Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 01/27/2021 in all areas

 1. I dag var jag nere till veterinären med 2 öppnade säckar av specialmaten som Humla åt. Dyrt jävelskap. Jag bad dom ge det till någon som behövde det. Gärna till någon som har dåligt ställt, och om dom skulle ha råd får dom ge en slant till Hundstallet. Och så var det med det.
  5 points
 2. Man får bra procent om man använder potatis 🙃 /Markus
  3 points
 3. RCC M48 som jag har går att skruva isär, åtminstone till stora delar. Men annars är det som du skriver (förstås). Minns min första RCC-dämpare där ytterhöljet bestod av en gigantisk bit krympslang Kul att se Rogers utvecklande av prylarna.
  2 points
 4. koka havregrynsgröt och blanda ner rikligt med linfrön, krydda med vaniljsocker och kanel... det brukar göra susen.. Jag brukar använda apelsinnät att lägga en stor degklump i, sen fäster du lite klumpar med mäskdegen vid öppningarna till mjärden...
  1 point
 5. Citat: från deras hemsida Jag är ok med det.
  1 point
 6. Det finns vätska för ljuddämparrengöring som är mycket effektiv. Schletek.
  1 point
 7. Mina ligger och simmar i januari isvatten stundom och om jag klarar mig med 400-450kr säcken istället för 950 +++ så föredrar jag det.
  1 point
 8. Har gått över till färskfoder som fungerar mycket bra under jaktsäsongen.
  1 point
 9. Här är det Doggy Extra aktiv som gäller för de 3 som finns kvar, det var samma som gällde då det fanns 17 st i huset oxå😁Xet och jag körde med Halla under något år, men jag har för mig att det vart lite dyrt med så många hundar.
  1 point
 10. Lite luftgevärsmek såhär när man ligger hemma i Covid 19. Fick hem mina Blueprintringar och diaboler i dag. Monteringen av ringarna gick bra och inget sitter i spänn eller kärvar. Bössan verkar också gilla de nya diabolerna väldigt bra. Sköt några tavlort stående med stöd på både 10 och 20 meter och bössan häll ihop träffbilderna väldigt fint trots kraftiga kastvindar och kylan. (OBS! Vet inte varfört det står fps på kronografen, men den visar m/s.)
  1 point
 11. Jag tycker det gör skillnad, mer ork på slutet av dagen. (på gott och ont när det buktar utanför såten och inkallningen inte är 100%)
  1 point
 12. Kör med Appettit till alla 9 byrackor, kompletterar varje dag under jaktsäsongen med färs/slaktrens
  1 point
 13. Mästers jakt under jakthalvåret, vanlig Doggy under lågsäsong. Under veckor med hård belastning spetsar jag med exempelvis fet färs.
  1 point
 14. Har testat Profdog och Hallafoder och har väl funkat hyggligt. Blev dock lite dassig i pälsen i somras å testade med VOM färskfoder istället. Funkar skitbra, skiter inga mängder och blir inte fet heller. Tycker energin å päls blivit mycket bättre. Är ju lite mer pyssel å knöligt om man glömmer år tina mat dan innan men löser sig oftast... M
  1 point
 15. Prova med din 3006. Trots allt är skottet en bråkdels sekund. funkar inte locket så har du inge nytta av det andra. Prova bössan sittande med stöd på 100m, en lerduva bör du hålla. Rikta in dig på något annat, och när du ska skjuta riktar du om på duvan. Dem flesta locktävar skjuts framifrån eller snett så de blötaste kula du har. Försök hålla ner avståndet till 100m. Sen om du fastnar för det kan man nörda ner sig. Använder själv 222 223 22-250 och 6,5x55 en av 222orna är jag sugen på att bygga ett eldklot på. Beroende på var jag ska jaga? Favorit är utan tve
  1 point
 16. Ha vänta du tills du får reklam om saker du har pratat om
  1 point
 17. Kört 222 och 223. Tycker det är skillnad i rekylen där faktiskt. Den är typ obefintlig i 222 med dämpare. Man ligger kvar i siktet och tappar inte målet. Med 223 skakar det till så målet försvinner en snabbis. Så med 222 kan man se räven slå ihop. Det är min erfarenhet av de två kalibrarna. De gör jobbet lika bra. Mina äldre 222or har skjutit tätare än min 223a tikka t3x varmint också.
  1 point
 18. Jag har testat det mesta men nu kör jag 222 och tro mig det fungerar
  1 point
 19. 6mm Norma BR med V-Max 70 grains. Det blir inte mer rätt än så, för just rävjakt. Obefintlig rekyl, bra ballistik, extremt bra precision, bra effekt även på lite längre håll. Laddar du med tyngre och stabilare kulor har du en snudd på idealisk rådjurspatron också. Och med en bra hålspetskula t.ex Scenar, dödligt effektiv för toppjakten. Jag vill hävda att 6BR är snudd på den optimala klass-2 kalibern för jakt. Det finns nyare 6mm patroner med mer 'sprutt', men de kan gärna vara lite elaka mot matvilt om man inte laddar ner dem. BR:en är som sagt också lätt att få att skjuta tätt. Om du har den
  1 point
 20. En klass 1-bössa med klass 1-kula ger helt klart större risker för dåliga skott, skadade rävar och eftersök, både pga rekylen men även då kulor för klass 1 expanderar betydligt långsammare än kulor för predatorjakt. Ska man pyssla mycket med rävlock/vak är det definitivt att föredra med en välskjutande klass 2 eller 3 med explosiva kulor.
  1 point
 21. Poängen med en klass 2 är att du kan köpa/ladda plugg som gör avståndsbedömningen ointressant. Sen är det rätt stökigt att ösa iväg en 30-kaliber.. en dämpad dedicerad klass 2 gör jobbet bättre helt enkelt. Vet inte vad du har för optik på klass 1 bössan men en räv på lite håll.. säg 120 meter i dåligt ljus.. det kräver rätt bra optik. Ska du gå all-in så tror jag det finns ett 6-24x72 till salu nu på forumet för kaffepengar.. alltså, det är skitmycket pengar men för att vara det siktet så är det svinbilligt. Då är du i alla fall i mål optikmässigt. Jag jämför x 12 och x 24 lite nu o
  1 point
 22. Hobbe lär GARANTERAT lämna in sin rostpinne någon eller några gånger per år
  1 point
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+01:00
https://www.Reservdelar24.SE

https://www.AUTOdoc.SE


×
×
 • Create New...