Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 07/17/2021 in all areas

 1. För att göra björnpasset mera realistisk föreslår jag följande ändringar: 1: om man inte får in 4 träff med stöd på sidofigur får man gå hem och träna- och återkomma vid nästa tillfälle- iklädd fåntratt. Inte skjuta om och om igen samma kväll tills man har 4 träff inne i området. Björnen är farlig. 2: Om man inte träffar frontfigur på 25 meter står det en 2 meters 140 kilos biker typ bredvid och sänker skytten med en höger 1,3 sekunder efter bom och säger lugnt: så här känns det när björnen tar dig. För att öka incitamentet, som Reinfeldt sa 😉
  9 points
 2. När vinden vände för några dagar sedan sjönk temperaturen i sundet utanför bryggan från 20-21 ner mot 11-12 och i samma veva kom tärnorna. Då var det bara att bära ner prylarna till båten och ro ut. Första svängen fick dottern och jag 30-35 abborrar på dryga timmen. Andra svängen var jag ute ensam och drog 20+. Nu idag före lunch drog jag upp 12 på två timmar och då hade jag ödslat en timme på multifanskapet och jigg (en fisk - resterande elva på trygga Abu Droppen 8g och UL-spöet).
  5 points
 3. Så här gör jag. Skjuter in med jaktmatch på 150m. När skotten sitter mitt i Skjuter jag två smällar med skotten jag tänker jaga med. Klickar det jag tror är lagom för att träffa mitt i med jaktammo. Fortsätter att skjuta med jaktmatch tills dom sitter spegelvänt utifrån hur jaktammon satt. Slutar med ett eller två skott jaktammo för att vara säker på att dom träffar rätt. Funkar dom allra flesta gångerna.
  4 points
 4. Grillad filé av dovhjort råstekt potatis. Svamp,tomat fräs med Bearnaisesås
  4 points
 5. Carpe 'sommarkväll' med sonen, lyxar lite med grillad älgfile å tillbehör. Efterrätt: Whisky, pipa å Chicago. /P
  4 points
 6. Spelar ingen roll, om ömdömmet är åt helvete spelar det ingen roll hur mycket man tränar!
  4 points
 7. I dag vart det entrecôte, potatis och bearnaisse. Alla ingredienser utom rödvinet inhandlade hos von LIDL. Men det borde ändras snart: det kan inte sitta ett gäng rynkiga folkpartister och omyndigförklara Svensken när resten av EU's borgare kan köpa vin hos LIDL. Vi skulle ju just VARA MED OCH PÅVERKA
  3 points
 8. Jag njuter en G&T efter maten. Med Schweppes tonic- från LIDL 😉
  3 points
 9. Mycket nät lite fisk men det räckte för husbehov
  3 points
 10. Kan vi inte gemensamt härifrån sprida ryktet att skarv är jättegott och är mat för kungar... Och att lövbiff är bra för veganer...
  3 points
 11. Anekdot från förr. Tjur skjuten i magen och fullt ståndskall. Närmsta passare tar sig in på en risig älg, efter femte skottet säger jaktledaren "nu får du sluta skjuta för nu måste älgen vara död" Jag höll på att skratta ihjäl mig. Skytten ligger topp under våra skjutningen, men vet inte hur det är med nerver och omdöme?! Många saker på ett spett och jag har själv aldrig lossat skott på löpande älg.
  3 points
 12. Jaha då ligger man på sängen på hotell hornavan i Arjeplog. Lång resa men har gått bra trots att sömnen i natt lämnade en del att önska(varmt i sovrummet). Från 25+ till 14 grader. Märktes på hunden som blev väldigt pigg. Imorgon blir det helikopter ut till en sjö som vi har kartrekat. 7 nätter i tältkåta, flugfiske, cigarrer och vin. Räknar väl med 50-60 kg i övervikt men å andra sidan blir det god mat och vi bor som kungar…
  3 points
 13. Än så länge är dom sams och nästan äter från samma skål. En grej med lillen här är att han tittar mycket på den äldre om han gör något spec och tar efter. Jag har inte lagt desto mer tid att lära han mer än sitt och stanna, nu sista två veckorna har han lärt sig ligg och att skälla när man ber honom, han smet här om dagen och räckte med att vissla så kom han tillbaks konstigt nog. Kanske bara är en tillfällighet att han lyssnar.
  2 points
 14. GGG i 308 för 6spänn i bulk är ett bra alternativ. Har skjutit +700 utan konstigheter. Finns på Jaguargruppen, FK sport mfl
  2 points
 15. Då vart det premiär, en sen sådan. Men blev en del borrar och en gös som fick följa med hem🤗
  2 points
 16. Blev ett ryck igår. Har bäddat bössan, monterat bort Fiasko-Tasco som satt på och monterat Leupolden. Laddat 40 grains V-Max för stege. Lurar på att skaffa Warne Qr som är 3 mm högre för nu tar det nästan i med handtaget fast det är filat. Fästena som är nu är endast märkta ’Australia’?
  2 points
 17. Har man ett vettigt sikte och en tavla med rutnät så är man på G, skottställ med jm och sedan justera för jakt ammon. /C
  2 points
 18. Det fungerar, har du tur skjuter dom rätt samma. Du får testa och se.
  2 points
 19. Tusen tack för ett så bra och utförligt svar. Jag bor i Danmark men har hittat och varit i kontakt med hundtränare som också har fåglar. Jag har följt dina tips och försökt att stoppa hunden från att ta stånd på mindre fåglar. Det går ganska bra och jag kan snabbt upphäva markeringen. Jag tränar mycket stoppsignal med distraktion och stadga som du rekommenderar. Jag jobbar på att få ett snabbt stopp varje gång. Jag har också köpt ett par filmer från hundskolan vision samt boken av Sten Christoffersson.
  2 points
 20. Om det är påskjutet finns det bara en orsak till att inte lossa skott och det är säkerhet! Dem som börjar snacka kött förstoring och bla bla ska man kasta ut i en vass i mörker med en skadad gris!
  2 points
 21. Tillslut kom det en bild, ser ut som att det finns en älg på markerna. Stor ko men ingen kalv.
  2 points
 22. Bruno den mindre är hemkommen. Rengjord och inspekterad. Jag kan konstatera att bäddningen måste göras om, för den var shimsad och grejad och bäddningen var alldeles bubblig och ojämn och håller inte låda och underbeslag på rätt avstånd. Handtaget ska slipas till och poleras, för den var grovt och fult filad för att klara kikarsiktet som satt på. kolven vet jag inte vad jag ska göra med. Den är faktiskt ganska ok kvalitetsmässigt och pistolgreppet passar bra. Däremot har den lite svinrygg som matchar dåligt mot storebror. Jag funderade på att beställa en tumhålskolv från Hatcher men jag vet inte riktigt om tumhål är rätt väg att gå. Alternativet är ju att fixa till den befintliga.
  2 points
 23. Abborrfisket gick galant dock inte siken, 43 abborrar fileade jag igår så det vart brakmiddag för 5 personer 😜
  2 points
 24. Den här hysterin vad det gäller att "Skjuta sönder den svindyra gummiduken" har nog mer att göra med att man inte vill göra underhåll av anläggningen. Under dom tre åren jag var chef för en elektonikbana lät jag folk med udda kalibrar skjuta då det var relativt sällan någon med tex en 375HH, 416Rigby eller en DS i 470NE dristade sig till att fråga om dom fick skjuta en serie eller två. Vad man då fick göra var att snurra på den "ändlösa gummiduken" som kostar 1795kr en extra gång. Dom andra dukarna kostar ca 2500kr för två så det är väl heller ingen större kostnad. Men snurreduken är ju smidigast och räckte drygt en halv säsong på våran bana. Hellre att folk får skjuta några serier med bössan dom ska jaga med än att racka ner på alla som inte kommer till älgbanan med en halvsjua eller trettiofjollsex. För övrigt kan det vara mycket dumt att använda något annat än flatnosar i bössor med tubmagasin om det inte är typ evulution med en mjuk plastspets.
  2 points
 25. Slökväll på Gavel.. Såg massor med fisk men fan vet om det är brax eller nåt.. En ok gös på vertikal samt en liten rackare, båda åter. Ngn slemhelge och några få borrar, de var inte alls på G ikväll.. Men en bra kväll iaf, ladda batterierna.. I morgon börjar nattveckan, sista fyra passen innan semester.
  2 points
 26. Första gösen för säsongen på Storsjön. Åkte mest runt lite för att lära mig båt och sjö, men en liten en ville komma upp och säga hej. För liten dock så den fick gå tillbaka.
  2 points
 27. Erikssons jakt och viltvård låter som ett fint val på firmanamn. Det talar om vad du gör. Utbildat? Det är väl vad man åstadkommer som spelar roll: the proof is in the pudding. Har du några potentiella kunder i din närhet får du kontakta dom och få ett avtal klart och sätta i gång? Erikssons jakt och viltvård ska kanske också hålla efter svartfågel och predatorer hos hans kunder? Lycka till med projektet, och välkommen hit 👍
  2 points
 28. Gös och abborre är inte att förakta. Men omgivningen…En bra vecka ser vi inga andra… Har kört samma upplägg i snart 30 år. Första tiden med tung packning och minimal bekvämlighet. Vi brinner för torrflugefisket (Dry Or Die, #DOD). Nymf ledsnar vi på inom 5 minuter.
  2 points
 29. https://staffansvapen.se/ammunition-0/fiocchi/special/fiocchi-flobert-9mm-7-5g-1-9-mm-hagel/
  2 points
 30. Jag säger inte skatten ska bort. Jag säger bara att vuxet folk som får rösta och betala skat också ska vara betrodda att köpa en flaska vin eller ett par starköl där dom köper sina matvaror.
  1 point
 31. Men den var alltid mör och god färsen😜
  1 point
 32. Det fungerar utmärkt, som karelarbastarden sa så har du tur så samskjuter de. Oftast är JM en helmantel och en hel del lättare kula än jaktpilar så det är inte helt sannolikt. Jag sköt med 8x57JS för 100 år sedan, där skiljde det ca 40 cm på runt 100 meter mellan vulcan och jm i den bössan. Vinsten när du är inskjuten med jaktpluggen och kontrollskjutit med JM är att du vet vart JM tar, du kan alltså kontrollera inskjutningen med helmantlarna.
  1 point
 33. Ja, det är väl stor risk. Tur att man har typ 70 kg älgkött i frysen efter det att man har varit med på all jakt under hösten. Då vet man vad det är för kött man äter. 12+13 i tilldelning så det bör ju blir några kg av dom.
  1 point
 34. 1 point
 35. Inte fan är vi förvirrade Svend, handlar gärna på Lidl när jag åker till Katrineholm. Om det nu är så att hageltjommen vill slösa på sina slantar får han väl göra det !
  1 point
 36. Förra våren kapade jag ut stenen här första gången och i augusti var den slut då jag gick förbi. Trodde då den regnat bort. I vår satte jag ny och monterade dit ett enklare tak, var om och satte ut kameran förra helgen och såg att den var relativt mycket använd. Inatt var samma ko tillbaks och slicka på stenen i ca 2 timmar så inte konstigt den tar slut, tycker hon ser lite mager ut på bilderna ännu.
  1 point
 37. Var det inte på ICA MAXI dom packade- och märkte om köttfärs som passerat bäst före datumet på natten? Eller är jag förvirrad här också?
  1 point
 38. Nej de samskjuter inte. Det går ju att skjuta in med jaktplugg sen se vart jaktmatchen tar.. har du tur så samskjuter de hyggligt, du får klicka lite i höjd osv då kan du ändra. När du sen har koll på hur jaktmatchen går så kan du kontrollskjuta inskjutningen utan att ösa iväg jaktplugg.. Detta är fördelen med hemgjort plugg, jag har fått mina helmantlar att samskjuta med jaktpluggen, svinbra!
  1 point
 39. Rent krasst skrotpris i Sverige dock betydligt mer på andra sidan pölen (som vanligt) speciellt om den har lite ålder Eftersom den är ruggigt slank så går nog den mesta optiken bort googlade lite å hittade en bild från en auktion i uk med en kikare på å den såg groteskt ut
  1 point
 40. Leupold 1-4, 1,5-5, 1,75-7, 2-7 eller varför inte 3-9 löser alla uppgifter i dagsljus till ett bra pris och stabil kvalitet 🤷‍♂️ Inget fancy men passar ett jänkespett.
  1 point
 41. Innan ? 😲 Det är ganska uppenbart att kraschen är ett faktum, räcker att slå på nyheterna valfri dag. Det Sverige som man växt upp i är borta och kommer inte tillbaka, men det är inte bara MP och Sossarnas fel, alla som röstade för vidöppna gränser i och med EU kan få en släng av sleven de med.
  1 point
 42. På en mindre ö räcker det med en rävkull eller två, förra året kanske de missa isen och var rävfritt?!
  1 point
 43. Vart tycker du jag borde lägga mina slantar? Och varför? Varför inte LIDL?
  1 point
 44. Chuck är Labrador. Vadå- udda mat? För han finns ingen udda mat Det är MAT Pacman är inte heller så känslig vad han tuggar i sig 😉
  1 point
 45. Då kan dom även lära de lata Havsörnarna , för det är ena riktiga klåpare som kan bränna 30 minuter på att attackera en ejderkull för att slutligen flyga iväg med ett byte på 0,5- 1 hg istället för att raida de 250 -300 skarvarna som sitter så proppmätta att dom inte kan flyga 100 m därifrån ......
  1 point
 46. NU nu nu ! har vi inte dom Norska samerna här så dom kan bemöta eventuell kritik , och vi måste även nämna att det även finns Svenska och Finska Samer ....
  1 point
 47. Försäkringsbolaget verkade inte omöjligt alls. Det blir på drulleförsäkringnen.
  1 point
 48. För egen del anser jag att det är en mindre bra ide för att uttrycka mig diplomatiskt. Jag ser helst att hundarna helt ignorerar småfåglar av alla slag. Helst ska de bara bry sig om de jaktbara fåglarna. Om man tänker på mängden småfåglar kontra de fåglar den verkligen ska stå för så inser man att om hunden ska stanna för varenda småfågel den hittar kommer man aldrig framåt i marken. Att en unghund står för småfågel är fullt naturligt men det är inget jag brukar uppmuntra på något sätt. Jag sätter aldrig hunden om den stöter en sädesärla, gråsparv eller liknande. Springer den efter får den ett nej eller en inkallningssignal. Står hunden för småfågel ignorerar jag det, tar hunden med mig och går bara vidare. Var i landet finns du? Även om du inte har tillgång till egna fåglar så finns det förmodligen någon fågelhundsklubb som kan leda dig rätt. För egen del tycker jag att det man verkligen ska lägga tid/krut på är stopp och stadga. Om hunden respekterar fågel kommer den även att stå för dessa tids nog. Jag tar hellre en stöt för mycket när hunden är ung så länge jag kan stoppa den. Kan jag inte stoppa den så tränar jag stopp innan jag har den i fågel nästa gång. I början tränar jag utan fågel. Måste vara snabb i sättandet innan jag går vidare. Sen börjar man kasta saker och kommendera stopp/stanna/sitt eller vad man nu kör med för kommando. Man gör övningarna svårare och svårare stegvis. När allt detta fungerar så kan man ta kontakt med någon som har duvor och är van att träna fågelhundar för att köra uppflogsträning i medvind. Hunden ska inte känna vittring utan det blir stöt och man ska kunna stoppa sin hund. När allt detta fungerar kan man eventuellt träna lite stånd på duva i spättbur så man kan släppa duvan om/när hunden kommer nära nu i motvind. De fågelhundar jag haft genom åren har jag bara vid enstaka tillfällen tränat/kollat stånd med fågel i bur. Trots fjärde fågelhunden nu så kan man räkna samtliga dessa tillfällen på handens fingrar. När man kört uppflogsträningen och detta fungerar så kan nästa steg vara att åka till någon som har rapphöns. Avance kan man med fördel träna utan fågel i början. Finns mycket läsa om, en del här men även andra ställen på nätet men framförallt rekommenderar jag en bok samt att man även går en kurs hos någon erfaren speciellt om man är nybörjare. Bok att läsa tycker jag Fågelhundar av sten Christoffersson är väldigt bra. Finns en del andra också men ska man investera i endast en bok tycker jag den ligger bra till. Kurs tycker jag Hundskolan Vision men det brukar vara rätt fullt på dessa kurser så man får vara ute i god tid. Finns fler ställen men jag kan inte rekommendera något jag inte provat själv så där får andra råda dig i så fall. Finns kanske någon fågelhundsklubb i närheten som har kurs, träningsgrupp eller instruktör. Du kan ju prata med uppfödaren också om denne har några tips.
  1 point
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
https://www.Reservdelar24.SE

https://www.AUTOdoc.SE


×
×
 • Create New...