Jump to content

Sittande regering obstruerar väldigt mycket.


Recommended Posts

Anders Ft
18 hours ago Dahla sa:

Justitieutskottet verkar vara ganska missnöjda med hur sittande regering utför vad som förväntas av dom... Sverige är inte en demokrati med sittande regering.

 

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/yttrande/riksdagens-skrivelser-till-regeringen--atgarder_H805JuU4y

Nja, det ser väl ut att funka som det ska i demokratisk ordning. Regeringen gör sin grej, oppositionen har en annan tolkning av hur saker ska gå till, de granskas och får kritik av oppositionen i utskotten (och visst medhåll även av regeringspartiernas representanter i utskottet vad jag kunde se vid en snabb genomläsning). Oavsett var man står i sakfrågorna så tycker jag att det är värt att låta bli för mycket polarisering och överord om hur dåligt demokratin i Sverige fungerar. Att vara missnöjd med en regering är det ju alltid ca 50% av väljarkåren som är, det innebär inte att demokratin är hotad. Vad jag vet så får regeringar, oavsett färg, den här typen av kritik i olika sammanhang, så det hör till. :)

Link to post
Share on other sites
Dahla

Regeringen ska utföra det riksdagen beslutat om. Sveriges riksdag utgör landets lagstiftande makt. Den är Sveriges högsta beslutande organ, och den viktigaste demokratiska församlingen i landet. Riksdagen debatterar, formulerar och beslutar om alla lagar i Sverige. 

Regeringen gör inte det som riksdagen har beslutat om. 

Link to post
Share on other sites
Anders Ft

Om detta är vi överens. Att det skulle gälla "sittande regering" i avsevärt högre grad än andra regeringar är jag däremot inte övertygad om. Men OM det är så så är det naturligtvis allvarligt och KU m.fl. bör då använda sina möjligheter att sätta ner foten ordentligt. 

Link to post
Share on other sites
fubar

En sak är säker för framtiden och det är att alla röster som läggs på Socialdemokraterna per automatik överförs till obstruerande Mp och hela dess drägg svans.... läs för all del in natur terrorister, veganska galningar, rena ekoterrorist organisationer och antidemokratiska naturvänners paraply organisationer som jag vägrar skriva ut namnen på.

FY FAAN.....

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

https://www.Reservdelar24.SE

https://www.AUTOdoc.SE


×
×
  • Create New...