gräddfilen och sade med hög röst att pengarna kunde de fan behålla själva eftersom de nog behövde lite extra pengar för att utbilda den korkade personalen!

Jag fick till och med en liten publik där inne och det var mer än en som fnissade när jag gick ut :P

Nästa person som ville ha pengarna tillbaka fick nog ett smidigare bemötande ;)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Dagen efter gick jag tillbaka till affären jag hade köpt löjrommen i och krävde pengarna tillbaka samt givetvis pengarna för de andra ingredienserna som blev förstörda.

Det kunde de absolut inte gå med på eftersom det inte var någon fel på varken gräddfilen eller löken och brödet... MADDAFAKKA!!!

Jag hällde ut löjrommen mitt på golvet i affären med den inblandade gräddfilen och sade med hög röst att pengarna kunde de fan behålla själva eftersom de nog behövde lite extra pengar för att utbilda den korkade personalen!

Det är det här jag tänker på när jag menar eget ansvar för att produkten man köpt håller tillräcklig kvalitet. Smaka på det innan du blandar det i resten för annars kan man anta att det är gräddfilen som är sur. Egentligen så borde handlaren inte kunna hållas ansvarig efter att produkten lämnat butiken (hårddraget) eftersom man då har noll koll på att produkten behandlas på rätt sätt. Din löjrom kan ha legat i bilen och surnat och sen kommer du och säger att det är fel på den.....

Nu tycker jag som ovan skrivet att det är rätt att tillfredsställa kunden för det är denne vi lever på och är måna om att de ska komma tillbaka. Med högt hållna stadarder kommer också kvalitet och därigenom en säkerhet för kunden att de får bra varor och kan komma tillbaka om det blir missnöjt. Dock tycker jag att det är barnsligt att hälla ut en smet på golvet och säga att personalen ska utbildas. Jag jobbar med det jag gör för att jag är intresserad av det och jag investerar personlig tid till att lära mig mer och alla de råd jag ger kunder kommer från min personliga kunskapsbank. I vart fall jag (kan bara prata för mig själv) försöker ge kunden bästa möjliga service och upplevelse av den mat de köper hos mig.

Ovanpå det kommer den utbildningsverksamhet som finns tillgänglig för butikspersonal. Personligen ska jag under försommar och höst få gå en köttkunskapsutbildning som omfattar fyra dagar och efter den ska jag få gå en mer specialicerad utbildning på samma område och tid när kurstillfälle ges.

Vad jag vill säga är: kom gärna tillbaka med dåliga produkter och jag hoppas att de flesta handlare har samma policy som vi, men skyll inte allt på säljstället för eget ansvar inför produkten finns också. En dålig produkt som upptäcks i tid kan förhindras från att ställa till förtret om man bara är lite varsk och ibland rask.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Det är det här jag tänker på när jag menar eget ansvar för att produkten man köpt håller tillräcklig kvalitet. Smaka på det innan du blandar det i resten för annars kan man anta att det är gräddfilen som är sur.

Nu kände jag direkt lukten från rommen när jag öppnade den långsamt tinade burken men kände ändå att jag ville smaka den... Jag smakar det mesta även om det luktar lite för allt som har varit instängt i en burk kan lukta lite först...

Det som visade sig vara boven i detta fallet var en trasig frys och personalen sket i att varorna tinade lite då och då och bara frös in prylarna igen.

Visst finns det lika många gastronomiskt inkompetenta köpare som säljare men vill man vara seriös så får man vara lite smidigt också som butiksinnehavare.

Den som inte behöver be om pengarna tillbaka när någonting är fel stannar alltid kvar som kund eftersom de då känner att de kan lita på den handlaren!

Dessa individerna kommer även att berätta detta för sina vänner - och vips så fick man marknadsföring för någon hundralapp!

Egentligen så behöver man bara följa tesen "behandla andra som du vill bli behandlad själv" så får vi genast en mycket bättre värld! (om man inte springer på en sado-machochist då men det är en annan femma! :D)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Nu kände jag direkt lukten från rommen när jag öppnade den långsamt tinade burken men kände ändå att jag ville smaka den... Jag smakar det mesta även om det luktar lite för allt som har varit instängt i en burk kan lukta lite först...

Det som visade sig vara boven i detta fallet var en trasig frys och personalen sket i att varorna tinade lite då och då och bara frös in prylarna igen.

Visst finns det lika många gastronomiskt inkompetenta köpare som säljare men vill man vara seriös så får man vara lite smidigt också som butiksinnehavare.

Den som inte behöver be om pengarna tillbaka när någonting är fel stannar alltid kvar som kund eftersom de då känner att de kan lita på den handlaren!

Dessa individerna kommer även att berätta detta för sina vänner - och vips så fick man marknadsföring för någon hundralapp!

Egentligen så behöver man bara följa tesen "behandla andra som du vill bli behandlad själv" så får vi genast en mycket bättre värld! (om man inte springer på en sado-machochist då men det är en annan femma! :D)

Ja visst är det så att smidighet betalar sig. Sen handlar det väl också om hur mån man är om att kunderna ska vara nöjda med det de köper och inte bara bry sig om att man fått in pengar på dem (så som det är i telefon- och internetsäljarvärlden). Det finns inget så roligt som när kunderna berättar att det de köpte senast blev riktigt bra.

Måste dock fråga varför du använde löjrommen trots allt när du konstaterat att den var dålig redan innan användandet?

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Måste dock fråga varför du använde löjrommen trots allt när du konstaterat att den var dålig redan innan användandet?

Som sagt, när man öppnar en försluten förpackning så kan det lukta unket ibland, speciellt om man har pumpat in någon livsmedelsgas, och jag litar mer på mina smaklökar än min lukt.

Klart som fan att jag inte serverade den till andra men jag tål att testa det mesta och skall man reklammera prylar så skall det med säkerhet vara dåligt också - vilket denna var.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Inte för att det hjälper TS men Wizard har rätt ang livsmedelsgas.

Gör en hel del sensoriska tester i jobbet och det kan lukta unket just vid öppnandet, men några sekunder senare luktar det bra.

Hemma har jag alltid för vana att lukta direkt, för att sen lukta igen och jämföra.

Sent from my HTC Legend

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.








×
×
  • Skapa ny...