Jump to content
https://www.Reservdelar24.SE


https://www.AUTOdoc.SE
www.anglavakter.com


  • Similar Content

    • Tobdala
      By Tobdala
      Hej!
      Är ute efter en lampa till skyddsjakt och eftersök. Vill gärna ha möjlighet till grön belysning i vissa lägen. 
      Har tittat på Nextorch p5g och jaktkit L2.
      Någon som har erfarenheter eller andra tips?
      /Tobias 
    • Östlaika21
      By Östlaika21
      Hej! Behöver tips och råd. Har en östlaika på ca 7 månader som ska bli en gris/älg hund men mest gris. Den har träffat båda döda grisar och älgar. Jag är lite orolig när det gäller söket, lägger jag ett spår på 100m så far den iväg direkt och går på spåret till den hittar klövern.
      Men när jag släpper den normalt (skogsträning) och att jag vet att det inte finns några djur på marken så söker den bara ca max 45m och vill gärna kolla att på mig. Jag vill ha hjälp med hur jag ska få längre sök på hunden. 
    • Kasykas
      By Kasykas
      Tjena! 
      Har tanken att försöka bygga ett vilthägn! Men tycker länstyrelsen har så dålig information gällande arealer och direkta krav. Känns mer som att de bara vill att man ska komma på något, sen betala och försöka få det godkänt. 
      Så istället för att kasta 6k i sjön så frågar jag lite här om någon har erfarenhet inom det hela. Storlekskrav? KVM per djur? hantering av sjuka/skadade djur? hur löser man det bäst. Skiljer sig rena vildsvin och tam/vildsvins korsningar något? Länstyrelsen skriver ut att det e krav på tillstånd på korsningar, så kom inte o säg att om man har en viss % tamsvin inblandat så behövs inga tillstånd. Om ni nu inte kan bevisa det såklart. 
       
      Sen är la tanken att det ska användas till att träna hundar, blir det helt andra krav då? 
    • Alexx
      By Alexx
      Hej,
      Jag är ny jägare och har läst en del om jakt givetvis men även hängmörning och de positiva egenskaperna med det enl svenska källor. Har även förstått att det rekommenderas minst 40 dygnsgrader och att köttet inte ska bli kallare än 10 grader de första 10 timmarna för då blir deg oätbart (?)
      Jag har youtubat en hel del ang slakt, styckning mm för att lära mig. Framförallt vildsvin.
      Jag har inte sett något klipp där amerikaner hängmörar köttet däremot så verkar de skjuta, passa, stycka mm på plats och direkt lägga köttet i kylbox fylld med is. Det är kanaler med hundratusentals/miljontals följare.
      1. Är det en svensk grej att hängmöra vildsvin? 
      2. Hängmörar ni som läser detta vildsvin?
      3. Finns det några som kör den amerikanska metoden dvs passa, flå, stycka i skogen och direlt lägga på is?
      4. Hur blir köttet om man inte hängmörar?
      Väldigt tacksam för svar. (God Jul)
      Referens klipp:
       
       
    • redtop
      By redtop
      Nu kommer rapporter om att man funnit att vildsvinskött kan ha höga halter av radioaktivt Cesium 137. I och med att vildsvinen bökar upp marken och nu har spridit sig till de områden som drabbades värst av nedfallet från Tjernobylolyckan, blir frågan om Cesiumhalter i viltkött aktuell igen.
      Är det någon som skickat vildsvinskött för mätning? Skriv gärna här var ni skjutit vildsvinet och vad ni fått för mätresultat.
      https://svenskjakt.se/start/nyhet/skyhoga-cesiumhalter-vildsvin-oroar/
Sign in to follow this  
Lecha

Bättre samarbete? Hur?

Recommended Posts

trumpetarn

Min tanke går direkt till Uber (och min erfarenhet från systemet i LA). En app där du kan annonsera dina tjänster/behov digitalt och smidigt. I Uber finns det dessutom en bedömningsdel där "leverantören" blir bedömd av "köparen". Det finns två bra saker med Ubers system. 

 

i) "Leverantörer" med bra betyg från andra "köpare" känns trovärdiga/seriösa och släpps förhoppningsvis in på marken utan en föregående kopp kaffe.

ii) "Leverantörer" med (som i Ubers fall) tre dåliga betyg åker ur systemet efter att ha misskött sig. Risken för att samma jägare besvärar många lantbrukare försvinner.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...