Jump to content
https://www.Reservdelar24.SE


https://www.AUTOdoc.SE
www.anglavakter.com


 • Similar Content

  • Warcat
   By Warcat
   Hej grabbar!
   Sorry for write in english, but I don't want to feel ashamed for a horrible google translator sweden post!
   Well, long story short, I'm from South America (Chile), I love the guns so much that I left my university career and started my training as a gunsmith and soldier in my country army (the only way to become a gunsmith there is being in the army, there aren't civilian gunsmith), the thing is the level of the knowledge of gunsmithing there is so low that i easily become the best in the area, first place in everything and etc etc, but inside I knew that being the best there, is nothing compared to the european and usa standards, so again I left everything behind to come to europe, currently I'm in Copenhague, but sadly in Denmark there are not much opportunities to work in the area, and my work permit is just a temporal work, plus the language barrier are turning everything in something mostly impossible. So, someone told me to try in sweden, cause there are a lot more gun culture than here, so I started looking for, but, as I knew, the level of the gunsmithing skills in Sweden and my country are the differences between the earth and heavens, so how the damn I can go to a store and say "Hi, I don't speak your language, I don't know your culture, I am not even the half skilled than a gunsmith in your country but surely I have more passion in this area than mostly all of the people you know, enough to cross oceans and continents, so give me a job"... is really good that the difference is so big, cause that was the thing I was looking in the beginning, learn more, become a master, learn as much as I can, don't get to the barrier I got in my country, but finally I don't know what to do after.
   So that is the resume, I'm here to ask you some advice, there is a way?, you know some store that maybe can be interested in someone as me? i really don't care about the money, i just want to become better and have enought to survive.
   Thank you very much guys.
    
  • sven1019
   By sven1019
   Jag funderar på att skaffa en precisions träningsgevär i .223 enbart för träning och målskytte på över 100m. Jag försöker bestämma mellan att skaffa en färdigbyggt produktionsgevär eller att få en gevär byggt av en vapensmed. Jag har inte en förmögenhet att spendera men inser att, för precision, får jag det jag betalar för. Kan någon rekommendera en produktionsgevär eller en bra tillverkare? När det gäller specialbyggda gevär, känner någon till en bra vapensmed i Sverige, helst i Stockholmsområdet? Har någon erfarenhet av att beställa en gevär internationellt? Jag känner till många bra vapendelar som tillverkas i USA och mycket bra vapensmeder där. Eftersom jag åker ditt ett par gånger om året går det för mig att få en gevär byggd där. Vad tycker ni? All hjälp och information är välkommen. Tack
  • Östlaika21
   By Östlaika21
   Hej! Sköt in min kongsberger 9,3x62 men ville bara avfyra vissa skott och vissa inte, dom skotten bössan inte avfyra blir märken på hylsorna. Så min fråga är om det går och justera slagstiftet? 
   På slutstycket finns det en skruv med en sprint i, är det den man justera på? 
  • Skaunepaug
   By Skaunepaug
   Jag är bra på vissa saker här i livet, jag anser mig vara rätt bra på mitt jobb, hyffsad skytt och en halvbra sambo. Däremot när det kommer till gängor m.m suger jag, jag kan absolut inget alls. 
   23 juli lämnade jag in ansökan om en ljuddämpare i m14x1, Janne på Astro tappade bort min ansökan och ingenting hände förrän jag en månad senare ringde och undrade var saker tog vägen..
   I fredags fick jag licensen och skulle idag glad i hågen pinna in till en bössmakare byn för att korta samt gänga pipan på min husqvarna. 
   Förstår typ ingenting av vad han säger mer än att det är olämpligt att gänga m14 på denna tunna pipa. Okej, vad kan jag göra då? 
   Dansken m.fl.. Önskar ödmjukast hjälp! Jag skiter i hur fanskapet ser ut, jag har en orange kolv på en bössa som är närmre 70år gammal. 
  • redtop
   By redtop
   Jag kommer närmare och närmare den dagen då det är dags att slå en gänga på min m/96. Och bara så ni förstår så handlar det inte om att det ska bli en gänga på bössan, utan det handlar om att jag ska gänga bössan, annars kan det liksom lika gärna vara.
   Mental och praktisk förberedelse pågår.  Jag har letat upp rätt kuggdrev till svarven, monterat dem och kontrollkört på en rörstump och konstaterat att det blir 1,0mm stigning. Planen är att köra med pipan genom växellådan, så jag har tillverkat en "spider" för uppriktning. Hittade en lämplig koppartråd på 3mm diameter som jag tänkte använda i fyrbackschucken för att få en pivå-punkt i främre änden. Ett antal internetsidor och youtube-videos i ämnet har konsumerats, och jag börjar få ett hum om vad jag tycker verkar vara ett vettigt sätt att spänna upp pipan och rikta den (och också ett hum om hur man inte bör göra. Det finns mycket skit på internet!  )
   För att rikta upp pipan ser jag att det finns lite olika varianter som verkar kunna funka och nu får ni rätta mig om jag har fel benämning på saker och ting:
   1) Range rod/ Indicator rod: En pinne med tajt passning i pipan. Man för in den en lämplig bit, kanske 5 cm och riktar sedan med klocka mot pinnen nära mynningen och flyttar sen klockan en bit ut, kanske 5cm, och riktar mot det. Upprepa tills det är rätt riktat.
   2) Gordy rod / Grissly rod: En pinne med en bussning med tajt passning i pipan. Man för in den så den är i höjd med chuckens backar och riktar mot detta med chucken. Sen drar man ut den närmare mynningen och riktar mot detta med spidern. Upprepa tills det är rätt riktat.
   Jag tänker att resultatet av dessa båda metoder borde bli ganska likvärdigt.
   Som en första idé införskaffades en slipad stålstång diam 6,5mm och längd 200mm. Diametern mätt med mikrometer är verkligen 6,50mm kontrollmätt på flera ställen. (Vilket iofs inte säger nåt om cylindriciteten)
   Lägger man upp den i V-block och klockar så kastar den ca ±0,04mm på mitten, så helt spikrak är den inte. Stången passar dock fint i pipan på bössan. Man kan utan kraft föra in halva längden och glappet är helt obefintligt (pipan är tolkad till 6.51mm)
   Nu till frågan:
   Låter det vettigt att använda denna stång och klocka in enligt metod 1 ovan, eller kommer den lilla krökningen hos stången att ställa till det?  Jag tänker mig att jag kommer att använda halva stångens längd. Ca 50mm instick i pipan och 50mm utanför att använda för uppriktning. 
    Sign in to follow this  
Farfar

Vapensmed i Stockholmsområdet?

Recommended Posts

Farfar

Jag tänkte gänga min Tikka T3 för en framtida ljuddämpare samt även lämna in min närmast oskjutna CG 3000 för en plastbäddning och lite allmän översyn.

 

Den enda kontakten jag dock någonsin haft med vapenhandlare är när jag köper ammunition (och det blir oftast XXL i Bromma när det är till kulvapnen).

 

Är det någon som kan tipsa om vart jag ska vända mig om jag inte vill köra för långt (bor i förort väster om Stockholm) och vill hamna hos någon som kan sin sak (särskilt när det gäller att pilla med CG:n...). Och vad bedömer ni att det kostar UNGEFÄR? 

 

Tack på förhand!!

 

/Farfar

Share this post


Link to post
Share on other sites
Farfar

Tack (och imponerad) av det snabba svaret!

 

Fler som har förslag?

 

/F

Share this post


Link to post
Share on other sites
furiren

Prata med Fabian walin på walter borg han är super duktig och upplärd av jane stenroos . han vet vad han håller på med . fråga made mike  här på forumet ..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mad Mike

Tyrefors har flyttat sin verksamhet till kalmar så det blir nog lite långt :wink:

 

Prata med Fabbe på walter borg som sagt.

 

/Mike

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Farfar

Såg att Tyrefors tar från 2000 kronor för en plastbäddning. Säkert duktiga men det låter mycket? Iaf till en bössa som jag kanske får runt 4 000 för och som knappt används... 

 

Waler Borg noteras. Men är det inte oxå dyrt för att det ligger centralt på Kungsgatan och att alla rika storstadsbor går dit...?

Share this post


Link to post
Share on other sites
hs_merkel

Du lämnar huntyard vårby så hämtar Tyrefors där.

S.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dr Krall

Tjaaa...jag hade ut elektriker och drog lite ledningar i ett (1) rum och satte upp ett par uttag och en brytare. Tog väl 2 h. 4000 kr. Jag tycker 2000 kr inte är så blodigt. Jag har gjort två bäddningar själv i höst och det är lite pickeljobb om det ska bli bra. Har man inte bäddat nån bössa själv är det nog inte så lätt å begrip. Meeen...billiga bönhasare finns väl alltid att tillgå ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites
hs_merkel

Annars Fredrik hos Jocke Smålänning.

S.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mad Mike

 och vill hamna hos någon som kan sin sak (särskilt när det gäller att pilla med CG:n...).

 

 

Vill du ha kvalitet så kostar det....även om just tyrefors är erkänt dyr.

 

/Mike

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hipshot

Testat Tyrefors, dyr som fan och tog egna initiativ utan att kolla först..och tog rejält betalt för det [emoji48]

Skickat från min iPhone med Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
faxe

Jag kan varmt rekomendera Tomas på Forsa Bössmakeri utanför Uppsala. 

http://www.vapensmed.se/

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Maxb

Jag kan varmt rekomendera Tomas på Forsa Bössmakeri utanför Uppsala.

http://www.vapensmed.se/

Han kapade och gängade min T3a och ljuddämparen satt perfekt. Mycket nöjd och det tog inte lång tid alls.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
Farfar

Tack för svaren. Ringde Forsa men fick inget svar. Ska kolla Kungsgatan oxå. Har faktiskt varit där och klämt inför deras vapenauktioner och de har alltid varit väldigt trevliga.

 

Nej Dr Krall (och Mad Mike), 2000 är kanske inte så blodigt. Och jag föredrar kvalitet och betalar gärna för det. Men tanken var att kanske sälja bössan (CG:n) men ville fixa till, eller iaf se över den först. 

 

Dock betalade jag typ 5500 för den för två år sedan och även om jag endast avlossat 9 skott (inskjutningen) och aldrig haft med den i skogen samt att den förre ägaren sa att han inte skjutit mer än 10 skott (vilket säkert stämmer med tanke på skicket) så lär jag inte få så många tusenlappar för den. Och då känns 2000 onödigt att lägga ut. Däremot vill jag att den ska ses över i allmänhet så att jag säljer ngt schysst.

 

Alternativet är att betala för plastbäddningen och behålla den. Men då måste den börja användas oxå. Dessa beslut...

 

Återigen, tack för svaren. Jag ska följa upp dem!

 

/Farfar

Share this post


Link to post
Share on other sites
faxe

Tack för svaren. Ringde Forsa men fick inget svar. Ska kolla Kungsgatan oxå. Har faktiskt varit där och klämt inför deras vapenauktioner och de har alltid varit väldigt trevliga.

 

Nej Dr Krall (och Mad Mike), 2000 är kanske inte så blodigt. Och jag föredrar kvalitet och betalar gärna för det. Men tanken var att kanske sälja bössan (CG:n) men ville fixa till, eller iaf se över den först. 

 

Dock betalade jag typ 5500 för den för två år sedan och även om jag endast avlossat 9 skott (inskjutningen) och aldrig haft med den i skogen samt att den förre ägaren sa att han inte skjutit mer än 10 skott (vilket säkert stämmer med tanke på skicket) så lär jag inte få så många tusenlappar för den. Och då känns 2000 onödigt att lägga ut. Däremot vill jag att den ska ses över i allmänhet så att jag säljer ngt schysst.

 

Alternativet är att betala för plastbäddningen och behålla den. Men då måste den börja användas oxå. Dessa beslut...

 

Återigen, tack för svaren. Jag ska följa upp dem!

 

/Farfar

Thomas jobbar ensam, så står han vid svarven så hör han inte luren. Prova att ringa igen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...