Jump to content
https://www.Reservdelar24.SE


https://www.AUTOdoc.SE
Sign in to follow this  
Hobelius

Stekpannor i kolstål

Recommended Posts

Hobelius

Är de ett alternativ till dagens keramiska skitpannor?

Har de senaste 2 åren nog köpt 7-8 keramiska av hyffsad kvalitet, men lyckas tamejtusan alltid förstöra beläggningen. Förr, när det var teflon i höll de sig betydligt bättre tycker jag.

Share this post


Link to post
Share on other sites
MarkusR

Jag har torskat helt på kolstålspannor, det är det enda i köket här nu, 6st olika modeller/storlekar. 

Funkar kanon 👌 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Galne

Står skrivet om de buyer stekpannor i någon tråd, @hobbe rekommenderar den starkt så även andra! Själv använder jag i princip bara gjutjärn, men en de buyer står på inköpslistan!! 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hobelius

Har en Skeppshult i gjutjärn som jag vårdar ömt, men den är ju faktiskt lite tung så jag är sugen på att byta ut SAMTLIGA keramiska skitpannor i köket!

Share this post


Link to post
Share on other sites
redtop

Jag körde stekpanneracet före jul. Se tråden nedan.

Det jag fick lära mig vara att gjutjärns- och kolstålspannor inte ska användas för sura ingredienser som t.ex. krossade tomater, vin eller vinäger. Jag skaffade en non-stick traktörpanna för typ köttfärssås. Köttbitar steker jag numera i en DeBuyer kolstålspanna.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
MarkusR

Jag är inte så rädd för syra i mina deBuyer, gör gärna bolognese i storpannan. Det blir rent och fint, men såklart blir ytan lite "rå" igen, och behöver stekas in. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hobelius

Då får det bli ett par deBuyer. En 28 och en 24 tror jag blir bra!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
mats_bengt

Köpte en deBuyer mycket nöjd till en början, men efter ett tag blev den väldigt kupig i botten. Tråkigt när fettet ligger ute i ytterkanterna. Har en induktionshäll tycker ändå dom borde tåla den höga värmen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Steinbok

Skulle aldrig köpa en kolstål för allroundbruk, så fort du försöker göra tex bolognese eller någon sås i den så är beläggningen borta och allt bränner fast. Kolstål är dock kanske det bästa du kan ha om du steker bacon, ägg, köttbullar och liknande saker endast.

Share this post


Link to post
Share on other sites
tecno

Steka ägg i gjutjärn fungerar ypperligt :)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
shamani

Jag använder endast gjutjärn. Funkar prima! ❤️

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hobelius

Sådär ja, inbrända och ready for service. 

Återstår att se om de är den heliga Graal eller ej!

DeBuyer.png

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...