Jump to content
https://www.Reservdelar24.SE


https://www.AUTOdoc.SE
www.anglavakter.com


Sign in to follow this  
ozzian

Majsbomb?

Recommended Posts

ozzian

Jag har nu gjort 2 bomber i en blå tunna, ca 25-35 liter.

10kg majs tre jäst och 1kg socker, jag hade ingen betfor hemma!

vatten upp över majsen, kanske 20l varmvatten!

 

kommer stå ute i solen(vilken sol)

och jag sätter bara på locket utan att sätta fast det med spänngrejen!

 

 

fel o rätt?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
wallden_66

Vore roligt och veta om någon märkt någon skillnad vid användandet av dessa?

Share this post


Link to post
Share on other sites
ozzian

Jag vet att det gör skillnad, men om det har nån betydelse vad man stoppar i vet jag ej!

 

jag har testar 3-4 gånger med samma resultat, grisarna kommer inom 2 dygn om det finns några och vinden ligger rätt, men majsbomb är ju för att få fram grisar om du inte har en inarbetat åtel!

Share this post


Link to post
Share on other sites
vildmark

Släng i lite fänkål..anis eller glögg så får du mer doft och smak på ditt moonshine..

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
hubler

Kör enbart majs, socker och jäst... fungerar perfekt :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
ozzian

Hur lång tid tar jäsningen

Ca 1-12 grader på natten och 18-20 på dagen!

Kan en vecka räcka?

Share this post


Link to post
Share on other sites
fredde_fmj

Ligger blandningen i direkt sol nu? Annars har jag läst någonstans att det ska lukta sött och någonstans mellan föruttnelse och självdött djur, det skulle vara attraktivt för grisarna. Min gissning ligger på cirka veckan eller 1,5 nu om det är som du beskriver men näsan är oslagbar i sammanhanget

Share this post


Link to post
Share on other sites
m.olsson.1986

Borde inte Turbojäst snabba på proccessen ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Alpländare

Grävde ned lite jäst majs och satte upp kameran jämte ett tjärat träd. Fick ett par bilder när en älgkviga drog med klöven över majsen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jimmy Steen

1/3 majs & 2/3 vatten i en 10liters hink, 1pkt turbojäst, 1kg socker och 1 50cl öl för doftens skull... Brukar köra detta och har grisarna på åteln inom 2 dygn.

utöver detta fungerar det grymt bra med wienerbröd, vaniljsås och fänkål av nån jävla anledning haha​

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anders Johannesson

Idag blev det hälften majs hälften krossad havre 2,5liter vatten och lite blandad öl. Allt mixas i en hink som aldrig rengörs mellan satserna så numera behövs ingen tillsats av jäst. Funderar på att sälja jäststammen till nån hembryggare

post-15278-0-89811100-1447693000_thumb.j

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ijahman

Bumpar en gammal tråd istället för att göra en ny.

Hur gör ni med det tryck som blir i dunkar och hinkar?
Jag planerar att köra en bomb i en 10 liters-dunk. Och sätta ett jäslock och ett jäsrör och skruva åt.
Kommer det funka?
Jag vill inte att det ska lukta i garaget och det får inte heller explodera :)

Med vänlig hälsning John

Share this post


Link to post
Share on other sites
lindgren

Fonkar!
Brukar göra just så.

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ijahman
6 minutes ago lindgren sa:

Fonkar!
Brukar göra just så.

 

Perfekt

tackar

Share this post


Link to post
Share on other sites
MagnusN

Turbojäst så är plågan snabbare över

Share this post


Link to post
Share on other sites
lindgren

Mitt special recept.
5-10kg majs (25L hink)
3Kg vete
ÖL, (billigaste möjliga)
vatten + turbojäst
Melass/socker

klar på 3 dagar vid 15-20 grader.
Obs, ej för egen konsumtion.

Share this post


Link to post
Share on other sites
redtop

Med risk för att tråden spårar ur... :D

En gång i ungdomen så tillverkades det "majsbomber" som var mer för eget bruk. (Det fanns inga vildsvin då, bara tvåbenta svin). Ja, "bomberna" förädlades ju en smula i ett bygge av två ihopsvetsade rostfria matkantiner, en mejerikoppling, nåt långt rör, ett par liter raschi-ringar och nån slags kylare.

Den verksamheten var ju inte direkt laglig, inte ens innan det hamnade i maskinen,  och minns jag rätt hur det stod i lagtexten så fick man bara jäsa på frukt och rabarber (detta för att utesluta maskrosvin) ((alltså maskros-vin, inte maskro-svin)). Att tillsätta socker (melass) var helt bannlyst.

Om lagar och regler inte ändrats allt för mycket, borde det innebära att det är olagligt att göra majsbomber. Är det någon som funderat över det? :wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites
MagnusN

Anis och vanilj anses väl dra gris så det kan man hälla i om man tror det blir bättre.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ijahman

Jag har suttit vid en åtel vid fyra tillfällen och inte fått fram någon gris.
Har suttit från kl. 20-01.
Igår provade jag min majsbomb på samma åtel.
Strax efter 23 kommer en ensam stor gris, troligtvis en galt.
Han grymtar och bökar lite i mörkret intill åteln men vill inte komma fram.
Jag ser hans siluett ett par gånger och sedan hör jag inget mer. Han stannar i mindre än 10 minuter.

Vi kör med fodersoridare med majs och det har varit skaplig trafik på åteln tidigare. Det har blivit lugnare på den nu. Kan tänka mig att det finns annat att äta i skogen nu.
Vi har inte kört med majsbomb tidigare och det har heller inte skjutits gris på denna åtel.

Vad tycker ni? Ska jag prova samma ställe och tid igen? Och med samma majsbomb.
Eller tror ni inte han tänker kommer ut?

Med vänlig hälsning John

Share this post


Link to post
Share on other sites
lindgren

Bara ett litet tips från min värld.
Jag brukar spetta ner bomben, dvs ta ett spett, ner med det 4-5dm. fyller botten av hålet med vete, sen en halvliter av majsbomben.
Det kan bli snygga kratrar av det!

Sparar ofta vätska från majsbomben för att kunna "bättra på" lukten. Vid åteln

Share this post


Link to post
Share on other sites
hubler

Majs / ärtor

Socker

Gäst

och nån äcklig billig öl

 

 

Fungerar för mig sen får man labba lite med mängden :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
killer_mouse
2 hours ago hubler sa:

Majs / ärtor

Socker

Gäst

och nån äcklig billig öl

 

 

Fungerar för mig sen får man labba lite med mängden :)

duger det med vilken gäst som helst?? 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Teffek

Jag har kört vatten, socken, majs och så något som får igång jäsningen antingen vanlig jäst eller lite gammalt vitt bröd, lite öl, en slatt vin eller liknande. Fungerar klockrent dom är där 24 h efter att jag hällt ut det hittills har jag 100% träff. Har testat det mesta annat i lockväg och inte fått något tydligt resultat.

Share this post


Link to post
Share on other sites
hubler
1 hour ago killer_mouse sa:

duger det med vilken gäst som helst?? 

 

 

Jag kör jästen de har i vanliga matbutiker, fungerar utmmärkt :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...