Jump to content

jägarexamen


Tim Marjeta Johansson
 Share

Recommended Posts

Tim Marjeta Johansson

Hej jag funderar starkt på jägarexamen och vet inte hur jag ska göra för måste gå kurs då ingen i familjen har jägarexamen men vad är bäst är det att läsa själv göra provet sen betala för skjutträning och prov sen eller ska man ta en kurs med allt som ingår och om det var borde man gå i luleå? gärna en riktigt bra eller medelmåttig?

Link to comment
Share on other sites

Hej! Mitt tips är att höra efter hos studieförbunden om de har nån kurs på gång. Jag tror absolut att man lär sig mer om man ingår i en grupp, dessutom har man trevligt. Lycka till!

Link to comment
Share on other sites

Här i Värmland har Studiefrämjandet ett samarbete med Svenska Jägareförbundet som fungerar bra. Jägarnas Riksförbund har åtminstone tidigare samarbetat med Medborgarskolan.  Hör efter med jägarförbunden vilka studieförbund de samarbetar med hos er, det är min rekommendation.

 

Jag håller helt och hållet med om att det finns ett värde i att läsa i grupp, ännu mer när du inte har någon i din närhet som jagar. Du lär dig mer i diskussionerna och knyter kontakter.

Link to comment
Share on other sites

Jag går just nu i Malmö på Malmö viltvårdsförening och kan varmt rekommendera denna kurs. Lite långt att åka från Luleå :woot:. Men jag är övertygad om att en kurs över längre tid än en helg lönar sig. Det finns mycket att lära. Lycka till! Vi kanske ses på jaktmarkerna framöver...

Link to comment
Share on other sites

Om ingen i familjen jagar sedan tidigare så vill jag absolut rekommendera något lokalt studieförbund. Diskussioner och kontakter med andra deltagare kommer att ge dig mer än kurslitteraturen. Hade hela släkten jagat och du redan hade alla kontakter du behöver osv så hade du kunnat ta en helgkurs eller läsa allt själv. 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jag gjorde så att jag att jag lånade boken på bibblan o läste den mkt o pluggade på tester på internet. Visst sen har jag jagat sen 10års ålder så man har lärt sig endel från pappa. Skytte fixade jag o pappa senare. Det är väl det inte det lättaste men de e de billigaste sättet ;)

Link to comment
Share on other sites

Gå en kurs.. Jag läste ihop med ett gäng på 8-10personer och vi hade jättetrevligt.. Man knyter dessutom kontakter med andra som vill besöka skjutbanan och i bästa fall kan man bli vän med någon att jaga ihop med.

Link to comment
Share on other sites

Jag läste teorin på Studiefrämjandet med en instruktör som även är provledare. Det jag fick ut av det var egentligen mest en smidig kontakt med jaktskytteföreningen inför de praktiska proven, och (som fattig student)  möjlighet till samåkning till skjutbanan. Själva studierna tror jag inte att det gjorde så stor skillnad för utom att det fanns ett spikat datum för teoriprovet från början så man hade ett datum att sikta på.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

https://www.Reservdelar24.SE

https://www.AUTOdoc.SE


 • Similar Content

  • vildmark
   By vildmark
   Blev bjuden på drevjakt med stövare som avslut på rävsäsongen. Kompisen släppte sin schiller vid mitt pass och det blev drev direkt... Det drog dessvärre iväg.. En hamiltontik som släppts i en annan del av marken hade fått en räv på benen och det buktade rakt framför mig på några hundra meters håll... Det gick runt i samma område men efter ett tag närmade det sig. En räv dök upp framför mig.. den stannade upp bakom en liten gran.. troligtvis hade den sett mig. Nu svängde den åt höger från mitt pass och jag fick huka mig mellan granarna och i grevens tid så fick jag iväg 2 snabba smällar..och det tog! Räven låg och stövaren fick beröm för sin första drevräv. Jag fick testa ett annat pass och vi släppte på nytt.. Det gav inget men det blev drev där jag sköt räven så jag gick tillbaka.. Drevet gick förbi 75m från mig och tog stopp.. Antingen gick det i gryt eller så ledsnade hunden.. En stund senare var det ett nytt drev där drevet gick runt i morse...  Pang pang.. kompisen sköt en räv han med.. Det var ett lyckat avslut på rävsäsongen...

  • Shape
   By Shape
   Hejsan alla.
   Klarade min uppskrivning och skulle vilja skjuta upp nånstans men har svårt att hitta någon bana som är öppen för uppskjutning.
   Bor utanför Värnamo i Småland men kan köra en bit bara för att kunna få skjuta upp.
   Hade jätte gärna velat få reda på något ställe som är öppet där jag kan skjuta upp relativt snart. 
    
  • Joppeed
   By Joppeed
   Ja kollar efter en stående fågelhund å ha blivi sugen på en Kleiner men ha fått höra att ca 1 av 10 bli riktigt bra jakthundar och dom resterande blir sådär å vill ba veta va de bero på.
   Beror de på hur man tränar med och sköter om dom eller är inte alla kapabla till att bli riktigt bra jakthundar. Ha också kollat på en irländsk sätter eftersom att där fick ja veta att ca 9 av 10 hundar blir bra jakthundar men inte lika bra som en kleiner men beror det också på hur man tränar dom eller kan bara inte alla bli bra jakthundar?
  • Finskjägare
   By Finskjägare
   Jag tänkte prova lägga upp horn på väggen. Undrade hur man får bort håret mellan rådjurets horn. Undrade, kan man bränna det utan att hornen/huvudet skadas? 
    

  • denjan
   By denjan
   Hej,
   Letar efter en jaktmark där jag kan få möjlighet att släppa min unghund.
   Antigen under jakt eller för att endast träna, har inget behov av att själv skjuta etc.
   Har en befintlig mark, men det har varit en aningen för mycket obs. på varg för att det ska kännas helt bra att släppa där.

   Jag bor i Strängnäs och skulle vara intresserad av något som ligger inom 1-2h bort som längst.
   Hunden ska förhoppningsvis jaga allt klövvilt med skall, har hittills haft kontakt med rå, dov och vildsvin som gått bra.

   //D
×
×
 • Create New...