Jump to content

Kryp i tjäderns näsa/luftvägar


hunting

Recommended Posts

Hej! Sköt en tjädertupp idag och när jag tog in den så såg jag hur det började krypa i näsan/luftvägarna vid näbben. Vad kan detta vara? Är noskvalster så stora? Kan det vara någon loppa? De fanns bara vid luftvägarna.
bifogade en film och en bild på detta. 
 

F1354CAC-1082-479E-8EEF-6C7097234D94.jpeg

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

https://www.Reservdelar24.SE

https://www.AUTOdoc.SE


 • Similar Content

  • Joppeed
   By Joppeed
   Har kollat och läst om pointer och sett att den klassas som ”formel 1” inom stående fågelhundar och är väldigt sugen på en sådan men har stött på ett problem
   Vet att dom är jaktidioter vilket är bra men har hört att de ä mindre bra med katt i huset. Har en kompis som har blivit av med sin katt pga en pointer och har hört fler tillfällen då små djur i hemmet är en svaghet för pointrar. Är det så att dom överfaller instinktivt eller är det hur ägaren tränar hunden? 
  • anord
   By anord
   Hej alla,
   Jag heter Andreas Nord och jobbar med fåglars fysiologi och ekologi, framförallt deras anpassningar till kyla, vid Lunds universitet.
    
   Tillsammans med en kollega utomlands håller vi nu på med ett projekt där vi vill studera variation i struktur och hållbarhet i vingfjädrar hos olika arter, och sedan utvärdera det i förhållande i förhållande till hur olika arter lever. Vi har redan samlat in prover från mer än 100 olika arter spridda över hela Europa i storlek från småfåglar till berguv, men saknar ännu mer nordliga fåglar.
    
   Jag är därför intresserad av att få tag på fjäderprover från några olika skogshöns och ripor för detta. Det jag behöver är två vingpennor från varje fågel, och några fjädrar från fågelns buk, samt ungefärlig information om var och när fågeln är skjuten. Alternativt kan man lämna in hela vingen, och fjädrar från buken. Det tar alltså inte lång tid att samla in proverna, och dessa kan man sedan skicka till mig (jag står för porto).
    
   Det går helt fint att samla in de här proverna från redan frysta fåglar, t.ex. i samband med att man tar ut något ur frysen till middagen. Arter av intresse är:
   Tjäder
   Orre
   Järpe
   Dalripa
   Fjällripa
    
   Är ni intresserad av att bidraga till det här projektet, eller om det är något ni undrar över, tveka inte att ta kontakt på mail (andreas.nord@biol.lu.se) eller direkt här i forumet.
    
   Hälsningar,
   Andreas
  • tagge
   By tagge
   Varit med tiken till vet idag på ultra undersökning, skall bli "moffa"   4-5 valpar i magen och alla ok. Spännande tider väntar..
   Kan bli riktigt bra vovvar av dessa, mamman kombihund med förkärlek för älg men också skjutet pippisar för henne. Har aldrig haft en bättre älghund trots att man ägt en del gråa också, älgarna oftast stående i upptaget och sällan eller aldrig några hämtningar på grannmarker..  enda var att man var tvungen att köpa en kombibössa, man vet ju aldrig säkert vad man kommer att skjuta   Pappan med högviltskärpa också men sedemera tränad till en utmärkt fågeldräpare.
   Tiken, älgstugans Piku III, efter Seponniemis hundar, pappa och farfar älgmästare, Hirviherra vinnare. I släkten också enda tiken som blivit Hirviherra. Pappan, Häggingåsens Izor, gått jaktprov på fågel, 2'a men med mersmak. bra sök och återupptag. Valparna väntas kring V 37-38.
  • Anders Johannesson
   By Anders Johannesson
   Undrar om någon här har erfarenhet av fågeljakt i Kloten-området eller Baggå ormdalen?
   Närmare bestämt följande områden
   http://www.inatur.se/sv/Jakt/Tjader/Hela-Sverige/Mellersta-Sverige/Dalarna/Smaviltjakt-Malingsbo-Kloten1/
   http://www.inatur.se/sv/Jakt/Tjader/Hela-Sverige/Mellersta-Sverige/Vastmanland/Smaviltjakt-Bagga-Ormdalen1/
   Skulle vara intressant att veta om nån varit där på senare tid. Men all input är av intresse.
×
×
 • Create New...