Jump to content
https://www.Reservdelar24.SE


https://www.AUTOdoc.SE
www.anglavakter.com


shamani

Baka bröd och kakor

Recommended Posts

tecno

Rakblad är en annan variant.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Galne
På ‎2018‎-‎04‎-‎24 at 11:00 tecno sa:

Oskårat = näedu 'Skalp Ellen' har allt gjort sitt

Oskårat, som i inte skurit med brödkniven för att äta/provsmaka. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
tecno
2 hours ago Galne sa:

Oskårat, som i inte skurit med brödkniven för att äta/provsmaka. 😉

Men du, man skär inte upp ett nygräddat bröd på direkten! Man ska låta den vila bortåt en timme eller så innan man sätter kniven i brödet på så vis släpper du inte ut fukten ur brödet.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Galne
1 hour ago tecno sa:

Men du, man skär inte upp ett nygräddat bröd på direkten! Man ska låta den vila bortåt en timme eller så innan man sätter kniven i brödet på så vis släpper du inte ut fukten ur brödet.

Det är jag mycket medveten om med, tänkt ju bara på att du sa det var gott. Omöjligt och veta innan man provat det!! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
tecno

Kör ju samma 'recept' så jag vet hur det smakar ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
tecno

Nygräddat med lite bättre resultat ;) Nu reste sig det hela bättre.

DSC_1823.thumb.jpg.a39ce9f443d8f8611cb6988f54cfb120.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
tecno

Mmmmmm va gott det blevDSC_1825.thumb.jpg.c507ccc5ab851757952c1818985482a0.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
lsjonsson

Gott med eget hembakat bröd.:)

Share this post


Link to post
Share on other sites
tecno

Ja visst är det, då vet man vad man petar i sig.

Share this post


Link to post
Share on other sites
lsjonsson
1 hour ago tecno sa:

Ja visst är det, då vet man vad man petar i sig.

Jepp! Samma här i huset. 99 % hembakat av allt bröd.:thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites
killer_mouse

Behöver tips/råd tänkt göra surdegsbröd I gjutjärnsgrytan men hittar inget enkelt recept utan allt verkar riktigt krångligt 

Tänkt göra på råg och dinkelmjöl 

Sen hur fan gör man surdegstarten utan förlita sej på sambon? 

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
killer_mouse
1 hour ago Eamonn sa:

Jag brukar ta degskrapet från bunken det jäst vetebröd i och blanda med vatten och lite rågmjöl som start.

Det här är blir bra och är nog så enkelt det kan bli men det beror kanske på hur mycket råg man har i om det funkar 🙂

 https://www.dr.dk/mad/opskrift/langtidshaevet-grydebagt-brod

Vi kan väl säga att danska inte favoritspråket 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Eamonn

De har ju bara tjyvstartat brödtuggandet ;-) 

Share this post


Link to post
Share on other sites
killer_mouse
8 minutes ago Eamonn sa:

De har ju bara tjyvstartat brödtuggandet 😉

Sitter å lyssnar på en dansk å en norsk går runt i skallen 

Share this post


Link to post
Share on other sites
tecno

Finskt rågbröd på G i ugnen just nu, vart rejält stor ;)

DSC_1873.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
tecno

DSC_1874.thumb.jpg.6d779c73736d3fdefa6dd4a7e4523496.jpg

 

Så blev resultatet som nu får vila under duk tills imorgon, ca Ø30cm vart detta brödet.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
killer_mouse

Jahapp tredje gången gillt med surdegstarten  en luktade så man kunde väcka en mumie som en som vägrade starta 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Eamonn
1 hour ago killer_mouse sa:

Jahapp tredje gången gillt med surdegstarten  en luktade så man kunde väcka en mumie som en som vägrade starta 

 

Det är inte så att du stoppar in det i kylen innan det har hunnit surna till sig ordentligt?

När jag har jästresterna från ett tidigare bak och låter det stå täckt i rumstemperatur någon dag så har det alltid hoppat igång så att man kan börja mata den.

Nu är det ju mycket som rör sig i luften på sommaren så det är lite större risk att det kör sig än under svalare årstider.

Share this post


Link to post
Share on other sites
tecno
1 hour ago killer_mouse sa:

Jahapp tredje gången gillt med surdegstarten  en luktade så man kunde väcka en mumie som en som vägrade starta 

 

Har du problem? Gjorde en råg start på 4 dagar, ½dl mjöl +½dl ljummet vatten i glasburk med lock 1 dygn i rumstemp.
Dygn 2-3-4 samma mängder tillsatta och dygn 5 starta ovan deg enligt  http://www.saltakvarn.se/recept/finskt-ragbrod/

Busenkelt.

Mina vete/råg surdegs starter mår gott i kylen och matas varje vecka.

Share this post


Link to post
Share on other sites
killer_mouse

Vetefan första gången stod den ute i 3 dygn enligt det receptet matad dag 2 och 4 sen i kylen sen när jag skulle matade vecka 2 så gud vad den stank luktade värre än ett torrdass där nordkoreanska armen har haft rännskita efter ha käkat skämd chiligryta

2 annat recept mat dag 2 till 4 en dag i rumstemperatur inget liv alls inga bubblor eller nått en väldigt svag odör av sprit 

3 exakt lika mängd vatten å mjöl matad 2 och 3 är liv men får se till helgen då den matas igen 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Eamonn

Luktade den första någonsin surt och fräscht?

Död jäst luktar inte så gott direkt om man tex glömt göra rent damejannen från jästresterna efter ölbryggning, det kanske åt upp allt för snabbt och självdog när "jästcellerna" kom upp i antal.

Rinnigt vetemjöl och vatten med jäst borde vara det lättaste och snabbaste att surna till i en petflaska. Skruva inte dit korken bara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...