Jump to content

22 WMR - Norma 22 WMR!


Recommended Posts

Jag är imponerad av Normas nya 22 WMR. Går fint i min Win 9422M! Dels är precisionen bra på 80 m och dessutom är den silkeslen att ladda om med, dvs att göra bygelrepetitionen. Det är en 40grain (2,6g) kula Copper Plated Hollow Point (CPHP).

RWS 40grain Soft Point går också bra i bössan men den är betydligt dyrare.

Både CCI CPHP 40grain och Federal game shok hollow point 50grain går inte bra att repetera med i min bössa, skottet vill inte gå in i pipan när man repeterar, fastnar liksom.

Jag har inte provat Winchester, Remington eller Hornady ammunition men såpass nöjd med Norma 22 WMR så jag skall inte prova någon mer så länge jag får tag på den.

Vad har ni för favoritammunition i 22 WMR?

 

 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

https://www.Reservdelar24.SE

https://www.AUTOdoc.SE


 • Similar Content

  • Per_B
   By Per_B
   Jag har en Tikka M77k 12/222. Nu sitter ett aimpoint 5000 på men jag skall sätta på ett kikarsikte för att kolla vilken av 222 ammunitionen som jag har går bäst i bössan. Jag har de här i kaliber 222:
   Vilken av de här tre tror ni går bäst i bössan?
   Norma Soft Point 3,2g
   Norma Soft Point 4,0g
   Sako Gamehead 3,2g
   Samtliga är vanliga blyspets ammunition. Vilken tror ni kommer ge bäst precision på 80 meter (minst diameter 3 skotts-grupp)? De brukar ju prata om stigningen / räfling i pipan när det gäller 222... vet ni vilken jag har i min Tikka M77k? Spelar det någon roll i detta fallet med de här tre patronerna? Tacksam för input! 
    
   Skall testa Jaktmatchen också (men det är mest på kul, skall ha bössan till rådjur inte fågel)
   Norma Jaktmatch 3,6g
   Sako FMJ 3,2g
  • Per_B
   By Per_B
   Provsköt lite olika 22lr ammunition med min Anschutz 1416. Inte riktigt så vetenskapligt som jag jag gjorde med 22wmr häromdagen men ändå lite testande. Kikarsiktet på var ett fast 4x Tasco. Jag sköt med bra stöd på 50 meter. När jag provade 22wmr häromdagen så blev ju Norma Hollow Point och RWS Soft Point bäst, CCI Hollow point däremot gillade min Win 9422M inte.
   Jag var därför lite orolig att Anschutzen inte skulle gilla CCI 22LR MiniMag (FMJ) med de funkade fint tycker jag! Jag sköt 5skotts serier och jag tycker de levererade fullt lika bra som Eley standard eller Eley Target eller några gamla RWS. Dock får jag nog säga att jag sköt flest serier med CCI mini mag och bara några stycken av de andra sorterna. Men CCI mini mag hamnade inom 35 mm på mina 5 skotts serier och det var helt ok tycker jag. Farsan hade laddat upp rejält med CCI MiniMag så det var ju bra!
   Nu skulle jag vilja få tag på motsvarande fast med hollow point om jag skulle vilja jaga lite med bössan. Skall se om jag kan få tag på lite CCI MiniMag HP.
    

     

  • Robert Wennström
   By Robert Wennström
   Hej , jag är på desperat jakt efter
   Federal trophy bonded bear claw HE 30-06, obs  HE=hög energi.
    
   Finns det någon i detta avlånga land som kan tipsa om det finns någon butik som har kvar dessa skott,
   MVH Robert från Lappland.
  • redtop
   By redtop
   Jag är nybörjare på det här och kanske ställer jag fel fråga i fel del av forumet, men jag vore tacksam om jag kunde iallfall bli ledd åt rätt håll:
   Jag har köpt min första studsare och det blev en väldigt fint ombyggd m/96 som jag köpte av en äldre man som inte längre kunde jaga av hälsoskäl. Pipan är kortad till 57cm. Med bössan fick jag en stor mängd övningsammunition:
   Norma Fälttorped 210 st
   Norma Fältelit 5 st
   Norma Silvertorped 30 st
   Ptr m/94 prj m/41 150 st
   Ptr m/94 prj m/94 50 st
   Jag fick även några Norma Oryx, samt köpte härom dagen en ask Lapua Mega.
   Mannen som sålde menade att den träffläget var lika mellan övningsammunitionen och Oryxen på 100m. Han hade aldrig ändrat inställningen av siktet mellan jakt och övning. Han gjorde heller ingen skillnad på de olika typerna av övningsammunition. Låter det här rimligt i era öron? Och vad kan jag förvänta mig av Megan jämfört med Oryxen?
   Jag ska naturligtvis prova själv på skjutbanan, men det vore fint att få en hint om vad jag kan förvänta mig när det gäller träffläget för de typer av ammunition som jag nämner ovan.
   Diskussionen om att jag kommer att dö av att jag får slutstycket i pannan på första skottet kan ni väl vara snälla att låta bli. 
  • Uzb
   By Uzb
   Hej
   Hjälpte farsan idag med inskjutningen med hans gamla tikka. Han har skaffat en ny kikare (meopta) som han ville få redo nu inför bockjakten.
   Vi drog till jaktbanan och började inskjutningen med normas 150gr jaktmatch. När träffbilden var nere på en 50 öring så laddade vi med Hornady superformance 165gr Interbond, som jag har när jag jagar räv.
   Vi förväntade oss en annurlunda träffbild med tanke på skillnaderna mellan ammunitionen men blev något överaskade när vi såg att det skilljde 10 cm. Trodde första att det kanske var jag som påverkat skottet men samtliga 3 skott gick så pass högt.
    
   Min fråga är då ifall det är möjligt att Hornadyn skjuter 10cm högre än norman? Känns som en enorm skillnad.

   Vi ska dra till banan imorgon med för att skjuta in bössan med jaktammunitionen.
    
   Tacksam för alla svar och all hjälp!
×
×
 • Create New...