Jump to content
https://www.Reservdelar24.SE


https://www.AUTOdoc.SE
www.anglavakter.com


 • Similar Content

  • josc72
   By josc72
   Försöker sälja pappas långskjutarälgbössa. Han är en gammal man med en svag stödarm och orkar inte  längre jaga med den. En bössa med några år på nacken men inte en som man ligger övningsskjuter med. Absolut inte sanser om hundra skott var och var annan dag. Pipan har definitivt gått under 400 skott och är väl efterhållen (inte av pappa men av sönerna). Skjuter fantastiskt på långa håll (även korta) med fabriksladdad Nosler och tunga Lapua Mega. Byggdes till en början för att vara sälbössa. Blev 31 älgar istället. En speciell bössa för speciella behov som levererar grymt i sitt rätta element.
    
   Weatherby Mark V i kaliber 300 Wb Mag. Bäddad orginalstock. 60,5 cm åttkantig Shilenpipa med rekyldämpare. Vet ej jängning då vi inte gjort några allvarliga försök att lossa dämparen. 
    
   Medföljer en del färdig amunition men framförallt hylsor och laddverktyg. Totalt 200 hylsor. Endast engångsskjutna. Passar handladdaren då 20 skott kostar 950 kr och 100 av Normas hylsor kostar 1500 kr.
    
   Känns stocken lite gammal, brun och icke tillräckligt taktical görs många nya. Går att köpa laminat från Boyds för $ 150 och ännu fler och dyrare från Mcmillan. 
    
   Säljes så som på bilderna. Pappa har tänkt sig ett pris på 15.000 för rubbet.
      • NJJ
   By NJJ
   Eftersom drillingen är ett hagelvapen med möjlighet till kula så postar jag i hagelvapen. 
   Till hösten kommer mina jaktmöjligheter att utökas och eventuellt kan det bli intressant med att införskaffa en drilling. Jag har tittat en hel del på att importera från Tyskland och har sett många drillingar i just 8x57ir, ofta till lägre priser. Är det på grund av att kalibern är utdöende? Jag har tidigare läst att RWS laddar för den, men hittar ingen sådan info på deras hemsida. Jag vet att Sellier & Bellot laddar för den. Innan hade Vapex den, men har inte sett den där på länge. Kjell i Sjöbo brukar ha det mesta så det går säkert att köpa S&B där. 
   Ni som har kaliber,  handladdar ni eller kör ni med S&B?
   Om ni handladdar var köper ni hylsor? Finns det hylsor för 8x57 ir? Tycker inte jag sett det någonstans. 
   Jag vill inte plocka hem något som det kommer vara omöjligt att få tag på ammunition till, eller behöva lämna drillingen för att borra upp pipan 8x57jrs.
   Hittar jag en drilling i 7x57 så är det också intressant, men priset förefaller var något lägre på 8x57ir. 
   Tankar och råd efterfrågas. 
  • gamblish
   By gamblish
   Hittade 6 stycken såna här 
    
   http://www.cutlerscove.com/neat-stuff/shotshells/sellier-bellot12.htm
    
   Om man är sugen på att köpa så får man gärna maila
    
   freddda_@hotmail.com
   givetvis har han som äger dom vapen tillstånd
  • Tessie
   By Tessie
   När jag sätter i en kulla i hylsan och trycker i den så blir där väck på hylshalsen, justerar verktyget innan så att när man drar ner spaken i nedersta lägget, och skruvar därefter ner verktyget i botten. Vad jag har läst skall man dess utom skruva ner det ytterligar 1/4 varv. Skruvar jag däremot upp verktyget 1/4 varv ser det normalt ut när man pressat i en kula. användet Norma hylsor kal 308 Win.Vad är rätt. Pressen är en RCBS. 
   Ny vad det gäller handladdning
Sign in to follow this  
richard.k.melker

Använda/kasserade hylsor

Recommended Posts

richard.k.melker

Hej! Jag heter Richard och är lite av en "jack of all trades", håller på mycket med kreativa projekt och ideér. Jag är på jakt efter använda hylsor för min semaste idé, har försökt komma i kontakt med en lokal skjutbana i Rosersberg men svårt att få kontakt då de verkar svara sporadiskt i telefon.

Undrar därför om det finns möjlighet att eventuellt någon här kan avvara några använda hylsor helst gevärshylsor men går även med mindre pistolhylsor, vet ej vad skrotpris ligger på för såna men kan betala.

För att förklara mitt projekt närmare så är det så att jag har sedan snart 10 år haft en udda hobby att dyrka upp lås och intresse för generell säkerhet, och har skapat egna dyrkvertyg vilket jag nu tänk göra en konstnärlig variant av minidyrkset som ska passa i en hylsa som bärs kring halsen som smycke, det är inte tänkt i någon komersiell utsträckning utan mest som något att ge i present till vänner som delar mitt intresse. Har tidigare skapat hörlursheadset där skalet var använda pistolpatroner, ganska intressant look som vänder många blickar 😁

Har ni frågor, synpunkter svarar jag gärna på dessa.

Tack på förhand

Richard Melker

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rävjägar'n

Skjutbanor finns det många. Bara svänga in och ta ur en låda nånstans? Det brukar stå nån butelj med hylsor öppet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...