Hoppa till innehåll
https://www.Reservdelar24.SE


Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 2018-11-12 in all areas

 1. 9 points
  På en av de belysta åtlarna på nya jaktmarken går det en skaplig galt ganska regelbundet, vi tänkte försöka sälja den på rot för att delvis finansiera utfodringen. Som sagt, belyst åtel med bra enkelkoja, 30-40 meter från åteln. Enkelt att ta sig dig dit och hjälp med traktor/fyrhjuling erbjuds vid lyckad jakt. Åteln belägen på Almungebergs gård, Almunge. Ingen fast kostnad, skjuten gris kostar 30:-/kg levandevikt inklusive eventuell trofé. Möjlighet finns att hyra in sig på slakteriet för kortare tid! Svara i PM!
 2. 5 points
  Min farfars far hade en fantastiskt fin dubbelstudsare som nu är i min fars ägo. Kalibern är .450 eller 11,4*83 R Bössan är avsedd för svartkrut och vi har nu en klass 1 licens för den. Går denna att skjuta med modern ammunition ? Någon som vet något om värdet ?
 3. 3 points
  Skulle kunna tänka mig att det blir en fråga först när man behöver bättra medelst rövskott på grövre vilt och hoppas på att kulan tuffar på rakt framåt genom vom och övrigt bös och når maskinrummet ändå.
 4. 3 points
  Trånga pass där vildsvinen går....
 5. 2 points
  Så här kan de se ut då man pangar med en sån där... Fick prova på Västgårds förra sommaren å jäklar så kul det är 😄
 6. 2 points
  Arme'er har aldrig några pengar och har alltid gammalt skit att slåss med för man har skattat bönderna för hårt för att kunna leka krig på kontinenten. När fredsivrare har fått hålla på för länge och man har rustat ned (eller när Knugens krig i Europa hade kostat en förmögenhet och nästan fått landet på knä ekonomisk) har man för lite eller för dåligt verktyg att ge knektarna att slåss med nästa gång det blir dags. När det då drog ihop sig till krig mot Finland i början av 1800 talet fick man ut och köpa vilket gammalt skit som helst som fanns till salu som man kunde få tag i här och nu- och således kom anseeliga mängder "Brown Bess" till Sverige. Många av dom var redan utdömda. Typ En kort historielektion
 7. 2 points
  årets sista gäddtävling avklarad i Blekinge skärgård. klart vatten och svag vind gjorde att man fick tjata upp gäddorna. 2 godkända varav en var tävlingens längsta. 100 cm.Lite surt att vi inte lyckades nöta upp 2 godkända fiskar till. Då hade vi kvalificerat oss till SM final 1 juni.
 8. 2 points
  Medelst handfil och kallblånering, blev sådär snyggt, men utkastet av hylsorna går klockrent Ska försöka hitta någon med rediga verktyg som kan snygga till det.
 9. 1 point
  Du får upp i 220grain om du ska spöa 6,5x55 med 156grains kula i SD 😜
 10. 1 point
  Kjell i Götene brukar jaga med en vierling.
 11. 1 point
  https://www.vdb-waffen.de/de/waffenmarkt/langwaffen~kombinierte_waffen/z7xzk290_ferlacher_vierling-.html?s=1&s_t=Vierling&o=neu https://www.vdb-waffen.de/de/waffenmarkt/langwaffen~sonstiges/011m2y2k_vierling_fanzoj_ferlach-.html?s=1&s_t=Vierling&o=neu
 12. 1 point
  Säljes i nyskick Inköpt ny 2017-11 nypris.10000 Matchpipa Matchtrycke 5 skotts magasin Kolv i valnöt. Helt underbart grepp Siktet som sitter på medföljer inte utan kommer följa med ett Leupold 3-9x40 med tyska fyran. Skjuter täta serier med det mesta 20% handpenning o sen resten vid godkänd licens Vapnet är licenspliktigt OBS inga byten
 13. 1 point
  Som ovan sagts - en vierling Österrike eller Tyskland. Eller Sverige - bössmakaren gjorde några..... Just i det utförandet vi ser här med en dubbelstudsarsrilling med schienelauf är inte tokovanlig. De går att göra på en vanlig drilling baskyl. Äkta vierlings är lite mer ovanliga - typ 2 hagel + 2 grövre klass 1. Det blir en unik baskyl..... Rent handarbete från början till slut, unikt blir det med. Ny i det utförandet du ser på bilden tror jag inte räcker..... Räkna med typ 100 - 150 000 euro. Beggade brukar gå för mer hanterlig pengar. Testat. Men det har hittills inte visat sig vara nått för mig - de blir väldigt stabbiga..... /T
 14. 1 point
  Lite tänk som rävjakt om det är lättare, dvs pass längs diken, bäckar, åar, vass och täta planteringar. När det blir snö kolla in var de går då, man kan få en del bra uppslag genom att följa spåren. Gärna en plats där spår går ihop/delar på sig och tänk vindriktning får de vittring hör du i bästa fall ett fnys och alla drar åt andra håll. Så gjorde vi och det fungerade bättre då, utan för den skull säga att det är bra. Vi har gris inne i såtarna sporadiskt och inte de bästa grishundarna normalt sett, men ibland lyckas tom. vi skjuta gris.
 15. 1 point
  Första varvet med alkannarotsolja insmort. Just den här träbiten låg nog i korgen närmast kassan i valnötsbutiken, men det ska nog gå att få till lite puts på den ändå. För att sänka ett par råbockar och någon gris om året så lär det funka. Blänket är oljan som inte riktigt har dragit in om nu någon undrar. Ett problem är att alkannaoljan har börjat ta slut, så jag måste antingen beställa eller göra ny.
 16. 1 point
  Jag trivs inne i buskarna där de smyger fram istället för att springa i full kareta.
 17. 1 point
 18. 1 point
  Vid bekymmer eller reklamation är telefonen ett utmärkt hjälpmedel 😉
 19. 1 point
  Jag törs nog påstå att kvaliten på pipgängningen bör ifrågasättas om projektilen kan slå i hålet i fronten för att bussningen entrar snett: då måste gängan vara mycket glapp. Ett gammalt djungelknep när man ska montera en gängad "grej" med stor diameter och fin gänga är att sätta ihop och skruva baklänges till man känner att gängan entrar och greppar- sen skruvar man den in i botten. I detta fall har den entrat en gänga fel. Det borde man nog ha sett och inte fortsatt vålda in bussningen på gängan- det borde även ha gått tyngre än det brukar. Men du får säkert en ny bussning av Stalon- det fick min kund av mig: det var precis så han hade gjort 😉
 20. 1 point
  Här står den idag, lagade speglar, även lagade kittfalsar spacklad med linolje spackel. Visar även bild, nu när jag lärt mig hur man gör med klösplattan, på en gammal karm, lite skillnad mot dagens ... en laxfog med stoppkil. Inga skruv behövs. Nu får jag pallra mig ner och bada, tydligen väntar ett kalas.
 21. 1 point
  en lagad spegel, och en ful snickare som bearbetar trät för att spegeln skall återbli en spegel igen...
 22. 1 point
  sen får man limma/laga lite gamla sprickor.
 23. 1 point
  man får renklyva de sprucka ytorna, någon hade försökt kitta dom täta någon gång så ingen chans att limma dom. sen lägga i en ny stav och göra en limfog av de tidigare massiva speglarna.
 24. 1 point
  Finns det möjlighet att du kan offra en för min vetgirighets skull ? Skulle gärna se närbild på krut ,tdh,förladdning och om du har möjlighet att väga krutet. /P
 25. 1 point
  Svängde förbi friluftsgården och frågade igen, plötsligt händer det 😊
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+01:00
×