Jump to content

JAKTLABBE, HANE, FOX/GUL SÖKES


LinaLanderby

Recommended Posts

LinaLanderby

Vi har stått på kö en tid till flera kullar men fått besked från samtliga att valparna inte räckte till för att bli tilldelad. Jag gör därför ett försök här i gruppen på vinst och förlust. 

Planen är att arbeta mycket med hunden så som att gå jaktprov, lydnad, bruks och praktiskt jakt i säsong. Hunden skulle få en aktiv familj som gillar friluftsliv, man som jagar, lantställe i Jämtland med långa och många fjällturer. Både jag och min man är uppväxta med hundar och är väl insatta i vilket jobb som krävs för en välmående hund. Vi har mycket tid och kärlek att ge!

Alla tips mottages tacksamt. Om valp inte finns just nu kanske någon vet om en planerad kull till hösten? Vi kan även tänka oss en unghund/omplaceringshund. 

Stort tack på förhand! ??

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

https://www.Reservdelar24.SE

https://www.AUTOdoc.SE


 • Similar Content

  • PerT
   By PerT
   Jaha då har det hänt. Griffon Nivernais-tiken har blivit smygbetäckt av vår blandras GN/jämte. Om vi gissar rätt så är det 2-3 veckor kvar. Båda jagar, tiken är bra. Hanen en unghund som iaf påbörjat sin jaktliga bana så det finns bra förutsättningar på båda sidor.
   Hur brukar sånt funka vid försäljning av jagande blandras, är det svårt att hitta köpare?
   Har jaktsidan regler kring annonsering av valpar där man återkommande följer kullen med annonsen?
   /Per
  • hermanssonmartin@live.se
   By hermanssonmartin@live.se
   Hej alla drevervänner! hämtar hem min första egna jakthund, en dreverhane under pingsthelgen. förhoppningsvis en blivande räv,hare & rådjurspiska 
    
   Vad tror ni om valpens stamtavla? 
   http://hundar.skk.se/Hunddata/Hund_Stamtavla.aspx
   om länken inte funkar så är regnr. SE26287/2015
    
   Tänkte först och främst jaga in den på hare och räv för att sedan övergå till rådjur. Och sen jaga alla 3djurslagen i framtiden.   Jag vill jättegärna ha tips angående injagningen. så har ni några tips? 
  • simu
   By simu
   Hallå!
   Säkerligen ställs denna fråga tusentals gånger men jag måste ändock ställa den. Jag behöver nämligen lite hundhjälp!

   Senaste tiden har jag kommit i kontakt med jaktlabradorer där jag tränat med dessa i form av dummysökning med dirigering och markering. Jag är oerhörd nybörjare på detta men kände att det var tammefasiken otroligt roligt! Sen vilken fart, lycka och intresse hund sen har; det var fantastiskt att se. Jag har erfarenhet av hundar och skall ha en hund men jag har avvaktat lite tills jag känner klicket, mycket väl kom detta klick. Det är en jaktlabrador jag vill ha!

   Men nu kommer det stora kruxet, det råder inte bara tudelade åsikter om detta men sjudelade åsikter. Frågan är: måste man vara jägare för att skaffa sig en jaktlabrador? Så som jag ser det (kanske är det helt åt skogen) så tänker jag att dessa hundar är retrievers och skall apportera, det märker man väl på deras sätt när de apporterar än det ena och andra. Så om jag, som ägare av en jaktlabbe, skulle aktivt arbeta med dessa i form av apportering av dummy (stundvis måhända även riktiga änder och kråkor) men inte själv bedriver jakt. Är detta ok? Ursprungssyftet försvinner alltså inte för hunden - nämligen att retrieva. Om det då mestadels är dummies, är det ok?

   Jag anser mig själv vara väl mån om hund, att dess syfte skall uppfyllas och att jag skall hjälpa denne till detta. Men om mitt intresse inte är att jaga, vad sker då? Visserligen är jag öppen för att följa med på jakt med hund, någon enstaka gång, men inte själv bedriva det. Om så är fallet. Jag tar mer än gärna åsikter om detta! Jag har tittat runt på forum och anser denna sida/forum vara likväl intressant, lärorik men främst seriös (jmfr vovve.net). Varav varför jag vänder mig till Er!   

   Med vänlig hälsning,
   simu
  • Ekalfus
   By Ekalfus
   Hej!

   Har en jaktlabbetik som är nio månader och behöver lite hjälp med apportträningen. Jag har läst Christer Henrikssons bok "Fågelhundar" och följer hans upplägg enligt spontanmetoden. Jag började med mycket lätta apporter (inomhus, mycket korta kast, inga krav och ivrig påhejning när hon hämtade) när hon var 4-5 månader, lätta (lite längre kast utomhus, försiktigt kravställande men absolut inget skäll) när hon var runt 6-7 månader och har nu vid 8-9 månader övergått till medelsvåra apporter (utomhus på andra platser än trädgården, lite längre kast och lättare apportsök där hon inte sett mig kasta). Det mesta går bra och hon tycker det är kul. Men, jag har stött på patrull med avlämningen och tänkte ta hjälp av alla kunniga här på forumet för att hantera problemet.

   När jag kör med dummy (använder en valpdummy) håller hon den lite väl löst. Det händer inte sällan att hon tappar dummyn på väg tillbaka till mig, gärna strax innan den ska lämnas. Andra gånger spottar hon ut den i stället för att lämna. Jag förstår att detta kan bero på att jag tagit ifrån henne dummyn för snabbt men jag har verkligen varit noga med att vänta så länge jag kunnat innan jag tagit den ifrån henne. Jag vill helst inte öva "håll fast" om jag inte absolut måste utan vill hålla mig till spontanmetoden så långt det går. Om jag i stället låter henne hämta en tennisboll går det betydligt bättre och hon "låser" den i munnen och lämnar fint men jag vill ju att hon ska öva på lite tyngre saker. Vad göra? Bör jag använda en större/tyngre dummy för att få henne att greppa den bättre? Bör tilläggas att jag fortfarande tar emot henne sittandes på huk för att hon ska komma upp mot mitt ansikte och vänja sig att lämna över med uppmärksamhet mot mig.

   Tacksam för hjälp och tips!

   E
×
×
 • Create New...