Jump to content
https://www.Reservdelar24.SE


https://www.AUTOdoc.SE

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 01/24/2020 in all areas

 1. 9 points
 2. 9 points
  Tja efter en säsong till så kan jag åter igen konstatera att spetsraser är bra om man vill sitta och njuta av tystnaden när hunden jagar fel djur för dagen två grannmarker bort och hundföraren petar näsan 50m från hundsläppsplatsen i 2h för hunden är ute på sök 🤷‍♂️
 3. 8 points
  Det där är en jävla korkad skröna.... Det går att göra en slamfire - ja, för det har bevisligen skett åtminstone en gång. Men inte mycket oftare än så, och skedde det pga att ägaren i frustration tog i mer och mer när det inte fungerade. Men det går att göra på rätt många andra mekanismer med, så det är då alls inget m/65 specifikt. Just tikka m/65 råkade bara drabbas av någon med några Darwin awards för mycket. Vissa människor ska inte äga andra vapen än en smörkniv. /T
 4. 8 points
  Lång leveranstid på beredda skinn men nu kom äntligen mitt sälskinn från maj i fjol, otroligt vackert och ett fint minne av jakten.
 5. 8 points
 6. 8 points
  Såg i dag att Ica fått kalla fötter och säljer ut alla sina magasin och all sin amunition till halva priset, ifall Dambergs dumheter och vapendirektivet går igenom!
 7. 6 points
 8. 6 points
  Ligger ju lite i tiden att ge bort landet till minoriteter, snart är det bara att sjösätta arken.
 9. 6 points
  Jag gick en svets utbildning på AMU Center i Örebro på tidigt -80 tal. Där var en Finne (vem annars?) som sprang och smusslade med att göra en svetskärra på rasterna. Ett riktigt fuskjobb var det. Han gömde den ovanpå svetsbåset så inte lärarna skulle se den. Den dagen han var färdig och skulle rulla den ut på en lunchrast stod lärarna och stoppade honom i dörren och frågade vad han höll på med? Efter lite bortförklaringar fick han som straff skära ner den med skärbrännaren och slänga den i containern. Sen fick han göra en måttsatt ritning och fick som uppgift att göra en SNYGG svetskärra- på skoltid, och ta raster som folk - för sånt fult skitjobb skulle inte komma inte ut från AMU Center i Örebro 😂
 10. 6 points
  Jag jobbade på DanArms ammunitionsfabrik i Danmark då jag var ung, jag mindes att vi en övergång tog frånsorterade ammunition med till skydebanen, till att vore chef uppdagade det, han samlade så os alle och berättade för oss alla att om vi skulle stjäla ammunition från arbetsplatsen, måste vi bara ta de bästa patronerna, allt annat var dålig reklam. En riktigt bra tid med billiga besök på skjutbanan
 11. 6 points
  Eller... Vänta, man MÅSTE vara född same, eller vara @lsjonsson polare i en såndära specialsameby för att ha ren.. och vi diskuterar nu renägande samer.. som är en klar minoritet... Rennäringen hade varit död sen länge om inte staten hade betalat ut alla stöd till dom. Och för att få till gång till stödet, måste du ha ren... och renmärke. Vilket kräver att du precis som kungen, är född till uppgiften.. Apanage.
 12. 5 points
  Jävla trofejägare... tom så att dom tar getter!
 13. 5 points
  Planka på älgentrecote 👌🏻
 14. 5 points
  För det tredje har jag monterat och polerat pistolgreppsrosetten i stål och för skojs skull drog jag på lite olja på kolven fast den är helt oslipad, mest för att se hur det såg ut. Nog finns det liv och ränder där allt.
 15. 5 points
  Det är lite farligt att gå där och handla: mycket är inte speciellt billigt där, men folk tror det är så när det är "fabriksförsäljning" och fyller kasse på kasse. Kolla kilopriset bara. På sommaren är det så tokigt att det kan stå fullt av husbilar på parkeringen som camperar där en natt för att komma först in på morgonen och handla...... Pensionärsjävlar 🤣🤣
 16. 5 points
  Skrevom en bok till bageriskolorna för ett par år sedan, fotade lite om surdeg ifrån den, ser i tråden att rätt mycket är oklart och gissningar 😂
 17. 5 points
  På fredag har vi friluftsdag på högstadiet med bland annat harjakt på programmet. 19 elever och tolv jägare. Jag lovade i ett svagt ögonblick att reprisera fjolårets vildsvinsgryta.
 18. 4 points
  Då får den anses som klar. Smidet blad av Göran Enocksson, ca 105mm i längd, närmare 6mm i ryggen. Skaft av black ash burl, mammut tand, redwood & mässing. Slida av rårandsläder med innerholk i trä och upphängare i veg garvat läder, samt upphängarknapp i mammut tand.
 19. 4 points
  Det finns ingen anledning att reparera något som inte är trasigt. Rätt hanterat och alltid mata skott från magasinet håller utdragaren hur länge som helst Dom jag har sett är inget snyggt gjorda: Ful- dremlade inuti, och pipan pekar rakt upp i luften. Så här skulle du kunna göra: http://forum.robsoft.nu/viewtopic.php?f=60&t=131648&hilit=1640+hogue Säg inte till någon moderator att jag länkar till ett annat forum 😉
 20. 4 points
  Vart bjuden på en öken middag idag mumsigt som fan. Kött bitarna på andra bilden är älg som jag tagit med.
 21. 4 points
  M 77:an och Sauer & Sohn ska du bara lära dig använda. Jag hade faktiskt inte bytt ut en enda pinal- bara fräschat upp dom lite.
 22. 4 points
  9,3X57:an är en m/96 och av ringa ekonomisk värde. Då du redan har den och inte är beroende av snabb repetering (det går visst det, men kräver träning i handhavande) kommer den att bli det perfekta verktyg till grisvak med små medel. 1640 i sexochenhalva blir med en Boyds kolv, trimmat trycke och en ljuddämpare flera klasser bättre än Winchestern du skriver att du drömmer om. Ombyggd enligt detta blir rekylen försumbar, precisionen blir minst lika bra som .308an, och vapnet blir så billigt att du får råd med ett riktigt sikte i stället för det skit Jaktia "skickar med" i paketet.
 23. 4 points
  Gottgottigottgott
 24. 4 points
  Säkert fint så men varför är det bara i Sverige alla EU-medborgare skall få jaga under EU-rätten? I övriga EU kan man inte komma som svensk och jaga på samma enkla och billiga sätt som i Sverige. På något sätt tycker jag inte att vi skall sälja ut det bästa vi har för en spottstyver till rika utlänningar.
 25. 4 points
  En fd. kollega fick för sig att återuppta skejtandet efter en släng av 40-årskris. Gick väl sådär... 🤕
 26. 4 points
  Vi har en gammal inäga på hemmagården jag tänkte/har tidigare tänkt odla upp. kör ur en stor säck majs nu i dagarna så grisarna får börja bearbeta den, ett par saltstenar, Lite annat allmänt plock främst av taggtråd, håller på att odla upp apel plantor, inväntar att det blir rea på frukt träd på netto för att då handla på mig ett litet gäng. /C
 27. 4 points
  A great day @ Wings and clay Skokloster Showing old farts can still bend their back ✌️😎✌
 28. 4 points
  Skidorna i stugan. De har satt ut mat åt renarna där jag ville skjuta så det sket sig. Fick ändå vädra bössan lite och lindra abstinensen och frånvaron av krutrök. Men normas tac 22 kan jag gärna köpa mer av. Dessa serier är skjutna på 50m med en skjutställning som platsat i filmen ringaren i notre dame. Första är en tioskottsserie.
 29. 4 points
  Alla behöver en drilling, egentligen 🙂 Bara en sån sak som att nypa ett par harar under septemberpürschen, eller sätta sig under ett duvsträck vid 8 efter en händelselös bockmorgon.
 30. 4 points
  För mycket länge sen hade jag en Golf GTI Ett par som var våra goda vänner då ville också ha en Golf... En RÖD Golf ville lilla frun ha Så vi lästa annonser och åkte runt med dom och kollade på bilar och provkörde. Till slut stod det mellan två som låg rätt i årsmodell och mil- och passade deras ekonomi: En GRÖN som såg bra ut, kändes rätt vid provkörning, inga läten och torr och fin i motorrummet (inte nytvättat) och en RÖD som såg panikstädat ut och hade börjat rosta runtikring Gissa vilken dom åkte hem med ? Trots mina försök att få henne att ändra sig 😉
 31. 4 points
  Regeringens tröstlösa populism inom vapenpolitiken är tämligen historielös och sviker de egna idealen: https://svenskjakt.se/opinion/debatt/s-olidaritet-bara-nar-den-tjanar-egna-syften/ Debattartikel signerad undertecknad.
 32. 4 points
  Detta är något som kommer måsta debateras... reservat, nej. Men.. granska rennäringen. Och sätt en rimlig prislapp, för VI alla betalar för den... och när det gäller mina skattepengar skulle jag hellre se att en större del gick till annat än att stötta att renägarna att skaffa fler renar, som ökar konflikterna.. Jag anser inte att samerna ska ha en gräddfil som ett jakt och fiskerätten ger ... dom har NOG med fördelar sen innan.. Sen att svensk domstol tycker det.. kommer knappast att kasta mindre grus i maskineriet.
 33. 4 points
  Personligen tror jag inte det kommer hända. Det blev bättre stämning runt 93, då fler fick tillgång till fjällen.. Nu återgår vi till som det var innan, fast med färskt i minnet hur det var.. Dessutom, så om det bara är för kulturen vi ska bevara renarna, skulle vi inte behövda det antalet som finns idag. Det folk vill bevara, är sen länge bara en illusion om att dom åker skidor från kåta till kåta och sitter och sjunger vid elden. Och den blåhåriga plupp, håller ärmen om en lämmel i bakgrunden.
 34. 4 points
  Jag tror det hela kommer bli en otrolig grogrund för inte bara konfliker mellan svensson och same, utan även mellan same och same.. (pun indended). Den samiska kulturen, är väl värd att bevara, men det är till 95% redan bevarad via kulturstöd och andra insattser. Och troligen inte av renägare, utan andra typer av samer.. Renskötsel är idag en (något provokativt sett) lyx som bara några få, via blodsband kan få (som en folkgrupps monarki...) Och vi alla betalar för appanaget. Jag skulle gärna vara renägare, så lite bitter kan man få vara Nu har jag inte mark ovan odlingsgränsen.. så därav är jag inte direkt berörd. Men om skogssamerna börjar hävda rätt.. då har vi en ny bollplan.. 1 Ok att Sossarna mfl behandlade dom som skit under flera år...(ja, länge som faen)... men tror vi på arvsynd?
 35. 3 points
  Teague extended 3/8. Tråden kan stängas. 😉
 36. 3 points
  Du borde köpa en direkt, den skjuter ju plant också så då slipper du tänka på att klicka på kikarsiktet när du skjuter på lite längre håll.
 37. 3 points
  Per du behöver en grundläggande utbildning i vad som är i grunden kvalitativa vapen o vad som är modernt CNC fräst och mim gjutet tjafs, därefter kan du besparas vissa utgifter och drabbas av andra. vänligen Christian
 38. 3 points
  Tja, en film som bevisar varför man ska ha ejektor och inte tre pipor.... /T
 39. 3 points
  Nu är iofs Sako-utdagaren nästan lika hopplös som Mauserutdragaren i teorin, men krasst sett är det en rätt stor skillnad mellan dem i verkligheten. Och Mausers fläns är rätt teoretisk den med - ska den skydda ögat måste den gå så långt upp att den skull skymma sikten. Den sitter där mindre för ögats skull som för att plocka metallklumpar som om de kommer farande kommer att passera rakt genom skallen - det går fortast rakt bakåt med betoning på rakt. Vinklar det blir det genast mindre fart.... Flänsen sitter där långt mer för Mauserutdragarens skull än för att skydda ögat. Gasevakueringen är som på alla moderna mekanismer - den funkar så länge det är ett mindre tändhattsgenomslag. Brister hylsan i botten - tja, då är det andra saker som fäller avgörandet eftersom de gasvolymerna kan i princip ingen mekanism hantera. Det finns mekanismer med högre säkerhet - men jag skulle inte säga att Sako AII ska kallas osäker eller farlig. Den är välgjord av ett material med rätt teknik som vi vet håller och funkar. /T
 40. 3 points
  Har satt ner 40-talet vinbärssticklingar i en pall krage, hoppas dessa rotar sig bra. Årets skörd av blodboksollon med frön ligger till sig i en jordhög, snart läge att stoppa fröna i något lämpligare. Hade även cirka 5dl med rensade bokfrön som skulle sås. Men dessa kom till nytta för småfåglarna istället. Har bara mig själv att skylla. Sen står det en fläder och ett mindre träd av okänd sort som jag tänkte plantera ut på lämpligt ställe. Upptäckte att Södra har både viltsäck och bärsäck a 125 plantor i sortimentet till vad jag bedömer som hyffsat pris.
 41. 3 points
  Testa katrinplommon, det kan hjälpa 😉
 42. 3 points
  Grattis på den stora dagen alla kullsyskon!
 43. 3 points
  Btw.. efter så där mycket trassel och med tanke på att framtiden kan innehålla en del hagelskytte.. hiva bössan fort som fan och skaffa ngt vettigare.
 44. 3 points
 45. 3 points
  kkjon

  TAX

  Gammeltaxen (Doris) har funkat perfekt varje gång jag släppt henne, Axa var allt annat än stabil. Ibland blev det knappa minuten för att nästa drev kunde bli en halvtimme. Men hon blev bättre och bättre för att nu på slutet driva riktigt bra. Man måste vila efter en dag i skogen.
 46. 3 points
  Menar du en Röd eller grön ? 🤔
 47. 3 points
  Jag hittade mina gamla Swedteam med skinn på framsidan som går över stövelskaftet. Eftersom det varit stövelväder hela denna "vinter" i Mälardalen har de blivit på. Riktigt bra byxa faktiskt. Mollskinnet är mjukt och skönt och skinnet på framsidan är praktiskt och lätt att torka av efter jakten. Rekommenderas om man jagar i stövlar. 🙂
 48. 3 points
  Nu tror jag att du inte har koll på hur deras bidrag, och undantag ser ut.. därav att jag upplever att vi diskuterar päron och flygplan. Nope, men vissa delar av apanaget baseras på antalet renar. Så ju fler renar... Finns en rapport ang rennäring från 2006(?) Som säger i stora drag, för varje 1krona intjänat på renkött, har staten gett 6kr. Och bidraget är/var utformat så att fler renar , gav mer bidrag.. ska se om jag hittar länk. Jag är avundsjuk på dom, för att dom har bidrag och subventioner via blodsband, som ibland trumfar äganderätt och logik.
 49. 3 points
  Samernas särrättigheter måste upphöra. Tänk er om vi hade samernas rasistiska syn på det svenska medborgarskapet. Idag kan man byta juridiskt lön men glöm att ni kan bli same och åtnjuta särrättigheterna. Väldigt rasistiskt enligt mig.
 50. 3 points
  Det här är lite samma sak som jag (min stackare) är utsatt för. För fem, sex, sju eller typ åtta generationer sedan ägde min pappas farfars, farfars, farfars, mammas farfar över 10.000 ha fin, fin skog i södra Västerbotten. De blev nedsligt avlurade all mark under ett nödår för 800 kr, ett halvt dussin siverbestick och en familjebibel. Nu anser jag mig gruvligt felaktigt behandlad och tänker stämma SCA och hänvisa till Gielasdomen. Jag vill ha tillbaka all mark och ha rätten att bestämma över hela rasket. Jag tänker aldrig mer betala ett jaktkort och tänker fiska som jag vill. Renar kommer inte att få beta där och stackars den varg som sticker nosen över linan. Älgarna, tjädrarna, hararna, rådjuren, ja hela rasket är mitt och bara mitt för vi ägde det faktiskt innan SCA. Jag har dessutom planterat på flera av hyggena och fick grisdåligt betalt.
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+01:00
×
×
 • Create New...