Jump to content

Gravat duvbrösr


Rille-hoj

Recommended Posts

Rille-hoj

1) Testade att grava 8 brösthalvor från ringduva. Nåjo, okej men inte nån sensation. Gravad lax kan ju ingå i heta pajer. Kan mina gravade duvbröst bli intressantare i en vanlig paj? Fler förslag!

2) Nästa experiment. Biltemas röklåda. Ett kilos älgbit i saltlag. Alspån, lite klippt enris också. Delade köttet i tre bitar. Två rödspritbrännare, stängt lock, inget rökutsläpp. Fyllde rödsprit och rökte en gång till.

Smak? Ja, tänk dig brandskadad trossbotten. Hunden tacksam I alla fall.
Rökte jag en rödspritomgång för mycket eller och borde jag ha haft öppet rökspjället en aning?

(Svärson har i röklådan tidigare rökt egen julkorv, gjord på ambitiösa recept och med mina prima färser av älg, rådjur, lamm, vildsvin. Nå, de räcker väldigt länge, även förbi påska...🤫 )

 

Link to post
Share on other sites
karelsk blandning

Hade inte känts som att jag hade velat ge hunden nånting som var för rökigt för mig själv.

Gissar att du hade behövt ha fullt öppet ventilationen.

Brukar inte själv varmrökt kött men att ha en termometer i köttet är nog en bra grej med.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

https://www.Reservdelar24.SE

https://www.AUTOdoc.SE


  • Similar Content

    • MBx
      By MBx
      Inget riktigt receptämne men hittade ingen annanstans att posta det.
      För några veckor sedan var jag på sjöfågeljakt. Efter resa till jaktstället, förberedelser och promenad till viken där vi väntade på änder hade det gått en god stund sedan lunchen och det knorrade lite i magen. Mellan and-/gåsstrecken fundrade jag på den ideala mellanmålet vid denna och andra typer av jakt.
      Vad kan man önska sig av ett sådant mellanmål? Det ska naturligtvis vara gott! Enkelt att ta med sig och inte kräva någon tillagning el dyl på plats, kanske också att det går att köpa det färdigt och förpackat så man kan förbereda i god tid. Inga onödiga förpackningar som man ska ta hand om och eventuellt ska mellanmålet inte lukta så mycket att viltet känner det. Mellanmålet bör väl inte heller vara kladdigt och gå att äta utan bestick.
      Vad väljer man då? En Snickers, en påse nötter och russin eller en banan? Eller har du något annat förslag?
      /M
    • Henrik_jakt
      By Henrik_jakt
      tjenare brosan hade turen att skjuta ner ett par gäss under skyddsjakt ett par av dom tog vi brösten på så gick resten av fågeln till rävåteln men en tog vi och plockade hel och nu undrar jag om någon kunde tipsa om ett bra recept på gås hur man går tillväga när man ska tillaga gåsen hel (ska bli smaskigt på mårtens afton) tack på förhand mvh henke
×
×
  • Create New...