Jump to content
https://www.Reservdelar24.SE


https://www.AUTOdoc.SE
www.anglavakter.com


 • Similar Content

  • Potster
   By Potster
   Hej, jag är på jakt efter en jakthund som är enbart till för eftersök. Både jakteftersök och trafikeftersök. Vill ha en hund som kan spåra och sedan hålla fast/avliva rådjur och dovhjort. Det skulle vara jättekul om den kunde ställa älg och/eller gris men förstår att det blir svårt att avfånga och ställa med samma hund. Helst en ganska lätthanterlig också som inte kräver jakt konstant för att må bra.
   En jaktlabbe med bra linjer tror jag fungerar utmärkt men vad tycker ni?
   Vad har ni för hundras som kan spåra och hållafast/avliva rådjur och dovhjort, ev också kunna ställa älg/gris?
   Har era vänner eller bekanta nåt liknande?
  • t00l91
   By t00l91
   Tjenare. Jag har nämligen ett vanligt problem som många jägare har och det är jaktkompisar som inte tycker om att tränings/övningsskjuta.

   Dessvärre så övningskjuts det alldeles för lite och de flesta som gör det skjuter endast in så att bössan går som den ska sedan packar de ihop och skjuter inte igen på väldigt lång tid.

   Sedan så har vi (mig) som mer än gärna skjuter för skjutandetsskull på en skyttebana för att jag tycker det är roligt men tyvärr så känner jag inga andra som tycker som jag.

   Så jag vänder mig till er på detta forum för att hitta likasinnade människor som kanske då bor nära Blekinge som vill övningskjuta tillsammans för det är inte så skoj att vara själv.

   OBS: Om denna rubrik/titel ligger under fel kategori så var så snäll och flytta den, tack! 
  • seved
   By seved
   ÄNTLIGEN 😅 har jag gjort färdigt en kniv a denna modell.  Stål är Aeb-l med skalor i stabbad kotte.  
   Med läderslida.


  • mosaikgurami
   By mosaikgurami
   Som rubriken säger. Är det någon som ha ett Laddverktyg 222Rem liggandes och känner att dom vill sälja, så tveka inte att dra iväg ett pm till mig. Alla verktyg är av intresse, dock INTE LEE.
   /Magnus
  • Jakob Levenkrans
   By Jakob Levenkrans
   Tjena, jag funderar på att skaffa min första jakthund om något år men jag har problem att välja ras. Den jakt jag kommer kunna bedriva kommer främst vara på småvilt, fågel och klövvilt så det optimala vore en hund som klarar av att apportera och stöta.
   Jag vet om raser som passar syftet men har aldrig sett någon in action så att säga, då jag tar jägarexamen nu i år. Tänkte att det skulle vara kul med åsikter från erfarna jägare kring ämnet. Mvh Jakob 
Sign in to follow this  
JaktOscar

Hund som gör utfall

Recommended Posts

JaktOscar

Hej!

En kompis wachtelblandis har nu börjat göra utfall mot andra hundar vid både jakt och hemma. De kan leka först men sen så ryter han till och biter. Han har blivit attackerad av andra hundar har jag förstått om det kan ha lyft fram detta beteende. 

Någon som har tips på hur man kan ta bort detta beteende då han jagar i ett ganska stort lag med mycket hundar. 

Sen efter skott så vaktar han viltet mot andra hundar då det är hans men det tycker jag inte är så farligt då det bara är att vissla in honom så kommer han. 

Vad ska vi göra tycker du?

Skitjakt!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
karelsk blandning

Hur gammal är hunden?

Mina egna 3 hanar är det ofta att det börjar med att dom ska busa men att det blir våldsammare efter som och tillslut är det nån av dom som ska sura. 

Det är ju svårt ha kontroll och kunna vissla in hunden i skogen om den är några km bort från en själv så det kan bli svårt med andra hundar om det är flera lös på markerna gissar jag. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
nuke

Kastrering, börja med kemisk och se om det hjälper. Eftersom det är en blandras så lär det väl aldrig bli någon större efterfrågan på parningar så ingen större förlust.

Annars undvika att släppa honom med andra hundar alt ha munkorg på honom.

/Markus 

Share this post


Link to post
Share on other sites
JaktOscar

Hunden är kastrerad från början men får testa med lite mer socialisering kanske?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dansken

Alla hundar gillar kanske inte varandra.

Share this post


Link to post
Share on other sites
calle fille

Min äldre tik är ganska skarp mot hundar hon inte känner. Jag vet att jag inte kommer få bort det beteendet helt hos henne, men däremot så finns det många sätt för mig att se till att inget händer. 

Först så går jag inte fram till folk som har hundar med mina hundar för att de ska hälsa och ha sig. Varför ska de ens göra det? Min hund ska va med och följa mig och inget annat. Den kommer inte må dåligt för att den inte får leka med / hälsa på andra hundar. Kommer det en lös hund till min hund när jag har henne i koppel så blir jag nästan bara glad att hon ryter till, speciellt om den lösa är intensiv. Tycker att det blir en helt annan spänning mellan hundarna när de står mot varandra i koppel uppstissade inför jakt, så det är ingen önskvärd situation för någon.

Om det nu uppstår en situation trots att man inte utsätter sig för det så gott man kan så ser jag till att markera mitt ogillande tydligt för min hund. 

I jakten är det svårare att säga exakt hur man kan göra. Men det är ju skillnad på om han är sådan som lätt springer in till andra hundar eller om han är självständig. Är han självständig och det snarare är andra som kommer till honom så tycker jag det är mer lugnt. Är han sådan som söker upp andra och det blir bråk så ligger felet mer hos honom och då får man överväga munkorg. 
Man kan väl också summera det lite lättare så att om det är ett problem under jakt så är det bara att kränga på en munkorg så är problemet löst överhuvudtaget.

Bytesmedvetenhet tycker jag inte heller är fel mot andra hundar. Men skulle hunden fara mot någon annan människa än husse så skulle jag även där visa mitt ogillande tydligt. 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
culot

Många jakthundar får fortsätta leva av den enda anledningen att dom är jävligt bra på att jaga.

Jag fick min Första Chesapeake tik  ja TIK ! anfallen av en gigantisk Släthårig Worsth Hane som utan förvarning 

anföll ifrån 20-25m håll och satte alla 4 huggtänderna i ländryggen på henne och slängde henne som en vante fram och tillbaka.

Ägaren sa att hunn inte var klok och den enda anledningen till livsberättingande var att den var så in i helvetes bra på att jaga. Givetvis vart det Vetrinärbesök , dränage, eftervård mm mm  dock som betalade utan knot av Worsthägaren , själv hade jag aldrig haft kvar en sådan hund....  

Jag har tagit bort 2 hanar som varit  mkt bra på att jaga då dom hade oönskat beteende, och ja givetvis hade vi försökt jobba bort det.

Det är en av anledningarna till att jag aldrig kommer ha en hane igen, men det är heller ingen 100% garanti. 

/ P

Share this post


Link to post
Share on other sites
Arctic

Har man en hund som är aggressiv mot andra hundar så har man ett rätt stort ansvar att se till att ingenting händer. Koppel, munkorg eller vad nu krävs för att det inte ska bli problem. Så länge hunden hanteras på rätt sätt behöver det inte bli några problem.

För mig finns det inget självändamål att hundar ska umgås, även om det onekligen är lättare om alla hundar i ett jaktlag kommer överens. Gör det inte det -- så är det bara att separera dem. Är markerna tillräckligt stora brukar det gå att se till att de inte släpps för nära varandra. 

Jag har dock väldigt lite till över för aggressiva hundar som inte hålls under kontroll. Jag har inget behov av att få min hund eller mig själv tuggad på. Har själv inte behövt gå längre än några väl valda sparkar för att freda mig -- men jag har bekanta där det slutade med att den attackerade hunden avlivades. 

Jag har en släkting som tidigare hade en riktigt galen hund. Våran bekantskap har inte riktigt återhämtat sig sedan jag talade om att jag skulle skjuta hunden direkt om jag fick se den i närheten av mina barn. Lyckligtvis gick meddelandet hem -- hunden hölls därefter under bättre kontroll. 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
simonarvestrand
På 3/18/2018 at 21:15 JaktOscar sa:

Hunden är kastrerad från början men får testa med lite mer socialisering kanske?

 

Socialisering är absolut en bra sak . MEN det gäller att socialisera med rätt hundar och samtidigt gäller det att lära sig se på sin hund när det är dags att få den att tänka på annat och gå undan. 

vi ( framförallt min fru) jobbar mycket med problem som detta och har vid flertalet tillfällen gjort tydliga framsteg men blir det helt bra nja knappast, jobbar man mycket med det kan man ofta komma långt men mycket beror på hund och hundens uppväxt m.m m.m

Vid träning använder vi oftast vår whippet som är otroligt duktig på hundspråk och går undan så fort han ser någon sådan reaktion
från en annan hund . ( det är faktiskt riktigt kul att se hur han beter sig )

som sagts tidigare så går vissa hundar inte ihop alls . och jag tror vissa saker är medärvda. vi har en jackrussel som gärna kasta sig över andra hundar precis som hans mor gjorde, vi har jobbat  med detta hela hans liv men har aldrig fått det bra , dock betydligt bättre. dock ser vi direkt på honom när det närmar sig en attack och då gäller det att vara med så när man är bland andra hundar får man inte släppa blicken många sekunder . 

Som också sagts tidigare så finns det ju lösningar om än rätt tråkiga men att släppa en hund som jag ser en risk att den skall ge sig på nån annan finns inte i min värld iallafall.

Vart i landet finns du ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
JaktOscar

 

På 2018-03-20 at 20:07 simonarvestrand sa:

 

Socialisering är absolut en bra sak . MEN det gäller att socialisera med rätt hundar och samtidigt gäller det att lära sig se på sin hund när det är dags att få den att tänka på annat och gå undan. 

vi ( framförallt min fru) jobbar mycket med problem som detta och har vid flertalet tillfällen gjort tydliga framsteg men blir det helt bra nja knappast, jobbar man mycket med det kan man ofta komma långt men mycket beror på hund och hundens uppväxt m.m m.m

Vid träning använder vi oftast vår whippet som är otroligt duktig på hundspråk och går undan så fort han ser någon sådan reaktion
från en annan hund . ( det är faktiskt riktigt kul att se hur han beter sig )

som sagts tidigare så går vissa hundar inte ihop alls . och jag tror vissa saker är medärvda. vi har en jackrussel som gärna kasta sig över andra hundar precis som hans mor gjorde, vi har jobbat  med detta hela hans liv men har aldrig fått det bra , dock betydligt bättre. dock ser vi direkt på honom när det närmar sig en attack och då gäller det att vara med så när man är bland andra hundar får man inte släppa blicken många sekunder . 

Som också sagts tidigare så finns det ju lösningar om än rätt tråkiga men att släppa en hund som jag ser en risk att den skall ge sig på nån annan finns inte i min värld iallafall.

Vart i landet finns du ?

Ok så det beror lite på då. 

 

Vi finns i Uddevalla i västra Götaland 

Share this post


Link to post
Share on other sites
culot
På 2018-03-19 at 22:19 Arctic sa:

Har man en hund som är aggressiv mot andra hundar så har man ett rätt stort ansvar att se till att ingenting händer. Koppel, munkorg eller vad nu krävs för att det inte ska bli problem. Så länge hunden hanteras på rätt sätt behöver det inte bli några problem.

För mig finns det inget självändamål att hundar ska umgås, även om det onekligen är lättare om alla hundar i ett jaktlag kommer överens. Gör det inte det -- så är det bara att separera dem. Är markerna tillräckligt stora brukar det gå att se till att de inte släpps för nära varandra. 

Jag har dock väldigt lite till över för aggressiva hundar som inte hålls under kontroll. Jag har inget behov av att få min hund eller mig själv tuggad på. Har själv inte behövt gå längre än några väl valda sparkar för att freda mig -- men jag har bekanta där det slutade med att den attackerade hunden avlivades. 

Jag har en släkting som tidigare hade en riktigt galen hund. Våran bekantskap har inte riktigt återhämtat sig sedan jag talade om att jag skulle skjuta hunden direkt om jag fick se den i närheten av mina barn. Lyckligtvis gick meddelandet hem -- hunden hölls därefter under bättre kontroll. 

Ja i och med att det inte är en Varg så kanske du skulle gå iland med det, många resonerar nog likadant. 

Jag är dock nyfiken på vad det rättsliga efterspelet skulle bli om du skjuter den,  skulle du hitta ett järnrör och slå ihjäl den 

tror jag det skulle bli annat utfall än med en skjutning , däremot om järnröret är medhavt  så vetefan ..... 

I mitt område finns en Pitbullmässig sak  som en ung flicksnärta inte kan hantera och vill klippa tik som hane det sistnämnda 

i synnerhet..

/ P

Share this post


Link to post
Share on other sites
wankelfåne

En sätt för att slippa en hund som går ihop vilket kan leda till olika tråkigheter. Det är att fostra hunden till att släppa om det kommer en annan hund till samma vilt, dvs. att aldrig premera packjakt och jaga in hunden i ensamhet. Koppla om dom går ihop.

Hundar som går ihop är värdelöst, hundar som går ihop o slåss är ännu värdelösare.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Arctic

Jag är väldigt glad att jag aldrig behövt skjuta en hund. 

Hade tidigare nämnd hund dykt upp i närheten av mina barn som var rätt små då, hade det inte funderats så mycket om konsekvenserna. Det är fullt möjligt att jag aldrig mer fått förtroendet att inneha vapen efteråt -- men jag hade i alla fall prioriterat mina barns säkerhet. 

Den hunden var riktigt tokig...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...