Hoppa till innehåll
https://www.Reservdelar24.SE


Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 2019-01-14 in all areas

 1. 10 points
  https://youtu.be/dRL17PN8edM
 2. 4 points
  Rejält Ot men, en stor eloge till dig och alla andra som stökar runt i vårdyrkena. Grym insats.
 3. 3 points
  Snabbt som rackar’n, medans det är ljust, fixa 1 termos me kaffe å plocka me trippel 2:an ut en stund i bushen. Sitter ca timmen när ja skymtar denne räv på 80m. Har en smal skjutgata å således kort om tid. Plockar snabbt upp pangen. När jag såg han var han på väg till en kort stubbe för å kolla läget. När ja är klar för skott har han klivit ner från stubben å går ifrån mig. Förväntar mig att han ska upp på dikeskanten, på anslutande dike (som en t-korsning), 2m bort. När huvud å överkropp syns i siktet, ’musar’ ja till med läpparna. Räven stelnar till å skottet går. Mickel kom ej över till andra sidan utan gled helt ovetande ner i diket. För mig en stunds avkoppling som kontrast till bla val-sörjan. /P
 4. 2 points
  Vaggad till sömn av vågorna efter jakten. Vettalådan med ett täcke av knipvettar är bästa platsen.
 5. 2 points
  Jag köpte en hund från ett icke EU-land och den slapp sitta i karantän men den skulle ha hunnit bilda antikroppar mot rabies o lite annat. Tror det tog 3 månader från första sprutan tills jag fick föra in hunden, kostnaden utomlands var ganska löjlig och har för mig att jag landade på ca 3000kr Se dock upp för oseriösa veterinärer... De tjänar inga större summor där nere och jag har mer än en gång blivit erbjuden det mesta som går att fyllas i på ett vaccinationskort för 50euro. Ska man ta hem en hund från Turkiet tycker jag man skall kolla så identiteten på hunden är fullgod. Vet att när kollegan köpte sin ena hund så var Bosnien eller Serbien uteslutna från FCI för att de misskött sig och för att kunna få in den hos SKK hemma i Sverige var man tvungen att ha en exportstamtavla. Eftersom de var uteslutna kunde de inte utfärda någon och man "gråimporterade" hunden till Ungern för att där få en ny identitet på den. Att man gör så är tydligen jättevanligt så är det en rasren hund där härstamning spelar roll så tycker jag att man skall vara extra noga.
 6. 2 points
  Beror ju helt på från vilket land man importerar, vilka vaccinationer/avmaskningar som krävs vara gjorda och när de ska vara gjorda för att hunden ska släppas in i landet, men du kan ju räkna med de vanliga vaccinationerna, rabiesvaccinering och avmaskning mot diverse dvärgbandmaskar och annat otyg i parasitväg som vi inte vill ha in i landet. Karantän vet jag inte ens om det finns kvar för hundar man importerar om alla papper finns och alla vaccineringar o dyl är gjorda enligt reglerna. Det mesta man behöver veta finns att finna på jordbruksverkets sida http://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/djur/resorochtransporter/hundarkatterochillrar/hundarkatterochillrarinforsel.4.58f2066813fc03d6a206f56.html
 7. 2 points
  En moderatledare kan inte ha fel, förutom landsförädaren Reinfelt då.
 8. 2 points
 9. 1 point
  Jag tycker att jag i min hund fått det bästa av de två raserna. Väldigt allsidig och mycket rolig att jaga med. Ytterst charmerande varelse. Specifikt drevtider 2-10 min. Håller sig nio gånger av tio inom såten. Drevhastighet enligt pejl ca 6 km/tim, enbart sök 10-12 km/tim. i skogsterräng. Förutom i själva upptaget kommer viltet som regel lugnt och fint. Jobbar helt självständigt i söket om han får det och med noggrannhet och hög fart. Skallet är ärligt, skallar bara vid kontakt med löpan och på syn förstås. Nyanserar bra, man förstår vad som händer. Förutom vid en enda jakt snabb och perfekt återgång i bakspår. Driver allt vilt ska sägas också.
 10. 1 point
  Kidd låda.Kidd slutstycke, spak, fjäder(följer med lätt, medium och hård fjäder, vit/svart/röd) mm.Kidd pipa(light weight) och monterings kit.Kidd enkel trycke.Victor company Titan kolv med bake ankaret och kolvkamshöjare.Harris bipod.Följer med en picatinnybit man kan skruva in i kolven framtill ifall man behöver det.2st 25 skotts mag, 1 10 och 1 5.Skjuter riktigt bra, speciellt med match ammo men även med lite billigare. Inte hittat någon sort som skjuter "dåligt" än.Svårt att bygga en bättre 10/22 än den här.14500:- ink frakt. men kan ta en Sako Quad eller en Anschutz 54/64 i 22 wmr med varmint pipa i inbyte. Vikten som den ser ut på bilden är ca 3240 gram, utan benstöden är man nere under 3kg, och naken ligger den nog på 2800 gram kanske. Kolven väger en del, men är riktigt trevlig. Testade lite billigare ammo, är 10 och 25 skotts grupper, även en 50 om jag mins rätt. Slänger in lite fler bilder senare ikväll på träffbilder mm.
 11. 1 point
  Intressant Hobbe, bra att veta att det finns någon hyfsat nära som kanske kan ge lite tips. Har ju aldrig pysslat med detta och vill bara ha lite enklare i min trädgård och kommit fram till att Flow Hive gör livet lite enklare men kostar en slant.
 12. 1 point
  Om allt som krävs för införsel är gjort enligt reglerna, pass finns och alla papper rätt ifyllda + godkänd flygbur fixad (om den ska flygas vs) så ska det inte vara några konstigheter. Avmaskning ska dock vara gjord av veterinär, max 5 dagar innan avfärd och finnas inskrivet i passet, när och med vilket medel hunden är avmaskad.
 13. 1 point
  Hade våffelafton igår, med sylter, grädde å lönnsirap. Gjorde en större laddning, så det råkade bli ett gäng över. Dessa extra blev lite lyxigt i afton som uppladdning till handbollen. /P
 14. 1 point
  Nu har denna äntligen fått en slida, som är gjord i shaftläder. Stålet är 3mm 15N20. Hela:223 mm blad:105 mm. Bredd:30mm skaft i G10.
 15. 1 point
  Om du nödgas bila de där milen är du välkommen under veckan, vilken kväll/natt du vill och passa på räv/hare. Din bitterxxxxx.
 16. 1 point
  Filar vidare.... När man närmar sig slutet så tycker jag att en stålskala är bra, då kan man lägga på den och se om man har några punkter där man har missat, dvs kullar. Har man dalar så har man tagit för mycket, då är det bara att bita ihop och antingen ta det som en lärdom eller slipa ner hela bakre valvet... Men då är risken stor att man får problem med montaget, vilket var anledningen till att det började slipas från början. Så helst undviker jag såna... När man sen är rätt nära så får man trixa lite, en tuschpenna gör lite streck (eller måla allt): Sen tar man lite fint slippapper under basen (jag tog 400) och drar ett par drag och då borde det märkas var det sticker upp och var man således får gå på lite mer med filen. Typ här: Sen ska man vara medveten om att baserna kanske inte stämmer 100% med lådan. Det gjorde det inte här heller, men jag såg vart längs sidorna det stack upp i alla fall... Sen mer koll med stålskala och lampa, tuschpenna och gnugga och sen så var jag nästan hemma. Då tog jag 320 papper och en bit stål för att plana allt och ge det samma finish. Tycker det blev rätt bra ändå: Det är lite repor kvar på några ställen som ska poleras ner, men det får bli någon annan kväll. Känner mig ändå rätt nöjd just nu. /Patrik Dalarna då? Jo det blev en liten på vänstra sidan...
 17. 1 point
  Mjae, ja och nej. Maken har haft examen i 20 år men det tog honom, på riktigt, 10 år att komma in ordentligt och få jaga regelbundet. Jag som hållit på i typ 8 -9 år (jo bara barnet i jaktsammanhang, men ett jävligt engagerat sådant) varit så åsnigt envis att jag ville ha eget och inte anses vara hans bihang, vilket är möjligtvis min största skräck. Jag ville inte heller kliver in pä hans tid, umgänge, fristad (hade småbarn då och den fristaden jakten gav honom var viktig). Därmed tog jag mina stolpskott mina första år ändå, då jag PROMPT skulle hålla på med någon form av vuxen variant av ”KAN SJÄLV!!”. Men så mycket gott jag fick ur det också. Träffade några stjärnor via här t ex, @faxe bl andra, som på ett och annat sätt bidragit till min jaktlig utveckling. Hundarna kom senare, och visst är de gamechangers, ffallt bayraren. Men det kom inte heller gratis. Jag har, faktiskt, slitit som ett djur och stångat mig blodig för att komma så långt som jag har med henne. Jag känner viss stolthet över det, utan att för den delen tycka jag är någon världsmästare. Jag lägger hjärta, själ och orimligt mycket pengar på detta. Men det är det värt 😍
 18. 1 point
  Du kan bli lurad om du betalar 10kkr...och du kan göra ett kap om du betalar 25kkr.....det beror främst på marken och upplägget. Tyvärr är det ofta så att de anonnser som dyker upp är till överpris, eller att det är något i uppläget som inte är bra...tex antalet jakter är väldigt begränsat. Jag har fixat in 2 är i jaktklubben hemmavid. Jag själv skulle inte betala en krona för att jaga under detta upplägg....men dom är ganska nöjda. Framförallt tror jag det handlar om att komma igång att börja jaga någonstans....iom att du har en jaktmark blir du lär aoutomatik en mycket intressantare person när ni sitter och småpratar på skjutbanan..i jaktaffären...eller i andra sammanhang. Har du dessutom möjligheten att bjuda med någon gäst, så ökar du ofta kontaktnätet exponentiellt, genom att få kontakter när du förhoppningsvis blir bjuden själv. För egen del är det så att jag efter 20 år i Sörmland, med mycket gästjagande i princip alltid känner någon när jag kommer som gäst till ett nytt lag. Så....mitt tips! Gå med i ett jaktlag även om det är lite dyrt... Spar pengarna på utrustningen genom att köpa allt begagnat!! Då menar jag allt från kläder till vapen/kikarsikten! ! Men....framförallt.....kolla med forumet här innan köp om priserna verkar rimliga i förhållande till vad du får. Både vad gäller jakt och utrustning.
 19. 1 point
  Finns de verkligen någon som är så dum!?😉
 20. 1 point
  Stod under ett par stora ekar imorse och sköt på sträck o lock. Blev 8 kråkor och 8 kajor. Galna mängder fågel så får väl försöka bli ett seriösare försök inom kort.
 21. 1 point
  Du har skjutit för många runt Gällivare!! Dom måste hinna föröka sig,jakt förbud i minst 3 år..
 22. 1 point
  Då var höstens höjdpunkt uppnåd. Första älgen för unghunn är ett faktum. Ungefär en timmas stånd/gångstånd. (Igår i och för sig)
 23. 1 point
  Blev jakt idag! Efter lite skall så låg en hornlös tjur... hem efter barn och dragare sen ut på äventyr. De är helt saliga nu efter nån km älgdragning och att jag sparade uttagning tills vi var på plats allihopa!😀
 24. 1 point
  Gott gotti gott gott
 25. 1 point
  Öppnat ny flaska
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+01:00
×