tecno Publicerat December 6, 2020 Share Publicerat December 6, 2020 Test med min AirFryer och pizza gräddnings plåten. Gott men inte fullt gräddad mitt på så jag behöver förgrädda och sedan på med sås och tillbehören. 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
tecno Publicerat December 10, 2020 Share Publicerat December 10, 2020 Lite omväxling i dieten, levergryta med jasminris och givetvis rårörda lingon och chateau du kran. 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
qvarnhill Publicerat December 10, 2020 Författare Share Publicerat December 10, 2020 19 minutes ago tecno sa: Lite omväxling i dieten, levergryta med jasminris och givetvis rårörda lingon och chateau du kran. Får man tipsa om ett glas Eau de Bappelsin i stället, främjar upptaget av det nyttiga järnet i levern! 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
tecno Publicerat December 10, 2020 Share Publicerat December 10, 2020 21 minutes ago, qvarnhill said: Får man tipsa om ett glas Eau de Bappelsin i stället, främjar upptaget av det nyttiga järnet i levern! I nöu I nöu, but mannen gillar inte bappelsin = sur i maggen Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
knappåsarn Publicerat December 10, 2020 Share Publicerat December 10, 2020 gott med levergryta! kan inte förstå att det är så sällan man hittar det ute på serveringarna. sist var nog på tre älgar i grästorp 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
tecno Publicerat December 12, 2020 Share Publicerat December 12, 2020 Vart bättre denna gången så receptet på degen närmar sig. Inte så enkelt att fixa en 200grams deg. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
lsjonsson Publicerat December 12, 2020 Share Publicerat December 12, 2020 Plättar, hjortronsylt, Gammeldags vaniljglass o mjölk. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
TekDr Publicerat December 17, 2020 Share Publicerat December 17, 2020 Isterband och dillstuvade päror. 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
exabit Publicerat December 17, 2020 Share Publicerat December 17, 2020 34 minutes ago TekDr sa: Isterband och dillstuvade päror. En klar favoriträtt! Med lite rödbetor så är den tallriken värd att döda för. Typ. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
TekDr Publicerat December 17, 2020 Share Publicerat December 17, 2020 1 minute ago exabit sa: En klar favoriträtt! Med lite rödbetor så är den tallriken värd att döda för. Typ. Rödbetor äter jag nog nästan bara till pyttipanna. Funkade utmärkt med riven morot till ?♂️ Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
tecno Publicerat December 18, 2020 Share Publicerat December 18, 2020 2 goa ostburgare med riktigt bröd ! Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
lsjonsson Publicerat December 19, 2020 Share Publicerat December 19, 2020 Idag blir det ugnsstekt sik fångad i Kalix älv, potatis, tunnbröd, smör o mjölk. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
culot Publicerat December 19, 2020 Share Publicerat December 19, 2020 4 hours ago lsjonsson sa: Idag blir det ugnsstekt sik fångad i Kalix älv, potatis, tunnbröd, smör o mjölk. 4 hours ago lsjonsson sa: Idag blir det ugnsstekt sik fångad i Kalix älv, potatis, tunnbröd, smör o mjölk. Kan du inte plita ner hur du gör siken i ugn i ett PM , min blir alltid ” torr ” /P Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
lsjonsson Publicerat December 19, 2020 Share Publicerat December 19, 2020 1 hour ago culot sa: Kan du inte plita ner hur du gör siken i ugn i ett PM , min blir alltid ” torr ” /P Visst kan jag det broder! Jag lägger ut det här så får alla läsa det så att ingen blir sotis. Först så tar jag fram en rensad och fjällad sik utan huvud ur ena frysen och låter den tina i 3-4 tim så att den är hanterbar. Alltså så att man kan skära 3 snitt på vardera sida. Snitten lägger jag en bit in från främre delen. Ca 3 cm och sedan ett i mitten och det sista ungefär i höjd där fiskens analöppning har varit. Snitten behöver inte sitta mitt emot varandra på bägge sidorna av siken. Jag skär snitten så att jag kommer ner till ryggraden där uppe och ca 1,5-2 cm innan buköppningen på undersidan. Jag bänder isär snitten och häller jag i lagom med salt på ena sidan och innan jag vänder siken så strör jag lagom med salt ovanpå siken samt på motsatta insida av buken och gnider in saltet i köttet och sedan gör jag om proceduren på andra sidan samt insidan. Smörj en ugnssäker form med smör, strö lite ströbröd ovanpå siken som ligger uppåt i ugnen. Ställ ugnen på 175 grader och sätt gallret i mitten. Efter det att du har lagt ner fisken i formen så spolar du ner ca 0,5-1 cm vattendjup på botten i formen så att du kan ösa fisken (frun som har lärt mig det). Du öser fisken 2-3 gånger under gräddningen med en lagom stor slev. Efter ca 35-40 min är siken beroende på storlek. Är siken för stor för formen så kan man alltid skära bort stjärtfenan. När är siken färdig. Ta en kniv och gaffel och se om köttet lossnar från ryggraden på fisken. Smaklig måltid. 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
culot Publicerat December 19, 2020 Share Publicerat December 19, 2020 2 hours ago lsjonsson sa: Visst kan jag det broder! Jag lägger ut det här så får alla läsa det så att ingen blir sotis. Först så tar jag fram en rensad och fjällad sik utan huvud ur ena frysen och låter den tina i 3-4 tim så att den är hanterbar. Alltså så att man kan skära 3 snitt på vardera sida. Snitten lägger jag en bit in från främre delen. Ca 3 cm och sedan ett i mitten och det sista ungefär i höjd där fiskens analöppning har varit. Snitten behöver inte sitta mitt emot varandra på bägge sidorna av siken. Jag skär snitten så att jag kommer ner till ryggraden där uppe och ca 1,5-2 cm innan buköppningen på undersidan. Jag bänder isär snitten och häller jag i lagom med salt på ena sidan och innan jag vänder siken så strör jag lagom med salt ovanpå siken samt på motsatta insida av buken och gnider in saltet i köttet och sedan gör jag om proceduren på andra sidan samt insidan. Smörj en ugnssäker form med smör, strö lite ströbröd ovanpå siken som ligger uppåt i ugnen. Ställ ugnen på 175 grader och sätt gallret i mitten. Efter det att du har lagt ner fisken i formen så spolar du ner ca 0,5-1 cm vattendjup på botten i formen så att du kan ösa fisken (frun som har lärt mig det). Du öser fisken 2-3 gånger under gräddningen med en lagom stor slev. Efter ca 35-40 min är siken beroende på storlek. Är siken för stor för formen så kan man alltid skära bort stjärtfenan. När är siken färdig. Ta en kniv och gaffel och se om köttet lossnar från ryggraden på fisken. Smaklig måltid. Jag ska läsa detta noga när jag är mer vaken ( läs nykter ) ? 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
lsjonsson Publicerat December 20, 2020 Share Publicerat December 20, 2020 6 hours ago culot sa: Jag ska läsa detta noga när jag är mer vaken ( läs nykter ) ? Gör så o salta med förstånd. Lätt att det blir för mycket om man inte passar sig. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
lsjonsson Publicerat December 20, 2020 Share Publicerat December 20, 2020 Nu på morgonen har jag gjort julköttbullar på ca 2,4 kg älgköttfärs. Kock i lumpen o kock hemma!Goda blev dom i alla fall!Nu är jag inne på nästa steg och håller på med att ugnssteka en hel fransyska från höstens älgjakt. 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Detta är en populär post. PAS Publicerat December 20, 2020 Detta är en populär post. Share Publicerat December 20, 2020 Bira å Burger. Junior kom överraskande hem lite tidigare än förväntat = grilla nått då då. Flippa 200grammare det blev. /P 3 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
tecno Publicerat December 20, 2020 Share Publicerat December 20, 2020 12 hours ago, lsjonsson said: Gör så o salta med förstånd. Lätt att det blir för mycket om man inte passar sig. Kör du med grovsalt? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
lsjonsson Publicerat December 20, 2020 Share Publicerat December 20, 2020 4 hours ago tecno sa: Kör du med grovsalt? Nej vanligt fint salt. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
lsjonsson Publicerat December 20, 2020 Share Publicerat December 20, 2020 5 hours ago PAS sa: Bira å Burger. Junior kom överraskande hem lite tidigare än förväntat = grilla nått då då. Flippa 200grammare det blev. /P Kan du gapa så stort??? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Nils l Publicerat December 20, 2020 Share Publicerat December 20, 2020 På 2020-12-19 at 17:46 culot sa: Kan du inte plita ner hur du gör siken i ugn i ett PM , min blir alltid ” torr ” /P Får jag lägga mig i också? Ta en större sik och fyll den med hackad tomat, dill, lök eller purjolök salt och citron(peppar) samt rör ut allt med en klick smör. Lägg fisken med ryggen nedåt och låt vara tills smöret smält. Ös den med skyn och vill du sedan göra en sås med lite grädde är det bara att blunda och räkna från nu till....nu så blir det jäkligt gott om jag får säga det själv. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
PAS Publicerat December 20, 2020 Share Publicerat December 20, 2020 1 hour ago lsjonsson sa: Kan du gapa så stort??? Nja, redigt så stort ä la å ta i. Eller som sägs, ät elefanten i bitar. Hursom, gott skäl å grilla. /P 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
lsjonsson Publicerat December 21, 2020 Share Publicerat December 21, 2020 4 hours ago PAS sa: Nja, redigt så stort ä la å ta i. Eller som sägs, ät elefanten i bitar. Hursom, gott skäl å grilla. /P Äta i mindre bitar är väl att föredra. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
lsjonsson Publicerat December 21, 2020 Share Publicerat December 21, 2020 2 hours ago rolfis sa: Tänkte fixa vildsvin i ugn men det var en mager stackare inte en tillstymelse till fett den har nog svältit ihjäl haha Det var en mager skinka! Den grisen har fått svälta i år. Hej & välkommen hit till forumet! Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.