Jump to content

Garmin Astro DC50


FinHunter
 Share

Recommended Posts

What’s new with the DC50 combo?

 

DC50 collar:

 

 • Integral Rescue Mode automatically conserves batteries after they reach 25% charge.
 • Better GPS signal on the DC50 because
 • GPS receiver mounted to top of collar like previous DC30 collar
 • GLONASS enabled GPS allows collar to track more satellites
 • Longer, more durable VHF antenna with braided steel core provides better communication.
 • Bark Detection gives you real-time info on how much your dogs are barking in the field.
 • Tool-less design makes for fast, easy changes of collar straps without the need for tools
 • Waterproof up to 10 meters

 

For Users with an Astro 320 handheld:

 

 • DC50’s will only track on the 320.
 • Users can update the software on older Astro 320 handhelds to track the DC50.

 

Link to comment
Share on other sites

Går den att koppla till en svensk Astro 320 hur som helst?

Link to comment
Share on other sites

Går den att koppla till en svensk Astro 320 hur som helst?

 

Nej.

 

Detta är US modellen, men funktionerna kommer vara samma i Nordic modellen skulle jag tänka mig. 

 

Få se när DC50 Nordic modellen släpps här hos oss. Blir nog att skaffa om priset är rätt  :happy:

Link to comment
Share on other sites

Är man inne och läser på Garmin Sverige så skriver dom om den som att den redan finns... Så den måste uu komma inom kort tycker man.

Link to comment
Share on other sites

Kommentar från Jakt.se:

"Jag vill även passa på att påpeka att den amerikanska versionen av DC 50 lanseras med skallindikator, men Garmin har valt att ta bort den funktionen på den europeiska versionen. Deras uppfattning är att kraven på skallindikatorn i USA är något annorlunda, med deras typ av jakt och vilka hundar som används, än de krav vi ställer på den europeiska marknaden."

Konstigt???

Link to comment
Share on other sites

För i USA släpper man ju bara 10-20 hundar åt gången och då är det ju svårt att höra om det skäller medan i Sverige där vi släpper 1-2 hundar åt gången så är det enkelt för de är inte långsprungna heller! ;)

Link to comment
Share on other sites

På Garmin Finland marknadsför man nog DC50 som att den har skallindikator...

Var säkert samma på Garmin Finlands sida som Ledel skriver att man kopierat rakt av. Skickade email åt dem igår. De svarade på mitt epost nu med frågan om skallindikatorn. Den kommer ej att finnas med:sad:

 

Då kan man spara pengarna  :sleep:

Link to comment
Share on other sites

Var säkert samma på Garmin Finlands sida som Ledel skriver att man kopierat rakt av. Skickade email åt dem igår. De svarade på mitt epost nu med frågan om skallindikatorn. Den kommer ej att finnas med:sad:

 

Då kan man spara pengarna  :sleep:

Vad är det för riktpriser på 320 + DC50 i Finland? Såg att 320 + DC40 gick lös på 549 EUR, hyffsat bra pris!

Link to comment
Share on other sites

Har ej sett nå priser, annat än att hört, att Dc50 skall vara ungefär samma som Dc40 prismässigt

Link to comment
Share on other sites

Våra hundar har tydligen för tjock päls... Men varför inte låta indikatorn följa med även om den inte är tillförlitlig? På tex en stövare borde den funka iaf. En lurvig älghund kanske den inte funkar på, men so what. Antar att priset inte är lägre här än i USA med indikatorn....

 

"Mitt i semestern släpper ‎#Garmin nyheten att de lanserar ett nytt hundhalsband till ‎#Astro 320 i augusti som heter ‎#DC50. I USA har halsbandet skallindikator men den svenska versionen har inte det pga att det inte finns mikrofon utan istället känner den av vibrationerna när hunden skäller och det gör att skallindikatorn inte fungerar på hundar med tjock päls som spetsar. Priset för det nya halsbandet är 2895kr och paketpriset för Astro 320 och DC50 blir 7295kr. DC50 halsbandet fungerar inte till Astro 220 men till Astro 320 efter att den uppdaterats gratis på garmin.se"

Link to comment
Share on other sites

Nu har jag ju fler halsband än hundar, en liten fördel är att DC50 inte är kompatibel med 220 så de som tittar på pass TV och missar djuren i pass kan ju använda sinnena till jakt. Men går något sönder så beställer jag nog en dc50.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jag ska köpa nytt halsband då vi har utökat med en gråhund. Hade gärna köpt ett DC 50 pga längre räckvidd och batterisparfunktion.

Sitter dock på en Astro 220 idag och ska de nu ta över 7000 spänn för paket med 320+ dc50 så lär jag hoppa över det och hoppas på att DC 40 kommer sjunka i pris när det nya släpps.

Link to comment
Share on other sites

Undra om de bara tänker byta ut DC40 halsband mot DC50 i de paket de redan har eller om de kommer sälja ut de DC40 + 320 de har billigt precis innan de får in det nya halsbandet....Har 220 + DC40 idag vilka funkar galant så jag har ingen riktigt anledning att byta men man blir ju lite sugen iaf!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.


https://www.Reservdelar24.SE

https://www.AUTOdoc.SE


 • Similar Content

  • Foxtrot Echo
   By Foxtrot Echo
   Hepp,
   Mitt trogna gamla DC30 halsband har efter snart 8 års idogt brukande laggt av. Har bytt batteri, men det verkar vara något annat som krånglar då den tappar kontakten... Hur som helst godkänd kvalitet när de ändå höll så läng kan jag tycka.
   Har blivit erbjuden att köpa en Alpha 100 med t5 halsband och friluftskartan för strax över 5000 kr (blygsamt eller inte alls använt). Verkar ju vara en besparing på minst 1000 sek mot nypris. Men finns det några nakdelar med att inte vara första ägare, avs garrantier, service, produktregistreringar etc?
   /FE
    
    
  • aasenheim
   By aasenheim
   Hej! Har kart med alla pass, åtlar mm utmärkta på en lånad 220. Skulle den kartan gå att köra på min alpha100?
  • Foxtrot Echo
   By Foxtrot Echo
   På en jakt förra året var det flera av jägarna som hävdade att jag tiggde om problem när jag hade både radio och GPS nära tillsammans i min dubbelsele. Allt i från sämre prestanda till att enheterna skulle "bränna" varandra så de går sönder.
   Någon med teknisk kompetens som kan säga något om riktigheten i detta?
   /FE
  • Anders S
   By Anders S
   Jag har under sommaren varit ute och lagt upp jaktmarkens alla pass som waypoints i min Garmin. Nu vill jag föra över denna skapelsen till datorn så jag kan skriva ut kartan med waypoints och plasta in inför älgjakten. Är det någon som fårstår sig på hur man gör detta? Jag har kikat i instruktionsboken samt sökt på Garmins hemsida men inte blev jag visare av det (jag är kass på sånt här så förklaring i nivå till en treåring uppskattas..)
  • FinHunter
   By FinHunter
   En verklig finess med den nya Garmin Astro 320:an verkar vara möjligheten att skapa egna kartor till apparaten. Nedanom finns länkar som förklarar workflowen, eller hur man gör.
   http://www.garmin.com/se/custommaps
   http://www.garmin.co...rail/custommaps
   http://www.garmin.com/us/products/onthetrail/custommaps#fragment-2
   Har själv lyckats få in kartor i min 320:a till sist, efter att ha lite kämpat med problem. (Hade problem då jag förvandlade kartbilder ur formatet tiff- till jpeg-formatet. Detta har jag nu löst.)
   Här i Finland blev det fr.om maj möjlig att ladda ner finska Lantmäteriverkets kartmaterial gratis på nätet. Man har alltså tillgång till nästan allt material de har. Till detta syfte har jag varit mest intresserad av grundkartan i 1:20 000.
   Det material som man får ladda ner kommer i Tiff-format, kartbilderna har jag sedan förvandlat till jpeg-formatet i Photoshop. Viktigt är att komma ihåg att inte göra jpeg-bilderna till progressiva för då passar de ej ihop med 320:an. Det går även att ladda ner flygbilder vilket jag kommer testa på även att få in.
   Det går även mycket bra att scanna in bilder, tex om man har en papperskarta över jaktlagets områden.
   https://forums.garmi...splay.php?f=205
   Ovan finns en länk till Garmins egna forum, var man hittar en hel del nyttig information, det finns även möjlighet att dela sina kartor med andra.

   En print screen på Google Earth, programmet där man georefererar bilder så att de stämmer överens med verkligheten
   När man väl ha kommit så långt att man har lyckats georefera bilderna så är det bara att spara filerna i en kmz-fil som sedan flyttas över till Astro 320:ans minne. Filerna eller filen läggs i mappen CustomMaps

   Lägger ut några bilder över hur det ser ut när man fått in Custom Mapsena i 320:an. Kartorna ser för övrigt riktigt bra ut på skärmen, men då man tar bilder på 320:ans skärm får man lätt in lite moiré som är missvisande för kvaliten.

   Här syns kartbladet som jag lagt själv till ovanpå det jag kör under, Topo Finland v2 omårde 1

   Här har jag zoomat in på en liten ö, rätt så bra skärpa på bilden. Det märks då man kör flera kartor påvarann att 320:an blir lite mera trög, men inte så att det blir störande

   Samma lilla ö, inzoomad, finska Lantmäterverkets karta är mera detaljerad vad som gäller landområden. Skillnaden är att från gratismaterialet har de tagit bort alla farleder och djupkurvor, så för navigering ute tills havs duger de ej till.
   Ede nån som testat på detta och kanske redan lyckats skapa egna fina kartor och har tips och råd att komma med så ede bara att skriva inlägg. Som sagt själv har bara just kommit igång med detta, så det gäller att testa vidare. Det finns ju lite bregränsningar på detta som Garmin lagt till (för att inte helt sabba sin egna försäljning av kartor) ( max 100 custommaps i 320:an), men tror detta ändå kan vara en ganska roligt och användbart tillägg. Kommer vara lätt att skapa kartor tex som man ritat in jaktgränser, torn etc på.
×
×
 • Create New...