Jump to content
https://www.Reservdelar24.SE


https://www.AUTOdoc.SE
www.anglavakter.com


qvarnhill

Dagens rätt

Recommended Posts

tecno

Synd, hade varit ett bra experiment.

Share this post


Link to post
Share on other sites
shamani
25 minutes ago Dansken sa:

Nej det är kastat....

Klaga!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dansken
7 minutes ago shamani sa:

Klaga!

Var det ett dåligt kast?

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
M-98
1 hour ago Dansken sa:

Jag brukar titta in på Lithell's fabriksförsäljning på vägen förbi när jag ska ut och se till vildsvinsåteln. För ett tag sen "hittade" jag en hel entrecote i kyldisken som hamnade med hem. Jag lät den ligga kvar i vacuumpåsen och möra, och när det närmade sig "bäst före" datumet skar jag den i skivor och frös in i påsar- två och två.

Tips, ta i lite limejuice (riktig limejuice och inte något fake på flaska) på köttet när det skall möras inför tillagning typ en dag eller två innan. Jag fick lära mig det av en gammal styckmästare som jag hade som lärare.

Man kan låta nöt- och får, hjortkött ligga i vacumpackat en bra stund efter att "bäst före" passerat. Mörkrött och lite mörkare, så länge det luktar ok. Många människor fattar inte mört kött = nedbrytningsprocessen jobbar på. Svensson köper helst lätt rosarött kött i butiken som ser färskt ut.

Share this post


Link to post
Share on other sites
shamani
1 hour ago Dansken sa:

Var det ett dåligt kast?

Tydligen... ,😄

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
MagnusN
17 hours ago Dansken sa:

Jag brukar titta in på Lithell's fabriksförsäljning på vägen förbi när jag ska ut och se till vildsvinsåteln. För ett tag sen "hittade" jag en hel entrecote i kyldisken som hamnade med hem. Jag lät den ligga kvar i vacuumpåsen och möra, och när det närmade sig "bäst före" datumet skar jag den i skivor och frös in i påsar- två och två.

I dag tinade jag upp en påse kött (sakta) och stekte bitarna. Till detta kokade jag potäter och redde av stekpannan med vispgrädde med fond, rödtjut och lite gele'.

Förutsättningarna för en god middag fanns, och sen började jag äta- och köttbitarna var sega så in i helvete. Vilken antiklimax.

Det vart "sås och potatis" som man fick äta som liten när man inte gillade maten.

Som det kan bli.....

Om du inte sitter på en såvidd så kan du fattigmanssåvidda i diskhon. Spola upp fullt med 50gradigt vatten och låt köttet ligga där 3-5 timmar (kött att vettig kvalitet ska ligga ett par timmar). Fyll på med nytt vatten då och då för att hålla uppe värmen. Ju mer vatten desto längre gäller det sig varmt. Lägger du folie över så håller det sig lite till.

Jag brukar låta minutbitar svalna till rumstemp innan jag steker dem för att inte översteka.

Share this post


Link to post
Share on other sites
sidelock

När nya köttbestick är för dyrt.☺️
 

1DB6EAB1-2E6A-48CB-A08F-DD99AA811360.thumb.jpeg.a8ef39f7d5d4cfc5c0172a6324648d65.jpeg9BD618B3-D432-4F53-BEA6-198E6DAC80B7.thumb.jpeg.530f47bf7dd8ed375d228918f2c77dcc.jpeg10388281-79F6-43B5-9768-A57AEA6B613C.thumb.jpeg.68d5b0dea440b3dcc77db4987679fc9d.jpeg

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
shamani
7 minutes ago sidelock sa:

När nya köttbestick är för dyrt.☺️
 

1DB6EAB1-2E6A-48CB-A08F-DD99AA811360.thumb.jpeg.a8ef39f7d5d4cfc5c0172a6324648d65.jpeg9BD618B3-D432-4F53-BEA6-198E6DAC80B7.thumb.jpeg.530f47bf7dd8ed375d228918f2c77dcc.jpeg10388281-79F6-43B5-9768-A57AEA6B613C.thumb.jpeg.68d5b0dea440b3dcc77db4987679fc9d.jpeg

IMG_8356.MOV 26 MB · 0 downloads

Jäklar.. Vassa som attan! 👍

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
shamani

Vilken variant funkade bäst? Ser att dom är lite olika formade..

Share this post


Link to post
Share on other sites
sidelock

De är lika, valde ut en form innan jag slipade.

Share this post


Link to post
Share on other sites
tecno

Försvinnande gott så att kameran inte hann med ;)  Stekt fläsk och gudomlig löksås.

DSC_0341.thumb.JPG.61ad5d4bb68bd1c3450197db83fe6404.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites
shamani
1 hour ago tecno sa:

Försvinnande gott så att kameran inte hann med   Stekt fläsk och gudomlig löksås.

DSC_0341.thumb.JPG.61ad5d4bb68bd1c3450197db83fe6404.JPG

Jag tror att om man gjorde en undersökning sv MÄNS favoritmat så hamnar nog stekt fläsk med löksås på första plats..

På andra plats någon annan rätt med stekt fläsk... 😎

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mad Mike
9 minutes ago shamani sa:

Jag tror att om man gjorde en undersökning sv MÄNS favoritmat så hamnar nog stekt fläsk med löksås på första plats..

På andra plats någon annan rätt med stekt fläsk... 😎

Och på tredje,fjärde och femte också:woot:

/Mike

Share this post


Link to post
Share on other sites
tecno

Ja det är klart  gott gotti gott gott som mycket annat.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mulle mek
43 minutes ago shamani sa:

Jag tror att om man gjorde en undersökning sv MÄNS favoritmat så hamnar nog stekt fläsk med löksås på första plats..

På andra plats någon annan rätt med stekt fläsk... 😎

Näpp. Inte med på topp 10. Men Raggmunk med stekt fläsk och hemkokt lingonsylt. kvalar in på topp tio.

  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
tecno
2 minutes ago, Mulle mek said:

Näpp. Inte med på topp 10. Men Raggmunk med stekt fläsk och hemkokt lingonsylt. kvalar in på topp tio.

Byter helst ut mot Rårörda då platsar det högt upp i listan.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mulle mek
1 minute ago tecno sa:

Byter helst ut mot Rårörda då platsar det högt upp i listan.

Huvudet på spiken. Jag är dock dålig på att göra rårörda. Jag tänkte mest på fabriksfabricerad lingonsylt som till 80% består av äppelmos och är söt så den inte ens duger till att bota hicka.

Share this post


Link to post
Share on other sites
tecno
1 minute ago, Mulle mek said:

Huvudet på spiken. Jag är dock dålig på att göra rårörda. Jag tänkte mest på fabriksfabricerad lingonsylt som till 80% består av äppelmos och är söt så den inte ens duger till att bota hicka.

Lagom portion är mindre glasburk typ ½ liter med ett par matskedar socker, stäng och skaka lätt = KLART

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mulle mek
1 minute ago tecno sa:

Lagom portion är mindre glasburk typ ½ liter med ett par matskedar socker, stäng och skaka lätt = KLART

Jo. Men det har liksom inte riktigt kommit i på repertoaren än🙄😌 

Share this post


Link to post
Share on other sites
tecno
2 minutes ago, Mulle mek said:

Jo. Men det har liksom inte riktigt kommit i på repertoaren än🙄😌 

Bara att ta f_n i hornen

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mulle mek
6 minutes ago tecno sa:

Bara att ta f_n i hornen

Japp, men det måste in i skallen. När det som behöver lingon som komplement är klart för tallriken är det försent (frysta lingon i frysen) och då kommer dom hemkokta fram🤔 

Share this post


Link to post
Share on other sites
tecno
13 minutes ago, Mulle mek said:

Japp, men det måste in i skallen. När det som behöver lingon som komplement är klart för tallriken är det försent (frysta lingon i frysen) och då kommer dom hemkokta fram🤔 

Framförhållning heter det ;)

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mulle mek
1 minute ago tecno sa:

Framförhållning heter det 

I rest my case😉

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ken1

Share this post


Link to post
Share on other sites
shamani
5 hours ago Mad Mike sa:

Och på tredje,fjärde och femte också

/Mike

Mycket troligt.... Mycket troligt..

Stekt fläsk ÄR gott! Särskilt rimmat, extrasaltat Och välstekt.. 😍

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...