Jump to content
https://www.Reservdelar24.SE


https://www.AUTOdoc.SE

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 01/16/2020 in all areas

 1. 5 points
  Frågar du räven så väljer den nog en kula före ett hundpack varje dag i veckan.
 2. 4 points
  Som forumtugg "vilken kaliber dödar en älg bäst"
 3. 4 points
  Fullkornsmjöl är 100%... Flera kvarnar som maler fullkornsmjöler, Jag köper ifrån Warbrokvarn som ligger nära mig. Dom gör ett "virvelmjöl" som är extremt finmalt, kornen mals med hjälp utav luft i ett plaströr med en skålad stenbotten, kornet studsar och mals under tiden, väldigt skonsam "malning". Ett fullkornsmjöl kommer att behöva mer vätska och försiktigare degbearbetning då skaldelarna dels suger vätska under hela degkörning/viltid/jäsning samt att är skaldelarna större så fungerar dom lite som "sandpapper" och förstör glutenbildningen. Fullkornsmjöler är endast nyttiga i samband med surdeg och vil/jästider runt 24 timmar. Surdegens låga ph värde tillsammans med tid gör så att fytinsyran som skyddar fullkornet ändras och bildar fytas så att kroppen kan ta tillvara dom nyttiga mineralerna, vitaminerna etc som finns i fullkornsmjöler. (Enkelt förklarat..).
 4. 3 points
  Jag har haft en Tormek sedan början av 90-talet och har fortfarande originalstenen på. Har dock bytt axeln så jag fick snabbfäste men har inte orkat skaffa en japan-sten att byta med. Dock är det en sak jag drar mig för att slipa på Tormek:en och där jag hellre skulle haft en gammal bonnasten. Det är på sommaren när liarna kommer fram och sambon använder dem för att jämna ut mullvadshögar. Då vill man ha en stor sten som går lugnt och fint i vattentråget.
 5. 3 points
  Ungefär samma åsikt kan andra kulturer klistra på oss tex bruk av jakthundar på hjortdjur eller grytjakt så ist att klanka på nån annas kultur värna din egna
 6. 3 points
  Korrekt, förutom att jag hade skruvat upp 5 klick...😉
 7. 3 points
  Tack för det😊 Jag börjad just fundera på en uppgradering från T4'an föregångare till en T8'a för att få större stendiameter istället för att byta ut den slitna stenen jag har på den😂 Tror jag skippar bytet nu och köper en ny sten.
 8. 3 points
  Du kan uppnå samma skärpa oavsett sten, men det är mycket enklare på tormek,en. Ytterst få kan märka skillnaden på eggens konkava radie pga olika stenar, mest teoretiskt snack.
 9. 3 points
  Nej... Fullkornsrågmjöl behöver antingen höga temperaturer (80-96 grader) för att pentosanerna skall förklistras ordentligt eller lågt ph ( 2,5-3,6) så kringlor skulle jag inte göra... gör större bröd/frallor Fullkornsvetemjöl till bullar ( menar du söta eller "frallor"?) Behöver vara finmalda, för att göra söta bullar goda så behövs det väldigt finmalt ( "virvel mjöl). Är anledningen med fullkornsmjöl att det skall vara nyttigare bröd så måste du samtidigt jobba med surdeg (från 20% på degvikt och uppåt) och långa vil/jästider (ca 24 tim), annars är det lika nyttigt som ett siktat mjöl.
 10. 2 points
  Jag har köpt ny Chronograf och idag provat den med gott resultat och inga error 😀 Caldwell Ballistic heter den och jag köpte från jakt.se då jobbet har lite rabatt där. Ljust och mulet idag så inga skärmar behövdes. Jag kommer sälja min Magnetospeed V3 framöver då den inte gillar mina piprekylerande Auto 5:or , så om nån är sugen hör av er i PM. Enbart kal 16 provades idag och bla GB Jaguar 26g :7 med 408-412-412 ms lite andra av mina egna laddningar provades åxå , dom kommer i 16 tråden. /P
 11. 2 points
  Precis som när man glömt att man har heckpack på bilen när man ska backa.. det skapar i bra första gången, sen provar man mer ordentligt...
 12. 2 points
  Så är det, vilket i min värld är helt ok. Kultur handlar ju till syvende och sist om normer och värderingar, vilket har ändrats i princip i alla samhällen ofantligt många gånger genom historien. Så att ifrågasätta kulturer är knappast något som kommer försvinna eller elimineras genom att ”man sköter sitt”. Bättre då att ha bra argument för sitt bruk istället för att enbart dra ”kulturkortet”/”så har vi alltid gjort”. Har man inga bra argument kanske man ska ägna lite tid åt reflektion över vad man håller på med. Svensk jaktkultur var ju förr att skjuta kon före kalven för det ansågs vara ”barnamord” att skjuta kalvar. Det hade vi fortsatt att göra än idag om inte det ifrågasatts någon gång, vilket jag inte tror någon jägare idag vill gå tillbaka till.
 13. 2 points
  Instämmer. Den "jakten" känns pervers faktiskt. Samma sak med dumheterna spanjorer verkar gilla att ägna sig åt: släppa typ 100 hundar och kalla det jakt. Totalt vansinne och genomvidrigt.
 14. 2 points
  Bell skriver i en av hans böcker hur "infödingarna" var starkt tveksamma till om det var något "dö" i hans .22:a Bell hade en del vapen av olika kalibrar med på hans safari's till olika ändamål. Men just .22:an trodde dom inte mycket på. Flera av dom var övertygade om att om man höll tummen tillräckligt hårt för mynningen skulle kulan inte orka skjuta igenom tummen och komma ut, utan stanna där. Bell sa åt dom att ge fan i vapnen, men en dag han var borta från lägret kunde dom mest nyfikna av gänget inte hejda sig: Dom var tvungna att få sin dispyt avgjort. En av dom höll tummen mot mynningen så hårt han orkade, och böjde sig in över den stående bössa. En annan tryckte av. Bell skriver att han som höll för pipan dog samma natt, skrikande och med fruktansvärda magsmärtor. Fritt återgivet efter minnet av att ha läst W. D. M. Bell's fantastiska böcker för länge sen och så sanningsenligt som mitt minne och min egen översättning medger
 15. 2 points
  Skarpa grishundar är inte att rekommendera alls. Använd munkorg, är inte jakt om hunden/hundarna ska börja bita grisen blodig eller rent av ha ihjäl grisen. Anser att när vildsvinen gjorde entre i svenska marker så försvann jaktetiken bland många jägare. Grytjakt tycker jag inte heller om, har viltet gått i gryt så lyfter man på hatten och går därifrån. Man får acceptera att idag hade viltet lyckan på sin sida om de tog sig i gryt. Stövarjakt efter hare, kan absolut diskuteras. Jäkla påfund att haren ska minst ha vare på benen i en timme innan skott stoppas i bössan. Inte jakt alls utan hundsport i mina ögon. Jag sköt haren så fort jag hade bra läge då jag hade bra småviltshundar. De var snabba och reste nya harar om jag valde att släppa om. Enda gången jag anser att det är befogat med skarpa hundar är när man eftersöker skadat vilt som håller undan för eftersöksekipaget. Då kan jag se en fördel med en skarp hund som går ifatt viltet. Intressant tanke det där med att sköt ditt och ge fan i andra, gör ni så när ser en pågående misshandel av man/kvinna/barn också? Blundar och ser åt ett annat håll?
 16. 2 points
  Så här ser ett mördarlägg av knipvättar ut om nån undrar 😎
 17. 2 points
  Handlat ny och på sikt renoverat slipstenen bara för att..
 18. 2 points
  Där ser man.. vi ser helt olika på detta, jag tycker nog vi ska avsluta jakten inte hundar såvida det inte rör sig om eftersök. Nog om detta.
 19. 2 points
  Kan vara vettigt för dig/er att bläddra lite i Statens jordbruksverks föreskrifter och allmänna råd om slakt och annan avlivning av djur, (SJVFS 2019:8). http://www.jordbruksverket.se/download/18.7c1e1fce169bee5214fad439/1553851388110/2019-008.pdf Sida 18 för avlivning inom 5 meter (får) och sida 24 för avlivning, max 50m (får). Notera skillnaden mellan könen. Och man "dödar" inte djuret med huvudskott; det är endast bedövning. Glöm inte bort att avbloda (sticka) djuret!
 20. 1 point
  Är det dumt tillfälle å undre om elefant är gott i gryta? Eller om det ska vara stek till go sås å klyftpotatis?
 21. 1 point
  Fylletratten säger Ta det lugnt Slappna av Ha vinden i ryggen Ljudbok I örat Börja med muspip först Sen harskrik ska låte som du mörder e bebis Kör korte lockpass men sitt kvar en halvtimme efter siste Locke
 22. 1 point
  Lite dåligt med den varan på mina breddgrader 😁. Tror inte vi varit under nollan än så länge under denna vintern. Det är noterat. Jag bor i närheten av ett natura 2000-område (i princip runt hörnet), tänkte gå ner dit och blåsa på för att se om jag kan locka någon räv. Samtidigt håller jag störningsjouren borta från bostaden, s a s 😁.
 23. 1 point
  Tack, då lossar jag genast locken,, dumt med bomber:)
 24. 1 point
  Uff.. det där lät jobbigt.. Jaha skjutit idag, testat att få upp lite fart. WT pillar på QL och levererar laddningar. Skjutit 32 gr v-max och stegat upp 0,2 gr mellan laddningarna.. Fick rätt snart en sån här "midja" eller vad man ska kalla det på tändhattarna. Telefonkonsultation med WT så tror jag vi hittade en laddning som får tjänstgöra framledes. Ska in med bilder här senare, tänker att i gott ljus och släpljus så borde man kunna studera tändhattarna.. Tror i alla fall att jaktladdningen landar på 26 gr alt 26,2 eller ,4.. låter expertisen avgöra detta efter att ha fixat in bilderna. Här skotten sköts iaf från tokbra stöd, kändes helt gjutet faktiskt. Benstöd på storbal och sandsäck under kolven i bak.. På x 24 så var det rejält stabilt och de testskott som jag sköt lirade rätt bra.. med undantag från att siktet inte riktigt trackade först men sen tror jag det gick in som det skulle. Drog iväg ett gäng sierrakulor med.. Måste kolla vad jag skrivit där, osäker på om det var 39 gr eller 32 gr.. hur eller hur så sköt de bra. Sen skulle jag dra iväg ett gäng gamla laddningar, mindes inte vad det var för skräp.. sköt S_K_I_T!! Så kvarvarande pilar kommer att slås isär och återanvändas i lämpliga delar. Nehe dags för hemtjänst, middag ikväll. Får fota och ladda o böka i morgon tror jag.
 25. 1 point
  Blank bifrost? Bifrost till Mini lär aldrig komma! Gör dem inte till R93 så.... Till S&l kanske? Likaså KKC lär inte heller komma till Mini alldeles för liten marknad. Köp du en blank kkc/grs hunter om du vill byta. Dem som gör kolvar till Mini är MDT, Boyd och Mcmillan
 26. 1 point
  Hmmm en surdegs start fixar du själv hemma i köket dvs mjöl och vatten = inget köpetjafs Finns massor med instruktioner på nätet.
 27. 1 point
  Lite för tungt och jag vet inte, talade inte till mej. Inväntar Bifrost ett tag... alt om kkc tycker ur sig ngt. Gillar Bifrost mer då det är plast men det kan väl kvitta. Börjat fundera en smula på att köpa en blank och lämna till smed för resten..
 28. 1 point
  Vi hade redovisning i klubben häromdagen och det hade gått åt 4300 6,5:or och övriga har skjutit ca. 300 skott, han som tävlar mest och jag hade skjutit ca 4000 skott, klubbkompisen skjuter mer än mig😔 och mycket bättre.
 29. 1 point
  https://www.jakt.se/mdt-oryx-chassi Hippen. Denna då? Fanns till mini!
 30. 1 point
  Som ovan men det är bättre med 100 och typ 600, ie ju längre desto bättre iom att det typiska drop:et är 10-12 cm på 200 från 100 och 40-45 cm på 300 från 100. Problemet på så relativt sett korta håll är att Vo/BC/drop lätt försvinner i allmän spridningen i skyttet, på längre håll kvarstår iofs det men droppet blir en tydligare komponent./C
 31. 1 point
  Norma anger 5 år numera på hemsidan, vill jag minnas, vid test så har ammo, samma laddning över tio år inte samma V0 och träffläge, VT någon gång på tidig 00-tal, men att ammon, rätt lagrad behåller funktion o prestanda i upp till 70 år
 32. 1 point
  Aktivisterna skiter i vilken typ av hundjakt som bedrivs. Sök på doghunting på tuben så hittar man mängder av avarter på hundjakt med hästar, spjut och kniv etc. Det får aktivisterna att koka. Klart att de ger sig på all form av hundjakt efter att ha sett hur det går till, de skiter fullkomligt i hur Allan i hagen jagar rådjur med sin gamle tax enligt kulturarvet. I aktivisternas ögon framstår han som en blodtörstig idiot som enbart är ute för att döda allt. Det är bättre vi själva städar framför dörren och ser till att visa upp vettig jakt än att tiga. Idag ser man ytterst sällan eller aldrig någon ta fram spritflaskan eller pluntan i samband med samlingar vid jakt. Det var vanligt förekommande under 80 talet när jag började jaga. Har full förståelse att det stack i ögonen på ickejägare när fulla jägare sköt på kor, hästar, traktorer, varandra, körde på fyllan mm. Sånt vill jag inte se någonsin mer i skogarna och helt klart fördömmer jag fylla i samband med jakt! Gör inte ni det eller tiger ni då också?
 33. 1 point
  För några år sedan fick jag erbjudande om att hjälpa till att tömma en ladugård åt en kollegas föräldrar som skulle flytta in till samhället. Premissen var att jag fick ta vad jag ville ha och hjälpa till att bära ut resten. Bland det som bärgades var en gammal motordriven "bonnasten" kabeln var söndervittrad, men i övrigt rätt fin. Den används väldigt sporadiskt och även om det svors en del när man skulle bära in den i lagårn hemma så är det absolut inget jag ångrar idag. Har slipat om en hel del knivar på den och finishen är absolut inget man kan klaga på. Jag har aldrig känt behovet av fler stenar, men du känner dig själv bäst. /Patrik
 34. 1 point
  Lite av en hur långt är ett snöre fråga men, en T4 med de små stenarna lär hålla 10 år eller så, allt beroende på bruk och egentligen mest hur mycket omformning av blad/eggar man gör. /C
 35. 1 point
  Väldigt bra skrivet! Lite av det gamla talesättet "sköt dig själv och skit i andra", dvs städat och fint framför den egna dörren innan man klankar på någon annan. Även då skall man vara försiktig! Alla skarpa hundar på gris kan ju diskuteras! Grytjakten lika så! Släppa stövare som driver runt haren i timmar (undra hur många harar som stryker med efter rensat energidepåerna mitt i vintern?) m.m. (Även om jag kan tycka att det är lite osmakligt med vissa andra jakter så skall man som sagt var väldigt försiktig med att fördöma!) //Danielj
 36. 1 point
  Kan man i nån app med hjälp av två mätningar/skott på ex. 100m och 300m, knacka in droppet i appen och räkna bakåt v0 och få en hyfsad tabell? Då om man inte har tillgång till en radar..
 37. 1 point
  Tror Hipshot pillar på pudelns kärna här Att ha t4 för allmänt bruk och sen renoveringsprojektet till yxbruk när du har fått in lite känsla skulle tro att den stenen är grov som bonnstenar brukar vara
 38. 1 point
  Perfekt när du rastar hunden i mörkret och behöver hitta hundskiten för att plocka upp den.
 39. 1 point
  Några kylskåp och ett par kubikmeter freon senare: Äntligen en fungerande viltkyl utan punktering på kylsystemet. Stången gjordes lite för lång så den spänner mellan väggarna och hålls fast av stånghållare som limmats och skruvats i kylskåpet innerhölje, efter som dom inte kan rubbas axiellt då det sitter låsskruvar som håller fast stången och är skruvade i sidorna så dom ej kan glida neråt så bedömer jag på lösa grunder lösningen "safe" även för ett mindre Vildsvin. Borrade i ventilerna med hålsåg så dom hamnade på insidan av dörren denna gång och insektsnätet på utsidan. En insticktermometer monterades på utsidan av dörren med dykröret genomgående. Enda som är kvar nu är att koppla in elen till fläkten...…...hur illa kan det gå ? När den är inkopplad ska jag fira med en pilsner...inte förr.
 40. 1 point
  Har alla tre och skjutit för alla tre med,men finns bättre och lättare.
 41. 1 point
  Ska man lära sig lock så är det Lindroths skola som gäller...
 42. 1 point
  Biffstocken är biffen på ben utsågad från var sida genom att klyva ryggraden på mitten. Stocken hängs ofta på krok. Bakre delen med filé är tben och främre utan filé är clubstek.
 43. 1 point
  Köp färdig panpizzadeg, bred på creme fraiche blandad med pressad vitlök och svartpepper ungefär lika tjockt som du har smör på en macka, riven ost, strö på torkad oregano efter smak, lägg på lufttorkad skinka. Rulla ihop, skär i 1 cm tjocka skivor, grädda i 200 grader 20 min. /M
 44. 1 point
  Lokala ICA maxi har kampanjat kvalitetskött från Bjursunds slakteri för 299 några veckor. Nu krängde de club och tben för 199 pga kort datum. Bästa köttet till lägsta priset... 6 dagar bäckenhängt, 21 dagar på stock och 17 dagar i vac. Tungan krullar sig i glädjeskutt. Idag blev det club ( smälte ur fettkappan och stekte i) med Fat duck pommes och lök/tomatsallad. Ett trevligt cote du rhone till. Sen är lördagskvällen gjord.
 45. 1 point
  Gängrabatt?!
 46. 1 point
  Win sub är en bra laddning, men jag skulle vara återhållsam med avstånden om drt nu inte är lätt att identifiera fåret/n och hagen är begränsad. Risken att få ett påskjutet får som inte lägger sig är påtaglig, sen finns en djurhållningsaspekt på detta./C
 47. 1 point
  Framförallt baggarna har väldigt kraftigt pannben, Kan vara bra att tänka på. När jag använder min 22:a till fåren skjuter jag aldrig framifrån, alltid bakifrån eller sidoskott.
 48. 1 point
  Sitter med samma bössa,en 3d skrivare & magasinfunderingar! Vad blev utkomsten av detta?
 49. 1 point
  Man kan inte klicka med alla. Stolpskott är vi allihopa i någons ögon.
 50. 1 point
  Själv tänker jag jämnt hur fan kan man spela på casinospel överhuvudtaget?! Luktar marknadsföring.
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+01:00
×
×
 • Create New...