Hoppa till innehåll
https://www.Reservdelar24.SE


 • Liknande innehåll

  • JaktOscar
   Av JaktOscar
   Hej!
   Har en hund som jag tänkt använda till bl.a. eftersök. Han jagar bra och spårar noga. Vad krävs för att jag ska få använda honom vid trafikolyckor? Vad krävs för att polisen ska anlita mig med hund för eftersök på rådjur, räv eller hjortar?
   Tack för svar och skitjakt!
   /O
  • Pejo84
   Av Pejo84
   Har en fin tikka m590 .243 jag vill få iväg, tänke bygga långhållsrigg på denna men har nu andra planer, mycket fin att bygga på:) skjuter fint. 
   Jag säljer den istället, hade tänkt mig 5500kr. Hör av dig om intresse finns. 
   Licens krävs av köpare
   johan/ 0722406855
  • Gurkangc
   Av Gurkangc
   Då jag köpt en T3 lite i den eminenta kalibern 8x57JS funderar jag på att sälja min Tikka M55 i .308 och istället köpa ett extra sikte till T3:an.
   Då är frågan vad en sådan tingest kan vara värd om jag nu ska sälja den..
   Skjutet max 400 skott i, varav jag skjutit 380.
   Sitter en aimsport dämpare på och ett Kahles helia 3-10x50 med 1"tub och snabbfäste för tikkas laxspår.
   5skotts magasin. 100 skott övning samt lite jaktammo.
   Enda felet på den är att det lossnat en liiiten flisa bak på slutstycket som gör att slutstycket inte är låst i säkrat läge.
   Jag har som bäst presterat 3 skott inom 5kronan på 150m. Är dock ingen jätteambitiös skytt 😁
  • aasenheim
   Av aasenheim
   Finnes Aimpoint H1 i orginalkartong och med  ett weaverfäste och ett annat fäste som jag tror är till hagelvapen. Jag har haft det till en Valmet 412.
   Önskas: Sikte 1,5-6 av bättre kvalisort. Obelyst och ståltub inga problem. Ska sitta på en Hqv 1600 så estetiskt är det snarare en fördel.
   Kom med förslag!
  • TanzaniaLinus
   Av TanzaniaLinus
   pij
   Hej hopp!
   I sep 2016 var det dags för bössbyte för min del. Då jag jagar mycket Räv och annat predatorvilt blev det en 22-250 Rem.
   Jag åkte ner till Jaktia butiken där jag bor och ville göra en beställning på en Tikka T3 Supervarmint, Då de inte fanns någon hemma eller på lager blev det en Varmint. Butiken bjöd på Gängningen och jag köpte till en pickatinny skena av märket Recknagel och Recknagel ringar i storlek medium samt en Stalon W110.
   Jag köpte 2 Askar Jaktmatch 1ask Norma V-Max och 1 ask Norma blyspets, åkte sedan till skjutbannan. efter att ha fått rekommendationer på flera håll att breaka in pipan ordentligt så gjorde jag detta. 
    1 skott sen rengöring med Shooters Choice MC#7 och Stålborste, sen en vapenolja och bomullslappar tills dess att det inte var någon smuts kvar på dem detta gjordes 10 gånger.
   Sen gick det över till 3 skott sen samma process med rengöringen, detta gjordes 5 gånger och till sist 5 skott innan rengöring som tidigare i 3 omgångar. sen skulle bössan vara klar att börja användas på riktigt.
   Satte sedan på Ljuddämparen och ett sikte av märke Leupold Vx-3L 3,5-10X56 och började min inskjutning med Jaktmatch. Sköt 3 skotts serier och fick träffbilder som var runtomkring 55mm i spridning, Tyckte att det var ganska mycket spridning för en bössa av denna modell och kaliber, men kunde ju vara att bössan inte trivdes med ammunitionstypen. Laddade sedan i Blyspättsen och Första Skottet tog mitt i prick sen tog de andra två ca 9 cm snett upp till vänster. Tänkte att det var jag som klantade till det första skottet så gjorde om processen när pipan hade svalnat och men samma resultat. Första skottet tog mitt på klisterlappen som jag siktade på och de andra två drog iväg och satt hål i hål 9 cm snett upp till vänster. fundersam som jag blev lät jag pipan svanla och började om fast med V-Max. Resultatet var det samma fast istället för snett upp till vänster var det 9 cm snett ner till höger. 
   Slutsatsen jag drog från denna dagen var att jag var trött och troligtvis bara sköt dåligt denna dagen. Åkte hem för att göra ett nytt försök än annan dag.
   Ett par dagar senare var jag tillbaka i skjutbäncken för att försöka på nytt. Började med Norma Blyspets 3.4 gr, fösta skottet sitter på klisterlappen och de andra två drar iväg ca 9 cm snett upp till höger och där siter dem samlat, Nu vet jag vad ni tänker… troligtvis är det skott nr 2 eller 3 som drar iväg på grund av dålig avfyrning men så är inte fallet, jag har denna dag haft med mig två st mobiltelefoner,  jag hade ett video samtal igång och lagt den ena telefonen framme vid tavlan och riktad mot tavlan så att jag ska kunna de mina träffar från bänken istället för att springa fram hela tiden.
   Gör samma process med Norma V-Max och får samma resultat skott 1 siter på klisterlappen och de andra två sticker åt vänster.
   Testar att ta av ljuddämparen och skjuter 2 stycken 3 skotts serier men respektive kula ( Norma Blyspets 3,4 gr och Norma V-Max 3.0 gr) reultatet av detta var träffbilder som var 60mm med Norma Blyspets 3,4 gr och 55 mm med Norma V-Max 3,0 gr.
   Missnöjd och irriterad börjar man nu misstro sin egen förmåga att kunna skjuta ordentligt, tar fram min Tikka T3 Battue Light i 30-06 som det sitter en Zeiss Conquest 3-12X50 på och jag skjuter en 3 skotts serie med Norma Vulkan 11,7gr och får en träffbild på 28mm. Självförtroendet byggdes upp igen och jag gjorde ett sista försök med 22-250:in men ingen förbättring.
   Jag vänder åter tillbaka till Jaktia och tar med mig bössan, förklarar problemet och förväntar mig tips och råd. Det jag får är en halvflinande man som hånflinar mig i ansiktet och säger att det troligtvis bara är skit bakom kolven och att jag ska ut och träna mer med vapnet. Jag köper på mig 2 askar ammo till av enmannan tillverkare för att se om det kan ge mig ett bättre resultat, Sako Gamehead 3.56gr och en Winnchester Varmint X 3.5 gr.
   Någon dag senare åker jag tillbaka till banan och provar dessa två kulor, Winchester Varmint X 3.5 gr gick inte alls i bössan 90mm träffbilder med ljuddämparen och 70mm utan dämpare. Sako Gamehead  3,56 gr med dämpare sköt  65mm och utan 50mm. Vänder åter till Jaktia och berättar om beteendet och då tar de in bössan och säger att de ska skicka den till Sako för kontroll.
    Ett par veckor senare ringer dem och säger att bössan är klar och jag åker dit samma dag. Väl på plats säger dom att de skickat bössan utan kikaren och dämparen till en vapensmed här i trakten som har kontroll skjutit den med ett eget sikte och att han fick fram en träffbild på 30mm med 7 skott.
   Jag får tillbaka den tillsammans med ett hånflin. Jag åker hem och byter sikte på bössan till Zeiss Conquest 3-12X50 (det som satt på 30-06:an). Åker till skjutbanan och skjuter med samtliga 4 jakt ammunitioner som jag nu har. Och det som sker är att ingen ting har förnedrats, Norma Blyspets och V-Max beter sig som tidigare och Winchester och Sako lika dant. Åker hem frustrerad och förbannad, plockar ner bössan i molekyler och gör rent den ordentligt från grunden och drar igenom pipan lika så kontrollerar alla skruvar på stocken och kikarmontagen med allt vad det innebär. Får låna en annan kikare av en vän (Leica Magnus 2,4-16X56) som jag monterar på.
   Åker än en gång till skjutbanan och får samma resultat som alla gånger tidigare. Åker tillbaka till Jaktia och efter en stunds diskuterande så tar de in bössan och vad de ska göra säger de inte. Nårgra veckor passerar och jag får att samtal om att den nu är klar för att hämtas. Kastar mig i bilen och åker ner med det samma.
   De hade skickat Ljuddämparen till Stalon och det visade sig att Frontbrickan var något ur centrum, glad och lättad över att de hittat något som var fel kändes underbart så alla tvivel man haft på sig själv och sitt skjutande la man nu bakom sig.
   Åkte nu till skjutbanan med ett leende på läpparna och full av förväntan, sätter mig och börjar skjuta med Norma Jaktmatch och får till 30mm träffbild på första 3 skotts serien, kändes ok men tanke på vad man presterat tidigare.
   Sköt sedan med 3 skott Norma Blyspets 3,2 gr och får en träffbild på 45mm, 3 skott Sako Gamehead 60mm träffbild, 3 skott Winchester Varmit X 3,5 gr låg kvar på sina 90 mm, 3 skott Norma V-Max 3,0 gr 30mm.
   Vad ska man säga…. Blev mycket glad över att V-Max:en tog så pass bra så nu kan jag äntligen jaga med bössan men ska det verkligen vara såhär?
   Det passerar en tid och en räv får falla för bössan men känner mig inte nöjd… när jag sitter i tornet och har bössan vid min sida så kommer tankarna ( kommer jag träffa, går den verkligen som den ska, tänk om den börjar bete se som innan.
   Dessa takar är inte roliga när man är ute, dom driver mig tillbaka till skjutbanan och jag konstaterar att Diana var på min sida när jag sköt räven.
   Får inte till än enda träffbild med bössan under 60mm med V-Maxen som var den ända som sköt bra innan.
   Jag blir nästan gråtfärdig, jag åket tillbaka till Jaktia och dom är riktigt trötta på att se mig vid det här laget komma in med en bössa i handen. Dom tar in bössan och det blev ett par veckors väntande igen. När den kom tillbaka så visar det sig att den är skickad till samma vapensmed som tidigare fast med kikaren denna gången. Men varför skickade ni inte med dämparen var min första fråga, svaret jag får är att vapenhandlaren är ett testombud för Sako Sweden så han testar bara bössor han rör inte ljuddämpare. Det jaktia sen säger är att han skjutigt 5 stycken 3 skottsserier med Norma Blyspets 3.4 gr om samtliga träffbilder är under 30mm.
   Jag måste var den sämsta skytten i väldshistorien är kännslan som sköjler över mig, tillsamman med frustration över att de inte testar det kompletta vapnet. För det är ju det kompletta vapnet jag ska jag med och det jag vill ska fungera.
   Lyckas få rabbat med 20% på en ask Norma Blyspets 3.4 gr och åker ut till skjutbanan igen. Varken med eller utan Ljuddämpare får jag till en träffbild under 60mm. Åker tillbaka till Jaktia direkt efter skjutbanan och det ända de säger är att de vet inte vad de ska göra, (skräp bakom kolven).
   Jag står och pratar med dom länge och de tror liksom inte på mitt problem, jag lyckades tillslut övertyga dom om att vi tillsammans skulle åka till skjutbanan och att de själva ska skjuta med bössan och på så sätt sak vi slippa misstro varandra.
   På grund av en längre utlandsresa som jag hade planerad så har nu detta blivit uppskjutet till årsdagen då jag köpte bössan, men jag lät Jaktia ta hand om bössan under hela tiden som jag var bårta så att de inte skulle tro att jag har gjort något med den.
   Igår var vi nu ute och sköt, jag hade med mig all ammo som jag hade kvar och killen fick skjuta 3 skotts serier med och utan ljuddämpare med samtliga skott. Och vilken lättnad det var när han inte fick till en enda serie som var bättre en vad jag lyckats prestera med bössan.
   Jag fick möjligheten att prata med dem i billen på vägen hem och jag utryckte min besvikelse på ärendet och jag var tydlig med att jag tror det är best ifall jag kan göra ett återköp på bössan då det nu är så mycket onska mellan bössan och mig och det är sådan som kommer förfölja en resten av tiden den är i min garderob.
   Så nu inväntar jag besked på hur dom vill göra.
   Det blev ett långt inlägg, men för er andra som är mer kunniga en mig vad tror ni att det kan vara för fel på den och är det någon som kan ha vart med om något liknande med 22-250 eller Tikka T3 Varmint?
    
Gurkangc

Ny e-sökspang. Tikka t3 optik & lampfråga.

Recommended Posts

Gurkangc

Då var det dags igen. Byter ut min hva 46:a mot en t3 lite, 8x57JS med Stalon w110. Har i nuläget en aimpoint H1. Trivs ganska bra med det men saknar förstoring ibland då jag mest går rådjurseftersök. Vad har ni andra som har Tikka t3? 

Fråga nr 2.

Behöver byta piplampa då min sett sina bästa dagar. Vad rekommenderar ni? Vill ha riktigt bra skjutljus.

Montering? Stalons fäste till dämparen eller skruva fast en klack i sidan på kolven? 

Vill även sätta rembygelfäste på sidan av kolven för o få bössan tightare mot kroppen. Sjukt trött på alla jävla grenar bössan fastnar i med 30kg ivrig #orsteh som draghjälp.. någon som gjort nåt liknande och har tips?

 

Mvh

Gustaf 

received_10155133943317322.png

 • Like 1

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
Patrik L

Angående remfäste så skulle jag rösta för flush cups. Borra ett hål i kolven, i med epoxi och tryck i. Inget som sticker ut och är i vägen när du inte har remmen monterad. Svårt att se på bilden, men ser ut som en syntetkolv, borde gå att få dit fästena med lite fantasi.

Jag högg en uppsättning på xxl för något år sedan (tror det var uncle Mikes, men kommer inte riktigt ihåg), finns säkert på andra ställen.

Lampa och optik kan säkert någon som gått mer med hund svara om ;)

/Patrik

 • Like 1

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
Gurkangc
45 minutes ago Patrik L sa:

Angående remfäste så skulle jag rösta för flush cups. Borra ett hål i kolven, i med epoxi och tryck i. Inget som sticker ut och är i vägen när du inte har remmen monterad. Svårt att se på bilden, men ser ut som en syntetkolv, borde gå att få dit fästena med lite fantasi.

Jag högg en uppsättning på xxl för något år sedan (tror det var uncle Mikes, men kommer inte riktigt ihåg), finns säkert på andra ställen.

Lampa och optik kan säkert någon som gått mer med hund svara om ;)

/Patrik

Precis nåt sånt jag tänkte. Japp. Plastic fantastisk!

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
Gurkangc

Ännu en tanke. Tittat på de här plattan som man fäster h1 med på Tikka t3. Kommer det gå alls med en Stalon w110? Kommer siktlinjen över dämparen när fästet blir så lågt?😅

https://www.google.se/search?q=aimpoint+h1+fäste+tikka+t3&client=ms-android-samsung&dcr=0&prmd=isvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj0zprGvqPYAhWrA5oKHaNCDr4Q_AUIBygB&biw=360&bih=512#imgrc=-jRyPnA6S4myuM:

 

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att lämna en kommentar

Skapa ett konto

Registrera dig för ett nytt konto i vårt samhälle. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här.

Logga in nu

 • Användare som läser detta    0 medlemmar

  Inga registrerade användare tittar på detta sida.

×